Best Gekozen
Beste eierkoker

Beste eierkoker 2022

Welke eierkoker maakt de lekkerste eitjes en is de beste op de markt?

Het vinden van de beste eierkoker is absoluut geen eitje. Er zijn fabrikanten die hun eierkokers voor een appel en een ei verkopen, maar zelden gaat het echt om kwaliteit. Anderzijds moet men nu ook geen struif om een ei bederven en is het geen ramp als de beste eierkoker een minpuntje heeft. Meer nog: bij elke eierkoker zijn er wel zo’n plus- en minpunten en je moet gewoon nagaan wat voor jou doorslaggevend is. Wij gingen voor jou op zoek naar de beste eierkoker en we leggen het een en ander uit. Zo zal jij niet het kippenei grijpen en het ganzenei laten lopen.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Solis Egg Boiler & More Type 827
Tristar EK-3076Krups F230-70

De beste eierkoker is volgens ons de Solis Egg Boiler & More Type 827. Met de beste eierkoker kan je tot zeven eitjes koken of eieren pocheren. Het vermogen van 400 watt laat je niet in de steek. De beste eierkoker kost +/- € 49.

De Tristar EK-3076 is een goedkope maar goede eierkoker voor maximaal zeven eitjes. Deze goede eierkoker heeft een vermogen van 350 watt en een ingebouwde eierprikker. Het prijskaartje van +/- € 17,78 is aangenaam.

De Krups F230-70 is een goede eierkoker die goed te vergelijken is met de beste eierkoker, maar wel voordeliger is. De temperatuurzones zijn dan niet apart instelbaar, maar de prijs van +/- € 31,64 maakt dit goed.

€ 49,-€ 17,78€ 31,64
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over eierkokers

Bij het zoeken naar de beste eierkoker zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Het gaat natuurlijk om het aantal eitjes dat je kan maken, maar dat hoeven we niet te benadrukken. Daarenboven zijn ook een aantal functies onmisbaar.

1.1. Piepsignaal of automatische uitschakeling

Een goede eierkoker zal aangeven wanneer je eitje klaar is. Bij de eerder goedkope modellen zal de eierkoker enkel een piepsignaal afgeven en moet je dan zelf maar de eierkoker uitschakelen. Bij de betere toestellen zal deze automatisch uitgaan. Eventueel wordt er een warmhoudfunctie geactiveerd, maar dit kan je eieren uitdrogen. Dan is het handig dat je dit ook kan uitschakelen.

1.2. Instelbare hardheid

Bij vrijwel elke eierkoker kan je de hardheid zelf instellen, maar er zijn ook verschillen. Bij de eenvoudige eierkokers heb je de keuze tussen eieren die zacht, middelhard of hard zijn gekookt. Op basis van deze drie standen zijn al je eieren dan identiek. Er zijn echter ook eierkokers met een draaiknop waarbij ook tussenoplossingen mogelijk zijn. Zo kan je de eierkoker echt helemaal naar je hand zetten. Nog beter is het als je instelbare temperatuurzones hebt. Zo kan jij een hard eitje eten en heeft de kleine zijn geliefd zacht eitje.

1.3. Extra mogelijkheden

Steeds vaker kan een eierkoker meer dan alleen eieren koken en kan je bijvoorbeeld ook eieren pocheren of een omelet bakken. Sommige eierkokers hebben zelfs een stoomfunctie zodat je ook je kerstomaatjes of stukjes kip kan stomen.

2. Dit zijn de beste eierkokers van 2022

Wil je een nieuwe eierkoker kopen? Dan is het goed om te kijken welke eierkoker het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de eierkokers getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Solis Egg Boiler & More Type 827Krups F230-70Steba EK 5Russell Hobbs Stylo 14048-56Cuisinart CEC10EEmerio EB-115560WMF MINIS 2-EGG BOILERDomo DO9142EKTristar EK-3076Microwave Egg Cooker
1. Solis Egg Boiler & More Type 827
2. Krups F230-70
3. Steba EK 5
4. Russell Hobbs Stylo 14048-56
5. Cuisinart CEC10E
6. Emerio EB-115560
7. WMF MINIS 2-EGG BOILER
8. Domo DO9142EK
9. Tristar EK-3076
10. Microwave Egg Cooker
Beste prijs€ 49,-€ 31,64€ 39,99€ 32,46€ 37,95€ 24,88€ 39,99€ 27,38€ 17,78€ 17,95
Aantal eieren (kookfunctie)77871062774
Vermogen (W)400400400380600400250400350-
Instelbare temperatuurzonesJaNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNee

Nee

Transparant dekselJaJaJaJaNeeJaJaJaNeeNee
PocherenJaJaNeeJaJaNeeNeeNee

Nee

Nee
EiprikkerMeegeleverdMeegeleverdMeegeleverdMeegeleverdMeegeleverdIngebouwdIngebouwdMeegeleverdIngebouwdNee
Beoordeling9,28,98,88,58,48,38,17,87,57,1
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste eierkokers van 2022

Het kiezen van de beste eierkoker is belangrijk omdat dit toch gevolgen heeft voor hoe lekker je eitjes zullen zijn. Bovendien is de beste eierkoker ook hygiënisch te reinigen en eenvoudig in gebruik. Hieronder lees je wat wij de beste eierkoker vinden, maar geven we ook transparant weer wat we minder positief vinden. Zo kies je zelf eenvoudig een goede eierkoker.

1. Solis Egg Boiler & More Type 827

Solis Egg Boiler & More Type 827

De Solis Egg Boiler & More Type 827 is volgens ons de beste eierkoker van 2022. De beste eierkoker gebruik je om eieren te koken of te pocheren. De beste eierkoker biedt plaats voor maximaal zeven eieren. Je stelt daarbij zelf de gewenste hardheid in en wacht vervolgens tot het geluidssignaal aangeeft dat je eitje klaar is. De beste eierkoker beschikt over antislipvoetjes en heeft een ergonomische handgreep. Bovendien is de beste eierkoker eenvoudig te demonteren zodat je alles kan reinigen. Dankzij de stoomfunctie kan je ook gewoon wat broccoli of kerstomaatjes klaarmaken voor bij het eitje.

Bestel de Solis Egg Boiler & More Type 827 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Koken en pocheren
 • Apart instelbare temperatuurzones
 • Transparant deksel
 • Antislipvoetjes
 • Incl. eierprikker en maatbeker

Nadelen

  • Wat lastig om het snoer aan de onderzijde op te rollen
  • Geen hoogwaardige materialen

 

 

 

2. Krups F230-70Krups F230-70

De Krups F230-70 is een goede eierkoker waarmee je heel nauwkeurig eieren zacht, middelhard of hard kan koken. De eierhouder is uitneembaar zodat het eenvoudig kan afkoelen. Ook beschikt de tweede beste eierkoker over een keuzeschakelaar waarmee je eenvoudig overschakelt naar een warmhoudfunctie. Met de tweede beste eierkoker met een transparant deksel kan je tot maximaal zeven eieren koken. Daarenboven beschikt de tweede beste eierkoker over twee pocheervakken.

Bestel de Krups F230-70 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Kookt heel nauwkeurig
 • Warmhoudfunctie
 • 2 pocheervakken
 • Waterniveau-indicator
 • Transparant deksel

Nadelen

  • Geen apart instelbare temperatuurzones
  • Alleen geschikt voor standaard kippeneieren

 

 

 

3. Steba EK 5Steba EK 5

De Steba EK 5 is een goede eierkoker voor maximaal acht eieren. Deze goede eierkoker rekent op een vermogen van 400 watt en je kiest daarbij zelf de gewenste hardheid. Deze goede eierkoker van Steba beschikt over een indicatielampje, snoeropslagruimte en geluidssignaal en komt inclusief een maatbeker en een eierprikker. Door het compacte design kan je deze goede eierkoker na gebruik eenvoudig opnieuw opbergen. Vergeet ‘m dan natuurlijk niet eerst even te reinigen.

Bestel de Steba EK 5 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Compact design
 • Plaats voor max. 8 eieren
 • Indicatielampje
 • Geluidssignaal
 • Kooktijd instelbaar

Nadelen

  • Snoer is niet compleet op te bergen
  • Hardheid is telkens opnieuw in te stellen

 

 

 

4. Russell Hobbs Stylo 14048-56

Russell Hobbs Stylo 14048-56

De Russell Hobbs Stylo 14048-56 is een goede eierkoker waar we toch wel positief over zijn. Deze goede eierkoker heeft voldoende ruimte voor drie gepocheerde eieren of zeven gekookte eieren. De goede eierkoker is vrij van BPA’s, maar niet van een automatische timer en een meegeleverde maatbeker. De aan-uitschakelaar heeft een ingebouwde ledindicatie en alles is geheel uit elkaar te halen voor een uitstekende reiniging. De basis is gemaakt van roestvrij staal en je merkt al snel dat je met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te doen hebt. Een laatste pluspunt is de automatische veiligheidsuitschakeling, al treedt deze wel pas na twee uur in werking en dat is dan weer wat aan de late kant.

Bestel de Russell Hobbs Stylo 14048-56 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Koken of pocheren
 • Automatische timer
 • Inclusief maatbeker
 • Ledindicatie
 • Veiligheidsfunctie

Nadelen

  • Duurt 2 uur vooraleer het apparaat zichzelf uitschakelt
  • Duurt wat langer als je veel eieren wil koken

 

 

5. Cuisinart CEC10ECuisinart CEC10E

De Cuisinart CEC10E is een goede eierkoker met een losse filter voor kalkaanslag. Hierdoor is deze goede eierkoker nog eenvoudiger te reinigen. Daarnaast kan je deze goede eierkoker voor maximaal tien eieren gebruiken, terwijl het toch heel compact is. Liever pocheren? Dan heb je ruimte voor vier eitjes. Ook een omelet behoort tot de mogelijkheden. De handvaten van deze goede eierkoker zijn geïsoleerd en de koepel is gemaakt van geborsteld staal. Het verklikkerlampje geeft aan wanneer deze goede eierkoker aan het werk is en aan het einde van de kooktijd geeft het geluidssignaal aan dat het tijd is om te schransen en te schrokken.

Bestel de Cuisinart CEC10E bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Tot max. 10 eieren koken
 • Koken, pocheren of een lekker omelet
 • Incl. maatbeker en eierdopjes
 • Hoge kwaliteit: geborsteld staal
 • Filter voor kalkaanslag

Nadelen

  • Niet eenvoudig op te bergen
  • Geen transparant deksel

 

 

4. De populairste merken eierkokers

Er is hier niet echt sprake van een uitgesproken merkvoorkeur, maar er zijn wel een aantal merken die het traditioneel goed doen. Het gaat met name om de Severin eierkoker, maar ook om de eierkoker van Krups, de Tomado eierkoker, de WMF eierkoker, de eierkoker van Xenos en de Solis eierkoker. Hoewel het niet duidelijk is wat het favoriete merk is van de consument, gaat het hier wel stuk voor stuk om goede merken die zeker te overwegen zijn.

5. Hoe is de lijst met beste eierkokers 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste eierkokers hebben we in de eerste plaats de eierkokers technisch vergeleken. Hierbij zagen we extra functies zoals pocheren als belangrijk voordeel. We gingen ervan uit dat een goede eierkoker zo’n zeven eieren moet kunnen koken. Elke eierkoker hebben we ook zelf geprobeerd en dus hebben we tientallen gekookte eieren in alle mogelijke hardheden geproefd. Met deze smaaktest hielden we rekening bij het opstellen van deze lijst met beste eierkokers. Deze keer hadden we geen zicht op de beste eierkoker volgens Consumentenbond, maar via betrouwbare websites als Coolblue, bol.com en Amazon brachten we wel talloze gebruikersreviews in kaart. Op basis van al deze factoren hebben wij deze persoonlijke lijst met beste eierkokers onafhankelijk en naar eer en geweten samengesteld.

Eierkoker beste

6. Voordelen van een eierkoker

In principe maakt een eierkoker je eieren niet lekkerder klaar dan wanneer je ze zelf kookt. Wel is het zo dat een eierkoker preciezer is en je eieren keer op keer dezelfde smaak kan geven. Verder gaat het vooral om het gemak. Bij de klassieke manier moet je voortdurend het water in de gaten houden en moet je in de buurt blijven. Hierdoor kan je ondertussen niet even douchen of een stukje gaan wandelen met je Kaukasische owcharka. Dankzij een goede eierkoker is dit voortaan geen probleem meer. Zo kan je ook op een drukke maandagochtend nog van een eitje genieten. Ook heb je hierbij geen aparte hittebron nodig. Op de camping kan je snel enkele eitjes koken terwijl je enkel een stopcontact nodig hebt.

7. FAQ over eierkokers

Hoewel een eierkoker geen bijzonder ingewikkeld apparaat is en de mogelijkheden beperkt zijn, kan het natuurlijk dat je alsnog een aantal vragen hebt. Kijk even verder want hieronder hebben we alvast een aantal veelgestelde vragen beantwoord.

7.1. Hoelang duurt het vooraleer mijn eitje klaar is?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de gewenste hardheid net zoals de grootte van het ei een rol, maar daarnaast is het ook afhankelijk van het vermogen van de eierkoker en de gegenereerde hitte. De meeste eierkokers leveren echter weinig tot geen tijdsvoordeel op. Reken met andere woorden op drie tot zeven minuten voor een zachtgekookt ei en zeven tot tien minuten voor een hardgekookt ei.

7.2. Waarvoor gebruik ik de meegeleverde eierprikker?

Met een eierprikker voorkom je dat het ei tijdens het koken barst. Je moet weten dat elk ei een luchtkamer heeft. In deze luchtkamer kan een kuikentje naar adem happen, waarna de race tegen de klok begint en het kuikentje de schaal open moet prikken vooraleer de zuurstof op is. Tijdens het koken zet deze lucht echter uit en kan zo de schaal van het ei barsten. Door een klein gaatje in de bolle kant van het ei te prikken, kan er lucht uit de luchtkamer ontsnappen en zal het ei niet barsten.

8. Aanvullende producten voor eierkokers

Naast de beste eierkoker moet je eventueel nog even een eierprikker en een maatbeker bestellen, maar veelal wordt dit gewoon meegeleverd. Een eiersnijder en eierdopjes kunnen natuurlijk ook wel handig zijn. Denk daarnaast aan een kookboek om creatief met eieren aan de slag te gaan en een vershoudbox om ook later nog van een heerlijk hardgekookt eitje te kunnen genieten.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews