Best Gekozen
beste elektrische fiets

Beste elektrische fiets 2024

Meest uitgebreide test elektrische fietsen van 2021!

Als de beste fiets kiezen al ingewikkeld is, kunnen we dit al helemaal zeggen over het kiezen van de beste elektrische fiets (max. 25 km/u) of de beste speed pedelec (max. 45 km/u). Hier moet je namelijk met heel wat andere zaken rekening houden, zoals de kenmerken van de motor, de accu en de krachtoverbrenging. Bovendien is het ook afhankelijk van een aantal persoonlijke zaken. De beste elektrische plooifiets zal bijvoorbeeld nog niet de beste elektrische seniorenfiets zijn. Daarom leggen we het een en ander voor je uit en geven we ook telkens per doelgroep aan wat al dan niet de beste elektrische fiets is.

Dit zijn de beste elektrische fietsen van 2022

In de top 10 beste elektrische fiets zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


 

Debeste elektrische fietsen van 2022 uitgelicht

We krijgen wel vaker de vraag wat nu de beste rugzak is, maar eigenlijk kunnen we dat niet zomaar zeggen. Of toch niet zonder extra info. Wat de beste rugzak is, is namelijk afhankelijk van hoe, waar en wanneer je het gaat gebruiken. En wat je wil transporteren. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar de beste rugzak voor trekking of eerder naar de beste waterdichte rugzak om de Surinaamse rivieren te trotseren? En wil je met de beste wandelrugzak dames of heren om de vinger winden? Enkel op basis van dergelijke informatie kunnen wij bepalen wat voor jou de beste rugzak is. Neem alvast de onderstaande informatie door en bepaal wat voor jou een goede backpack is.

De beste elektrische damesfietsen van 2022

Bij een elektrische damesfiets is een lage instap handig en bovendien wil je rechtop kunnen fietsen. Het zijn slechts enkele van de dingen waarop we hebben gelet bij het kiezen van een elektrische damesfiets. Ook de actieradius was bijvoorbeeld heel belangrijk bij onze zoektocht, net zoals de aanwezigheid van een bagagedrager. Zo kan je bijvoorbeeld een handtas netjes achterop bewaren en fiets je lekker veilig. Wat dit laatste betreft, geven we bovendien de voorkeur aan slimme dagrijverlichting. Op basis van dit alles hebben we deze top 4 met beste elektrische damesfietsen samengesteld.


1. Vicenza Superior MDB

De Vicenza Superior MDB komt met het typerend Stella-zadel en de uitstekende middenmotor van Bosch. Deze elektrische fiets heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is onder andere geschikt voor fietstochten in de stad, maar ook voor langere tochten in de natuur. Deze elektrische fiets heeft een actieradius tot 130 km bij een maximale snelheid van 25 km/u. Daarnaast heeft de elektrische fiets hydraulische schijfremmen en komt het standaard met een ringslot Axa Defender RL. Als je op zoek bent naar een toegankelijke elektrische fiets waarbij kwaliteit centraal staat, is de Vicenza Superior MDB wat ons betreft een aanrader.

Bekijk de Vicenza Superior MDB bij deze vertrouwde webshops:


2. Vicenza Superior FDST

De Vicenza Superior FDST is met voorsprong de beste elektrische fiets voor dames. Niet alleen heeft de beste elektrische fiets voor dames een flitsend design, maar bovendien rijdt het ook heel comfortabel. Dit laatste heeft de Vicenza Superior FDST onder meer te danken aan de verende dual-shockvoorvork. Een pluspunt van de beste elektrische fiets voor dames is de dagrijverlichting, waardoor je ook overdag opvalt in het verkeer. De accu is uitneembaar en is in de achterdrager geïntegreerd, terwijl je over een toch wel mooie actieradius van 100 kilometer beschikt. Voor wie grotere afstanden wil afleggen, kan deze actieradius zelfs tot maar liefst 170 km worden uitgebreid.

Bekijk de Vicenza Superior FDST bij deze vertrouwde webshops:


3. Livorno Superior MDS

De Livorno Superior MDS is een heel goede elektrische fiets voor dames. Deze goede elektrische fiets wordt aangedreven door de Shimano Steps E5000, een goede middenmotor met een vermogen van 250 watt. De Livorno Superior MDS biedt drie ondersteuningen en de accu is uitneembaar en in de achterdrager geïntegreerd. Standaard komt deze goede elektrische fiets met dagrijverlichting (DRL of Daytime Running Light). Dit is een innovatieve verlichting die zich automatisch aan het omgevingslicht aanpast. Het zorgt ervoor dat je zowel overdag als ‘s avonds beter zichtbaar bent. Zeker als je op zoek bent naar een licht en veilig e-bikesysteem is de Livorno Superior MDS een heel goede keuze.

Bekijk de Livorno Superior MDS bij deze vertrouwde webshops:


4. Morena Premium MDB FI

Als je een goede elektrische fiets voor dames zoekt, is de Morena Premium MDB FI zeker te overwegen. Het gaat om een sportieve e-bike voor dames en het heeft dan ook een bijzonder design waar je natuurlijk wel voor moet zijn. De batterij is volledig in het frame geïntegreerd, net zoals de kabels. Hierdoor ziet deze goede elektrische fiets er wel heel strak en netjes uit. Deze goede elektrische fiets rekent op een motor die best wel wat kracht (85 Nm) over te brengen heeft. Dankzij de krachtsensor is het bovendien heel natuurlijk fietsen en met de hydraulische schijfremmen kom je razendsnel tot stilstand. Hierdoor is deze goede elektrische fiets niet alleen stijlvol en comfortabel, maar ook nog eens heel veilig.

Bekijk de Morena Premium MDB FI bij deze vertrouwde webshops:


De beste elektrische herenfietsen van 2022

Een elektrische herenfiets moet praktisch en comfortabel zijn, maar mag terzelfder tijd ook net dat tikkeltje stoerder en sportiever ogen. Het resulteert soms in bijzondere designs, maar een uitstekende kwaliteit moet hoe dan ook buiten kijf staan. Een actieradius van zo’n 100 km, hydraulische remmen en een goede krachtsensor zijn wat ons betreft onmisbaar voor een goede elektrische herenfiets. Een bagagedrager is handig, maar volgens ons niet onmisbaar.

1. Stella Trekking Premium MDB

De Stella Trekking Premium MDB is een fiets waar wij alvast heel enthousiast van zijn. De Nederlandse ANW Fiets Select-jury oordeelde heel positief over deze krachtpatser en we begrijpen echt wel waarom. De dikke banden, hydraulische schijfremmen en de stevige middenmotor vinden het perfecte evenwicht tussen een stoer karakter, een gebalanceerd fietsgevoel en lekker veel kracht. Dankzij de vier ondersteuningsstanden kan je eigenlijk niet al te veel klagen, maar zijn gewicht van 25 kilogram is toch wat aan de zware kant.

Bekijk de Stella Trekking Premium MDB bij deze vertrouwde webshops:


2. Livorno Superior FDST

Voor heren is de Livorno Superior FDST zeker een aanrader. Meer nog: volgens ons is het de beste elektrische fiets voor heren. De beste elektrische fiets voor heren heeft een heel uniek design en beschikt over een geavanceerde dagrijverlichting die zich automatisch aanpast aan de omstandigheden. Verder heeft de beste elektrische fiets voor heren hydraulische schijfremmen zodat je altijd veilig tot stilstand komt. De accu is uitneembaar en in de achterdrager geïntegreerd. Een minpuntje is wel de rotatiesensor, hoewel dit enigszins relatief is. Een rotatiesensor registreert de trapfrequentie en biedt op basis hiervan trapondersteuning. Dit voelt minder natuurlijk aan dan een krachtsensor die ondersteunt op basis van de uitgeoefende kracht. Bovendien wordt de ondersteuning met enige vertraging doorgevoerd. Desondanks gaat het nog steeds om een heel goede elektrische fiets voor heren en bevelen we dit model zeker aan.

Bekijk de Livorno Superior FDST bij deze vertrouwde webshops:


3. El Reventador MDB

Wanneer je op zoek bent naar de beste elektrische fiets hoef je je heus niet te beperken tot de modellen met een lage instap. Dat is ook wat de El Reventador MDB bewijst. Dit is volgens ons de beste sportieve elektrische fiets en is er speciaal voor de mountainbiker. Het is een stoere elektrische fiets die standaard is uitgerust met Schwalbe Nobby Nic-banden die ook geschikt zijn voor de meest complexe parkoersen. De middenmotor is extra krachtig en het accelereren verloopt heel gecontroleerd. Voor het design met de geïntegreerde accu moet je natuurlijk wel zijn, maar dit is nu eenmaal eigen aan een elektrische mountainbike.

Bekijk de El Reventador MDB bij deze vertrouwde webshops:


4. Morena Premium MDBO SI

De Morena Premium MDBO SI is een goede elektrische fiets voor heren. Het focust op sportieve fietsers en het combineert een stoer design met ultieme functionaliteit. Het heeft een verfijnde afwerking en de accu is deels in het frame geïntegreerd. Dit zorgt voor een fijnere rijervaring. Verder beschikt deze goede elektrische fiets voor heren over de innovatieve dagrijverlichting van Stella. Alsook is de Morena Premium MDBO SI met een sportief stuur uitgerust, wat het toch een stuk wendbaarder maakt dan veel andere elektrische fietsen. Onder de motorkap zit je met de Bosch Performance Line Cruise van 250 watt en de krachtsensor hoe dan ook heel goed. Daarom durven we deze goede elektrische fiets zeker aan te bevelen.

Bekijk de Morena Premium MDBO SI bij deze vertrouwde webshops:


De beste elektrische mamafiets van 2022

Een elektrische mamafiets heeft nood aan een hoge bouwkwaliteit. Het moet best wel wat gewicht kunnen dragen en er moet ruimte zijn voor de kinderen. Extra gewicht betekent natuurlijk ook een krachtigere motor en een accu die voldoende capaciteit kan leveren. Stabiliteit en veiligheid staan hoe dan ook centraal en zijn nog belangrijker dan de actieradius. Toevoegingen zoals dagrijverlichting of een bokstandaard zijn wat ons betreft een must als je op zoek bent naar de beste elektrische mamafiets.

1. Fiore Comfort FDST

De Fiore Comfort FDST heeft alles in huis om tot de beste elektrische mamafiets te worden uitgeroepen. Deze goede elektrische mamafiets is een alleskunner. Kinderen van school ophalen en vervoeren is bijvoorbeeld geen probleem, net zoals de boodschappen transporteren. Standaard komt deze goede elektrische fiets met een stuurslot en een bokstandaard zodat alles veilig en stabiel staat. Bovendien reken je ook nog eens op een motor met een vermogen van niet minder dan 250 watt, een Shimano Nexus-naafversnelling en hydraulische schijfremmen. Kortom: een veilige en comfortabele fiets, maar bovenal een onmisbare hulp voor de hedendaagse mama.

Bekijk de Fiore Comfort FDST bij deze vertrouwde webshops:


De beste elektrische seniorenfiets van 2022

Senioren zijn wat minder goed ter been en hebben ook minder kracht in de benen. Hierdoor is een elektrische seniorenfiets sowieso een goed idee. Toch zijn er wel wat dingen waarop je moet letten. Een lage instap is bijvoorbeeld heel belangrijk, net zoals gebruiksgemak. Normaal gesproken geven we de voorkeur aan een krachtsensor, maar voor senioren is een rotatiesensor zeker te overwegen. Uiteraard heeft dit alles onze keuze voor de beste elektrische seniorenfiets beïnvloed.

1. Nantes Superior FDST

De Nantes Superior FDST is volgens ons de beste elektrische fiets voor senioren en dit zeggen we niet zomaar. In feite is de Nantes Superior FDST ontworpen voor mensen die het wat moeilijker hebben met knie- of heupbewegingen, bijvoorbeeld na een operatie of omdat ze op leeftijd zijn. De fiets heeft dan ook alles waar senioren naar op zoek zijn. Neem bijvoorbeeld de extra lage instap, maar ook het grote en gebruiksvriendelijke display waarmee je eenvoudig aan de ondersteuningsinstellingen sleutelt. Het frame is extra stevig en de ledverlichting zorgt voor een goede zichtbaarheid in het verkeer. Verwacht niet de opperbeste sportieve prestaties, maar wel een heel complete en mogelijk zelfs de beste elektrische fiets voor senioren.

Bekijk de Nantes Superior FDST bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over elektrische fietsen

Bij het kiezen van een elektrische fiets zijn er verschillende zaken waarop je moet letten. Veel mensen kijken alleen naar de actieradius, maar bijvoorbeeld ook de positie van de motor of het type versnellingen spelen een rol. Tijdens onze zoektocht naar de beste elektrische fiets van 2024 hielden we daar rekening mee, maar we verduidelijken toch graag een aantal zaken. Zo vind je nog eenvoudiger de elektrische fiets die bij jou past!

Actieradius van de e-fiets

Een elektrische fiets is geen lichtgewicht en dus is het belangrijk dat de ondersteuning je onderweg niet in de steek laat. Daarom moet je weten hoe lang een volledig opgeladen accu het uithoudt. Wij zochten het voor jou op en hielden er uiteraard rekening mee toen we op zoek gingen naar de beste elektrische fiets. Toch moet je weten dat de actieradius in de praktijk ook afhankelijk is van een aantal andere factoren zoals de weersomstandigheden, de hellingsgraad van de baan en het gewicht van de bestuurder. Daarnaast kan de actieradius ook afnemen naarmate de accu meer oplaadcycli doormaakte. Bouw daarom altijd een veiligheidsmarge in en kies voor een elektrische fiets met een ruime actieradius. Een hogere actieradius kent ook zijn prijskaartje dus ga ook niet overdrijven. Meestal zal een actieradius van zo’n 100 kilometer ruimschoots volstaan.

Fietsbatterijen

Alle kwalitatieve elektrische fietsen zijn voorzien van een lithium-ionbatterij dus daarover hoef je je geen zorgen te maken. Een tweedehands elektrische fiets kan je al eens vinden met een inferieure nikkel-cadmiumbatterij maar dat is geen aanrader. Sommige elektrische fietsen zijn voorzien van de nieuwe lithium-ijzerfosfaataccu’s. Onder andere op de Gazelle elektrische fiets zien we ze al eens verschijnen. Deze fietsen laden nog sneller op, maar zijn dan ook fors duurder. Naar onze mening krijgt de klassieke lithium-ionbatterij nog steeds de voorkeur. Houd er in elk geval rekening mee dat je fietsbatterijen gemiddeld na vier tot vijf jaar moet vervangen, ook de duurdere exemplaren.

Type sensor van de e-bike

Elektrische fietsen komen over het algemeen met twee soorten sensoren: een rotatiesensor of een trapkrachtsensor. Bij een rotatiesensor geef je bij het trappen telkens een seintje aan de motor. De motor weet dan dat je trapt en geeft meteen ondersteuning. Of je nu hard of zacht trapt, de motor springt altijd bij. Het is een veilig systeem omdat de motor wel weet wanneer je achteruit trapt. De trapkrachtsensor is de kracht die je op de pedalen uitoefent en is bepalend voor de mate waarin de motor van de elektrische fiets je helpt.

Wat is nu de beste koop elektrische fiets? Een eenduidig antwoord is er niet. Jongeren geven vaak de voorkeur aan een elektrische fiets met trapkrachtsensor en ouderen dan weer aan een elektrische fiets met rotatiesensor. Kan je niet kiezen? Dan is de beste e-bike voor jou er een met DST (dual sensor technology). De beste e-bike merken bieden het aan, maar dat maakt de elektrische fiets natuurlijk ook een tikkeltje duurder.

Positie van de motor van de elektrische fiets

De motor van de elektrische fiets kan op drie plaatsen geplaatst zijn: in het voorwiel, in het achterwiel of in de trapas. Ook hier kunnen we niet zomaar zeggen wat de beste elektrische fiets is want stuk voor stuk hebben ze eigen voor- en nadelen.

Wel is het zo dat een elektrische fiets met een motor in het voorwiel technisch gezien het eenvoudigst is. Daarom zal een goede goedkope elektrische fiets vaak een motor in het voorwiel hebben. Het nadeel daarbij is dat de e-fiets vaak minder ondersteuning kan geven bij steile hellingen. Voor een elektrische stadsfiets is dat vaak niet zo belangrijk, maar wie in de Vlaamse Ardennen wil fietsen kiest beter niet voor een goedkope goede elektrische fiets met voorwielmotor. Een elektrische fiets met een motor in het achterwiel kent gelijkaardige nadelen. Ook zo’n elektrische fiets online kopen is voor hen geen goed idee.

Een elektrische fiets met een motor in de trapas is bij steile hellingen de beste optie. Wil je een elektrische mtb kopen? Dan kies je dus voor een elektrische fiets met een motor in de trapas. Een extra voordeel is dat je een lekke band ook net iets gemakkelijker kan herstellen en dat je de wielen eenvoudig zelf kan demonteren. Het nadeel van deze elektrische fietsen is wel dat het versnellingsapparaat en de ketting sneller slijten.

Materiaal van de e-bike

Veruit de meeste elektrische fietsen, ongeacht of het nu gaat om een elektrische mountainbike of om een elektrische vouwfiets, zijn gemaakt van aluminium. Aluminium is goedkoop, licht en stijf en ideaal om het frame van een elektrische fiets mee te maken. Met een goedkope elektrische fiets van aluminium is dan ook niets mis. Het nadeel is wel dat je esthetisch tegen beperkingen aanloopt, maar bijvoorbeeld de Cowboy fiets bewijst dat je ook met een aluminium frame een stoere e-bike kan maken.

Soms zal je al eens een elektrische fiets met een frame van carbon zien verschijnen. Het gaat om uiterst lichte materialen die toch grote krachten kunnen doorstaan. Zij zijn echter veel duurder en dat is eigenlijk totaal niet nodig voor een elektrische mtb of een sportieve elektrische herenfiets. Voor een elektrische racefiets kan het dan wel weer interessant zijn.

Versnellingen

Sportieve elektrische fietsen kiezen meestal voor een derailleurversnelling. Het gaat om nauwkeurige versnellingen die eenvoudig te onderhouden zijn. Schakelen kan je alleen tijden het fietsen. Een naafversnelling zien we ook steeds vaker bij elektrische fietsen verschijnen. Bij een naafversnelling zitten de tandwielen verborgen in de naaf, wat ze bijna volledig onderhoudsvrij maakt. Er zijn zelfs elektrische fietsen die automatisch terugschakelen naar de lichtste versnelling bij stilstand. Dit maakt elektrische fietsen met naafversnelling vaak een stuk toegankelijker. Ten slotte kan je ook kiezen voor een elektrische fiets met traploze versnellingen. Het aantal versnellingen is dan oneindig en net zoals bij een naafversnelling zijn er geen zichtbare tandwielen aanwezig. Vooral de duurdere elektrische fietsen gebruiken al eens een traploze versnelling.

Gebruiker

Ten slotte willen we benadrukken dat de exacte eisen per persoon zullen verschillen. Elke gebruiker heeft andere eisen en daar moet je nu eenmaal rekening mee houden. Voor senioren is het bijvoorbeeld belangrijk dat de beste elektrische fiets een lage instap heeft, terwijl stabiliteit, veiligheid en een krachtige motor dan weer centraal staan tijdens de zoektocht naar de beste elektrische mamafiets. En natuurlijk willen heren ook gewoon een ander design dan dames, terwijl een mountainbiker niks heeft aan een stadsfiets. Ons advies: noteer vooraf wat voor jou al dan niet belangrijk is en ga op basis hiervan gericht op zoek naar de beste elektrische fiets.

De populairste fietsmerken elektrische fietsen

Het aantal elektrische fietsmerken is moeilijk bij te houden en iedereen heeft wel z’n eigen favoriet. Zomaar even zeggen wat het beste merk elektrische fiets is, is eigenlijk onmogelijk. Wat wel opvalt is dat er vaak wordt vastgehouden aan de klassieke e-bike merken zoals de Flyer elektrische fiets, de Kalkhoff elektrische fiets, de Gazelle e-bike (heren) de Batavus elektrische fiets (dames). Daarnaast kent de Cowboy elektrische fiets een duidelijke opmars in het hoger prijssegment. Brengen we de prijs-kwaliteitverhouding in rekening, merken we dat ook een aantal andere merken het uitstekend doen. Denk daarbij aan de Stella Trekking Premium MDB, Puch e-bike, de Wayscral fietsen, en de Minerva elektrische fiets. Niet voor niets gaat het stuk voor stuk om elektrische fietsen die in onze top 5 van 2024 terug te vinden zijn.

Hoe is deze lijst met beste elektrische fietsen tot stand gekomen?

In de eerste plaats vertrokken we van de ANWB elektrische fiets test en andere onderzoeken van organisaties als Test-Aankoop en de Consumentenbond. Zij gingen ook gewoon op zoek naar de beste elektrische fiets van 2024, maar hielden daarbij weinig rekening met het prijskaartje. Wij zochten daarentegen niet alleen naar de beste elektrische fiets van 2024, maar ook naar een betaalbare elektrische fiets voor dagelijks gebruik. Daarom vergeleken we een ruim aantal elektrische fietsen en maakten we daarbij gebruik van online reviews bij grote spelers als bol.com en Matrabike. We lieten het niet na om door de technische details te snuisteren en op die manier kwamen wij tot onze selectie van beste elektrische fietsen van 2024.

Belgische wetgeving omtrent elektrische fietsen

Bij het kopen van een elektrische fiets is het goed om te weten dat wat in Nederland mag, in België niet altijd zomaar is toegestaan. Zeker wanneer je elektrische fietsen via bol.com koopt, is dat iets om bij stil te staan. Wettelijk gezien kennen we in België dan ook drie soorten elektrische fietsen waarvoor telkens andere regels gelden.

In de eerste plaats zijn er de elektrische fietsen met hulpmotoren. Het gaat om elektrische fietsen waarvan het vermogen maximaal 250 W bedraagt en waarbij de trapondersteuning tot 25 km/u gaat. Voor deze elektrische fietsen hoef je geen rijbewijs of COC-attest te hebben en mag je ook gewoon de verkeersregels voor fieters volgen.

Daarnaast zijn er wat we de gemotoriseerde fietsen noemen. Het gaat om elektrische fietsen met trapondersteuning tot 25 km/u waarbij het vermogen 250 W of meer bedraagt (tot 1000 W). Voor deze elektrische fietsen heb je geen rijbewijs nodig, maar de minimumleeftijd voor de bestuurder is 16 jaar. Een BA-verzekering is verplicht als de elektrische motor ook zonder het trappen werkt. Daarnaast moet je een COC-attest hebben, maar mag je wel gewoon de verkeersregels voor fietsers volgen.

Als derde soort zijn er ten slotte nog de zogenaamde speedpedelecs met trapondersteuning tot 45 km/u en een vermogen tot 4 kW. Zij worden eigenlijk gelijkgesteld met een bromfiets, waardoor een rijbewijs verplicht is. Een BA-verzekering voor bromfietsen is ook verplicht wanneer je snelheden boven 25 km/u haalt bij trapondersteuning en net zoals bij een bromfiets moet je een helm dragen. In dit geval moet je dezelfde verkeersregels volgen als bromfietsen. Wij kozen ervoor om deze categorie buiten beschouwing te laten en focusten in deze tekst vooral op elektrische fietsen zonder rijbewijs.

Elektrische fiets België

FAQ over elektrische fietsen

De elektrische fiets is een relatief nieuw begrip en het is dan ook niet ongewoon dat je met een aantal vragen kampt. Wij hebben de vragen die het meest worden gesteld hieronder van een antwoord voorzien.

Kan ik de elektrische fiets ook zonder trapondersteuning gebruiken?

Dat kan, maar houd er rekening mee dat een elektrische fiets altijd zwaarder is. Sommige elektrische fietsen beschikken wel over een lichte versnelling opdat je er toch nog steeds vlot mee kan fietsen, maar uiteindelijk zijn en blijven ze voornamelijk bedoeld om van de trapondersteuning gebruik te maken.

Mag een elektrische fiets in de regen fietsen?

De onderdelen van een goede elektrische fiets zijn steeds spatwaterdicht en blijven ook in de regen functioneren. Je elektrische fiets gaat wel stuk wanneer je deze met een hogedrukreiniger afspuit of in de Schelde gooit.

Moet ik me houden aan de verkeersregels voor brommers of voor fietsen?

Met een normale elektrische fiets zijn de verkeersregels voor fietsers van toepassing. Je moet ook geen speciale verzekering afsluiten of een fietshelm dragen. Enkel bij speedpedelecs die hoge snelheden halen zijn de verkeersregels voor bromfietsen wel van toepassing.

Hoe ver kan ik fietsen met mijn elektrische fiets?

De fabrikant geeft steeds een actieradius mee, maar dat is eigenlijk een gemiddelde waarde. Onder andere je gewicht, schakelgedrag, het type wegdek, het weer, het landschap en de bandenspanning zullen bepalen hoe ver je kan fietsen. Op onverhard wegdek kan je bijvoorbeeld 30% minder ver fietsen dan op asfalt, net zoals fietsen bij hevige windstoten een invloed zal spelen. Bouw daarom altijd een veiligheidsmarge in en kies voor een elektrische fiets met een voldoende hoge actieradius.

Kan een elektrische fiets met anti-lekbanden nooit lek rijden?

Toch wel. Deze banden zijn voorzien van een speciale bescherming waardoor je minder snel een platte band hebt. Ga je daarentegen op scherp glas of spijkers rijden of rijd je met een lage bandenspanning? Dan kan je band nog steeds stuk gaan

Aanvullende producten

Ga je een gemotoriseerde fiets kopen? Dan heb je misschien ook wel een aantal aanvullende producten nodig. Deze benodigdheden helpen je elektrische fiets te beschermen, maar denken ook aan je eigen veiligheid. Naast een goed slot en een fietshelm kan je ook een extra accu kopen. Controleer natuurlijk wel eerst even of je de accu van de elektrische fiets eenvoudig kan vervangen.

Slot voor elektrische fiets

Er worden jaarlijks veel elektrische fietsen gestolen. Wij raden aan om steeds een stevig ringslot te gebruiken om je elektrische fiets tegen diefstal te beschermen.

Fietsbatterijen voor elektrische fiets

Wil je niet wachten tot je accu opgeladen is of wil je je actieradius gevoelig vergroten? Dan kan je een extra accu kopen. Zo heb je ook steeds een reserve-exemplaar.

Fietshelm

Het gebruik van een fietshelm is bij een elektrische fiets niet verplicht. Omdat je vaak grotere snelheden behaalt, raden wij wel aan om altijd een fietshelm te dragen. Veiligheid eerst, weet je wel?

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]