Best Gekozen
Beste boxspring

Beste boxspring 2022

Welke boxspring is het beste en hoe herken ik een goede boxspring?

Een boxspring heeft best wel een aantal voordelen. Met een goede goedkope boxspring geniet je van een optimale ondersteuning van het lichaam. Daarnaast zorgt een goede boxspring voor een aangenamere in- en uitstaphoogte, terwijl de hoogte ervan fijner is bij het verversen van het bed. De temperatuur en de ventilatie van een boxspring zijn ook nog eens ideaal voor wie wil slapen als een marmot. Vervolgens is een boxspring de kampioen als het op levensduur aankomt. Een boxspring behaalt een levensduur van meer dan 25 jaar. Daar kunnen weinig bedden aan tippen. Ten slotte kan je ook kiezen voor een elektrische boxspring die je volledig aanpast om te lezen, te ontbijten of tv te kijken in bed. Je merkt met andere woorden dat er best wel een aantal voordelen aan de beste boxsprings verbonden zijn. Natuurlijk moet je dan wel een goede boxspring kopen. Wat kost een goede boxspring? Wat is een goed merk boxspring? We leggen het voor je uit en geven ook onze persoonlijke top 10 met boxsprings mee.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Boxspring DeventerSparkleHome101

De best geteste boxspring is volgens ons de Boxspring Deventer, een elektrische boxspring met 1.000 veren per m² en een elektrische tv-lift. Deze boxspring scoort 9,6/10 en haal je in huis voor +/- € 2.595.

Voor een goedkope goede boxspring raden wij de Boxspring Sparkle aan, een strakke en tijdloze boxspring die in iedere slaapkamer tot zijn recht komt. Het heeft een aangenaam prijskaartje van +/- € 645.

De beste keuze voor de prijsbewuste consument is volgens ons de Boxspring Home 101. Het heeft een luchtige uitstraling en garandeert een heerlijk slaapcomfort. Het scoort 9/10 en kost +/- € 990.

€ 2595,-€ 645,-€ 990,-
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

 

2. Dit zijn de beste boxsprings van 2022

Wil je een nieuwe boxspring kopen? Dan is het goed om te kijken welke boxspring het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de boxsprings getest op prijs, afmetingen, soort topper, mogelijkheden en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Boxspring DeventerSerta ClassicoRoyal AuroraHome101Home400Boxspring Zorg Hoog LaagHome410Home102Sparke Deluxe
Sparkle
1. Boxspring Deventer
2. Serta Classico
3. Boxspring Royal Aurora
4. Boxspring Home 101
5. Boxspring Home 400
6. Boxspring Zorg Hoog/Laag
7. Boxspring Home 410
8. Boxspring Home 102
9. Boxspring Sparkle Deluxe
10. Boxspring Sparkle
Beste prijs€ 2595,-€ 2799,-€ 3045,-€ 990,-€ 2325,-€ 2999,9€ 1300,-€ 1290,-€ 795,-€ 645,-
Lighoogte (cm)687070566965-907058,56250,5
Elektrisch verstelbaarJaOptioneelOptioneelNeeJaJaNeeOptioneelNeeNee
Topper - KernLatexTraagschuimCore Connect Dual spring technology + Hybdrid-foamLuxe Comfortschuim HR9-zone pocketvering + 3 cm comfortschuimKoudschuim1.500 AEROMAX minipocketveren + veerkrachtig natuurlatexLuxe Comfortschuim HRComfortschuimCore Connect Dual spring technology + 2,5 cm Comfort Foam
Aantal comfortzones77799-9997
Beoordeling9,69,59,38,38,88,58,48,27,57,2
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste boxsprings van 2022

Via onze boxspring top 10 kan je snel op zoek gaan naar een goede kwaliteit boxspring voor jouw slaapkamer. We zijn er ons echter van bewust dat een boxspring vergelijken niet zal lukken als je enkel rekening houdt met een aantal technische specificaties. Daarom hebben we alle boxsprings ook zelf uitgetest, informatie opgevraagd en vergeleken. Hieronder bespreken we wat wij de vijf beste boxsprings vinden.

 

1. Elektrische boxspring Deventer

Boxspring Deventer

Dit is wat ons betreft de elektrische boxspring beste koop. De beste elektrische boxspring komt met een Original Temp-micropocketveringmatras met 1.000 tonvormige pocketveren/m² en zeven comfortzones. Dankzij de top van HR60-koudschuim en de goede onderlaag geniet je daarbij van een ultiem slaapcomfort. Daarnaast is het een vrij neutrale elektrische boxspring die in elk slaapkamerinterieur past. Zowel het hoofd- als voeteneinde zijn verstelbaar en komt inclusief een ingebouwde elektrische tv-lift en een led-tv van 32″. Het is een goede boxspring voor wie op zoek is naar ultieme kwaliteit, maar ook voor mensen die moeilijker uit bed raken of rugklachten hebben.

Bestel de Elektrische boxspring Deventer bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Verkrijgbaar in verschillende formaten (van 140 x 200 cm tot 200 x 220 cm)
 • Medisch erkende Original Temp-micropocketveringmatras
 • Hoofd- en voeteneinde zijn elektrisch verstelbaar
 • Inclusief ingebouwde tv met tv-lift
 • 7 comfortzones

Nadelen

  • Vrij zware boxspring
  • Niet geschikt voor mensen met een latexallergie

 

 

 

 

2. Boxspring Serta Classico

Serta Classico

Welke boxspring is goed? De Serta Classico is alvast een heel goede boxspring. Het is een van de beste boxspring bedden en is meerlaags opgebouwd. De onderbox beschikt over een goede vering en komt met de Serta-matrassen met twee kernen in één matras. De pocketveermatrassen hebben een medium hardheid en beschikken over zeven comfortzones. De instaphoogte van 70 centimeter is zeker aangenaam. Deze goede boxspring is ook elektrisch leverbaar. Daarnaast kan je het combineren met een van de bijbehorende pouffes met glasplaat.

Bestel de Boxspring Serta Classico bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • 7 comfortzones
 • Verkrijgbaar in 12 kleuren
 • Ook elektrisch verkrijgbaar met afstandsbediening
 • Optioneel te combineren met een voetbord
 • Traagschuim voor minder druk op het lichaam (ook medisch gebruikt ter preventie van doorligwonden)

Nadelen

  • Geen goedkope boxspring
  • Vrij zware boxspring

 

 

 

 

3. Boxspring Royal AuroraRoyal Aurora

Wat is een goede boxspring? De Boxspring Royal Aurora is dan wel geen goedkope boxspring, maar qua kwaliteit mag het er echt wel zijn. Deze goede boxspring combineert een hoog slaapcomfort met een bijzondere vormgeving boordevol unieke strakke lijnen en blokken. Het hoofdbord oogt heel modern en heeft een gestoffeerde omlijsting, terwijl het gestoffeerd wordt in een kleur en stof naar keuze. De matrassen bieden dan weer een ideale ergonomische ondersteuning met zachte schouderzones, stevige lendenzones en een medium heupzone. De afdeklaag is ventilerend en veerkrachtig. Het is duidelijk een goede boxspring die we zeker aanbevelen.

Bestel de Boxspring Royal Aurora bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Moderne en stijlvolle boxspring
 • Ergonomisch ontworpen
 • Matrassen kunnen worden voorzien van handvatten
 • Ventilerende en ondersteunende pocketvering
 • Ook elektrisch verkrijgbaar

Nadelen

  • Geen goedkope boxspring
  • Geen voetbord

 

 

 

 

4. Boxspring Home 101

Home101

De Boxspring Home 101 is volgens ons de beste boxspring qua prijs kwaliteit en tegelijkertijd ook de beste goedkope boxspring. Deze goede betaalbare boxspring past in iedere stijl en heeft dan ook een luchtige uitstraling. Je kiest daarbij zelf de topper en rekent op niet minder dan negen comfortzones. De stijlvolle, zwarte pootjes zijn heel stevig en zorgen voor extra stabiliteit. Deze goede betaalbare boxspring is verkrijgbaar in diverse afmetingen, materialen, kleuren en matraskernen waardoor hij altijd bij je past.

Bestel de Boxspring Home 101 bij de volgende vertrouwde webshops:

Voordelen

 • Goede betaalbare boxspring
 • Volledig naar wens samen te stellen
 • 9 comfortzones
 • Extra soepele schouderzone
 • Stalen poten voor extra stevigheid

Nadelen

  • Geen elektrische boxspring
  • Geen viltjes onder de poten (let op bij gevoelige vloeren of plaats zelf viltjes)

 

 

 

5. Boxspring Home 400

Home400

De boxspring Home 400 is een luxueuze boxspring met een ingebouwde tv in het voetbord. Het is een vrij betaalbare boxspring met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hierbij heb je de keuze uit diverse opties en kan je bijvoorbeeld kiezen voor een andere matras of topper. Eigenlijk weet je gewoon altijd zeker dat deze goede boxspring in je interieur past.

Bestel de Boxspring Home 400 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • 25 jaar garantie op veer- en framebreuk
 • 9 comfortzones
 • TV in voetbord
 • Elektrisch verstelbaar
 • Veel personalisatiemogelijkheden

Nadelen

  • Matras is niet leverbaar in een Extra Firm-uitvoering
  • Tv-lift zou de tv nog iets hoger mogen opliften

 

3. Informatie over boxsprings

De boxspring beste koop vind je niet zomaar. Er zijn dan ook een aantal zaken waarop je moet letten als je de beste keus boxspring zoekt. In de beste beddenwinkel helpen ze je natuurlijk graag verder, maar het is zeker niet onmogelijk om online de beste koop boxspring te kopen. We leggen het even voor je uit.

3.1. Box van de boxspring

De box van een boxspring bestaat steeds uit thermisch geharde veren die minder snel vervormen en een langere levensduur hebben. Dit kan in twee uitvoeringen. Bij een bonellbox maken de veren in het midden een kleinere cirkel dan aan de uiteinden van het bed. Hierdoor is de veringondersteuning overal gelijk. Pocketvering zorgt dan weer voor een optimale ventilatie en behoudt de veerkracht heel goed, waardoor je niet zomaar doorzakt.

Ga daarnaast na of de box enkel vlak te gebruiken is of ook (elektrisch) verstelbaar is. Vooral voor wie televisiekijkt of boeken leest, is dat een pluspunt. Ook voor oudere mensen die het moeilijker hebben om uit bed te komen, is het handig als het hoofdeinde wat omhoog kan worden gezet. Een verstelbaar voeteneinde kan dan weer rugproblemen helpen te voorkomen.

3.2. Matras

Hier heb je de keuze tussen een boxspring met een gestoffeerde matras of een boxspring waarbij je meteen op de witte matras slaapt. Deze matras kan eventueel nog van een topmatras worden voorzien. Wat de beste matras voor de boxspring is, is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Een boxspring met een gestoffeerde matras is enerzijds eenvoudiger op te maken omdat je enkel de lichte matras hoeft op te maken. Bovendien slijt de matras minder snel. Een boxspring met een witte matras is anderzijds dan weer voordeliger, heeft toch een luxe uitstraling en bovendien hoef je geen nieuw beddengoed aan te schaffen als je voorheen geen boxspring had.

Wat de topmatras betreft, zijn er opnieuw veel keuzes te maken. Let bijvoorbeeld op het aantal comfortzones. De algemene regel is: hoe meer comfortzones, hoe beter. Daarnaast speelt de stevigheid van de topmatras een rol, net zoals de vraag of je de topmatras eenvoudig kan wassen of stomen.

3.3. Hoofd- en voetbord

Een boxspring met een hoofdbord oogt niet alleen stijlvoller, bovendien hoeft je kussen ook niet tegen de muur van de slaapkamer te liggen. Je kan je bed zelfs in het midden van de slaapkamer plaatsen. Dergelijke hoofdborden komen natuurlijk in diverse stijlen en materialen, waardoor je zelf je favoriet exemplaar uitkiest.

Het voetbord zorgt dan weer voor extra stevigheid, maar ook voor een scheiding met de rest van de slaapkamer. Sommige producenten maken slim gebruik van het voetbord en bouwen er bijvoorbeeld een tv-lift in. Bij andere producenten kan je dan weer kiezen uit een volledige lijst met accessoires en bijmeubelen om je boxspring helemaal af te maken.

 

4. De populairste merken boxsprings

Er is heel wat keuze, maar bij de beste boxspring merken zit je eigenlijk altijd wel goed. De aanvoerder van de top 10 boxspring merken is in ieder geval de IKEA-boxspring. Qua populariteit kunnen er maar weinige aan de IKEA boxspring beste koop tippen. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat de beste boxspring van IKEA ook de beste boxspring van 2022 is. Daarvoor zijn er nog heel wat andere alternatieven voor de beste IKEA boxspring. Andere goede boxspring merken zijn bijvoorbeeld de Velda boxspring, de Auping boxspring, de Tempur boxspring, de Jysk boxspring, de Karlsson boxspring, de Hocker boxspring, de Revor boxspring, de Prenuptia boxspring en de Pullman boxspring.

5. Hoe is de lijst met beste boxsprings 2022 tot stand gekomen?

Net zoals bij onze eerdere onderzoeken naar de beste boxspring van 2017, de beste boxspring van 2018 en de beste boxspring van 2019 baseerden we ons in de eerste plaats opnieuw op een aantal bestaande onafhankelijke onderzoeken. We vertelden bij het bespreken van de beste boxspring van 2018 al dat Consumentenbond geen boxsprings vergelijkt. Ook nu konden we dus geen boxspring vergelijken via Consumentenbond en kunnen we niet aangeven wat de boxspring beste koop volgens Consumentenbond is. Omdat het niet duidelijk is wat de beste boxspring volgens Consumentenbond is, baseerden we ons daarom maar op andere onderzoeken. Onder andere de bespreking door de Test Aankoop-community speelde een rol, net zoals reviews die we terugvonden op het forum van Tweakers.

Daaropvolgend hebben we ook zelf boxsprings vergeleken. Zo gingen we bijvoorbeeld een goede boxspring bij IKEA uittesten, maar deden we ook hetzelfde bij andere winkels. We lieten ons adviseren door de lokale experts en noteerden zorgvuldig onze eigen bevindingen. Ten slotte brachten we reviews in kaart via betrouwbare websites als bol.com. Op basis van al deze informatie stelden wij deze lijst met beste boxsprings samen.

Boxspring beste

6. Waarom proefliggen in een winkel geen zin heeft

Veel mensen kiezen er nog steeds voor om hun boxspring in een speciaalzaak te kopen. Eigenlijk heeft dat geen zin. De “experts” die je er helpen, zijn natuurlijk in de eerste plaats verkopers. We twijfelen er niet aan dat ze je wel degelijk kunnen helpen, maar uiteindelijk weet je nooit of ze wel helemaal eerlijk zijn of ze je gewoon een product willen verkopen. Ook het proefliggen in een winkel blijkt compleet nutteloos te zijn. Zo zal je in een winkel een andere slaaphouding uittesten dan je werkelijke houding. Of leg jij je in een foetushouding onder de dekens als je gaat proefliggen in de toonzaal? Ook draag je in de winkel kleren, terwijl het bed zonder kleren volledig anders aanvoelt. Bovendien lig je zelden echt zo ontspannen als thuis. Ten slotte is de tijd te kort. Vaak ligt men hoogstens enkele minuten in een boxspring, maar eigenlijk heb je minstens acht weken nodig om echt over de boxspring te kunnen oordelen. Wil je echt zeker zijn over wat de beste boxspring is? Dan ga je eigenlijk beter even bij een slaapexpert of een ergonoom (bij rug- of nekklachten) langs. Zij kunnen je veel beter en gerichter adviseren.

7. FAQ over boxsprings

Heb je nog een aantal vragen over boxsprings? We krijgen regelmatig vragen te verwerken. Hieronder nemen we de vragen op die het vaakst worden gesteld en voorzien we ze van een antwoord.

7.1. Ik heb moeite met het vatten van de slaap. Gaat een boxspring helpen?

Niet per se. Wij raden aan om bij een slaapexpert langs te gaan of eerst een aantal wondermiddeltjes uit te proberen. Het beperken van geluid en licht in de kamer kan bijvoorbeeld al wonderen verrichten. Ook het beperken van multimedia voor het slapengaan, is een goed idee. Daarnaast kan je de slaapkamertemperatuur aanpassen. 16 tot 18 °C is ideaal om in te dommelen. Ten slotte zijn er nog allerlei kleine tips die je helpen om in slaap te vallen. Seks helpt bijvoorbeeld te ontspannen en dus is een avondlijke vrijpartij beter dan een portie ochtendseks. Ook masturberen doe je maar beter ‘s avonds. Ten slotte kan je ook planten in de slaapkamer plaatsen. Ze zouden vooral psychologisch een rustgevend effect hebben.

7.2. Welke matras gebruik ik in combinatie met mijn boxspring?

In principe kan je alle soorten matrassen gebruiken, maar een pocketveringmatras is meestal de beste keuze. Dat komt omdat een pocketveringmatras goed combineert met de aanwezige bonellvering. Bij andere matrassen kan je de voordelen van de vering deels tenietdoen.

8. Aanvullende producten voor boxsprings

Veel fabrikanten bieden een volledige lijn met accessoires aan, zoals bijpassende nachtkastjes, kledingkasten et cetera. Jij bepaalt natuurlijk zelf of je ze al dan niet in huis wil halen. Daarnaast heb je natuurlijk ook een goede matras, hoofdkussens en een dekbed nodig. De keuze voor een matras en hoofdkussen is minstens even belangrijk als de keuze voor de beste boxspring dus schenk ook hier voldoende aandacht aan.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tijdelijk 10% Éxtra voordeel op een nieuwe boxspring

Het hoogste comfort binnen handbereik