Best Gekozen
Beste gaming headset

Beste gaming headset 2022

Ontdek welke gaming headset de beste is voor jouw pc of spelconsole!

Bij het zoeken naar de beste gaming headset is het inderdaad zo dat je rekening moet houden met je favoriete spelcomputer. De beste gaming headset voor PS4 is namelijk nog niet de beste gaming headset voor Xbox en vice versa. Toch zijn er nog heel wat andere zaken waar je op moet letten als je op zoek gaat naar de beste gaming headset. Hieronder leggen we het voor je uit. Als je liever gewoon meteen de beste gaming headset koopt, vind je hier ook onze favorieten terug. Let wel nog even op de consoles waarvoor ze al dan niet geschikt zijn.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
SteelSeries Arctis Pro Wireless
BigBen Official Licensed PS4 & PS5 V3 Stereo Gaming Headset TitaniumLogitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming Headset

De beste gaming headset is volgens ons de SteelSeries Arctis Pro Wireless. Deze SteelSeries koptelefoon is geschikt voor de PlayStation, de pc, Android en iOS. De beste gaming headset kost +/- € 329.

De BigBen PS4 headset V3 Stereo Gaming Titanium scoort heel goed op onze headset ranking en is een official licensed product voor PS4 en PS5. De beste goedkope gaming headset is al te koop voor +/- € 26,99.

De gaming headset Logitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC is een uitstekende keuze. Deze goede gaming headset heeft een buigbare en verwijderbare microfoon en is te koop voor +/- € 104,65.

€ 329,-€ 26,99€ 104,70
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over gaming headsets

Als je op zoek bent naar de beste gaming headset kan je wellicht wat extra informatie gebruiken. Hieronder geven we aan waarop je zoal moet letten en hoe je de beste gaming headset voor jouw gamegewoonten kan vinden, want daar komt het per slot van rekening toch op neer.

1.1. Platform

Het eerste waar je op moet letten is het platform waarvoor de headset geschikt is. De meeste gaming headsets met een 3.5mm-jackaansluiting zijn voor vrijwel alle platformen geschikt, maar niet alle functies worden altijd ondersteund. Dit komt omdat dergelijke functies softwarematig zijn en de fabrikant dit dus moet ondersteunen. Bij pc’s heb je in principe meer vrijheid omdat je zelf vlot software kan installeren.

1.2. Bedraad of draadloos

Ze hebben alle twee hun eigen voor- en nadelen en het valt moeilijk te zeggen wat de beste gaming headset is. Een draadloze headset maakt het mogelijk om even iets te halen in de keuken zonder dat je het contact met je teamgenoten verliest. Bovendien zitten er geen kabels in de weg. Het nadeel is dan weer dat de accuduur beperkingen oplegt, hoewel er ook gaming headsets zijn die tientallen uren meegaan. Daarnaast is een draadloze headset vaak platformspecifiek.

Een bedrade variant heeft deze laatste twee voordelen niet en bovendien is het vaak ook lichter en dus comfortabeler. Enkel legt de kabel je beperkingen op. Bovendien zijn kabels vatbaarder voor slijtage en kabelbreuk, zeker als je de kabel oprolt.

1.3. Comfort

Bij de keuze tussen bedraad of draadloos speelt comfort al mee, want draadloze headsets zijn vaak zwaarder. Vooral voor wie lang aan een stuk gamet, kan dit lastig worden. Toch zijn er ook lichte varianten die bijvoorbeeld kiezen voor aluminium onderdelen. Ze zijn vaak duurder, maar zeker het overwegen waard.

Let daarnaast op het materiaal. Ademende materialen zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor wie langdurig speelt. Tevens raden we memory foam aan. Dan vormen de oorschelpen van de headset zich naar jouw hoofd en zitten ze comfortabeler. Let ten slotte ook op de hoofdband. Deze moet echt wel voldoende verstelbaar zijn.

1.4. Geluid

Je hebt de keuze tussen stereo, Virtual Surround Sound en dimensioneel geluid. Deze laatste twee krijgen altijd de voorkeur. Houd echter ook rekening met toevoegingen als noise cancelling opdat je minder last hebt van achtergrondgeluid. Tevens moet je de keuze maken tussen oorschelpen met een open of gesloten ontwerp. Bij een open ontwerp lek je geluid, maar sommige geluiden klinken door de gewijzigde akoestiek net natuurlijker. Bij gesloten oorschelpen ben je afgesloten van de buitenwereld, wat voor een maximale concentratie zorgt. Dit is ook fijner voor anderen in de kamer. Door de gesloten klankkast kan de bass echter al eens overheersend zijn. Bovendien kan dit warm aanvoelen op warmere dagen. Daarom kopen gamers vaak ook meteen een open ontwerp zodat het niet meteen klam aanvoelt tijdens de warmere zomerdagen.

2. Dit zijn de beste gaming headsets van 2022

Wil je een nieuwe gaming headset kopen? Dan is het goed om te kijken welke gaming headset het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
SteelSeries Arctis Pro WirelessRazer Thresher 7.1 Headset Xbox One en Xbox SeriesHyperX Cloud Flight SLogitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming HeadsetJBL Quantum 600HyperX Cloud Alpha Pro Gaming HeadsetSteelSeries Arctis 3 2019Turtle Beach Stealth 600XKingston HyperX Cloud StingerBigBen Official Licensed PS4 & PS5 V3 Stereo Gaming Headset Titanium
1. SteelSeries Arctis Pro Wireless
2. Razer Thresher 7.1 Headset Xbox One en Xbox Series X/S
3. HyperX Cloud Flight S
4. Logitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming Headset
5. JBL Quantum 600
6. HyperX Cloud Alpha Pro Gaming Headset
7. SteelSeries Arctis 3 2019
8. Turtle Beach Stealth 600X
9. Kingston HyperX Cloud Stinger
10. BigBen Official Licensed PS4 & PS5 V3 Stereo Gaming Headset Titanium
Beste prijs€ 329,-€ 150,-€ 137,-€ 140,70€ 125,-€ 78,99€ 79,91€ 69,99€ 52,89€ 26,99
GeluidsweergaveSurroundSurround, StereoSurroundSurround, StereoSurround, StereoStereoSurroundSurroundStereoStereo
Audiokanalen2.07.17.17.12.02.07.17.12.02.0
Speakerdrivers (mm)40505050505040505040
Locatie volumeknop(pen)Oorschelp, VersterkerOorschelpOorschelpOorschelpOorschelpSnoerOorschelpOorschelp, VersterkerOorschelpSnoer
Ruisonderdrukking (microfoon)JaNeeJaJaJaJaJaJaJaNee
Volumeregeling microfoonJaJaJaNeeJaNeeNeeJaNeeNee
Buigbare microfoonJaJaJaJaNeeJaJaNeeNeeJa
Verwijderbare microfoonNeeNeeJaJaNeeJaJaNeeNeeJa
Type verbindingBedraad, DraadloosDraadloosDraadloosBedraadBedraad, DraadloosBedraadBedraadDraadloosBedraadBedraad
OpvouwbaarNeeNeeJaJaNeeNeeNeeNeeNeeNee
Gewicht (g)350408310344346298376580275300
Beoordeling9,69,39,298,98,587,87,57,4
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste gaming headsets van 2022

De beste gaming headset vind je niet zomaar. Er zijn echt wel veel dingen waarop je moet letten en de praktijk leert ons dat elk model eigen voor- en nadelen heeft. Daarom vinden we het nuttig om je niet alleen onze tien favorieten mee te geven, maar om ze ook van een woordje uitleg te voorzien. De 5 beste gaming headsets van 2022 zijn hieronder dan ook besproken.

1. SteelSeries Arctis Pro Wireless

SteelSeries Arctis Pro Wireless

De koptelefoon SteelSeries Arctis Pro Wireless biedt je een ultieme geluidservaring zonder dat je van kabels last hebt, zoals dat wel het geval is bij de klassieke SteelSeries koptelefoon Arctis Pro. De beste gaming headset maakt draadloos verbinding via de meegeleverde DAC of via bluetooth. Standaard komt de beste headset voor gaming op PS4 met een tweede accu zodat je altijd kan blijven doorspelen. Dankzij de high resolution drivers klinkt het geluid levensecht en worden zowel de tonen in het hoge, midden en lage spectrum goed weergegeven. Tevens beschikt de voor PS4 beste headset over DTS HeadPhone X 2.0 surround sound, waardoor je op basis van je gehoor tegenstanders op het spoor kan komen. In principe kan je de beste gaming headset voor PS4 ook voor PS5 gebruiken, maar dan heb je wel een converter nodig om de volumeregelaar te kunnen gebruiken. Hoe dan ook: wij vonden deze SteelSeries Arctis Pro Wireless bij MediaMarkt en vinden het een absolute aanrader.

Bestel de SteelSeries Arctis Pro Wireless bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Draadloos te gebruiken
 • Ruimtelijk geluid helpt tegenstanders op het spoor te komen
 • Inclusief tweede accu om tot 10 uur aan een stuk te gamen
 • Ademende oorkussens en lichtgewicht voor minder last bij urenlang gamen
 • Microfoon met ruisonderdrukking

Nadelen

  • Niet geschikt voor de Xbox
  • Converter nodig voor PS5

 

 

 

2. Razer Thresher 7.1 Headset Xbox One en Xbox Series X/SRazer Thresher 7.1 Headset Xbox One en Xbox Series

De Razer Thresher 7.1 Headset Xbox One en Xbox Series X/S vinden wij persoonlijk de beste gaming headset voor Xbox. Je gebruikt de beste gaming headset voor Xbox One en Xbox Series X/S. De beste Xbox headset zorgt daarbij voor een volledig draadloos virtual surround sound. Daarnaast beschikt de beste gaming koptelefoon voor xbox over Windows Sonic Virtual Surround Sound zodat je precies hoort waar je tegenstanders vandaan komen en je hen neerknalt voor ze het goed en wel beseffen. Toch zijn er nog een aantal andere redenen waarom we deze goede headset voor Xbox aanraden. Zo beschikt de gaming headset Razer Thresher 7.1 Headset Xbox One en Xbox Series X/S over dikke oorschelpen die comfortabel zitten, zelfs als je een bril draagt. Passieve noise cancelling zorgt er dan weer voor dat je helemaal opgaat in het spel en dat je geen last hebt van vervelend achtergrondgeluid van moeders, vrouwen of katten. Tevens houdt de beste gaming headset voor Xbox het 16 uur vol, waardoor je helemaal door kan spelen tot het opnieuw slaaptijd is.

Bestel de Razer Thresher 7.1 Headset Xbox One en Xbox Series X/S bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Volledig draadloos
 • Accuduur van 16 uur
 • Windows Sonic Virtual Surround Sound
 • Inklapbare microfoon
 • Noise cancelling

Nadelen

  • Windows Sonic is niet standaard voor elk spel ondersteund
  • Alleen geschikt voor Xbox en niet voor andere platformen

 

 

 

3. Kingston HyperX Cloud Flight SHyperX Cloud Flight S

De Kingston HyperX Cloud Flight S gaming headset is een goede headset voor PS4. Deze goede gaming headset is draadloos en zorgt ervoor dat je heel precies hoort waar het gevaar zich bevindt. Dit geef je vervolgens aan je speelkameraden door via de ingebouwde microfoon die bovendien over noise cancelling beschikt. Eenmaal de vijandige loser van achter de hoek komt, maakt hij geen schijn van kans en dit dankzij de HyperX Cloud for PS4. Verder gaat het gewoon om een heel goede gaming headset met geluidsweergave voor PS4 en pc. Je kan bijvoorbeeld de bas eenvoudig wat lichter of zwaarder instellen en je rekent daarbij op 30 uur speelplezier op een volledig opgeladen accu. Daarmee zal je het wereldrecord van Hubert Blejch – 5 dagen, 21 uur en 41 minuten Sniper Elite 3 spelen – niet verbreken, maar je maakt je moeder wel horendol.

Bestel de Kingston HyperX Cloud Flight S bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Draadloze gaming headset
 • 7.1 surround sound
 • Inklapbare microfoon met noise cancelling
 • Muten via knop op oorschelp
 • Oorkussens met comfortabele memory foam

Nadelen

  • Enkel voor PS4 en pc
  • Geen ingebouwde verlichting

 

 

 

4. Logitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming Headset

Logitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming Headset

De Logitech G635 gaming headset is een goede game headset met DTS:X-ondersteuning. Deze goede game headset is geschikt voor uiteenlopende computerplatformen. Zo gebruik je de Logitech G635 voor PS4, maar ook voor Nintendo Switch, je pc, PlayStation 5, Xbox en voor nog veel meer apparaten. De Logitech headset G635 heeft 50mm-drivers en staat garant voor dimensioneel geluid waardoor je helemaal opgaat in je games. Op de oorschelpen van de Logitech gaming headset G635 vind je de bedieningsknoppen voor je multimedia, met inbegrip van drie programmeerbare knoppen. Hierdoor kan je alles met je Logitech G635 LIGHTSYNC bedienen zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Verder ondersteunt de G635 7.1 LIGHTSYNC zodat je zelfs contextuele verlichtingspatronen voorziet. Wij vonden de Logitech G635 bij Amazon en vonden het meteen een goede game headset die we zeker aanbevelen.

Bestel de Logitech G635 7.1 Surround Sound LIGHTSYNC Gaming Headset bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Dimensioneel geluid
 • Geschikt voor diverse computerplatformen
 • 3 programmeerbare knoppen
 • Volume en flip-to-mute zijn tijdens het gamen te bedienen
 • Microfoon met ruisonderdrukking

Nadelen

  • Alleen stereogeluid op consoles (software vereist voor DTS:X)
  • Bekabeld (ook draadloos verkrijgbaar)

 

 

 

5. JBL Quantum 600JBL Quantum 600

Deze top 5 afsluiten doen we met de gaming headset JBL Quantum 600. Deze JBL headset voor gaming is geschikt voor uiteenlopende platformen en laat je draadloos spelen terwijl je toch gewoon van de voordelen van surround sound geniet. Deze goede PS4 headset heeft 50mm-drivers met een heel diepe bas. Met deze JBL gamer headset lijkt een overvliegend vliegtuig levensecht en lijkt het wel alsof je je ook echt op het digitale slagveld bevindt. Het feit dat je het volume ook nog eens rechtstreeks op de oorschelp van de JBL gaming headset voor PS4 regelt, zorgt ervoor dat je echt in het spel kan blijven. Ten slotte hebben de gesloten oorschelpen van de JBL Quantum 600 voor PS4 het voordeel dat je minder last hebt van omgevingsgeluid, zoals je moeder die roept dat het etenstijd is of je telefonerende baas die wil dat je komt werken.

Bestel de JBL Quantum 600 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Geschikt voor diverse platformen
 • Surround sound
 • Realistisch geluid
 • Instelbare RGB-verlichting
 • Inklapbare microfoon met ruisonderdrukking

Nadelen

  • Microfoon is niet los te koppelen
  • Oren worden warm bij lange gamesessies
  • Niet te gebruiken tijdens het opladen

 

 

 

4. De populairste merken gaming headsets

Er zijn een aantal merken die op best wel wat populariteit kunnen rekenen. JBL, Razer, Logitech, SteelSeries en Corsair zijn daar voorbeelden van. Toch zijn er ook nog heel wat andere populaire merken. Voorbeelden daarvan zijn Astro, BigBen, Epos, HP, HyperX, Microsoft, Nacon, Sony, Trust en Turtle Beach. Het gaat stuk voor stuk om goede merken die zeker aan te bevelen zijn. Dit doet natuurlijk geen afbreuk aan de eventuele kwaliteit van merken die hier niet zijn opgesomd.

5. Hoe is de lijst met beste gaming headsets 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste gaming headsets hebben we talloze modellen met elkaar vergeleken, maar hebben we ze bovenal ook zelf uitgetest. We hebben deze gaming headsets uitgeprobeerd in combinatie met diverse games op Xbox, PS4, PS5 en op de pc. Over andere platformen als Nintendo hebben we hier dus geen oordeel geveld. Echter, we hebben niet alleen rekening gehouden met onze tests. Zo hebben we ook talloze gebruikerservaringen in kaart gebracht die verschenen zijn op betrouwbare websites als Coolblue, bol.com en Amazon. Ook de meningen van de redactie van Tweakers en Techradar werden meegenomen in onze beoordeling. Influencers hebben wij dan weer links laten liggen. Hun job is namelijk het beïnvloeden van mensen, vaak tegen betaling, en dat volkje kunnen we nu eenmaal niet echt serieus nemen. Hoe dan ook is ook deze lijst met beste gaming headsets een persoonlijke lijst en kunnen de meningen hierover verschillen, maar in ieder geval hebben wij het volledig onafhankelijk voor jou samengesteld.

Gaming headset beste

 

6. Geluidsweergave bij gaming headsets

De geluidskwaliteit kan bij gaming headsets sterk verschillen en dat is toch iets om rekening mee te houden. Zo is er bijvoorbeeld de stereoheadset. Zo’n headset verdeelt het geluid over twee audiokanalen. In feite zijn dergelijke headsets vooral geschikt voor muziek en entertainmunt, omdat je niet goed hoort waar het geluid vandaan komt. Daarom raden wij ze niet aan gamers aan. Een beter idee is dan weer een gaming headset met Virtual Surround Sound. Dergelijke gaming headsets maken gebruik van software om het geluid over zeven verschillende geluidskanalen te sturen. Omdat het geluid uit zeven verschillende richtingen komt, kan je net zoals in de echte wereld horen waar het geluid zijn oorsprong vindt. Standaard werkt dit echter niet op elke console, net omdat er software voor nodig is.

Ten slotte is er ook het dimensioneel geluid, dat dit nog beter doet dan Virtual Surround Sound. Hierbij worden ook volume en frequenties aangestuurd om het geluid nog realistischer te maken en het nog beter te plaatsen. Het is hierdoor zelfs mogelijk om te horen of iemand zich boven of onder je bevindt. Het nadeel is wel dat veel games dit nog niet ondersteunen en dat de achterliggende technieken vaak betalend zijn. Er zijn echter ook gratis alternatieven, zoals Windows Sonic voor Windows en Xbox.

7. FAQ over gaming headsets

Bij het zoeken naar de beste gaming headset krijg je vaak een aantal vaktermen naar je hoofd geslingerd. Hier krijgen we dan ook regelmatig vragen over. Hieronder verzamelen we de vragen die het vaakst worden gesteld en voorzien we ze meteen van een passend antwoord. We hopen dat we je hiermee kunnen helpen om eenvoudiger de beste gaming headset te vinden.

7.1. Wat is het nut van een microfoon met noise cancelling?

Dit zorgt ervoor dat je teamgenoten geen last hebben van storende geluiden, bijvoorbeeld wanneer je op de mechanische toetsen van het beste toetsenbord voor gamers tokkelt. Dit is voor hen veel aangenamer en bovendien horen ze je ook veel duidelijker. Dit kan misverstanden en een pijnlijke afgang voorkomen.

7.2. Wat is het nut van een mutefunctie?

Met een mutefunctie kan je snel de microfoon deactiveren. Zo horen je online vrienden niet wat je tegen je mama zegt en kan je nog steeds privé een gesprek voeren.

7.3. Wat is Dolby Atmos?

Dolby Atmos is een nieuw soort geluidsweergave die ook soms in de cinema wordt gebruikt. Hierbij is het traditionele idee om te werken met kanalen losgelaten. In de praktijk werkt men niet meer met twee of zeven speakers maar met vijftig of meer. Hierdoor kunnen geluiden nog beter worden geplaatst. In een headset is zoiets natuurlijk niet mogelijk, maar wordt dit effect softwarematig nagebootst. Het grote voordeel ten opzichte van Virtual Surround Sound is vooral dat het geluid niet alleen vanuit een bepaalde horizontale richting kan komen, maar ook verticaal herkenbaar is. Vooral in games met verschillende verdiepingen of met overvliegende vliegtuigen is dit handig. Het wordt vaak aanbevolen bij horrorgames en tactische shooters.

7.4. Wat heb ik nodig voor Dolby Atmos?

Hiervoor heb je software en een licentie nodig en natuurlijk ook games die het ondersteunen. Onder andere Star Wars: Battlefront II ondersteunt dit al. Bij sommige gaming headsets wordt de licentie standaard meegeleverd.

8. Aanvullende producten voor gaming headsets

Naast de beste gaming headset kan je als gamer nog een aantal spullen gebruiken. Veel is natuurlijk afhankelijk van je favoriete console, maar een muismat, een gamingmuis, een gamingtoetsenbord en een game-pc zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor de pc-gamer. Uiteraard kan je de ruimte ook helemaal afwerken met mooie verlichting en vergeet ten slotte niet om een goede bureaustoel te kopen. Gebruik je liever een spelconsole? Dan horen een goede soundbar en een goede tv natuurlijk van de partij te zijn.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews