Best Gekozen

Beste haardroger 2022

Ben je op zoek naar de beste haardroger? Wij zijn op onderzoek gegaan!

Ongeacht of je het nu een haardroger of een föhn noemt: het concept van een haardroger is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Een goede haardroger bevat een ventilator die lucht blaast met daarvoor een warmte-element. Koude lucht wordt met andere woorden aangezogen (de ventilator raakt niet oververhit) en langs de opgewarmde gloeidraden gestuwd. Desondanks zijn er toch een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is niet eender welke haardroger de beste föhn voor krullen of de beste föhn voor fijn haar. Ontdek hier welke haardroger de beste koop is en waar je zoal op moet letten als je op zoek gaat naar de beste haarföhn.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
BaByliss 6000E Pro Digital DryerBABYLISS 5344ERemington AC9096 Silk

De 6000E Pro Digital Dryer BaByliss haardroger is volgens ons de beste haardroger van 2022. Met acht temperatuurstanden, drie blaasstanden, een koude blaasstand en een digitale motor hoeft de beoordeling van 9,6/10 niet te verbazen. Het prijskaartje van +/- € 129,99 is zeker te verantwoorden.

Als je een goedkope haardroger wil kopen raden wij de 5344E BaByliss haarföhn aan. Verwacht geen magische haardroger maar wees tevreden met zijn twee temperatuurstanden. Het is zeker niet de föhn beste koop, maar kreeg wel een eindbeoordeling van 7,0/10 en kost slechts +/- € 15,95. Wat ons betreft is een goede haarföhn voor op reis of voor in de camper.

Wil je een goede föhn kopen aan een scherpe prijs? Dan raden we de Remington AC9096 Silk aan. Het is de best geteste föhn op vlak van prijs-kwaliteitverhouding en heeft een krachtige AC-motor, drie temperatuurstanden en drie blaasstanden. Tegenover de eindbeoordeling van 9,2/10 staat een prijskaartje van +/- € 39,95.

€ 129,99€ 15,95€ 39,95
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over haardrogers

Wat is de beste föhn? De beste haardroger vinden is eigenlijk niet gek ingewikkeld, zeker niet als je op zoek bent naar een eenvoudige haardroger om na het douchen snel even het haar te drogen. De eerder eenvoudige en goedkope haardrogers hebben over het algemeen min of meer dezelfde functionaliteiten. Zoek je daarentegen de beste haardroger voor krullen of ben je op zoek naar de beste professionele kappersföhn? Dan zijn extra blaas- en temperatuurstanden wenselijk. Wij leggen uit waarop je zoal moet letten en hoe je de beste haardroger vindt.

1.1. Welk haartype heb je?

Eerst en vooral moet je letten op je haartype. Heb je bijvoorbeeld droog en pluizend haar? Dan zal de beste föhn je haar moeten beschermen tegen uitdroging. Haarverzorgingsproducten blijven belangrijk, maar daarnaast zal de haarföhn beste koop ook over ionische technologie moeten beschikken. Heb je beschadigd of geverfd haar? Dan laat je de beste ionische föhn links liggen en kan je beter een goede föhn kopen met de zogenaamde keramische technologie. Het voordeel van de beste föhn met keramische technologie is dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. In alle andere gevallen volstaat een eenvoudige haardroger in combinatie met protectant.

Bij sommige professionele haardrogers zijn er overigens extra toevoegingen om het haar te beschermen. Het gaat dan om speciale ringen met keratineolie of sensoren die de luchtstroom monitoren om steeds een veilige temperatuur te garanderen. Als je op zoek bent naar de beste föhn voor mannen is dat waarschijnlijk wat te veel van het goede, maar voor de beste kappersföhn valt het zeker te overwegen.

1.2. Wat is je doel?

Wil je enkel je haar drogen? Dan hoef je echt niet voor een dure haardroger te kiezen. Een tot drie temperatuur- en blaasstanden volstaan zeker en extra functies zijn in feite overbodig. Ben je daarentegen op zoek naar de beste haardroger om je haar te stylen? Dan heb je ook een aantal blaasmonden nodig. Zo raden we bijvoorbeeld de beste föhn met diffuser voor krullen aan. En voor de beste kappersföhn moet je uiteraard vlotjes tussen verschillende blaasmonden kunnen overschakelen. Ook vinden we dat de beste koop föhn dan over een koude blaasstand moet beschikken. Onder andere voor de föhn die best getest is, is dat het geval.

1.3. Type motor

Het type motor is ook iets waar je op kan letten als je op zoek gaat naar de beste professionele föhn. Bij een goedkope haardroger gaat het meestal om een DC-motor. Daar is in principe niks mis mee en het heeft ook een hoge blaassnelheid, maar het maakt wel heel veel kabaal. In pakweg een kapperszaak is een haardroger met een kleine motor dan ook geen goed idee. Hier raden we altijd een digitale motor aan. Een extra voordeel daarvan is dat het ook nog eens relatief licht is. Eventueel kan je ook kiezen voor een goede haardroger met een AC-motor. Het nadeel is wel dat dergelijke haardrogers vrij zwaar zijn.

2. Dit zijn de beste haardrogers van 2022

Wil je een nieuwe haardroger kopen? Dan is het goed om te kijken welke haardroger het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de haardrogers getest op prijs, gebruikersgemak, vermogen, aantal standen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
BaByliss 6000E Pro Digital DryerDYSON-Haardroger-(SUPERSONIC)Remington AC9096 SilkPhilips HP8280 00Max Pro XperienceSolis Swiss Perfection Black 440Remington D7779 AIR3DRemington D7777 AIR3DRemington AC8820 Keratin ProtectBABYLISS 5344E
1. BaByliss 6000E Pro Digital Dryer 2. Dyson Supersonic
3. Remington AC9096 Silk
4. Philips HP8280/00
5. Max Pro Xperience
6. Solis Swiss Perfection Black 440
7. Remington D7779 AIR3D
8. Remington D7777 AIR3D9. Remington AC8820 Keratin Protect 10. BABYLISS 5344E
Beste prijs€ 129,99€ 385,-€ 39,95€ 50,99€ 66,99€ 75,-€ 130,-€ 95,-€ 54,10€ 15,95
Aantal temperatuurstanden8433323332
Aantal blaasstanden3333322222
Vermogen (W)200160024002300200023001800180022002000
Lengte snoer (m)2,52,732,52,52,83331,8
Beoordeling9,69,59,298,98,78,58,37,87,8
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste haardrogers van 2022

Net zoals we het eerder al deden bij ons onderzoek naar de beste haardroger van 2018 en de beste haardroger van 2019 geven we ook dit jaar opnieuw onze persoonlijke top 5 haardrogers weer. Het is natuurlijk niet zo dat een goede föhn review automatisch wil zeggen dat het de beste haardroger voor jou is, daarvoor moet je even rekening houden met een aantal factoren die we eerder benoemden. Wel geeft het alvast een goede indicatie en weet je meteen dat het wel degelijk om een goede haardroger gaat.

1. 6000E Pro Digital Dryer BaByliss haardrogerBaByliss 6000E Pro Digital Dryer

Eerder leverde BaByliss al onze beste haarföhn van 2018 en onze beste haarföhn van 2019. Dat een BaByliss haardroger ook in 2022 onze favoriet is, mag dan ook geen verrassing zijn. Deze goede haardroger, de 6000E Pro Digital Dryer BaByliss haardroger, heeft maar liefst acht temperatuurstanden en beschikt over een temperatuursensor om je haar te beschermen. Hoewel de temperatuur altijd onder de 70 °C blijft, droogt het haar toch heel snel dankzij de hoge blaassnelheid. Daarnaast heeft de beste haardroger van 2022 een koude blaasstand om je haar te fixeren en krijg je bij deze beste föhn een diffuser voor krullen. Als je op zoek bent naar een goede föhn met diffuser raden wij deze BaByliss haardroger zeker aan.

Bestel de 6000E Pro Digital Dryer BaByliss haardroger bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Beste föhn voor volume
 • Goede föhn voor krullen
 • Beste haardroger met diffuser
 • Beschikt over ionische technologie
 • Heeft 8 temperatuurstanden en een koude blaasstand

Nadelen

  • Snoer is niet meedraaiend
  • Ondanks de digitale motor is het toch een luide haardroger (80 dB)
  • Geen goedkope haardroger

 

 

 

2. Dyson haardroger Supersonic

Dyson Supersonic

Over deze Dyson haardroger hadden we al het een en ander gelezen en ook talloze influencers gingen er al mee aan de slag. Daarom waren we net zo blij dat we deze Dyson haardroger ook zelf even mochten uitproberen. Bij het ontwerp van deze haardroger van Dyson stapten de ontwerpers af van het klassieke uiterlijk van een haardroger. Het resultaat is een stillere, lichtere en kleinere haardroger dan je gewoon bent.

De krachtige digitale motor zit gewoon in het handvat verwerkt, waardoor deze goede Dyson haardroger ook nog eens goed in de hand ligt. De luchtstroom is krachtig en geconcentreerd, zonder dat er blaaskracht verloren gaat. Je hebt de keuze uit drie blaasstanden, drie temperatuurstanden en een koude blaasstand. De luchttemperatuur wordt twintig keer per seconde gemeten en voortdurend bijgestuurd, waardoor je geen risico loopt op beschadigd haar. Ten slotte bevestig je de verschillende opzetstukken eenvoudig dankzij het magnetisch systeem.

Eigenlijk heeft deze Dyson haardroger alles in huis om de beste föhn voor krullend haar te zijn. Of gewoon tout court de beste föhn met diffuser. Enkel zijn prijskaartje schrikt ons toch wel een beetje af. Daarom geven we toch eerder de voorkeur aan de BaByliss haardroger die ook nog eens over meer temperatuurstanden beschikt.

Bestel de Dyson haardroger Supersonic bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Beschikt over een intelligente warmteregelaar
 • Is stiller, lichter en kleiner dan de klassieke haardroger
 • Ligt uitermate goed in de hand
 • Eenvoudig verwisselen van opzetstukken
 • Stijlvol ontwerp

Nadelen

  • Absoluut geen goedkope haardroger
  • Komt exclusief etui om accessoires op te bergen (niet meteen de beste reisföhn)

 

 

3. Remington AC9096Remington AC9096 Silk

We begrijpen natuurlijk helemaal dat je geen honderden euro’s wilt spenderen aan een goede haardroger. Daarom is er deze krachtpatser die zowel je haar droogt als het lekker in model brengt; de Remington AC9096. Het is een goede diffuser föhn voor krullen, beschikt over de ionische technologie en je hebt zes warmtestanden om je kapsel eenvoudig te modelleren. Ook hier heb je een koude blaasstand om je haar te fixeren. Hoewel het om een goede diffuser voor krullen gaat, beschikt het dan weer niet over een oververhittingsbeveiliging. Hierdoor raden we aan om toch even een haarbeschermingsmiddel te gebruiken. Wat is een goede föhn? Dit is misschien niet de beste diffuser voor krullen, maar hij doet wat hij moet doen en is ook nog eens goed betaalbaar. Daarom deze mooie derde plek in onze test met haardrogers.

Bestel de Remington AC9096 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Föhn met diffuser beste koop onder 50 euro
 • Beschikt over ionische technologie
 • Zes warmtestanden
 • Koude blaasstand
 • Lekker lange kabel van drie meter

Nadelen

  • Heeft geen oververhittingsbeveiliging
  • Zwaargewicht
  • Vrij groot geschapen

 

 

 

4. HP8280/00 Philips haardroger

Philips HP8280 00

Een goed alternatief voor de haardroger van Remmington is deze Philips haardroger. Ook hier gaat het niet meteen om de beste roterende föhn, maar je krijgt wel een goede haardroger voor je geld. Een pluspunt is de ingebouwde sensor met infraroodtechnologie. Het meet automatisch de hoeveelheid vocht en past de temperatuur hierop aan. Deze Philips haardroger beschikt eveneens over ionische technologie.

Mooie pluspunten, maar toch scoort deze Philips haardroger net iets minder goed in onze haardroger test. En dat heeft alles te maken met de DC-motor: zo’n DC-motor heeft over het algemeen een minder lange levensduur en dus geven we alsnog de voorkeur aan de haardroger van Remmington. Gebruik je de haardroger niet elke dag? Dan is de Philips haardroger zeker een goede keuze en zal het echt niet snel stuk gaan.

Bestel de HP8280/00 Philips haardroger bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Ionische technologie
 • Voldoende blaasstanden en automatische temperatuuraanpassingen
 • Beschikt over een koude blaasstand
 • Snoer van 2,5 meter
 • Goede goedkope haardroger

Nadelen

  • Geen meedraaiend snoer
  • DC-motor

 

 

 

5. Max Pro föhn Xperience

Max Pro Xperience

De laatste goede haardroger die we graag even toelichten is deze Max Pro föhn. Het is een goede haardroger waarbij je over drie temperatuurstanden en twee blaasstanden beschikt. In tegenstelling tot bij de Philips haardroger gaat het zelfs over een krachtige AC-motor. Dit toestel kent echter ook een aantal minpuntjes. Hem netjes ophangen kan je bijvoorbeeld niet en je krijgt ook geen diffuser bij deze haardroger, waardoor het niet de beste föhn voor krullen is. Is dat niet meteen je grootste zorg en zoek je gewoon een krachtige haardroger om je haren te drogen na het douchen? Dan is deze Max Pro föhn zeker een goede keuze.

Bestel de Max Pro föhn Xperience bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Ionische technologie voorkomt statisch geladen haar
 • Eenvoudig aan te passen aan je haartype
 • Lang snoer van 2,5 meter
 • Goede betaalbare haardroger

Nadelen

  • Snoer is niet meedraaiend
  • Niet de beste föhn met diffuser en dus niet geschikt voor krullend haar

 

4. De populairste merken haardrogers

Er zijn verschillende populaire merken haardrogers waarvan we er een aantal terug zien komen in de föhn test van Consumentenbond. Het gaat onder andere om de BaByliss haardroger, de haardroger van Philips, de Carmen haardroger, de Braun haardroger, de Solis haardroger, de Bosch haardroger en de haardroger van het merk AEG. Een aantal van deze merken herinner je vast wel uit onze eerdere onderzoeken naar de beste föhn van 2018 en de beste föhn van 2019. In het onderzoek naar de beste haardroger door Nieuwsblad kwam daarnaast het merk Remington aan bod. Bij Coolblue en bol.com zien we dezelfde populaire merken haardrogers verschijnen.

5. Hoe is de lijst met beste haardrogers 2022 tot stand gekomen?

Het vergelijken van haardrogers is niet bijzonder ingewikkeld. De meeste haardrogers zijn sterk aan elkaar gewaagd en verschillen slechts op enkele punten. Voor deze lijst volstond het om eerst een selectie te maken van goede haardrogers. Hiervoor keken we bijvoorbeeld naar het onderzoek naar de föhn beste koop door Consumentenbond in 2017, het onderzoek naar de beste koop föhn door Consumentenbond in 2018, het onderzoek naar de beste föhn door Consumentenbond in 2019, het onderzoek naar de beste haardroger door Nieuwsblad, het artikel van Test Aankoop over haardrogers en het onderzoek naar de beste haardroger door Test Aankoop. Al deze haardrogers hebben we op meer dan tien punten vergeleken en onze top 10 haardrogers onderwierpen we aan een praktische test. Op basis hiervan stelden we vervolgens geheel onafhankelijk onze top 10 haardrogers samen en verkozen we onze beste haardroger van 2022.

Haardroger beste

6. De ideale temperatuur om het haar te drogen

De warmste haardroger is heus niet altijd de beste haardroger. Wel is het zo dat de ideale temperatuur eigenlijk afhangt van je haartype en van het gewenste resultaat. Als je enkel je haren wil drogen, doe je dit bijvoorbeeld beter aan een lagere temperatuur. Als je daarbij ook wat volume in je haar wilt, zet je de snelheid wat hoger. Ook bij fijn of beschadigd haar gebruik je beter een lagere temperatuur. We rekenen hierbij op maximaal 50 °C. Hoge temperaturen zijn enkel geschikt als je snel je haar wil drogen en vervolgens wil steilen. Dan moet je wel altijd haarbeschermingsmiddel gebruiken. En hoger dan 75 °C zouden we echt niet gaan.

7. FAQ over haardrogers

Heb je intussen een goede haardroger gekocht? Dan is het tijd om die lokken lekker droog te blazen. Gaandeweg kan je misschien wel met een aantal vragen zitten of kunnen er problemen optreden. Daarom hebben we hieronder een aantal veelgestelde vragen van een antwoord voorzien.

7.1. Is het normaal dat mijn haardroger extreem warm wordt?

Neen. De kans is groot dat de filter verstopt zit. Een filter boordevol haar, vuil en stof zorgt voor een slechte luchtcirculatie waardoor de warmte bij het verwarmingselement blijft hangen. Trek je haardroger daarom uit het stopcontact, laat hem afkoelen en draai vervolgens het beschermkapje los. Neem de filter uit de haardroger en verwijder al het vuil. Gebruik hier eventueel een stofzuiger voor. Vergeet niet om de filter opnieuw te monteren en normaal zou het probleem dan verholpen moeten zijn.

7.2. Is het normaal dat mijn haardroger verbrand ruikt?

Wanneer je de haardroger voor de eerste keer gebruikt kan dat inderdaad het geval zijn en hoef je je geen zorgen te maken. Als de geur pas later opduikt is het enkel normaal als je van plan bent om de rode haan te laten kraaien. Reinig dan steeds de filter of vervang je toestel.

7.3. Waarom valt mijn haardroger uit tijdens het gebruik?

Dit kan verschillende redenen hebben. De meeste haardrogers zijn voorzien van een veiligheidsthermostaat en schakelen automatisch uit bij oververhitting. Het reinigen van de filter kan dan het probleem verhelpen. Daarnaast kan er sprake zijn van een slecht contact, bijvoorbeeld omdat je het snoer te strak rond het toestel oprolde. Ten slotte kan het probleem ook liggen bij het stopcontact zelf.

8. Aanvullende producten bij haardrogers

Twee accessoires die wat ons betreft onmisbaar zijn: een diffuser en een luchtconcentrator. Met een diffuser geef je je haar extra volume, terwijl de luchtconcentrator geschikt is om je haar te brushen. Denk daarnaast ook aan een handige reisetui om je haardroger mee te nemen bij je vriendin of op hotel in Spanje.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews