Best Gekozen
Beste compressiekousen

Beste compressiekousen 2022

Wat zijn de beste compressiekousen die je online kan kopen?

Goede compressiekousen kan je voor velerlei redenen gebruiken. Compressiekousen worden bijvoorbeeld als medisch hulpmiddel gebruikt, maar ook voor sportieve doeleinden. Van het voorkomen van spataders tot een optimale ondersteuning bij het wandelen: hier lees je meer over compressiekousen en helpen wij je met het vinden van de beste compressiekousen.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Os1st FS6+ Performance Compressiekousen
SolvaCare CompressiekousenKiprun Compressiekousen voor hardlopen

De FS6+ Performance Compressiekousen zijn volgens ons de beste compressiekousen voor blessures aan de achillespees, hielspoor en bij beenkrampen. De beste compressiekousen koop je voor +/- € 59,99 per paar.

De SolvaCare Compressiekousen zijn goede compressiekousen voor wie vaak stilzit of juist lang moet staan. Deze goede compressiekousen voldoen aan heel strenge medische richtlijnen en kosten +/- € 8,71 per paar.

De Kiprun Compressiekousen voor hardlopen zijn goede compressiekousen voor het hardlopen. Deze compressiekousen gebruik je tijdens het sporten en komen in verschillende maten. Ze kosten +/- € 25 per paar.

€ 59,99€ 8,71€ 25,-
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over compressiekousen

Bij het zoeken naar de beste compressiekousen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het compressieniveau, de lengte van de compressiekous en de maat van de compressiekous zijn daar belangrijke voorbeelden van. We leggen het voor je uit.

1.1. Compressieniveau

Elke compressiekous heeft een eigen compressieniveau. Zij worden onderverdeeld naargelang de druk (uitgedrukt in mmHg of millimeter-kwik) die wordt uitgeoefend. Compressiekousen met een lage druk (klasse 1; 15-20 mmHg) worden voor preventieve doeleinden gebruikt. Het gaat bijvoorbeeld om compressiekousen die je koopt voor vliegtuigreizen, tijdens de zwangerschap en bij gezwollen benen. De meeste sportcompressiekousen vallen onder deze klasse. Compressiekousen van klasse 2 (23-32 mmHg) koop je enkel op advies van een arts of verpleegkundige.

1.2. Lengte van de compressiekous

Er zijn compressiekousen die tot net over de enkel komen en er zijn er die tot over de knie komen. Bij de eerste wordt er natuurlijk enkel druk op de enkel uitgeoefend, waardoor ze geschikt zijn voor specifieke enkelblessures. Over het algemeen worden compressiekousen aangeraden die tot aan de knie komen. Bij concrete problemen aan de bovenbenen (bv. spataders) zijn langere compressiekousen wenselijk. Bij zwangere dames zijn steunpanty’s dan weer een goed idee omdat ze ook steun bieden rond de buik.

1.3. Maat

Compressiekousen hebben altijd een specifieke maat en daar moet je natuurlijk op letten. In de praktijk zit er wat rek op compressiekousen en gaat het eerder om een marge. Compressiekousen zijn er in vrijwel alle maten dus zelden geeft dit een probleem.

2. Dit zijn de beste compressiekousen van 2022

Wil je nieuwe compressiekousen kopen? Dan is het goed om te kijken welke compressiekousen het beste zijn. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Os1st FS6+ Performance Compressiekousenbeste compressiekousenMC Protech CompressiekousKiprun Compressiekousen voor hardlopenHansaplast SportcompressiekousenCampsnail CompressiekousenFoot Angel CompressiesokWallfire GDSF152412Chiroro YUNDONG-FU-L-EPSolvaCare Compressiekousen
1. Os1st FS6+ Performance Compressiekousen
2. Os1st FS4 + Compression Bracing Socks
3. MC Protech Compressiekous
4. Kiprun Compressiekousen voor hardlopen
5. Hansaplast Sportcompressiekousen
6. Campsnail Compressiekousen
7. Foot Angel Compressiesok
8. Wallfire GDSF152412
9. Chiroro YUNDONG-FU-L-EP
10. SolvaCare Compressiekousen
Beste prijs€ 59,99€ 49,99€ 44,90€ 25,-€ 24,99€ 20,42€ 18,49€ 16,99€ 9,05€ 8,71
Beschikbare kleurenWit, zwart, naturelZwart, wit, grijs, blauw, rozeWitZwart/donkergrijsZwartMeerkleurigZwartZwart, beigeGrijs, zwart, beigeWit, zwart, beige
Beschikbare matenS, M, L, XL, XXLS/M/L/XLXS/S, M/LS, M, L38-43S/M/L/XLS/M/L/XLS/M/L/XLS/M, L/XL, XXLS/M/L/XL
Aantal paar1111121111
Met ritsNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeJaNee
TeenvrijJaNeeNeeNeeNeeNeeJaJaJaNee
LengteKuitKuitKuitKuitKuitKnieEnkelDijKuitKuit
Beoordeling9,69,39,28,98,68,387,77,37,2
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste compressiekousen van 2022

Wat zijn de beste compressiekousen? Uiteraard is je (sport)arts het eerste aanspreekpunt om deze vraag te beantwoorden. Anderzijds kan het helpen om al even een aantal goede compressiekousen te bekijken. Hieronder hebben we weergegeven wat wij de beste compressiekousen vinden. Bekijk hun plus- en minpunten en ga na of het ook voor jou goede compressiekousen zijn.

1. FS6+ Performance Compressiekousen

Os1st FS6+ Performance Compressiekousen

De FS6+ Performance Compressiekousen zijn volgens ons de beste compressiekousen voor wie last heeft van hielspoor, beenkrampen en achillesblessures. De beste compressiekousen helpen je om opnieuw snel je sport te kunnen bedrijven. De beste compressiekousen hebben zes zones van gegradueerde compressie en zorgen voor een effectieve pijnbestrijding. De beste compressiekousen zijn verkrijgbaar in de maten S tot XXL (schoenmaat 33 tot 51-Plus).

Bestel de FS6+ Performance Compressiekousen bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • 6 zones van gegradueerde compressie
 • Effectieve pijnbestrijding
 • Voldoende comfortabel om onder de kleding te dragen
 • Betere doorbloeding in de pees
 • Vermindert pijn en zwellingen

Nadelen

  • Geen goedkope compressiekousen

 

 

 

2. FS4 + Compression Bracing SocksOs1st FS4 + Compression Bracing Socks

De FS4 + Compression Bracing Socks zijn de beste compressiekousen voor lopen en herstellen. Het is een zogenaamde alles-in-een-compressiesok die als algehele prestatie- en gezondheidshulp wordt aanbevolen om de benen maximaal te ondersteunen en letsels te voorkomen. Naast ondersteuning bij het lopen, bieden de beste compressiekousen voor lopen ook verlichting bij gezwollen enkels, shin splints, hiel- en voetboogpijn, achillespeesontsteking, plantaire fasciitis en spataderen. De beste compressiekousen voor lopen werken vochtafvoerend en hebben een medische gradiëntcompressie van 20-30 mmHg. Ze zijn verkrijgbaar in de maten S tot en met XL (schoenmaat 24-51).

Bestel de FS4 + Compression Bracing Socks bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Compressiekousen voor lopen, herstel en verlichting
 • Medische gradaties van gecorrigeerde compressie
 • Vochtafvoerende stof
 • Geurbestrijdende stof
 • Extra demping

Nadelen

  • Geen maat XXL

 

 

 

3. MC Protech CompressiekousMC Protech Compressiekous

De MC Protech Compressiekous is een paar goede compressiekousen dat is ontwikkeld om giftige stoffen en melkzuren sneller af te voeren. Hierdoor helpen deze goede compressiekousen verzuring van de spieren te voorkomen. Deze goede compressiekousen zijn gemaakt op basis van elastaan, polyester en polyamide en voelen aangenaam aan. Deze goede compressiekousen komen in de maten XS tot en met L (schoenmaat 38-44). Ze zijn voldoende aangenaam en comfortabel om ook onder kleding te worden gedragen.

Bestel de MC Protech Compressiekous bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Voert giftige stoffen efficiënt af
 • Voorkomt verzuurde spieren tijdens het sporten
 • Comfortabel, ook onder kleding
 • Uitstekende pasvorm

Nadelen

  • Beperkt aantal maten

 

 

 

4. Kiprun Compressiekousen voor hardlopen

Kiprun Compressiekousen voor hardlopen

De Kiprun Compressiekousen voor hardlopen zijn volgens ons de beste compressiekousen voor hardlopen. De beste compressiekousen voor hardlopen zijn namelijk specifiek voor deze inspanning gemaakt. Zo helpen de beste compressiekousen voor hardlopen de bloedsomloop tijdens het hardlopen met 47% te verbeteren, beperken ze trillingen die spierbeschadiging kunnen veroorzaken en verbeteren ze de biomechanische waarden van hardlopers. Houd er wel rekening mee dat de beste compressiekousen voor hardlopen geen medisch hulpmiddel zijn. Dit wil zeggen dat de beste compressiekousen voor hardlopen helpen om betere hardloopprestaties neer te zetten, maar dat ze niet geschikt zijn voor de recuperatie na het hardlopen.

Bestel de Kiprun Compressiekousen voor hardlopen bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • 47% verbeterde bloedsomloop tijdens het hardlopen
 • Optimale spierondersteuning
 • Beperkt schadelijke trillingen
 • Verbeterde biomechanische waarden
 • Passen perfect met loopschoenen

Nadelen

  • Niet geschikt voor de recuperatie
  • Beperkt aantal maten (S, M en L)

 

 

 

5. Hansaplast SportcompressiekousenHansaplast Sportcompressiekousen

De Hansaplast Sportcompressiekousen vinden wij persoonlijk de beste compressiekousen voor wandelen. De beste compressiekousen voor wandelen bieden een optimale ondersteuning tijdens het wandelen en helpen ook het spierherstel te bevorderen. De beste compressiekousen voor wandelen zijn ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde sportartsen en fysiotherapeuten en verbeteren de bloedcirculatie, terwijl ze ook nog eens schuren en wrijving helpen te voorkomen.

Bestel de Hansaplast Sportcompressiekousen bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Ondersteunt spierherstel
 • Helpt spierschade, wrijving en schuren te voorkomen
 • Latexvrij en ademend materiaal

Nadelen

  • Aantrekken kost wat moeite (moeten goed strak zitten)
  • Beperkt aantal maten (schoenmaat 38-43)

 

 

 

4. De populairste merken compressiekousen

Als je goede compressiekousen zoekt, raden we altijd aan om te kiezen voor een merk dat langdurige ervaring kan voorleggen en dat samenwerkt met fysiotherapeuten en sportartsen. Er zijn wel degelijk een aantal populaire merken die aan deze eisen voldoen. Hansaplast is daar een voorbeeld van, maar ook VenoTrain en Jobst zijn zeker aanraders. Andere populaire en goede merken zijn onder meer Kiprun en Os1st (onderdeel van PD-care).

5. Hoe is de lijst met beste compressiekousen 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste compressiekousen hebben we ons voornamelijk laten inspireren door bestaande onderzoeken en tests. Dit ging van een test met de Stox Energy Socks die in Trouw verscheen tot uitgebreide artikels die verschenen op Gezondheidsnet. Daarnaast hebben we natuurlijk veel gebruikerservaringen gelezen en hebben we de sportcompressiekousen ook zelf even uitgeprobeerd. Op basis van deze verschillende informatiebronnen hebben we deze persoonlijke lijst met beste compressiekousen zorgvuldig en onafhankelijk voor je samengesteld. Weet wel dat deze persoonlijke lijst met beste compressiekousen geen medisch advies inhoudt en we nog steeds aanraden om je in je keuze te laten begeleiden door een professional.

Compressiekousen beste

 

6. Het gebruik van compressiekousen tijdens het sporten

In de topsport is het gebruik van goede compressiekousen al langer ingeburgerd. Er zijn echter al heel wat onderzoeken verricht naar de zin en onzin van compressiekousen in de topsport. Zo helpen compressiekousen het vocht dat zich tijdens het sporten in het weefsel van de benen opstapelt, geleidelijk aan te verdwijnen. Ook voor topsporters die vaak vliegtuigreizen maken hebben compressiekousen zeker hun nut. Volgens Peter Hespel, inspanningsfysioloog aan de KU Leuven, helpen goede compressiekousen daarnaast ook mentaal. Als benen frisser aanvoelen, voelen sporters minder remmingen om het maximum uit hun lichaam te halen. Hoe dan ook: baat het niet, dan schaadt het niet.

7. FAQ over compressiekousen

Nog een aantal vragen over compressiekousen? Maak je vooral geen zorgen, want wij hebben alvast een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord. Controleer zeker even of je vraag hieronder reeds van een antwoord is voorzien.

7.1. Hoe werken compressiekousen

Goede compressiekousen voeren druk uit op de juiste plaatsen op de benen. Net zoals je hart voor een goede bloeddruk zorgt, voeren ook compressiekousen wat extra druk uit op je aderen. Dit is belangrijk in situaties waarbij je het je hart extra moeilijk maakt, bijvoorbeeld wanneer je langdurig stilzit op het vliegtuig. Ook sporters maken gebruik van compressiekousen omdat het het vocht beter helpt af te voeren en omdat de extra druk op de aderen helpt om zuurstofarm bloed sneller af te voeren. Hierdoor krijgen de spieren sneller opnieuw zuurstofrijk bloed.

7.2. Betaalt mijn mutualiteit compressiekousen terug?

Als je zelf compressiekousen koopt voor bijvoorbeeld bij het sporten niet. Als de arts voor een select aantal aandoeningen compressiekousen voorschrijft, kan er wel in een terugbetaling zijn voorzien. Het gaat onder meer om aandoeningen als lymfoedeem en een aantal chronische veneuze aandoeningen. Sommige medische problemen zoals spataders vallen hier niet onder. Bovendien zijn er ook heel wat extra voorwaarden. De kousen moeten bijvoorbeeld een bepaalde compressieklasse hebben en ze moeten gekocht zijn bij een erkende bandagist.­ Een eventuele aanvullende verzekering kan wel soepelere voorwaarden hanteren. Informeer daarom altijd bij je eigen ziekenfonds naar de mogelijkheden en voorwaarden.

8. Aanvullende producten voor compressiekousen

Er bestaan speciale accessoires om je te helpen bij het aantrekken van compressiekousen. Vooral voor ouderen is zo’n aantrekhulp toch wel handig. Daarnaast kan je ook huidlijm voor compressiekousen kopen. Deze huidlijm zorgt ervoor dat de compressiekousen beter blijven zitten en niet afzakken. Ten slotte brengen een aantal fabrikanten ook speciaal wasmiddel voor compressiekousen op de markt.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews