Best Gekozen
Beste condooms

Beste condooms 2022

Wat zijn de beste condooms voor hem en voor haar?

Bij het bepalen van wat de beste condooms zijn, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo heb je het beste condoom gevoel zodat je lekker goed merkt waar je mee bezig bent. Daarnaast geven de beste condooms ons niet alleen lekker veel plezier, maar zitten ze ook gewoon comfortabel. Zo blijft het voor iedereen prettig. Wat de beste condooms ons daarentegen niet geven, is chlamydia, gonorroe, hiv, trichomonas, baby’s en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. In de praktijk is het altijd balanceren tussen de fijnste condooms voor lekker veel gevoel en ultieme stevigheid om de effectiviteit te garanderen. Uit onze beste condooms test blijkt dat niet alle condooms hier een optimale balans in vinden.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Wingman Real Easy
Durex Feeling SensualDurex Feel Fun

De beste condooms zijn volgens ons de condooms Wingman Real Easy. Het zijn goede condooms met een speciaal aantrekmechanisme en een verminderde kans op scheuren. Ze kosten +/- € 12,85 voor een doosje van twaalf stuks.

De beste aanbieding vonden we voor de condooms Durex Feeling Sensual. Dit zijn anatomisch ontworpen condooms met extra veel glijmiddel. Ze zijn ultradun ontworpen. Een doosje met twaalf condooms kost +/- € 7,95.

Voor een absolute topper moet je de condooms Durex Feel Fun uitproberen. Dit doosje bevat verschillende condooms met diverse smaakjes en ribbels zodat je lekker kan experimenteren en afwisselen. Een doosje met zes condooms kost +/- € 3,95.

€ 12,85€ 7,95€ 3,95
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over condooms

Wat al dan niet goede condooms zijn, moet je een beetje zelf uitmaken. Niet iedereen is te vinden voor smaakjes en noppen en uiteindelijk moeten jij en je bedpartner zelf een beetje zoeken naar de beste condooms. Wel zijn er een aantal zaken waarop je kan letten als je de beste condooms zoekt. We leggen het voor je uit.

1.1. Condoommaten

De maat M is de meest verkochte condoom maat en dit past dan ook voor ongeveer 60% van de Belgen. Toch is het niet zo dat je zomaar even deze maat moet kiezen. Het is belangrijk dat je de juiste maat kiest, want het is niet alleen comfortabeler maar ook veiliger. Een condoom die te strak zit, kan scheuren. Een condoom die te los zit, kan afglijden. En vind die dan maar eens terug. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken: condoommaten zeggen enkel iets over de breedte van je opperwachtmeester en niks over de lengte ervan.

Om te bepalen welke condoommaat je nodig hebt, neem je er even een meetlint bij. Vervolgens zet je Sneeuwwitje (of een andere goede film) op en zorg je ervoor dat je penis in erectie gaat. Nu meet je de omtrek van je penis om het dikste deel. Op basis hiervan kan je bepalen wat de nominale breedte van het condoom moet zijn.

Gemeten penisomtrek Nominale breedte condoom
Tot 10 cm 47 mm
10 tot 11 cm 49 mm
11 tot 11,5 cm 53 mm
11,5 tot 12 cm 57 mm
12 tot 13 cm 60 mm
13 tot 14 cm 64 mm
Vanaf 14 cm 69 mm

Daarnaast geven fabrikanten ook maten als small, medium, large enzovoort op. Het is niet altijd duidelijk wat ze willen zeggen. Deze maataanduidingen geven niet altijd alleen informatie over de omtrek van het condoom, maar ook over de lengte ervan. Zo zijn er bijvoorbeeld de XL-condooms van Durex die niet breder zijn dan de klassieke Durex-condooms, maar net ontworpen zijn voor een langere fluit. Let dus niet alleen op dergelijke aanduidingen maar ga ook altijd de nominale breedte na.

1.2. Structuur

De klassieke condooms zijn glad en voelen als een aal die je in een veel te kleine vijver wil murwen. Toch zijn er ook condooms met allerlei ribbeltjes. Deze condooms hebben extra stimulerende eigenschappen. Hierbij bestaan er verschillende soorten noppen en ribbels en het valt niet te zeggen wat de beste condooms zijn. Sommige mensen hoeven ze niet, terwijl anderen er dan weer helemaal gek van zijn. Onze tip: ga lekker experimenteren en zoek uit wat jullie de beste condooms vinden.

1.3. Materiaal

De meeste condooms zijn gemaakt van latex. Het is een product dat wordt gewonnen uit het sap van de rubberboom. Daaraan worden dan een aantal stoffen toegevoegd, zoals zwavel en caseïne. Dit moet de condooms betere eigenschappen bezorgen. Caseïne maakt het bijvoorbeeld soepeler, maar het is een bijproduct van zuivel en hierdoor zijn deze condooms niet vegan. Voor veganisten zijn het dus niet de beste condooms. Ook voor mensen met een latexallergie zijn dit niet de beste condooms. Gelukkig zijn er ook alternatieven.

1.4. Toevoegingen

Standaard hebben condooms een latexgeur en -smaak die niet iedereen kan appreciëren. Vooral bij het pijpen kan dat onprettig aanvoelen. Daarom zijn er ook condooms die speciale smaakjes hebben. Vooral een aardbeismaak is populair omdat het andere smaakjes goed kan maskeren, maar er zijn zelfs condooms met smaakjes als chocolade, cola en vanille. In feite gaat het gewoon om smaakjes die aan het glijdmiddel worden toegevoegd. Of het al dan niet nodig is, bepaal je zelf. Omdat smaken verschillen, namen wij het niet als doorslaggevende factor mee in onze zoektocht naar de beste condooms.

Soms worden er ook verdovende middelen aan condooms toegevoegd. Het gaat dan om stoffen met spermadodende eigenschappen, verdovende eigenschappen voor extra uithoudingsvermogen of net extra stimulerende eigenschappen. In principe leveren dergelijke stoffen geen problemen op, maar bij onderliggende gezondheidsproblemen is het verstandig om het een en ander met de gynaecoloog te bespreken. Ook aloë vera wordt omwille van de verzorgende eigenschappen al eens toegevoegd.

1.5. Aantrekmechanisme

Bij correct gebruik heeft een condoom een doeltreffendheid van 98%. Daarom wordt aangeraden om het altijd te combineren met andere contraceptieve middelen. Het juist aantrekken van het condoom is daarbij heel belangrijk. Als we rekening houden met menselijke foutjes, schommelt de doeltreffendheid tussen 88 en 98%. Er bestaan wel condooms die menselijke foutjes moeten beperken. Zij hebben dan een speciaal aantrekmechanisme waarbij het condoom kan worden aangetrokken zonder rechtstreeks contact met het condoom te moeten hebben. Dit is onder andere het geval voor de beste condooms van 2022.

2. Dit zijn de beste condooms van 2022

Wil je nieuwe condooms kopen? Dan is het goed om te kijken welke condooms het beste zijn. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de condooms getest op prijs, materiaal, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Wingman Real EasyDurex Feel FunDurex Feeling SensualPasante Female CondomSafe Just SafeLelo Hex Respect XLMister Size Size 47Passante UniqueMates Skyn King Size
Clyde Supermax
1. Wingman Real Easy
2. Durex Feel Fun
3. Durex Feeling Sensual4. Pasante Female Condom
5. Safe Just Safe
6. Lelo Hex Respect XL
7. Mister Size Size 47
8. Passante Unique
9. Mates Skyn King Size
10. Clyde Supermax
Beste prijs€ 12,85€ 3,95€ 7,95€ 39,15€ 8,95€ 22,-€ 12,95€ 6,49€ 11,95€ 9,95
Aantal stuks126123010121031010
MateriaalLatexLatexLatexNitrilLatexLatexLatexAT-10PolyisopreenLatex
Nominale breedte (mm)56565680565847605660
GlijmiddelNormaal2 x extra glijmiddelExtraNormaalNormaalNormaalNormaalNormaalNormaalNormaal
GeurNeutraalGeenGeenNeutraalVanilleNeutraalNeutraalNeutraalNeutraalNeutraal
SmaakNeutraalAardbeiGeenNeutraalNeutraalNeutraalNeutraalNeutraalNeutraalNeutraal
VormRechtDiversAnatomisch-RechtRechtRechtRechtRechtRecht
DikteUltradunDiversUltradunUltradunNormaalUltradunUltradunUltradunNormaalNormaal
StructuurGladRibbels en gladGladGladGladHoninggraatGladGladGladGlad
LatexvrijNeeNeeNeeJaNeeNeeNeeJaJaNee
VeganistischNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeJa
Beoordeling9,59,49,298,78,68,58,38,28
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste condooms van 2022

Wij hebben verschillende condooms uitgetest en met elkaar vergeleken. Wat alvast opviel, is dat je echt niet altijd voor de duurste condooms hoeft te kiezen. Hieronder vind je terug wat wij de 5 beste condooms vinden. Hierbij hebben we gekozen voor een passende breedte, maar in bovenstaande tabel vind je ook een aantal (extreem) grote en kleine maten terug.

1. Wingman Real Easy

Wingman Real Easy

De condooms Wingman Real Easy zijn volgens ons de beste condooms van 2022. Het zijn revolutionaire condooms die het volledig anders aanpakken. Zo zijn ze op zo’n manier gemaakt dat je ze met één hand kan aanbrengen. Zo heb je je ander hand vrij om leukere dingen te doen en hoeft het condoom geen moodkiller meer te zijn. Daarnaast zijn de beste condooms ultradun en zijn ze royaal voorzien van glijmiddel. Verwacht geen gekke smaakjes of structuren, maar wel gewoon goede condooms die ontworpen zijn om de kans op baby’s en vieze druipers met gele of groene pus te voorkomen.

Bestel de Wingman Real Easy bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Met 1 hand aan te brengen
 • Beperkt het risico op fout aanbrengen
 • Extra veel glijmiddel
 • Ultradun voor veel gevoel
 • Altijd een luchtvrij tuitje

Nadelen

  • Bevat latex
  • Geen smaakjes of bijzondere structuren

 

 

 

2. Durex Emoji Feel FunDurex Feel Fun

De tweede beste condooms bestaan uit een setje van zes condooms met glijmiddel. Het is een echte experimenteerset waarmee je lekker veel plezier kan beleven. Zo komt het bijvoorbeeld met twee dunne condooms met extra glijmiddel, een condoom met aardbeiensmaak, twee condooms met noppen en ribbels en de befaamde Performa-condoom voor extra lang bedplezier. Als je nog een beetje zoekt naar wat de beste condooms zijn, raden we aan om deze set eens te kopen en ze allemaal uit te proberen.

Bestel de Durex Emoji Feel Fun bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Set met 6 condooms
 • Verschillende smaakjes en structuren
 • Voorzien van veel glijmiddel
 • Lekker veel variatie
 • Bevat benzocaïne (lokaal verdovend middel)

Nadelen

  • Er hadden wat meer smaakjes mogen zijn
  • Bevat latex

 

 

 

3. Durex Feeling SensualDurex Feeling Sensual

De condooms Durex Feeling Sensual zijn condooms die speciaal zijn ontworpen om nog meer gevoel te bieden. Daarnaast hebben ze een royaal reservoir voor grote schieters en zijn ze voorzien van een Easy-on-pasvorm die extra comfortabel zit. Deze condooms zijn ongeveer 20% dunner dan de klassieke condooms van Durex en ze zijn net zo veilig. De penetratie verloopt heel soepel, maar natuurlijk kan je ook altijd nog wat extra glijmiddel gebruiken.

Bestel de Durex Feeling Sensual bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • 20% dunner dan de klassieke Durex-condooms
 • Extra glijmiddel
 • Ruim reservoir
 • Easy-on-pasvorm
 • Goedkope condooms

Nadelen

  • Bevat latex
  • Geen toegevoegde geuren of smaakjes

 

 

 

4. Pasante Female Condom

Pasante Female Condom

Regelmatig krijgen we de vraag wat de beste condooms voor vrouwen zijn. Wij geven in dat geval de voorkeur aan de Pasante Female Condoms. Dit zijn heel dunne condooms die gemaakt van nitril. Ze zijn zacht en zitten heel comfortabel. Ze zijn zelfs dubbel zo sterk als mannencondooms. Bovendien zijn ze vrij van latex. Het vrouwencondoom hoeft ook geen moodkiller te zijn want je kan het al tot 8 uur op voorhand inbrengen. Het beste condoom voor vrouwen is bijvoorbeeld een goed idee wanneer hij geen goede condooms kan vinden voor zijn royale knaller.

Bestel de Pasante Female Condom bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Beste condoom voor vrouwen
 • Tot 8 uur voordien in te brengen
 • Dubbel zo sterk als een mannencondoom
 • Bevat latex

Nadelen

  • Niet de goedkoopste condooms
  • Sommige vrouwen vinden het wat lastiger om in te brengen

 

 

 

5. Just Safe StandardSafe Just Safe

De condooms van Just Safe zijn standaardcondooms die focussen op de veiligheid. Zo passen ze perfect en zijn ze anatomisch ontworpen om zowel comfortabel als veilig te zijn. Er is natuurlijk ook een goede toef glijmiddel voorzien zodat alles soepel verloopt en het condoom niet gaat scheuren. Aan dit glijmiddel is een vleugje vanille toegevoegd om de latexgeur te maskeren. Als je niet meteen een vaste bedpartner hebt en geen tijd hebt om samen op zoek te gaan naar het beste condoom, is het beter om gewoon voor deze veilige exemplaren te kiezen.

Bestel de Just Safe Standard bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Anatomische vorm
 • Geurmaskering op basis van vanille
 • Voldoet aan de strengste eisen
 • Geschikt voor penissen tot 19 centimeter
 • Voldoende siliconenglijmiddel

Nadelen

  • Bevat latex
  • Minder dun dan de beste condooms

 

 

4. De populairste merken condooms

Alle condooms moeten aan strenge Europese regels voldoen en garanderen een goede veiligheid. Op het vlak van veiligheid valt het dus eigenlijk niet te zeggen wat het beste condoom merk is. Wel is het zo dat de Wingman-condooms door hun revolutionair aantrekmechanisme veiligheidsvoordelen kunnen opleveren. Hoe dan ook kan je perfect kiezen voor andere populaire en goede condoommerken. We denken dan onder andere aan de Skyn-condooms, de Euroglider-condooms, de Durex-condooms, de Ryder-condooms en de Pasante Unique-condooms.

5. Hoe is de lijst met beste condooms 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste condooms hebben we in de eerste plaats de condooms technisch vergeleken en gingen we goed na hoe ze worden aangetrokken, op basis waarvan we een eerste veiligheidsinschatting konden maken. Daarna hebben we net zoals bij onze eerdere onderzoeken naar de beste condooms van 2018 en naar de beste condooms van 2019 stresstests uitgevoerd door water aan de condooms toe te voegen. Vervolgens hebben we alle condooms ook zelf uitgeprobeerd, zowel bij oraal als vaginaal en anaal gebruik. We noteerden in de tussentijd een aantal bevindingen en hoewel dit enigszins vreemd was om te doen, beleefden we er toch plezier aan. Ten slotte hebben we ook reviews van andere gebruikers gelezen via betrouwbare websites als bol.com. Op basis van deze lijst met informatie stelden we deze persoonlijke lijst met beste condooms samen.

Condoom beste

6. Doe een condoom altijd goed aan

Het is niet alleen zo dat je de beste condooms moet kiezen, maar bovendien moet je ze ook correct aandoen. Dit doe je door vier stappen te doorlopen. Wanneer het ergens fout gaat, moet je een nieuw condoom gebruiken.

Stap 1 – Controleer de houdbaarheid van het condoom, scheur de verpakking voorzichtig open en duw het condoom er voorzichtig uit. Gebruik in ieder geval geen schaar, mes of tanden om de verpakking te openen let ook op met scherpe nagels. 

Stap 2 – Neem het topje van het condoom, met de opgerolde kant aan de buitenkant, voorzichtig tussen de wijsvinger en de duim. Duw het voorzichtig dicht zodat er geen lucht in kan komen.

Stap 3 – Blijf het topje vasthouden en plaats het condoom op de stijve penis. Met de andere hand wordt het condoom nu maximaal naar onderen afgerond. Hierbij is het belangrijk dat er voldoende ruimte blijft zitten in het topje zodat er genoeg plek is om je kleine zwemmertjes op te vangen vooraleer je ze bij het afval gooit.

Stap 4 – Doe je ding en als het goed is zal je uiteindelijk ejaculeren. Laat de penis in dat geval niet in de vagina of het darmstelsel zitten want als de penis slap wordt, kan het condoom loskomen. Trek de penis er voorzichtig en in stijve toestand uit en houd de condoomrand vast zodat het zeker niet afglijdt. Leg nu een knoop in het condoom, zwaai nog even naar de klein mannen, wees trots op je grootse daad en gooi het in de vuilnisbak. Gooi (gebruikte) condooms nooit in het toilet want voor je het weet moet de loodgieter komen. En die film hebben we allemaal wel gezien.

7. FAQ over condooms

Het is maar logisch dat je op zoek bent naar de beste condooms. Er zijn wel wat vieze ziektes die je liever niet oploopt en ook een kind kan je missen als kiespijn. Welke condooms zijn fijn en welke condooms zijn het beste qua gevoel? Dat is en blijft persoonlijk, maar er zijn wel een aantal andere vragen die we kunnen beantwoorden.

7.1. Wat zijn goede condooms voor anale seks?

Bij anale seks gaat het er vaak iets spannender aan toe en vinden mensen het fijner om condooms te gebruiken die iets sterker en dikker zijn. Daarom maken fabrikanten speciale condooms voor anale seks. In principe is dat niet echt nodig omdat alle condooms die op de Europese markt worden gebracht, geschikt zijn voor vaginale, orale en anale seks. Toch kan het een pluspunt zijn omdat men zich hierdoor wat veiliger voelt, terwijl zo’n ontspannen gevoel net heel belangrijk is voor de ontvangende partij.

7.2. Kan ik de effectiviteit vergroten door twee condooms boven elkaar te dragen?

Neen en doe dit ook nooit. De twee condooms gaan dan lekker schuren, waardoor het risico op scheurtjes alleen maar toeneemt. Hierdoor is het dragen van twee condooms net onveiliger.

7.3. Mag ik extra glijmiddel gebruiken?

Ja en dit wordt zelfs aangeraden wanneer de vaginale omgeving anders te droog is. Dit voorkomt het scheuren. Let er anderzijds wel op dat het glijmiddel condoomveilig is. Vooral producten op oliebasis moeten vermeden worden omdat ze apolair zijn en het latex poreus kunnen maken. Controleer altijd op de verpakking of het glijmiddel compatibel is met het condoom.

8. Aanvullende producten voor condooms

Naast de beste condooms kan je natuurlijk altijd nog het beste glijmiddel gebruiken. Denk daarnaast ook aan leuke speeltjes en outfits zodat jullie lekker even kunnen doen alsof het kamermeisje een beurt krijgt of een sprookje als de gelaarsde kat kunnen naspelen. Denk ten slotte ook gewoon aan het beste scheermesje, de beste ladyshave of de beste heggenschaar om het daar beneden ook allemaal wat hygiënisch te houden.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews