Best Gekozen
Beste bladblazer

Beste bladblazer 2022

Wat is de beste bladblazer van dit jaar?

Bladeren geven de tuin niet alleen een onverzorgde aanblik, maar ontnemen ook het zonlicht van gras, gaan rotten in de vijver en vormen een vettige laag waarop je kan uitglijden. Daarom ruim je de bladeren maar beter op. Dat kan je perfect manueel doen, maar als je een grote tuin hebt of liever efficiënt werkt is een goede bladblazer kopen een beter idee. Wat is een goede bladblazer en hoe herken je de beste koop bladblazer? Dat leggen we graag voor je uit.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Stiga SBP 375Powerplus POWXQG5030Gardena ErgoJet 3000

De SBP 375 Stiga bladblazer op benzine is volgens ons de beste benzine bladblazer van 2022. Deze benzine motor bladblazer heeft een blaassnelheid van 360 km/u, een vermogen van 3.100 watt en kreeg een beoordeling van 9,7/10. De beste bladblazer kost +/- € 419.

Voor een goedkope bladblazer is de elektrische bladblazer Powerplus POWXQGW5030 een uitstekende keuze. Het gaat om een bladblazer zuiger met een vermogen van 3.000 watt en een blaassnelheid van 300 km/u. De goedkoopste bladblazer koop je al voor +/- € 59,95.

Wil je gewoon een goede bladblazer kopen? Dan is de Gardena bladblazer Ergojet 3000 met zuig- en versnipperfunctie en een score van 9,2/10 een goed idee. Deze goede bladblazer heeft een vermogen van 3.000 watt voor een blaassnelheid van 310 km/u. Het kost +/- € 91,99.

€ 419,-€ 59,95€ 91,99
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over bladblazers

Tijdens de zoektocht naar de beste bladblazer moet je altijd een aantal afwegingen maken. Ga je bijvoorbeeld voor de beste bladblazer op benzine, de beste bladblazer op accu of de beste elektrische bladblazer? Daarnaast moet de bladblazer beste koop aan nog een aantal eisen voldoen, bijvoorbeeld wat de draagmethode of de versnipperfunctie betreft. Wij leggen uit waarop je zoal moet letten en hoe je de beste bladblazers kan herkennen.

1.1. Aandrijving

Er zijn drie soorten aandrijving beschikbaar. Je kan zoeken naar de beste elektrische bladblazer, maar ook een bladblazer op accu of een bladblazer op benzine is mogelijk.

De beste elektrische bladblazer is over het algemeen goedkoper (zelfs zonder bladblazer elektrisch aanbieding), maar bij een bladblazer die elektrisch is legt het snoer wel een aantal beperkingen op. Bladblazers die elektrisch zijn, zijn vooral geschikt voor kleine tuinen zonder al te veel obstakels. Bovendien heb je niet alleen de beste elektrische bladblazer nodig, maar ook een verlengsnoer. Een belangrijk voordeel van een elektrische bladblazer kopen is dan weer dat het vaak een licht gewicht heeft en hierdoor handzamer is.

Naast elektrische bladblazers kan je ook de beste accu bladblazer verkiezen. Met de beste accu bladblazer heb je meer bewegingsvrijheid dan bij een elektrische bladblazer. Bovendien hoef je geen benzine in huis te halen en zijn ze ook nog eens minder luid dan de beste benzine bladblazer. Een nadeel van de beste bladblazer op accu is dat ze duurder zijn dan elektrische bladblazers terwijl het vermogen vaak niet zo hoog ligt. Dat laatste is al helemaal het geval als je de beste bladblazer op batterij vergelijkt met de beste bladblazer op benzine. Wel is een bladblazer met accu milieuvriendelijker dan een bladblazer op benzine.

Wil je dan weer bewegingsvrijheid met een hoog vermogen combineren? Dan is een professionele bladblazer op benzine een beter idee. Bij de beste benzine bladblazer heb je meer kracht. Wel is een benzine bladblazer zwaarder, waardoor wij aanraden om een bladblazer op benzine ruggedragen te gebruiken. Bovendien is het geen kleine bladblazer en heb je natuurlijk benzine voor de bladblazer nodig. Zelfs bij een benzine bladblazer aanbieding zijn ze nog steeds vrij duur, terwijl ze ook veel geluid maken. Daarenboven vergt zelfs de beste bladblazer op benzine meer onderhoud dan de bladblazers met andere aandrijving. Qua keuzemogelijkheden is het wel gelijkaardig. Ook hier kan je dus perfect een bladblazer zuiger op benzine kopen.

1.2. Draagmethode

Je kan een bladblazer ruggedragen of handgedragen gebruiken. De handgedragen bladblazers zijn vooral geschikt voor gewichten lager dan 5 kilogram. Voor de beste elektrische bladblazer volstaat een handgedragen model, maar voor zwaardere modellen kom je automatisch uit bij een ruggedragen bladblazer. Ook voor grotere tuinen is het aangeraden om je bladblazer ruggedragen te gebruiken.

1.3. Zuig- en versnipperfunctie

Sommige modellen combineren een bladblazer en zuiger. Met een bladblazer bladzuiger blaas je zowel bladeren weg, maar daarnaast gebruik je het ook als een grote stofzuiger om hoopjes bladeren op te zuigen. Het gaat in de praktijk om een bladblazer en versnipperaar die de kleine compacte snippers meteen in de bijhorende zak opbergt. Je kan een bladblazer zuiger op accu kopen, maar naast een accu bladblazer zuiger kan je ook voor een elektrische variant of een variant op benzine kiezen. Let wel altijd op het volume van de opvangzak en de versnipperratio. Hoe hoger de versnipperratio, hoe compacter alle bladeren in de opvangzak belanden.

1.4. Maximale blaassnelheid

Blaassnelheden lopen sterk uiteen en het is heus niet altijd noodzakelijk om voor de hoogste blaassnelheid te kiezen. Immers, hoe hoger de blaassnelheid, hoe zwaarder en duurder de bladblazer wordt en dat is heus niet altijd nodig.

Als je de beste bladblazer zoekt voor op het terras volstaat een goede bladblazer met een blaassnelheid van 150 km/u. Zelfs een bladblazer van Action kan dan volstaan.

Wil je ook het gazon onder handen nemen? Deze bladeren zijn vochtig en wat extra kracht is noodzakelijk. Voor een kleine tuin zonder al te veel grote bladeren of ander tuinafval zoek je een bladblazer te koop met een blaassnelheid van zo’n 200 km/u.

Heb je een iets grotere tuin of ook last van veel grotere bladeren, eikels, takjes enzovoort? Zoek dan een bladblazer aanbieding met een blaassnelheid van ongeveer 250 km/u. Voor grotere tuinen is het in feite altijd aangeraden om te kiezen voor een draadloze bladblazer met een blaassnelheid van meer dan 300 km/u. Een benzine bladblazer op wielen is dan heel handig.

2. Dit zijn de beste bladblazers van 2022

Wil je een nieuwe bladblazer kopen? Dan is het goed om te kijken welke bladblazer het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de apparatengetest op onder andere de prijs, de aandrijving, de blaassnelheid en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Stiga SBP 375Gardena PowerJet Li40Gardena ErgoJet 3000Ryobi RBL26BPMakita UB0801McCulloch GB 355BPMcCulloch GBV 322VXRyobi RBV26BPowerplus POWXQG5030Eurom Accu Leaf Blower
1. Stiga SBP 375
2. Gardena PowerJet Li40
3. Gardena ErgoJet 3000
4. Ryobi RBL26BP
5. Makita UB0801
6. McCulloch GB 355BP 7. McCulloch GBV 322VX 8. Ryobi RBV26B
9. Powerplus POWXQG5030
10. Eurom Accu Leaf Blower
Beste prijs€ 419,-€ 185,-€ 91,99€ 149,99€ 88,-€ 249,-€ 179,-€ 187,67€ 59,95€ 69,95
AandrijvingBenzine (Tweetakt - 2,1l)AccuElektrischBenzine (Tweetakt - 0,25l)ElektrischBenzine (Tweetakt - 2,2l)Benzine (Tweetakt - 0,35l)Benzine (Tweetakt - 0,4l)ElektrischAccu
Blaassnelheid (km/u)360320310290270355322325300210
Zuig- en versnipperfunctie?NeeJaJaNeeNeeNeeJaJaJaNee
Gewicht (kg)11,64,14,87,43,294,47,55,51,9
Maximaal geluidsniveau (dB)112781021099111311210710496
Vermogen (W)310040V300065016501500800750300018V
Beoordeling9,79,49,28,68,68,17,87,47,27
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste bladblazers van 2022

Natuurlijk wil je een goede bladblazer kopen en geef je daarbij de voorkeur aan de best geteste bladblazer. Wij gingen op zoek naar de beste bladblazer en zochten onder andere naar de beste bladblazer bij Hubo, de beste bladblazer bij Gamma, de beste bladblazer bij Aldi en de beste bladblazer bij Brico. Natuurlijk keken we ook even online en zochten we bijvoorbeeld bij Coolblue een bladblazer, net zoals we op zoek gingen naar de beste bladblazer bij bol.com. Hieronder vind je wat volgens ons de vijf beste bladblazers zijn.

1. Bladblazer benzine Stiga SBP 375

Stiga SBP 375

Deze Stiga SBP 375 bladblazer op benzine is volgens ons de beste bladblazer op benzine voor grotere tuinen met wat zwaarder tuinafval. Deze benzine bladblazer kopen is een goed idee want je rekent op een blaassnelheid van niet minder dan 360 km/u zonder dat je je zorgen hoeft te maken om het snoer. Vooral als je een groot terrein hebt met takken, eikels en natte bladeren is deze sterke bladblazer een aanrader. Het toerental is volledig regelbaar zodat je niet meteen al het tuinafval bij de buren blaast. Het is wel geen goedkope bladblazer op benzine en een geluidsarme bladblazer zouden we het ook niet noemen. Voor een rijtjeshuis is het dan ook minder geschikt, maar als je echt een grote tuin hebt met weiden en dergelijke meer blijft het nu eenmaal de beste bladblazer voor natte bladeren.

Bestel de Bladblazer benzine Stiga SBP 375 bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Krachtige bladblazer op benzine
 • Je draagt deze bladblazer op de rug
 • Regelbaar toerental
 • Ergonomisch ontworpen
 • Startkoord op veer voor een vlotte start

Nadelen

  • Geen goedkope bladblazer op benzine
  • Heeft geen zuig- en versnipperfunctie
  • Geen stille bladblazer

 

 

2. Bladblazer Gardena Powerjet Li40

Gardena PowerJet Li40

Liever een bladblazer op accu die ook geschikt is voor grote tuinen met veel tuinafval? Dan is deze Gardena Powerjet Li40 accu bladblazer een aanrader. Deze bladblazer met accu van Gardena beschikt over een zuig- en versnipperfunctie met een opvangzak van 30 liter. De beste bladblazer zonder snoer haalt een blaassnelheid van 320 km/u en is in 90 minuten opgeladen. De beste accu bladblazer beschikt over een extra handvat voor meer gebruikscomfort en dankzij het laag gewicht van 4,1 kilogram ga je er vlot mee aan de slag. Bovendien is het een stille bladblazer, waardoor het ook geschikt is voor wie gezegend is met ziegezagende buren.

Bestel de Bladblazer Gardena Powerjet Li40 bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Krachtige bladblazer (320 km/u)
 • Eenvoudig hanteerbaar
 • Zuig- en versnipperfunctie
 • Stille bladblazer (78 dB)
 • Licht gewicht

Nadelen

  • Batterij gaat niet lang mee (tweede batterij aanbevolen)
  • Opvangzak van 30 liter is relatief klein
  • Geen goedkope bladblazer

 

 

3. Gardena bladblazer ErgoJet 3000

Gardena ErgoJet 3000

De Gardena ErgoJet 3000 bladblazer is een krachtige elektrische bladblazer met een blaassnelheid van 310 km/u. Hierdoor is de bladblazer Gardena ErgoJet 3000 ook geschikt voor plakkerig of zwaarder tuinafval. Het is wat ons betreft de beste elektrische bladblazer en beschikt over een zuig- en versnipperfunctie (ratio 16:1). Met een gewicht van 4,8 kilogram is de beste elektrische bladblazer goed te hanteren en het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze bladblazer goed uit de bladblazer test van Consumentenbond komt. Als je op zoek bent naar een goede elektrische bladblazer raden wij de Gardena bladblazer ErgoJet 3000 zeker aan.

Bestel de Gardena bladblazer ErgoJet 3000 bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Beste elektrische bladblazer
 • Blaassnelheid van 310 km/u
 • Draagriem voor optimaal comfort
 • Ergonomische handgreep
 • Bladblazer 3 in 1 (blazer, zuiger en versnipperaar)

Nadelen

  • Geen stille bladblazer (102 dB)
  • Verlengsnoer nodig
  • Hulpstukken nodig om over te schakelen naar de bladzuiger

 

 

4. Benzine bladblazer Ryobi RBL26BP

Ryobi RBL26BP

Ben je op zoek naar een goedkopere benzine bladblazer die toch nog steeds een mooie topsnelheid haalt? Dan is deze goede benzine bladblazer van Ryobi RBL26BP een aanrader. Hiermee beschik je over een blaassnelheid van 290 km/u zonder dat deze goede benzine bladblazer echt zwaar wordt. Net zoals bij de beste bladblazer van 2022 beschik je niet over een zuig- en versnipperfunctie, maar het traploos instelbaar toerental is wel een groot pluspunt. Vooral in middelgrote tuinen met wat grotere en nattere bladeren staat deze goede bladblazer op benzine zeker zijn mannetje.

Bestel de Benzine bladblazer Ryobi RBL26BP bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Goede ruggedragen benzine bladblazer
 • Traploos regelbaar toerental
 • Vrij goedkope benzine bladblazer
 • StartEasy functionaliteit (eenvoudig opstarten)
 • Eenvoudig te monteren

Nadelen

  • Geen stille bladblazer (109 dB)
  • Geen zuig- en versnipperfunctie
  • Minder geschikt voor professionele toepassingen

 

 

5. Bladblazer Makita UB0801

Makita UB0801

Zoek je gewoon een goede elektrische bladblazer voor een kleiner erf? Dan is deze Makita UB0801 bladblazer met een vermogen van 1.650 watt een aanrader. Wij vonden voor deze Makita bladblazer een aanbieding en waren meteen overtuigd. Hoewel de blaassnelheid maximaal 270 km/u bedraagt, wat ruim volstaat voor grotere bladeren en klein tuinafval, weegt de Makita bladblazer UB0801 slechts 3,2 kilogram. Daarnaast beschikt deze elektrische bladblazer van Makita uit twee blaassnelheden waardoor je ook op een lagere snelheid van 147 km/u blaast. Ten slotte is deze best geteste bladblazer onder 90 euro voorzien van een dubbele handgreep met ergonomische eigenschappen.

Bestel de Bladblazer Makita UB0801 bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Uitstekende grip en ergonomische eigenschappen
 • Blaassnelheid van 270 km/u
 • Goede goedkope bladblazer
 • Vrij stille bladblazer (91 dB)
 • Licht gewicht

Nadelen

  • Geen zuig- en versnipperfunctie
  • Verlengsnoer nodig
  • Slechts 2 snelheden

 

 

4. De populairste merken bladblazers van 2022

Hoewel het aanbod vrij groot is, zijn er toch een aantal merken die op veel populariteit mogen rekenen. Het gaat dan voornamelijk om de Makita bladblazer, de Bosch bladblazer, de Gardena bladblazer, de Black en Decker bladblazer, de Worx bladblazer, de Skil bladblazer, de Honda bladblazer en de Viking bladblazer. Ze worden op de voet gevolgd door andere populaire merken. Denk daarbij onder andere aan de Eurom bladblazer, de Einhell bladblazer, de Wolf Garten bladblazer, de Florabest bladblazer, de Varo bladblazer en de Central Park bladblazer. Echter, dat hoeft nog niet te betekenen dat andere merken geen kwalitatieve bladblazers maken. Ons persoonlijk lijstje met de beste bladblazers van 2022 bewijst dat als geen ander, maar hetzelfde kunnen we ook zeggen over het onderzoek naar de beste bladblazer van 2017 door Consumentenbond en het onderzoek naar de beste bladblazers van 2018 door Test Aankoop.

5. Hoe is de lijst met de beste bladblazers van 2022 tot stand gekomen?

Voor dit onderzoek baseerden we ons onder andere op het onderzoek naar de beste bladblazer van 2018 door Algemeen Dagblad, het onderzoek naar de beste bladblazer van 2019 door PlusOnline en natuurlijk ook de accu bladblazer test door Consumentenbond. Het valt daarbij op dat de beste bladblazer volgens Consumentenbond niet altijd overeenstemt met die volgens andere partijen. Dat heeft voor een groot deel te maken met de prijs die voor Consumentenbond toch wel een doorslaggevende factor is. Daarom is het niet onlogisch dat de bladblazer die beste getest is door Consumentenbond bij ons niet als best gekozen bladblazer uit de test komt: wij focussen veel liever op kwaliteit.

We hielden met andere woorden niet alleen rekening met het onderzoek naar de beste bladblazer door Consumentenbond en andere onafhankelijke partijen, maar hebben de bladblazers ook technisch vergeleken en het een en ander uitgetest. Ten slotte hielden we rekening met echte gebruikerservaringen, waarvoor we onder andere de reviews op betrouwbare websites als Coolblue en bol.com in kaart brachten. Op basis van al deze factoren hebben wij volledig onafhankelijk deze lijst met beste bladblazers samengesteld.

Bladblazer beste

6. Zo gebruik je een bladblazer

Om een bladblazer te gebruiken hoef je enerzijds geen genie te zijn. Wees anderzijds ook geen idioot en draag altijd gehoorbescherming, een veiligheidsbril en handschoenen. Bedenk ook vooraf op welke centrale plek(ken) je het bladafval gaat verzamelen. Begin vervolgens steeds aan de rand van de tuin en werk richting het midden van de tuin. Als je geen draadloze bladblazer gebruikt, houd je er natuurlijk rekening mee dat je niet in de knoop raakt met het snoer of dat je geen rondjes rond obstakels wandelt.

Bij het bladblazen beweeg je de bladblazer steeds in eenzelfde beweging (van links naar rechts of omgekeerd) en dit in een u-vorm. Op die manier blaas je de bladeren netjes voor je uit terwijl je naar een centraal punt toewerkt.

Eenmaal je de bladeren hebt gecentraliseerd kan je ze opharken en verwijderen. Als je bladblazer een bladzuiger heeft, spaar je je rug en maak je natuurlijk gebruik van de ingebouwde bladzuiger en versnipperaar.

7. FAQ over bladblazers

Nu je de beste bladblazer in huis hebt gehaald, is het tijd om het eens uit te proberen. Natuurlijk is het niet absurd dat je daarbij nog een aantal praktische vragen hebt. Wij helpen je op weg en beantwoorden een aantal veelgestelde vragen.

7.1. Waar laat ik mijn bladafval?

Tijdens de herfstperiode kan het bladafval flink ophopen en die enorme stapel laat je maar beter niet liggen. Het verzamelde bladafval kan in de composthoop verdwijnen, maar waarschijnlijk heb je niet meteen voldoende capaciteit. Als je een ingebouwde versnipperaar hebt met een voldoende hoge versnipperratio kan het wel eens lukken. In het andere geval kan je altijd wel een beetje bladafval in de borders van je tuin kwijt waar het een goede voedingsbodem vormt voor je planten en hagen. Daarnaast kan je met het groenafval ook naar het recyclagepark.

7.2. Heb ik gehoorbescherming nodig?

Bladblazers kunnen behoorlijk veel lawaai maken. Gehoorbeschermers zijn ontworpen om het geluid tot 80 dB of lager te dempen. Dat is ook de grens waarbij lawaaislechthorendheid kan optreden. Als je bladblazer een geluidsniveau van meer dan 80 dB heeft, is gehoorbescherming essentieel. Ook bij lagere decibels blijft het gebruik van gehoorbescherming aangeraden.

7.3. Welke veiligheidsmaatregelen moet ik treffen?

Het dragen van gehoorbescherming, handschoenen en oogbescherming is belangrijk. Richt daarnaast nooit met een bladblazer op personen en zorg ervoor dat er ook geen personen voorbijwandelen. Zelfs wanneer ze verder op een afstand blijven, kunnen steentjes soms nog met een ongelofelijke kracht wegvliegen en dat wil je dan zeker niet in je ogen krijgen. Controleer daarom altijd of er geen mensen in de buurt zijn vooraleer je een bladblazer gebruikt.

8. Aanvullende producten voor bladblazers

Gehoorbescherming, handschoenen en oogbescherming zijn onmisbaar. Als je een elektrische bladblazer gebruikt, heb je ook steeds een verlengsnoer nodig. Bij een accu bladblazer kan je dan weer overwegen om een extra accu aan te schaffen. Denk daarnaast aan een hark om de bijeen geblazen bladeren te verzamelen of om kleverige en natte bladeren los te werken. Eventueel kan je ook een bladzuiger overwegen. Als je bladblazer geen ingebouwde bladzuiger en versnipperaar heeft, kan je ook een kleine hakselaar gebruiken.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews