Best Gekozen
Beste autostoel

Beste autostoel 2022

Wat is een goed autostoeltje en welke autostoel is best getest?

In de wagen zijn kinderen en baby’s extra kwetsbaar. Omdat zelfs de grootste lijpkikker kinderen mag maken heeft de wetgever kinderstoelen duidelijk gereglementeerd. Via de internationale standaardisering en de opdeling in verschillende groepen koop je automatisch een goed autostoeltje. Als je de beste kinderautostoel zoekt, raden we echter toch aan om steeds aandacht te hebben voor de bevestigingsmethode. Meestal moet je de autostoel vastzetten met de gordel, maar indien mogelijk krijgt de beste isofix autostoel de voorkeur. De voorwaarde is wel dat je auto hierover beschikt. Anders moet je wel de beste autostoel zonder isofix kiezen.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Maxi-Cosi Axissfix AuthenticSafety 1st Ever Safe PlusBabyauto Birofix

Het beste autostoeltje is volgens ons de Maxi-Cosi autostoel AxissFix Authentic (groep 1). Deze goede autostoel beschikt over een slaapstand. De best geteste autostoel is bovendien ook in hoogte verstelbaar. Aan de score van 9,5/10 kleeft een prijskaartje van +/- € 311,20.

Als je een goedkope autostoel zoekt, raden wij de Safety first autostoel Ever Safe Plus aan. De autostoel van Safety 1st is een in hoogte verstelbare autostoel voor kinderen vanaf negen maand. Je bevestigt het voorwaarts en het kost +/- € 59.

De Babyauto Biro Fix is volgens ons de beste autostoel voor voor- en achterwaartse plaatsing. Deze kinderautostoel heeft zijbescherming, de bekleding is afneembaar en het beschikt ook over een slaapstand. Het scoorde 9,1/10 en kost +/- € 179,00. Wij raden deze baby autostoel zeker aan.

€ 311,20€ 59,-€ 179,-
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over autostoelen

Het vinden van de autostoel beste koop kan toch wel een uitdaging zijn. Moet je bijvoorbeeld de beste autostoel van groep 1 zoeken of zoek je een overkoepelende autostoel van groep 1 2 3 die best getest is? Of toch maar de autostoel met de beste slaapstand? Wij helpen je met het maken van de juiste keuze en gaan voor jou op zoek naar het beste autozitje. Eerst leggen we echter het een en ander uit zodat ook jij de beste auto kinderstoel kan herkennen.

1.1. Verschillende groepen

Op basis van de internationale veiligheidsstandaard ECE R44/04 worden kinderautostoelen in vier categorieën onderverdeeld. Zo kan je de beste autostoel van groep 0 zoeken, maar ook een goede autostoel van groep 1, de beste autostoel van groep 2 of de beste autostoel van groep 3.

Een autostoel van groep 0 is geschikt voor kinderen tot 10 kg, een leeftijd van ongeveer één jaar en een lengte van 45 tot 85 centimeter. Soms wordt er daarnaast ook wel eens gesproken van de groep 0+ voor kinderen tot 13 kg, een leeftijd tot 12 à 15 maanden en eenzelfde lengte. Kind en Gezin raadt een autozitje van de groep 0+ aan omdat kinderen hierin langer achterwaarts kunnen worden vervoerd.

Een kinderstoel auto van groep 1 is geschikt voor kinderen van 9 tot 18 kilogram en dit bij een leeftijd van 12 maanden tot 4 jaar. De installatie moet in of tegen de rijrichting gebeuren, afhankelijk van de gebruiksaanwijzing. Kind en Gezin raadt aan om dit zitje te gebruiken tot het kind 18 kilogram weegt of het hoofdje uitsteekt. Het is niet nodig om vroeger over te schakelen op groep 2 of 3.

Een autozitje van groep 2 is geschikt voor kinderen van 15 tot 25 kg (3-6 jaar) en is voorzien van een rugleuning. Hierbij wordt het kind met de autogordel vastgemaakt. De groep 3 autostoel voor kinderen is er dan weer voor kinderen van 22 tot 36 kg (6 – 12 jaar). Zo’n draagbare autostoel heeft geen rugleuning en het gaat gewoon om een verhoogkussen.

Vaak wordt zo’n kind autostoel gecombineerd met die van groep 2, waarbij je bij die laatste enkel nog even de rugleuning hoeft te verwijderen. Overlappende groepen komen overigens wel vaker voor. Dan kan het autostoeltje gedurende verschillende levensfasen worden gebruikt. Vaak zijn ze wel net iets duurder in aanschaf.

1.2. iSize-gekeurde autostoel

Sinds juli 2013 is er een nieuwe Europese veiligheidsrichtlijn omtrent het baby autostoeltje en zitverhogers. Een auto kinderstoel die het iSize-keurmerk wil dragen moet aan strengere veiligheidseisen voldoen en ondergaat ook strengere botsproeven. Als je de beste kinder autostoel zoekt, kies je dan ook altijd voor een iSize-gekeurde autostoel.

1.3. Bevestigingsmethode

De veiligste bevestigingsmethode is een autostoel met Isofix. Een Isofix autostoel bevestig je rechtstreeks aan de carrosserie van de wagen en hierdoor is het nagenoeg onmogelijk om de autostoel foutief te plaatsen. De voorwaarde is natuurlijk wel dat de autostoel met Isofix te bevestigen valt want niet alle auto’s hebben Isofix-bevestigingsankers. Sinds 2006 werd het met mondjesmaat in nieuwe wagens geplaatst en sinds 2014 is het zelfs de standaard. Voor oudere wagens kan je soms niet anders dan de beste autostoel zonder Isofix zoeken.

2. Dit zijn de beste autostoelen van 2022

Wil je een nieuwe autostoel kopen? Dan is het goed om te kijken welke autostoel het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de stoelen getest op onder andere de prijs, de afmetingen, de plaatsing, de leeftijdsgroep en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Maxi-Cosi Axissfix AuthenticMaxi-Cosi Titan BasicBabyauto BirofixMaxi-Cosy Titan Plus AuthenticMaxi-Cosi Rodi Air Protect NomadBabyauto LoloMaxi-Cosi Pearl AuthenticX-adventure Junior IsofixMaxi-Cosi Rodi SPS BasicSafety 1st Ever Safe Plus
1. Maxi-Cosi Axissfix Authentic
2. Maxi-Cosi Titan Basic
3. Babyauto Birofix
4. Maxi-Cosy Titan Plus Authentic
5. Maxi-Cosi Rodi Air Protect Nomad
6. Babyauto Lolo
7. Maxi-Cosi Pearl Authentic
8. X-adventure Junior Isofix
9. Maxi-Cosi Rodi SPS Basic
10. Safety 1st Ever Safe Plus
Beste prijs€ 311,20€ 185,-€ 179,-€ 279,-€ 98,95€ 62,95€ 167,20€ 59,99€ 89,-€ 59,-
Afmetingen (b x h x d (cm))44,5 x 65 x 7144,5 x 63 x 56,535 x 69 x 60,544,5 x 63 x 50,547 x 86 x 7045 x 60 x 4547,5 x 59,5 x 6142,5 x 67,5 x 2745,5 x 81,5 x 4246 x 65 x 53
Gewicht (kg)121115115,755,66,23,44,6
Leeftijdscategorie9 maand - 3 jaar9 maand - 12 jaar0 - 6 jaar9 maand - 12 jaar3 - 12 jaar0 - 4 jaar9 maand - 3 jaar3 - 12 jaar3 - 12 jaar9 maand - 12 jaar
Plaatsing autostoelVoor- en achterwaartsVoorwaartsVoor- en achterwaartsVoorwaartsVoorwaartsVoor- en achterwaartsVoorwaartsVoor- en achterwaartsVoorwaartsVoorwaarts
BevestigingsmethodeIsofix, stoelverankering, i-SizeGordel, Gordel en Isofix, Isofix, StoelverankeringGordel en IsofixGordel, Gordel en Isofix, Isofix, StoelverankeringGordelGordelIsofixGordelGordelGordel
Bevestiging in autostoel5-puntsgordel5-puntsgordel, autogordel5-puntsgordel5-puntsgordelAutogordel5-puntsgordel5-puntsgordelAutogordelAutogordel5-puntsgordel, autogordel
iSize?JaNeeJaNeeNeeJaNeeJaNeeNee
Beoordeling9,59,39,18,98,58,48,37,87,37,1
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste autostoelen van 2022

Wij gingen voor jou op zoek naar de beste baby autostoel, de beste zitverhoger voor de auto en de beste koop autostoel. Vervolgens stelden we onze eigen autostoel top 10 samen. De vijf beste exemplaren uit onze top 10 autostoeltjes hebben we bovendien van een woordje uitleg voorzien. Hierdoor vind je nog eenvoudiger de veiligste en meest comfortabele autostoelen voor kinderen.

1. Autostoel Maxi-Cosi Axiss Fix Authentic

Maxi-Cosi Axissfix Authentic

De Maxi-Cosi autostoel Axiss Fix Authentic is volgens ons het beste kinderzitje voor de auto. Deze draaibare autostoel met Isofix zorgt ervoor dat je je kindje nog eenvoudiger in de auto stopt. De autostoel AxissFix is geschikt voor kinderen van vier maanden tot drie jaar, met een maximale lengte van 105 centimeter. Wanneer je kind de grens van 18 kilogram overschrijdt, ongeveer het gewicht van de gemiddelde volwassen mantelbaviaan, is het tijd voor een nieuwe autostoel. Je kan deze Maxi-Cosi autostoel met Isofix zowel voorwaarts als achterwaarts plaatsen. Wanneer je kind ongeveer 87 centimeter meet, maak je de overstap van de achterwaartse naar de voorwaartse plaatsing. Ten slotte beschikt de Maxi Cosi Axiss autostoel over een slaapstand voor nog aangenamere verplaatsingen. Zo kan het kind lekker slapen en heb je tijdens het rijden geen last van al dat gesnotter. Gelukkig maar want voor je het weet knal je de wagen ergens tegenaan of heb je onbedoeld een ongeval!

Bestel de Autostoel Maxi-Cosi Axiss Fix Authentic bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • In hoogte verstelbaar
 • Zijbescherming
 • 360° te draaien
 • Voldoet aan iSize-vereisten
 • Isofix-bevestiging

Nadelen

  • Niet in breedte verstelbaar
  • Geen goedkoop autostoeltje
  • Niet iedere auto beschikt over Isofix-verankeringspunten

 

 

2. Maxi-Cosi Titan autostoel Basic

Maxi-Cosi Titan Basic

Als je een veelzijdige autostoel zoekt die je vanaf 9 maanden voor alle levensfasen kan gebruiken, is de autostoel Maxi-Cosi Titan een goed idee. Wij vonden een goede Maxi-Cosi Titan aanbieding en waren meteen overtuigd. Je gebruikt dit autostoeltje vanaf 9 maanden en maakt daarbij gebruik van het verkleinkussen en de 5 punts gordel van Maxi-Cosi. Daarnaast gebruik je dit kinderzitje voor de auto vanaf 4 jaar met de gewone driepuntsgordel. Daarvoor hoef je enkel het kussen uit de stoel te nemen. Deze Maxi-Cosi voor in de auto beschikt over vijf zit- en slaapposities, is in hoogte verstelbaar en de bekleding is afneembaar. Voor wie op zoek is naar een veelzijdige autostoel voor de verschillende levensfasen vinden wij deze Maxi-Cosi best getest.

Bestel de Maxi-Cosi Titan autostoel Basic bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Geschikt voor iedere auto (Isofix- en gordelbevestiging)
 • Ook geschikt voor jongere kinderen
 • In hoogte verstelbaar
 • Zijbescherming
 • Slaapstand

Nadelen

  • Voldoet niet aan de iSize-vereisten
  • Vrij zwaar autozitje
  • Niet in breedte verstelbaar

 

 

3. Babyauto autostoel Birofix

Babyauto Birofix

De Babyauto Biro Fix is een autostoel voor kinderen vanaf 70 cm en gebruik je zowel tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee. Kenmerkend is dat de Babyauto Biro 360 graden draaibaar is. Deze autostoel van Babyauto voldoet aan de iSize-vereisten, bevestig je via de gordel of Isofix en beschikt over verschillende slaapstanden. Ten slotte is deze goede autostoel voorzien van zijbescherming, is het in hoogte verstelbaar en is de bekleding afneembaar. Als je op zoek bent naar een goede autostoel in de groepen 0, 1 en 2 vinden wij dit de beste auto kinderstoel.

Bestel de Babyauto autostoel Birofix bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Isofix-bevestiging
 • Groep 0, 1 en 2
 • In hoogte verstelbaar
 • Volledig draaibaar
 • Makkelijk afneembare stof

Nadelen

  • Niet in breedte verstelbaar
  • Vrij zwarte autostoel
  • Neemt veel plek in op de achterbank

 

 

4. Autostoel Maxi-Cosi Titan Pro

Maxi-Cosy Titan Plus Authentic

De autostoel Maxi-Cosi Titan Pro is de uitgebreidere versie van de Maxi-Cosi Titan autostoel Basic en vertoont dan ook veel gelijkenissen. Ook hier gaat het om een autostoeltje voor groep 1/2/3. Kenmerkend is wel de toevoeging van de G-Cell- en AirProtect-veiligheidstechnologie. Het is ook gewoon een meegroeiende autostoel die veel comfort biedt. De prijs van de Maxi-Cosi Titan Pro ligt wel gevoelig hoger dus dat is dan weer iets om rekening mee te houden.

Bestel de Autostoel Maxi-Cosi Titan Pro bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • G-Cell-technologie voor bescherming tegen zijwaartse aanrijdingen
 • Slaapstand
 • Bekleding is afneembaar
 • Bevestiging met Isofix of gordel
 • Geschikt voor groep 1, 2 en 3

Nadelen

  • Niet in breedte verstelbaar
  • Niet geschikt voor groep 0
  • Geen goedkope autostoel

 

 

5. Autostoel Maxi-Cosi Rodi Air Protect Nomad

Maxi-Cosi Rodi Air Protect Nomad

De autostoel Maxi-Cosi Rodi Air Protect Nomad is een autostoel voor kinderen vanaf 100 centimeter. Deze Maxi-Cosi kinderstoel biedt extra bescherming aan het hoofd dankzij het AirProtect-systeem, maar ook de zijwaartse bescherming is uitstekend. De Maxi-Cosi autostoel Rodi is vrij licht en eenvoudig te verplaatsen. Verder kan je de rugsteun van de Maxi-Cosi autostoel Rodi eenvoudig naar achteren verstellen voor extra comfort tijdens het rijden. Voor een budget onder de honderd euro noemden we het eerder al de beste Maxi-Cosi van 2019 en ook in 2022 is dat niet anders.

Bestel de Autostoel Maxi-Cosi Rodi Air Protect Nomad bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • In hoogte verstelbaar
 • Groep 2 en 3
 • Vrij goedkope autostoel
 • Vrije lichte autostoel
 • Bekleding is afneembaar

Nadelen

  • Autostoel zonder Isofix
  • Voldoet niet aan de iSize-vereisten
  • Niet geschikt voor jonge kinderen (< 3 jaar)

 

 

4. De populairste merken autostoelen van 2022

Bij het zoeken naar de beste autostoel is het je vast al opgevallen dat de Maxi-Cosi autostoel goed vertegenwoordigd is. De Maxi-Cosi autostoel is dan ook de populairste autostoel op de markt. Natuurlijk wil dat nog niet zeggen dat het ook meteen de beste zitverhoger of de beste autostoel voor een peuter is, maar die populariteit is anderzijds niet betekenisloos. Naast de autostoel van Maxi-Cosi zijn er nog een aantal populaire merken die misschien wel de beste peuter autostoel leveren. Het gaat onder andere om de Cybex autostoel, de Recaro autostoel, de Britax Römer autostoel, de Chicco autostoel, de Dreambee autostoel, de BeSafe autostoel, de Quax autostoel en de originele BMW autostoel. Het zijn stuk voor stuk goede autostoelen die we zeker aanbevelen. Zeggen welk merk autostoel de beste is, kunnen we echter niet.

5. Hoe is de lijst met de beste autostoelen van 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst namen we verschillende onderzoeken door. In de eerste plaats gaat het om de onderzoeken naar de beste autostoel van 2017 (beste autostoeltje volgens Consumentenbond en de ANWB autostoel test), de onderzoeken naar de beste autostoel van 2018 (autostoeltjes test Consumentenbond en de ANW autostoeltjes test), de onderzoeken naar de beste autostoel van 2019 (autostoel test Consumentenbond en ANWB autostoel test van 2019) en het onderzoek naar de beste autostoel vanaf 1 jaar uit 2020 (autostoel beste koop Consumentenbond en de ANWB autostoelen test van 2020). Daarnaast namen we ook individuele reviews door, zoals de Titaniumbaby i Safety review. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat wij de autostoel beste koop volgens Consumentenbond klakkeloos overnamen, want we hebben ook zelf de autostoelen diepgaand vergeleken en brachten bovendien reviews van echte gebruikers in kaart, onder andere via de websites van Coolblue en bol.com. Op basis van al deze gegevens stelden wij volledig onafhankelijk onze persoonlijke lijst met beste autostoelen samen.

Autostoel beste

6. Wettelijke regels bij kinderen in de auto

In de wagen moet iedereen een gordel dragen. De klassieke gordels zijn echter niet geschikt voor kinderen. Bij kinderen zijn kinderstoelen in de auto verplicht als ze kleiner zijn dan 1,35 meter. Tot een gewicht van 13 kilogram is ook een babyzitje verplicht en dat babyzitje moet bovendien tegen de rijrichting in worden geplaatst. Voor zwaardere kinderen van 13 tot 18 kilogram volstaat het klassieke kinderzitje met vijf riempjes. Vanaf 18 kilogram of van zodra het kind groter is dan 1,10 meter volstaan zitverhogers in de auto en kan je gewoon de driepuntsgordel gebruiken.

7. FAQ over autostoelen

Intussen weet je al het een en ander over de beste draaibare autostoel en weet je hoe je het beste autozitje voor je kind kiest. Desondanks zijn er nog een aantal speciale situaties die niet aan bod kwamen. Daarom beantwoorden we hieronder een aantal van deze vragen.

7.1. Moet ik met dwerggroei ook een kinderzitje in de auto gebruiken?

Dat is afhankelijk van je leeftijd en je lengte. De regeling met betrekking tot kinderbeveiligingssystemen geldt enkel voor kinderen van minder dan 18 jaar én kleiner dan 135 centimeter. Minderjarige kinderen met dwerggroei die kleiner zijn dan 135 centimeter zijn met andere woorden verplicht om een aangepast kinderbeveiligingssysteem te gebruiken. Meerderjarigen met dwerggroei mogen gewoon de autogordel dragen, ongeacht of ze groter of kleiner zijn dan 135 centimeter. Zitverhogers in de auto verhogen dan wel de veiligheid en zijn nog steeds aanbevolen.

7.2. Moeten kinderen kleiner dan 135 centimeter altijd een kinderzitje hebben?

Voor kinderen kleiner dan 135 centimeter is een kinderbeveiligingssysteem inderdaad verplicht. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Zo is het toegestaan om voor korte afstanden de kinderen van iemand anders te vervoeren zonder kinderbeveiligingssysteem, op voorwaarde dat ze ouder zijn dan drie jaar, de gordel dragen, je geen of onvoldoende kinderzitjes hebt en je eigen kinderen wel een aangepast zitje hebben. Ook wanneer de achterbank te klein is voor drie zitjes mag één van de drie kinderen die ouder is dan drie jaar gewoon een veiligheidsgordel dragen.

7.3. Mag ik de autostoel vooraan plaatsen?

Je mag kinderen zowel voorin als op de achterbank vervoeren. Op het dak of in de koffer is dan weer niet toegestaan. Er is dus geen probleem met het plaatsen van een autostoel op de passagierszetel vooraan. Wel moet het kinderbeveiligingssysteem altijd voor hen geschikt zijn. Wanneer je het zitje tegen de rijrichting plaatst, is het bovendien belangrijk dat je de frontale airbag uitschakelt. In het andere geval katapulteer je het kindje tegen de eigen zetel en kan je het hoofdje verbrijzelen. In sommige auto’s wordt de frontale airbag automatisch uitgeschakeld als het een kinderstoeltje detecteert, maar het kan ook altijd handmatig. Hiervoor raadpleeg je de handleiding.

8. Aanvullende producten voor autostoelen

Sommige producenten van kinderautostoeltjes bieden ook accessoires aan. Het gaat dan om speciale regencovers, covers of kleine slaapzakjes voor de koude wintermaanden. Bij Maxi-Cosy bieden ze nu ook speciale e-Safety-kussens aan die compatibel zijn met hun slimme autostoeltjes. De e-Safety-kussens sturen een melding naar je smartphone wanneer blijkt dat je je kindje in de auto bent vergeten. Het lijkt dan wel schlemielig maar elk jaar opnieuw zijn er enkele ouders die hun kind vergeten, met alle gevolgen van dien.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews