Best Gekozen
5x beste bestemmingen voor een gezinsvakantie 

5x beste bestemmingen voor een gezinsvakantie 

Het uitzoeken van een vakantiebestemming kan een grote puzzel zijn. Vooral als je een groot gezin hebt met veel leeftijdsverschillen is het belangrijk om goede keuzes te maken. Jonge kinderen moeten zich natuurlijk goed kunnen vermaken en veel kunnen spelen. Oudere kinderen hebben meestal juist meer behoefte aan uitgaansgelegenheden. Gelukkig zijn er veel bestemmingen die voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden geschikt zijn. Lees de inspiratie hieronder!

Málaga

Málaga is een zeer populaire bestemming voor een gezinsvakantie. Deze Spaanse stad ligt aan de kust en is goed bereikbaar met het vliegtuig. Met een directe vlucht van Transavia vanuit Amterdam naar Málaga ben je al binnen 3 uur in de stad. In Málaga is het klimaat het hele jaar door warm en zonnig, waardoor je er vrijwel altijd kunt genieten van lekker weer. Je kunt hier met het hele gezin genieten van relaxte stranddagen, maar ook cultuur snuiven in het centrum van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de ‘Kathedraal van Málaga’ en het ‘Picasso Museum’. Hier kun je een heleboel te weten komen over de kunst, het geloof en de cultuur van de stad. Ook erg geschikt en interessant voor kinderen. Málaga kan dus zeker op het lijstje voor vakantiebestemmingen met het hele gezin!

De Ardennen

Wil je liever wat dichterbij huis blijven? Dan is een vakantie naar de Ardennen een goede optie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een weekendje of midweek weg te gaan. In de Ardennen kun je even helemaal tot rust komen van het drukke leven. Je kunt hier prachtige wandelroutes lopen door bossen, langs rivieren, heuvels en nog veel meer. Er zitten ook genoeg wandelroutes bij die erg geschikt zijn voor kinderen. In de Ardennen zijn genoeg accommodaties beschikbaar waar je kunt verblijven met het hele gezin. Ook weer een bestemming om in de gaten te houden dus!

Toscane, Italië

Een andere populaire vakantiebestemming voor gezinnen is Toscane in Italië. Toscane kun je zowel met het vliegtuig als met de auto makkelijk bereiken. Als je met het vliegtuig gaat is het aan te raden om een auto te huren, zodat je veel op pad kunt om het gebied te verkennen. In Toscane kun je genieten van prachtige glooiende heuvellandschappen, rust, culturele en historische steden en nog veel meer. Er zijn ook veel accommodaties in Toscane die erg geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Zo zijn er bijvoorbeeld vakantieparken of campings met een entertainment team die ervoor zorgen dat de kinderen zich tijdens de vakantie goed kunnen vermaken. Ook weer een goede bestemming om te overwegen!

Phuket, Thailand

Een andere goede bestemming voor een gezinsvakantie is het eiland Phuket in Thailand. Als je graag op verre reis wilt gaan is deze plek zeker de moeite waard om te overwegen. Thailand is makkelijk bereikbaar met het vliegtuig en er gaan ook directe vluchten naar de hoofdstad Bangkok vanuit Amsterdam. Dit maakt het voor kinderen natuurlijk prettiger om te reizen. Het eiland Phuket is erg toeristisch en heeft daarom ook vele accommodaties die erg geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan vakantiehuizen, maar ook hotels en resorts die volledig kindvriendelijk ingericht zijn. In Phuket kun je genieten van prachtige stranden en natuurlijk ook vele culturele bezienswaardigheden. Een bestemming die de moeite waard is om te overwegen!

Phuket, Thailand

Costa Rica

Een andere interessante bestemming voor een verre reis met kinderen is Costa Rica. Costa Rica is best wel een eind vliegen, maar als je er eenmaal bent is het genieten. Het klimaat in Costa Rica is zo’n beetje het hele jaar warm en zonnig. Costa Rica staat bekend om de prachtige en bijzondere natuur, dieren en ook stranden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de vulkaan ‘Arenal’ of het nevelwoud ‘Monteverde’. Costa Rica staat ook bekend om de bijzondere dierensoorten, zoals luiaarden, brulapen, de toekan, papegaaien, kolibries en nog veel meer. Dit is natuurlijk voor kinderen ook erg speciaal en indrukwekkend om te zien. Verder kun je op verschillende plekken genieten van heerlijk relaxte stranddagen, zoals het strand Santa Teresa, Playa Hermosa en meer. Ook weer een goede bestemming om in de gaten te houden!

Het uitzoeken van een geschikte bestemming voor een gezinsvakantie kan best een uitdaging zijn. Gelukkig kun je met al de hierboven genoemde inspiratie alvast je gezinsvakantie gaan plannen!

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]