Best Gekozen
Beste batterijlader

Beste batterijlader 2022

Wat is de beste batterijlader voor mijn oplaadbare batterijen?

Je mag dan wel de beste oplaadbare batterijen in huis hebben gehaald, enkel met de beste batterijlader zorg je dat hun levensduur maximaal wordt benut en dat ze ook veilig worden opgeladen. De beste batterijlader beschikt namelijk over allerlei functies om de batterijen maximaal te beschermen. Hieronder leggen we het voor je uit en helpen we je bij het vinden van de beste batterijlader van 2022.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Camelion CM-3298
Ansmann Comfort SmartCamelion CM-9388

De beste batterijlader van 2022 is volgens ons de Camelion CM-3298. De beste batterijlader gebruik je om AA-, AAA-, C-, D- en 9V-batterijen in 150 tot 360 minuten op te laden. Het kost +/- € 39,95.

De Ansmann Comfort Smart is een goede batterijlader voor AA- en AAA-batterijen. Een oplaadbeurt duurt 180 tot 240 minuten en er is plek voor max. vier batterijen. Deze batterijlader kost +/- € 17,99.

De Camelion CM-9388 is een goede batterijlader waarmee je AA-, AAA-, C-, D- en 9V-batterijen in 210 tot 270 minuten oplaadt. Er is plaats voor max. vier NiMH-batterijen. Dit model kost +/- € 19,99.

€ 39,95€ 17,99€ 19,99
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over batterijladers

Bij het speuren naar de beste batterijlader zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je besproken.

1.1. Type batterij

Een batterijlader is altijd voor specifieke batterijen geschikt. Het gaat dan niet alleen om het onderscheid tussen pakweg AA-, AAA- en 9V-batterijen, maar ook om de samenstelling van de batterij. Zo is een NiMH-batterijlader niet zomaar geschikt voor NiCd-batterijen, hoewel er ook batterijladers bestaan die voor verschillende soorten batterijen geschikt zijn.

1.2. Intelligente batterijlader

Een intelligente batterijlader heeft een microprocessor en verschillende tools die de veiligheid helpen te waarborgen en die tegelijkertijd ook de levensduur van de batterij verlengen. Denk daarbij aan onder meer piekspanningsdetectie, overladingsbeveiliging, minus-delta-V-beveiliging enzovoort. Daarnaast beschikken ze vaak over een druppellaadfunctie en meten ze de temperatuur zodat ze zich indien nodig uitschakelen.

1.3. Andere handigheden

Vaak beschikken batterijladers over allerlei snufjes die ook handig kunnen zijn, zoals een statusindicator waarmee je ziet hoever de batterijlader in het oplaadproces staat. Soms beschikken ze ook over een batterijtester of waarschuwingslampjes die aangeven dat de batterij defect is. Ten slotte zijn er batterijladers die over een ingebouwde usb-poort beschikken zodat je bijvoorbeeld ook je smartphone kan opladen als je geen oplaadblokje hebt.

2. Dit zijn de beste batterijladers van 2022

Wil je een nieuwe batterijlader kopen? Dan is het goed om te kijken welke batterijlader het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Camelion CM-3298Ansmann Comfort MultiCamelion CM-9388Duracell Hi-Speed ChargerPanasonic BQ-CC63Varta Eco ChargerVarta Universal ChargerVarta PocketAnsmann Powerline 2Ansmann Comfort Smart
1. Camelion CM-3298
2. Ansmann Comfort Multi
3. Camelion CM-9388
4. Duracell Hi-Speed Charger
5. Panasonic BQ-CC63
6. Varta Eco Charger
7. Varta Universal Charger
8. Varta Pocket
9. Ansmann Powerline 2
10. Ansmann Comfort Smart
Beste prijs€ 39,95€ 30,99€ 19,99€ 21,49€ 30,-€ 29,95€ 24,99€ 29,99€ 28,-€ 17,99
Type batterijAA, AAA, C, D en 9VAA, AAA, C, D, 9VAA, AAA, C, D, 9VAA, AAAAA, AAAAA, AAAAA, AAA, C, D en 9VAA, AAA9VAA, AAA
Categorie batterijNiMHNiMHNiMHNiMHNiMHNiMHNiMHNiMHNiMH, NiCdNiMH
Aantal batterijen1 tot 61 tot 41 tot 44841 tot 4421 tot 4
Inclusief batterijenNeeNeeNeeJaNeeJa, 4 x AANeeJa, 4 x AANeeNee
Laadtijd (min)150-360180-240210-72045300905420360180-240
Beoordeling9,89,69,598,98,78,68,58,38
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste batterijladers van 2022

Wij hebben alvast uitgezocht wat de beste batterijladers van 2022 zijn. Natuurlijk moet je altijd even kijken naar welke batterijen je wil opladen, maar dan nog zijn er veel zaken om rekening mee te houden. We gaan hier niet al te uitgebreid op in, maar we geven gewoon aan wat wij de beste batterijlader vinden en hebben het ook over de plus- en minpunten. Zo is het uitkiezen van een goede batterijlader veel eenvoudiger.

1. Camelion CM-3298

Camelion CM-3298

De Camelion CM-3298 is volgens ons de beste batterijlader van 2022. De beste batterijlader gebruik je om oplaadbare AA-, AAA-, C-, D- en 9V-batterijen op te laden. De beste batterijlader biedt ruimte voor één tot zes AA- en/of AAA-batterijen, één tot vier C- en/of D-batterijen en één of twee 9V-batterijen. De beste batterijlader is verder voorzien van een display die de laadstatus weergeeft en de beste batterijlader houdt er automatisch mee op wanneer de batterijen helemaal vol zijn. Een belangrijk pluspunt is dat de beste batterijlader van een usb-uitgang is voorzien zodat je bijvoorbeeld ook je smartphone kan opladen. Verder is de batterijlader ook geschikt voor batterijen met een hoge capaciteit. De laadtijd varieert van 2,5 uur bij AAA-NiMH-batterijen van 900 mAh tot 6 uur bij D-NiMH-batterijen van 4.500 mAh.

Bestel de Camelion CM-3298 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Ruimte voor veel batterijen
 • Beschikt over een usb-poort
 • Geschikt voor diverse batterijen
 • Geschikt voor batterijen met een hogere capaciteit
 • Scherm voor laadstatus

Nadelen

  • Weinig stijlvol design
  • Geen batterijen meegeleverd

 

 

 

2. Ansmann Comfort MultiAnsmann Comfort Multi

De tweede beste batterijlader van 2022 is volgens ons de Ansmann Comfort Multi. De tweede beste batterijlader maakt gebruikt van de perfect-7-oplaadtechnologie waarbij na het plaatsen automatisch een capaciteitssneltest wordt uitgevoerd. Hierdoor werkt de tweede beste batterijlader snel en doeltreffend, terwijl het volautomatisch 7-trapsoplaadplan de levensduur van de batterijen aanzienlijk verlengt. Verder beschikt het over een overzichtelijke statusweergave, heeft het een snellaadmodus voor compatibele batterijen met een capaciteit van 800 mAh en is het geschikt voor oplaadbare AA-, AAA-, C-, D- en 9V-batterijen.

Bestel de Ansmann Comfort Multi bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Laadt diepontladen accu’s met minder stroom op
 • Voert een accu-analyse uit en waarschuwt bij defecten
 • Snellaadmodus
 • IQ-uitschakeling tegen oververhitting
 • Top-off-lading tot 100%

Nadelen

  • Maar 4 beschikbare plaatsen
  • Geen batterijen meegeleverd

 

 

 

3. Camelion CM-9388Camelion CM-9388

De Fluke 117 is een heel goede multimeter. Deze goede multimeter meet heel nauwkeurig en heeft zelfs bij wisselstromen een meetnauwkeurigheid van 1%. Daarnaast gebruik je deze goede multimeter onder meer voor het meten van spanningen, frequenties en capaciteiten. Het beschikt tevens over een diodetest. Deze goede multimeter beschikt over een AutoVolt-functie waarmee automatisch wordt gedicteerd of het om gelijk- of wisselstroom gaat. Het display beschikt over witte achtergrondverlichting en hierdoor is deze goede multimeter ook geschikt voor gebruik op lastige locaties.

Bestel de Camelion CM-9388 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Universele batterijlader
 • Ingebouwde batterijtester
 • Voorkomt overladen
 • Compact design

Nadelen

  • Geen batterijen meegeleverd
  • Maar 4 beschikbare plaatsen

 

 

 

4. Duracell Hi-Speed Charger

Duracell Hi-Speed Charger

De Duracell Hi-Speed Charger is een goede batterijlader voor AA- en AAA-batterijen. De kracht van deze goede batterijlader is zijn snelheid, wanneer hij wordt gebruikt in combinatie met geschikte batterijen. Op de verpakking staat dat deze goede batterijlader maar 45 minuten voor een oplaadbeurt nodig heeft, maar weet wel dat de batterij dan maar voor 75 tot 85% geladen is. Toch is het handig om snel wat extra stroom te tanken. Verder is deze goede batterijlader van verschillende veiligheidsvoorzieningen voorzien en schakelt het automatisch uit wanneer de batterijen zijn opgeladen.

Bestel de Duracell Hi-Speed Charger bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Laadt extra snel op
 • Inclusief 4 oplaadbare batterijen
 • 10 jaar fabrieksgarantie
 • Automatische uitschakeling
 • 9 veiligheidsvoorzieningen

Nadelen

  • Enkel geschikt voor AA- en AAA-batterijen
  • Maar 4 beschikbare plaatsen

 

 

 

5. Panasonic BQ-CC63Panasonic BQ-CC63

De Panasonic BQ-CC63 is een goede batterijlader voor AA- en AAA-batterijen. Deze goede batterijlader biedt ruimte aan maar liefst acht batterijen en het laadt ze in 5 uur op. De batterijen worden individueel geladen en het laadproces wordt met een indicatielampje weergegeven. Deze goede batterijlader is microprocessorgestuurd en beschikt over talloze beveiligingen, zoals de afzonderlijke schachtbewaking en de minus-delta-V-uitschakeling (of de -ΔV-uitschakeling). Bij dit laatste wordt een spanningsterugval, een zogenaamde negatieve deltapiek, door de microprocessor herkend en zal de batterijlader stoppen met opladen.

Bestel de Panasonic BQ-CC63 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Plaats voor 8 batterijen
 • Indicatielampje voor batterijstatus
 • Individuele schachtbewaking
 • Minus-delta-V-uitschakeling

Nadelen

  • Enkel geschikt voor AA- en AAA-batterijen
  • Niet de snelste batterijlader
  • Geen batterijen meegeleverd

 

 

 

4. De populairste merken batterijladers

De Duracell batterijlader is een van de populairste keuzes, maar er zijn nog heel wat andere goede en populaire merken. Voorbeelden daarvan zijn de Makita batterijlader, de Bosch batterijlader, de Absaar batterijlader en de Memorex batterijlader. Verder doen ook de Ctek batterijlader, de Varta batterijlader en de Tronic batterijlader het goed. De top 10 met populairste merken wordt afgesloten door de Topcraft batterijlader van de Aldi en de Voltcraft batterijlader.

5. Hoe is de lijst met beste batterijladers 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste batterijladers hebben we de batterijladers eerst nauwgezet bestudeerd. Multifunctionaliteit en snelle laadtijden waren belangrijke voordelen, maar we hielden ook rekening met de ingebouwde veiligheidsvoorzieningen en de manier waarop de batterijlader al dan niet aan de levensduur van de batterijen noopt. Net zoals bij ons eerder onderzoek naar de beste batterijlader van 2019 hebben we ook zelf de oplaadtijden gecontroleerd en hebben we talloze reviews en gebruikerservaringen gelezen. Op basis van al deze informatie hebben we deze persoonlijke lijst met beste batterijladers voor je samengesteld.

Batterijlader beste

 

6. Waarom batterijladers enkel voor NiMH- en NiCd-batterijen geschikt zijn?

Bij het kiezen van een batterijlader moet je altijd nagaan of de batterijlader geschikt is voor NiMH- of NiCd-batterijen. Zowel NiMH- als NiCd-batterijen mogen nooit overladen worden, hoewel NiMH-batterijen hier net iets gevoeliger voor zijn. Daarom beschikken batterijladers over allerlei mechanismen om overladen te voorkomen. Dit kan op de meest uiteenlopende manieren gebeuren, gaande van piekspanningsdetectie tot het meten van gegevens als de spanning, de temperatuur en de interne weerstand. Ze verhouden zich anders bij beide soorten batterijen en hierdoor zou de batterijlader niet weten wanneer hij moet uitschakelen. Er bestaan wel intelligente batterijladers met ingebouwde microprocessors die wel in staat zijn om ze alle twee op te laden, maar deze zijn vaak flink duurder.

7. FAQ over batterijladers

Het kan natuurlijk perfect dat je nog een aantal vragen over batterijladers hebt, zeker als fabrikanten met gekke namen met allerlei functies strooien. Ze allemaal bespreken, kunnen we niet doen. Wel beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen die ons bereiken.

7.1. Wat is het nut van een batterijlader met een druppelfunctie?

Wanneer de batterij volledig is opgeladen, schakelt de batterijlader het opladen in principe uit. Vervolgens treedt er dan echter zelfontlading op, iets waar vooral NiMH-batterijen mee te maken hebben. Als je dan een halve dag later de batterij uit de batterijlader haalt, is er al wat energie verloren. Via een druppellading compenseert de batterijlader dit zodat de batterij toch volledig opgeladen blijft.

7.2. Hoe werkt een batterijlader met een snellaadfunctie?

Bij dergelijke snelladers wordt de batterij met een grotere stroomsterkte opgeladen tot op een veilig niveau, waardoor een plotsklapse overlading wordt voorkomen. Ze laden de batterij dus nooit helemaal volledig op en de laatste inspanning zal aan een trager tempo verlopen. Daarnaast meten ze vaak ook verschillende parameters, zoals de temperatuur om het snelladen tijdig te kunnen stoppen.

8. Aanvullende producten voor batterijladers

Naast de beste batterijlader heb je natuurlijk ook nog even de beste oplaadbare batterijen nodig, maar verder heb je geen bijzonderheden van doen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews