Best Gekozen
Beste DAB+ radio

Beste DAB+ radio 2022

Wat is volgens ons de beste DAB+ radio? Lees het in dit artikel!

Analoge radiosignalen hebben een aantal nadelen, wat de populariteit van DAB (Digital Audio Broadcasting) eenvoudig kan verklaren. Via DAB is het risico op storingen beperkt en loop je ook niet tegen capaciteitsproblemen aan, zoals je het wel kent van de FM-band. Toch kende het oorspronkelijke DAB ook een aantal nadelen, waardoor men in 2005 is begonnen met de ontwikkeling van DAB+ die tot drie maal efficiënter is. Ook in België is DAB+ intussen ingevoerd. Oude DAB-ontvangers kunnen DAB+ echter niet decoderen, zelfs niet met een goede DAB-radio. Met een goede DAB+-radio decodeer je dan weer zowel de nieuwe DAB+-standaard als de oude DAB-standaard. Maar wat is zo’n goede DAB+-radio en hoe vind je de beste DAB+-radio? Wij leggen het voor je uit en geven onze persoonlijke favorieten weer.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Sonoro Prestige SO-330 V3Muse M-108 DBImperial Dabman i200CD

De beste DAB+-radio van 2022 is volgens ons de Sonoro Prestige SO-330 V3 met vijf ingebouwde luidsprekers, 40 DAB-voorkeuzezenders en een alarmfunctie. De beste DAB+-radio kreeg een beoordeling van 9,8/10 maar kost wel +/- € 799.

De scherpste aanbieding van 2022 is de Muse DAB-radio M-108 DB. Het is een goede draagbare DAB+-radio voor op reis of onderweg. Verwacht geen extraatjes maar weet ook dat deze draagbare DAB+-radio slechts +/- € 49,99 kost.

De beste DAB plus radio op vlak van prijs-kwaliteitverhouding is volgens ons de Imperial Dabman i200CD. Je krijgt een uitstekende geluidskwaliteit, Spotify Connect en twee stevige speakers, maar je hebt slechts 5 DAB-voorkeuzezenders. Hoe dan ook heeft deze goede DAB+-radio een aangenaam prijskaartje van +/- € 203,67.

€ 799,-€ 49,99€ 203,70
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over DAB+-radio’s

Bij het kiezen van een DAB+-radio zal je al snel merken dat de prijzen sterk verschillen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de gebruikskwaliteit en de mogelijkheden ervan. Hieronder helpen we je met het vinden van de beste DAB+-radio voor jouw situatie. Neem onze informatie door en kies eenvoudig de beste DAB plus radio.

1.1. Waar ga je de DAB+-radio gebruiken?

Met de DAB+-radio geniet je van een krachtig digitaal signaal zonder de ruis van het typische FM-signaal. Door het ontbreken van ruis zien we dat veel muziekfanaten ook thuis voor de DAB+-radio kiezen. Als je op zoek bent naar de beste DAB+-radio voor thuis, heb je gigantisch veel keuzevrijheid, ook wat extra toevoegingen betreft. De bouwkwaliteit verschilt sterk, net zoals het aantal speakers. Deze goede DAB+-radio’s hebben we ook dit jaar vergeleken.

Daarnaast zijn er ook DAB+-radio’s voor in de wagen. Deze DAB+-radio’s beschikken meestal over extra functionaliteiten zoals reisinformatie. Hiervoor heb je bovendien een DAB+-antenne nodig. In onze vergelijking gingen we niet op zoek naar de beste DAB+-autoradio’s.

Ten slotte zijn er de draagbare DAB+-radio’s. Deze radio’s zijn een ideale oplossing voor afgelegen plekken met slecht ontvangst. Onder andere in de bouw zien we ze vaak terugkomen, maar ook kampeerders geven wel vaker de voorkeur aan een goede draagbare DAB+-radio. Ze moeten uiteraard aan een aantal andere vereisten voldoen. Zo mogen de batterijen niet te snel leeglopen en zijn ze liefst ook waterbestendig. Ook goede draagbare DAB+-radio’s hebben we voor jou vergeleken en we kozen zelfs de beste draagbare DAB+-radio van 2022!

1.2. Afspelen van verschillende bronnen

Met een goede DAB+-radio kan je zowel FM- als DAB+-zenders afspelen. De beste DAB+-radio kan echter nog veel meer. Zo kon de beste DAB+-radio van 2017 bijvoorbeeld ook via een bluetoothverbinding muziek afspelen en verbind je de beste DAB+-radio van 2019 eenvoudig met wifi. Daarnaast zijn goede DAB+-radio’s tegenwoordig voorzien van een AUX-aansluiting om de radio bijvoorbeeld aan te sluiten op je laptop. Vaak kan je ook rechtstreeks afspelen met een usb-stick, is het mogelijk om cd’s af te spelen en zijn ze zelfs compatibel met Airplay en Spotify Connect. Meer mogelijkheden betekent over het algemeen wel dat de DAB+-radio al snel duurder wordt. Voor de beste DAB+-radio van 2018 was dat bijvoorbeeld het geval en ook in 2022 is dat niet anders.

1.3. Extra functionaliteiten

Tegenwoordig kan je bij de beste DAB-radio rekenen op een aantal extra nuttige functionaliteiten. Zo kon de beste DAB-radio van 2018 bijvoorbeeld al de datum en het uur weergeven en beschikte de beste DAB-radio van 2019 over een wekkerfunctie. Ook in 2022 zien we die eigenschappen terugkomen. Bij de beste DAB+-radio van 2022 is het bovendien mogelijk om de radio via je smartphone aan te sturen.

2. Dit zijn de beste DAB+ radio’s van 2022

Wil je een nieuwe DAB+ radio kopen? Dan is het goed om te kijken welke radio het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de radio’s getest op onder meer prijs, gebruikersgemak, vermogen, design, afmetingen, geluidssysteem, aantal speakers en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Sonoro Prestige SO-330 V3Bose Wave Music System IVSonoro Relax SO-810Imperial Dabman i200CDSony XDR-V1BTDPure Evoke C-D6Soundmaster NR850Philips BTB4800Philips AZB600Muse M-108 DB
1. Sonoro Prestige SO-330 V32. Bose Wave Music System IV
3. Sonoro Relax SO-810
4. Imperial Dabman i200CD5. Sony XDR-V1BTD 6. Pure Evoke C-D6
7. Soundmaster NR8508. Philips BTB48009. Philips AZB60010. Muse M-108 DB
Beste prijs€ 799,-€ 599,-€ 313,-€ 203,70€ 175,-€ 367,50€ 188,70€ 193,-€ 84,90€ 49,99
Type radioTafelradioTafelradioTafelradioTafelradioDraagbare radio, TafelradioTafelradioTafelradioTafelradioDraagbare RadioDraagbare Radio
StijlModernCasualModernModernModernModernRetroRetroCasualModern
Aantal speakers5212222221
GeluidssysteemStereoStereoMonoStereoStereoStereoMonoStereoStereoStereo
Beoordeling9,89,59,49,1998,68,57,97,8
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste DAB+ radio’s van 2022

Het vinden van de beste DAB+-tuner is geen eenvoudige opgave. En omdat de beste DAB+-radio altijd een persoonlijke keuze is, is het dan ook belangrijk om je voldoende te informeren. Daarom hebben wij onze top 5 beste DAB+-radio’s uitgebreid van informatie voorzien. Wat is de beste DAB+-radio en wat is een goede DAB+-radio die draagbaar is? Ontdek het hieronder.

1. Sonoro Prestige SO-330 V3 radio DAB+Sonoro Prestige SO-330 V3

De Sonoro Prestige SO-330 V3 is volgens ons de beste DAB+-radio van 2022. Het geluid is van extreem hoge kwaliteit en deemstert goed doorheen de huiskamer. Van ruis heb je geen last, maar daarnaast reken je op wel veel extra functionaliteiten. Je kan deze tuner DAB+ bijvoorbeeld koppelen aan je thuisnetwerk om rechtstreeks je favoriete muziek te streamen of je doet via de bluetoothfunctionaliteit hetzelfde vanaf jouw smartphone. Een stevige bas krijg je er gratis bij. Een absolute aanrader voor de muziekfanaat!

Bestel de Sonoro Prestige SO-330 V3 radio DAB+ bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Uitmuntende muziekkwaliteit (5 speakers + ingebouwde subwoofer)
 • Rechtstreeks streamen
 • 40 FM- en DAB-voorkeurszenders
 • Geschikt om cd’s af te spelen
 • Bediening met app

Nadelen

  • Geen ingebouwde accu
  • Geen airplay ondersteuning
  • Geen goedkope DAB+ radio

 

 

 

2. Bose Wave Music System IV radio DAB plus

Bose Wave Music System IV

Als je op zoek bent naar een DAB+-muzieksysteem voor thuis raden wij de Bose Wave Music System IV aan. Met deze DAB+ internet radio luister je rechtstreeks vanaf je je smartphone of tablet, maar speel je ook cd’s af. De ontvangst is ruisvrij en de muziekkwaliteit is uitstekend, dankzij de subwoofer en de twee goede speakers. Bedienen doe je met de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast beschik je over een dubbel alarm, waarmee zowel jij als je partner tijdig uit bed raken. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een goed DAB+-muzieksysteem dat net iets goedkoper is dan de beste DAB+-radio van 2022.

Bestel de Bose Wave Music System IV radio DAB plus bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Uitstekende muziekkwaliteit dankzij de subwoofer en 2 speakers
 • Twee wektijden instellen
 • Cd’s afspelen
 • Bediening met afstandsbediening

Nadelen

  • Niet rechtstreeks afspelen via streamingdiensten
  • Geen bluetooth-koppeling
  • Niet mogelijk om muziek op een usb af te spelen

 

 

3. Sonoro Relax SO-810 DAB plus radioSonoro Relax SO-810

Met de Sonoro Relax SO-810 DAB+-tuner luister je vrijelijk op je favoriete manier naar je lievelingsnummers. Naast de radio voor FM- en DAB+-zenders speel je ook muziek af vanaf jouw eigen apparaten. Daarnaast beschikt deze DAB plus radio over meditatieoefeningen en bedien je de radio gewoon met de app of de afstandsbediening. De ingebouwde wekker beschikt over natuurgeluiden om rustig wakker te worden, wat natuurlijk goed aansluit bij de houten behuizing van deze radio DAB plus. Ben je op zoek naar een kwalitatieve DAB+-radio van rond de driehonderd euro? Dan is de Sonoro Relax SO-810 zeker een aanrader.

Bestel de Sonoro Relax SO-810 DAB plus radio bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Rechtstreeks muziek afspelen via WiFi of Bluetooth
 • Muziek afspelen vanaf een usb-stick of harde schijf
 • Incl. meditatieoefeningen en wekker met natuurgeluiden
 • Bedienen met afstandsbediening of applicatie
 • Stijlvol houten design

Nadelen

  • Niet mogelijk om cd’s af te spelen
  • Deze DAB+-radio heeft geen ingebouwde accu
  • Niet mogelijk om muziek af te spelen via Airplay

 

 

 

4. Imperial Dabman i200CD DAB plus radio

Imperial Dabman i200CD

Zoek je een goede DAB+-radio van rond de tweehonderd euro? Dan is de Imperial Dabman i200CD een goede keuze. Niet alleen kan je duizenden online radiozenders beluisteren, maar daarnaast speel je ook muziek af vanaf een cd of vanaf je usb-stick. Radiozenders vind je eenvoudig op basis van hun naam en niet in functie van hun frequentie. Daarnaast beschikt de Imperial Dabman i200CD over een sluimerfunctie, waardoor het ook een goede radio is om bij het slapengaan tot rust te komen.

Bestel de Imperial Dabman i200CD DAB plus radio bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Beste DAB+-radio voor een budget van +/- € 200
 • Ook geschikt om cd’s af te spelen
 • Muziek afspelen vanaf usb
 • Bedienen met app of afstandsbediening
 • Muziek streamen via bluetooth

Nadelen

  • Niet rechtstreeks afspelen via Airplay
  • Geen NFC-koppeling mogelijk
  • Heeft geen subwoofer

 

 

 

5. Sony XDR-V1BTD draagbare DAB+-radio

Sony XDR-V1BTD

Ben je ten slotte op zoek naar de beste draagbare DAB+-radio? Dan is de Sony XDR-V1BTD draagbare DAB+-radio de beste keuze. Het is de beste draagbare DAB+-radio van 2022 en speelt vlotjes muziek af via bluetooth. Ook ondersteunt de beste draagbare DAB+-radio van 2022 NFC-koppeling. Cd’s afspelen of afspelen vanaf een usb kan hij niet, maar dat is nu eenmaal niet wat je van een draagbare DAB+-radio verlangt. Wel gaat de accu extreem lang mee: 17 uur als je DAB+-radio beluistert en 25 uur als je muziek afspeelt via bluetooth!

Bestel de Sony XDR-V1BTD draagbare DAB+-radio bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Beste draagbare DAB+-radio van 2022
 • Ondersteunt Bluetooth
 • Accu gaat tot 25 uur mee
 • Ondersteunt NFC-koppeling
 • Krachtige vormgeving en ook geschikt voor op de bouwplaats

Nadelen

  • Beschikt niet over een alarm
  • Niet mogelijk om cd’s af te spelen
  • Niet mogelijk om af te spelen vanaf een usb of harde schijf

 

4. De populairste merken DAB+ radio’s

Als je op zoek bent naar een goede DAB+-radio doe je er goed aan om voor de gerenommeerde en goede merken te kiezen. Voor de populairste merken DAB+-radio’s is dat gelukkig het geval. Coolblue heeft het over de JBL DAB+-radio’s, maar ook over de Sony DAB+-radio, de DAB+-radio’s van Imperial Dabman, de Kenwood DAB+-radio, de Philips radio DAB+, de Nikkei DAB+-radio’s en de DAB+-radio’s van Soundmaster.

Bij elektroketen Vanden Borre zien we daarnaast ook volgende populaire merken verschijnen: Brandt DAB plus radio’s, de Muse DAB radio, de Denver DAB radio, de JVC DAB+-radio, de Dcybel DAB+-radio, de Panasonic DAB+-radio en de Sangean DAB+-radio’s.

5. Hoe is de lijst met beste DAB+ radio’s 2022 tot stand gekomen?

Deze keer hadden we geen DAB radio test van Consumentenbond om naar terug te grijpen, maar gelukkig zijn er wel een aantal andere objectieve onderzoeken waarop we ons konden baseren. Er werd onder andere rekening gehouden met het artikel van Test Aankoop over DAB+ en DAB+-radio’s, maar ook met de reviews van Tweakers en de beste DAB+-radio test van Radar (AVROTROS). Daarnaast namen we de test van het Nieuwsblad en het artikel in Homecinema Magazine door. Op basis hiervan selecteerden we een waslijst met goede DAB+-radio’s die we op meer dan tien punten vergeleken hebben, zowel wat het technische als het functionele betreft. Ten slotte namen we reviews van gebruikers door op websites als Coolbue en bol.com. Door het samenvoegen van al deze informatie hebben wij geheel objectief en onafhankelijk onze persoonlijke top 10 DAB+-radio’s samengesteld.

DAB+ radio beste

6. Overzicht van DAB+ radiozenders in België

Met een goede DAB+-radio kan je wereldwijd duizenden zenders beluisteren. De Belgische zenders blijven natuurlijk vaak het meest geliefd. Hieronder vind je ze allemaal terug (bron: Test Aankoop):

 • Band 5B (Namen en Luxemburg 1; 176.640 MHz): Bel RTL, Classic 21, DAB Info, La 1ère Namur-Luxembourg, Nostalgie, NRJ, Radio Contact, VivaCité Luxembourg en VivaCité Namur
 • Band 5C (Heneghouwen 1; 178.352 MHz): Bel RTL, Classic 21, DAB Info, La 1ère Hainaut, Nostalgie, NRJ, Radio Contact, Vivacité Charleroi en VivaCité Mons
 • Band 6A (Henegouwen 2; 181.936 MHz): DAB Info, DH Radio, Fun Radio, Musiq3, Pure, Sud Radio en TARMAC
 • Band 6B (Luik 2; 183.648 MHz): BRF 1, DAB Info, DH Radio, Fun Radio, Maximum, Musiq3, Pure en TARMAC
 • Band 6C (Namen en Luxemburg; 185.360 MHz): BRF 1, DAB Info, DH Radio, Fun Radio, Musiq3, Must FM, Pure en TARMAC
 • Band 6D (Brussel en Waals-Brabant; 187.072 MHz): Antipode, BRF 1, DH Radio, Fun Radio, Musiq3, Pure en TARMAC
 • Band 8D (Luik 1; 201.072 MHz): Bel RTL, Classic 21, DAB Info, La 1ère Liège, Nostalgie, NRJ, Radio Contact, VivaCité Bruxelles en VivaCité Liège
 • Band 11A (Vlaanderen; 216.928 MHz): BBC World Service, Family Radio, Joe, Joe 70’s, Joe 80’s, Nostalgie, Qmusic, Qmusic non-stop, Radio Maria, ROXX, TOP Radio, VBRO Evergreen en VBRO Radio
 • Band 11D (Brussel en Waals-Brabant; 222.064 MHz): Bel RTL, Classic 21, DAB Info, La 1ère Bruxelles, Nostalgie, NRJ, Radio Contact, VivaCité Brabant wallon en VivaCité Bruxelles
 • Band 12A (Vlaanderen; 223.936 MHz): VRT Radio 1, VRT Radio 2 Antwerpen, VRT Radio 2 Limburg, VRT Radio 2 Oost-Vlaanderen, VRT Radio 2 Vlaams-Brabant, VRT Radio 2 West-Vlaanderen, VRT Klara, VRT Klara continuo, VRT Studio Brussel, VRT MNM, VRT MNM Hits en VRT Nieuws

7. FAQ over DAB+ radio’s

Zijn een aantal van je vragen over DAB+-radio’s nog niet beantwoord? Geen zorgen: hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over DAB+-radio’s van een antwoord voorzien.

7.1. Kost luisteren via DAB+ extra?

Neen, net zoals bij een klassieke radio is het luisteren ook bij een DAB+-radio gratis. Hiervoor heb je geen internetverbinding nodig en je pikt gewoon het gratis signaal uit de lucht. Naast de aanschaf- en energiekosten zijn er dus geen extra kosten.

7.2. Zal het FM-signaal worden afgeschaft?

Uiteindelijk is dat inderdaad de bedoeling, hoewel de Belgische overheid nog niet heeft aangegeven wanneer ze van plan zijn om van FM-signalen af te stappen. Waarschijnlijk zal er eerder sprake zijn van een uitdoofproces. Steeds meer radio’s kunnen tegenwoordig het DAB+-signaal ontvangen en de verwachting is dan ook dat het FM-signaal aan belang zal inboeten. Uiteindelijk zal het dan ook worden afgeschaft. Echter, dit zal allicht niet bruusk gebeuren en waarschijnlijk is het ook nog niet voor meteen.

7.3. Is DAB+ overal in Vlaanderen te ontvangen?

Het grote voordeel van DAB+ is net het groter bereik. Ongeveer 99% van het Vlaamse grondgebied is momenteel al gedekt. Dat cijfer geldt echter alleen voor ontvangst buitenshuis. Binnenshuis ligt het cijfer rond 97%.

7.4. Werkt DAB+ ook in het buitenland?

DAB+ is intussen uitgegroeid tot de Europese norm. Toch bieden nog niet alle Europese landen DAB+ aan, maar de komende jaren komt daar verandering in. Onder andere in België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Italië en Zwitserland is DAB+ intussen te ontvangen.

8. Aanvullende producten voor DAB+ radio’s

Naast een goede DAB+-radio heb je in principe niks nodig om naar de radio te luisteren, tenzij je een slecht gehoor hebt. Eventueel kan je je DAB+-radio wel uitbreiden met speakers of kan je een harde schijf kopen om je favoriete nummers van Engelbert Humperdinck ook op je DAB+-radio af te spelen. Houd er wel rekening mee dat lang niet alle DAB+-radio’s die mogelijkheden aanbieden.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tijdelijk tot €100 korting op een nieuwe dab radio

Alles voor een glimlach :-)