Best Gekozen
beste kinderwagen

Beste kinderwagen 2022

Welke kinderwagen is het beste? Wij zijn op onderzoek uitgegaan!

De eerste kinderwagens waren al rond 1855 in gebruik en werden toen nog vaak een kinderkoets genoemd. Deze modellen hadden vaak drie wielen, omdat in de meeste West-Europese landen het verboden was om met een vierwielig voertuig op het voetpad te rijden. De keuze voor vier rubberen wielen, zoals we dit kennen van de beste buggy van 2022, werd pas een eeuw later gemaakt. In de loop der tijd waren er wel een aantal verschillen tussen het ontwerp ervan. De typische zwarte kleur wijzigde in lichtere tinten en grote en kleine wielen wisselden elkaar af. Tegenwoordig zijn de klassieke kinderwagens uit de jaren ’50 weer volop aan een opmars bezig.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Bugaboo Donkey2 MonovidaXL Kinderwagen inklapbaarLeotie Flex

De beste kinderwagen van 2020 is volgens ons de Bugaboo Donkey2 Mono. Het is de beste wandelwagen en biedt veel opslagruimte, maar desondanks is de beste kinderwagen geen prijsvechter. Aan de beoordeling van maar liefst 9,9 is dan ook een prijskaartje van € 1.235 verbonden.

De beste aanbieding die we vonden is de inklapbare kinderwagen van vidaXL. Het is de meest compacte kinderwagen voor op reis en kost slechts € 48,99.

Wat is de beste kinderwagen wat prijs-kwaliteitverhouding betreft? Volgens onze test is de Leotie Flex dan de beste babywagen. Met een beoordeling van 9,3 en een prijs van € 259 vinden we dit de fijnste buggy.

€ 1235,-€ 48,99€ 259,-
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over kinderwagens

Wat is de beste buggy en welke is de beste voor op reis? Dat is eigenlijk een beetje afhankelijk van je eigen voorkeuren, maar ook van de leeftijd van je kind. De beste buggy voor op reis is nog niet de beste buggy voor dagelijks gebruik. En anderzijds is niet iedereen op zoek naar de beste tweeling buggy of de beste duo buggy. Hieronder leggen we uit waarop je moet letten als je op zoek gaat naar de beste kinderwagens.

1.1. Vier soorten kinderwagens

Het assortiment kinderwagens kan je in vier groepen onderverdelen. Wat een goede kinderwagen is, is daarbij afhankelijk van de leeftijd van het kind en een aantal praktische afwegingen.

Voor kinderen tot vier jaar kies je voor de beste combiwagen waarop je een zitje, autostoeltje of reiswieg plaatst.

Van zodra je kind zelfstandig kan zitten, ongeveer rond de negende levensmaand, ga je voor een goede buggy. Als het een tweeling is, kies je natuurlijk voor de beste duo kinderwagen. Een buggy biedt minder steun en de vering is net iets minder goed in vergelijking met een combiwagen, maar met de beste buggy heeft je kind wat extra bewegingsvrijheid en zit hij of zij ook nog eens goed vast.

Als de kinderwagen ook mee moet in de wagen of op reis, moet het wel aan een aantal extra vereisten voldoen. Een goede buggy voor op reis is compact, weegt niet veel en heeft een inklapbaar onderstel om hem makkelijk op te bergen. Bij sommige modellen kan je ook de wielen inschuiven.

Ten slotte zijn er nog enkele speciale hardloopwagens. Die zijn extra stevig, hebben goede wielen en wegen beduidend minder.

1.2. De juiste kinderwagen voor je levensstijl

Wij vinden dat de beste koop buggy luchtbanden moet hebben omdat het zo allemaal toch wel wat comfortabeler is. Anderzijds heb je bij luchtbanden het probleem dat ze al eens stuk kunnen gaan. Meen je dat het risico daarop te groot is in een buurt vol jonge studenten en glasscherven? Dan zal de beste duowagen of buggy schuimbanden moeten hebben.

Daarnaast speelt ook de grootte van de banden een rol. Bij een ruige ondergrond, verhoogjes en oneffen trottoirs kies je het beste voor buggys met grote banden. Ook als je zoekt naar de beste all terrain kinderwagen is dat natuurlijk het geval.

Als je dan weer op zoek bent naar de beste baby buggy voor in de stad, moet je een goede buggy kopen met kleine zwenkwielen. In de praktijk kan je met zo’n kinderwagen het beste kleine draaicirkels maken en manoeuvreren.

1.3. Praktische aandachtspunten

Wat is een goede buggy? Wij vinden dat de beste koop kinderwagen maximaal bij je levensstijl moet aansluiten. Net dat maakt het zo moeilijk om de beste reisbuggy of de beste kinderwagen aan te wijzen.

Neem je de buggy bijvoorbeeld mee op de trein? Dan ga je voor een goede plooibuggy. Heb je een kleine woning? Dan is de beste plooibuggy ook nog eens ophangbaar. Moet je trappen doen? Dan mag de best geteste buggy niet al te veel wegen. En doe je vaak boodschappen? Dan beschikt de beste lichtgewicht buggy maar beter over een opbergmandje.

Denk ten slotte aan een aantal praktische zaken. Idealiter kan je bijvoorbeeld de bekleding van de beste buggy eenvoudig losmaken en in de wasmachine wassen.

2. Dit zijn de beste kinderwagens van 2022

Wil je een nieuwe kinderwagen kopen? Dan is het goed om te kijken welke kinderwagen het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de producten getest op onder andere de prijs, gebruikersgemak, aanbevolen leeftijd, aantal wielen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Bugaboo Donkey2 MonoQuinny Hubb MonoLibero 3-in-1Leotie FlexMoov 3-in-1Born Lucky RapidoTectake CombikinderwagenHauck Shopper SLX TriosetEchovidaXL Kinderwagen inklapbaar
1. Bugaboo Donkey2 Mono2. Quinny Hubb Mono3. Libero 3-in-1
4. Leotie Flex
5. Moov 3-in-1
6. Born Lucky Rapido7. Tectake Combikinderwagen
8. Hauck Shopper SLX Trioset9. Echo10. vidaXL Kinderwagen inklapbaar
Beste prijs€ 1235,-€ 719,-€ 602,-€ 259,-€ 239.-€ 315,-€ 184,95.-€ 198,99€ 99,99€ 48,99
Gewicht2518,99,811,917,516,315,717,38,62
Aanbevolen gewicht kind (kg)1 - 170-151-150-150-130-153 - 204 - 150 - 250 - 25
Duwstang in hoogte verstelbaar?JaJaJaJaJaNeeJaNeeNeeNee
Aantal wielen4444443444
Beoordeling9,99,69,49,38,98,88,58,48,37,9
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste kinderwagens van 2022

Welke buggy is het beste? Zoals eerder gezegd is het vooral belangrijk dat je je eigen voorkeuren in kaart brengt en op basis daarvan je eigen top 3 kinderwagens samenstelt. Eerder gingen we wel al op zoek naar de buggy beste koop 2017, de beste kinderwagens van 2018, de beste combiwagen van 2018, de beste buggy voor lange mensen in 2018 en de beste kinderwagens in 2019. Ook dit jaar doen we dit opnieuw. Hierboven vind je onze top 10 kinderwagens terug, terwijl we hieronder onze persoonlijke kinderwagen top 5 hebben weergegeven.

1. Bugaboo Donkey2

Bugaboo Donkey 2

De Bugaboo kinderwagens blinken uit op vlak van kwaliteit en dus mag het niet verbazen dat het de aanvoerder is van onze top 10 buggy’s. Eerder leverde dit merk al de beste kinderwagen van 2019 aan en dit jaar is het niet anders.

De Bugaboo Donkey2 Mono is een multifunctionele kinderwagen met een handig mandje waarin je je boodschappen stopt. Ook onderin heb je lekker veel ruimte voor alle kinderspulletjes, terwijl hij toch slechts 60 cm breed is. De aanvoerder van onze buggy top 10 heeft een lekker kleine draaicirkel en kan je met één hand voortduwen. Dankzij de grote foambanden kan hij zelfs de ruigste ondergrond aan. Ben je op zoek naar de beste dubbele buggy? Dan koop je nog even de extensieset van Bugaboo. Het omvormen doe je in slechts drie klikken, waardoor het de beste kinderwagen is voor gezinnen met nog meer kinderplannen.

Het klopt dat het geen goedkope kinderwagen is, maar voor je geld krijg je natuurlijk heel wat in ruil. Zonnekapbaleinen, bagagemandjes, een regenscherm, bassistoelbekleding, wiegbekleding en een wiegdekje zijn stuk voor stuk inbegrepen. Wij vinden het de beste kinderwagen voor tweelingen of voor ouders die er gerust nog eentje willen maken.

Bestel de Bugaboo Donkey2 veilig & snel bij onderstaande webshop(s)

 

Voordelen

 • Extra veel opbergruimte
 • Grote wielen voor alle ondergronden
 • Kleine draaicirkel en ideaal voor in de stad
 • Eenvoudig om te vormen naar de beste tweeling kinderwagen
 • Beste all terrain kinderwagen

Nadelen

  • Geen goedkope kinderwagen
  • Hoog gewicht van 25kg

 

 

 

2. Quinny babywagen Hubb Mono

Quinny Hubb Mono

De tweede beste kinderwagen is de Hubb Mono Quinny babywagen. Het is een ideale babywagen voor gebruik in de stad en het groeit vanaf de geboorte mee met je kind, tot het uiteindelijk stevig op z’n eigen poten staat. Het geeft je alle flexibiliteit die je nodig hebt, met extra veel plaats voor je boodschappen. Bovendien is hij ook veel goedkoper dan de beste babywagen van 2022. Deze tweede best getest buggy is zeker een aanrader!

 

Voordelen

 • Minder zwaar dan de beste kinderwagen van 2022
 • Zeker niet de duurste kinderwagen
 • Duwstang is in hoogte verstelbaar
 • Heeft een slaapstand
 • Vier stevige en grote wielen

Nadelen

  • Goede stadskinderwagen, maar minder geschikt voor ruw terrein
  • Massieve banden, voelt iets schokkeriger aan
  • Heeft geen omkeerbare duwbeugel

 

 

3. Libero 3 in 1 kinderwagen

Libero 3 in 1

Deze moderne en multifunctionele kinderwagen is ontworpen voor kinderen van 0 tot 36 maanden. Het frame is heel licht en het voelt allemaal stevig en comfortabel aan. Het is een van de beste 3 in 1 kinderwagens en komt met een autozitje en een kinderzitje. Je hebt lekker veel ruimte voor het winkelmandje en ook de drankhouder is een handige toevoeging. Het montagedeksel beschermt zelfs tegen de meest ongunstige weersomstandigheden, terwijl de voetbeschermer zeker een goede toevoeging is. Wat is een goede kinderwagen? De Libero kinderwagen is dat in ieder geval.

Bestel de Libero 3 in 1 veilig & snel bij onderstaande webshop(s)

 

Voordelen

 • Duwstang in hoogte verstelbaar
 • Een van de beste 3 in 1 kinderwagens op de markt
 • Vier stevige wielen
 • Compact en stijlvol model
 • Laag gewicht

Nadelen

  • Niet uitbreidbaar naar duo
  • Niet geschikt om mee te sporten
  • Enkel geschikt voor in de stad

 

 

4. Leotie Flex

Leotie Flex

CBX is misschien niet meteen het bekendste of beste merk voor een kinderwagen, maar over de Leotie Flex zijn we meer dan tevreden. Het is een moderne en comfortabele kinderwagen voor 2-in-1-gebruik (liggen of zitten). De vering vinden we uitstekend, zeker als je al eens over kasseien moet. De rugleuning is drievoudig verstelbaar, terwijl ook het handvat in hoogte verstelbaar is. Het komt inclusief een regenhoes en is te gebruiken vanaf de geboorte. Deze goede kinderwagen voelt stevig aan en is dan ook gemaakt van aluminium. Daarom vinden wij deze complete kinderwagen misschien nog wel de best geteste kinderwagen voor jonge gezinnen die financieel wel andere katten te geselen hebben.

Bestel de Leotie Flex veilig & snel bij onderstaande webshop(s)

 

Voordelen

 • Geschikt vanaf de geboorte (2-in-1-gebruik)
 • Duwstand en rugleuning zijn verstelbaar
 • Inclusief regenhoes
 • Goede vering
 • Goede goedkope kinderwagen

Nadelen

  • Minder geschikt voor onverharde ondergronden
  • Geen houder voor drankjes

 

 

5. Moov 3-in-1 kinderwagen

Moov 3-in-1 kinderwagen

De Moov 3-in-1 kinderwagen is een van de beste kinderwagens die 3 in 1 zijn. Het bestaat uit een autostoel voor kinderen tot en met 13 kg, een buggy voor kinderen vanaf 8 maanden en een reiswieg voor kinderen tot acht maanden. Hierdoor kan je deze betaalbare kinderwagen al vanaf de geboorte gebruiken. Wat we heel goed vinden is dat de handgreep in 5 standen verstelbaar is en dat het autostoeltje met een 5-puntsgordel is uitgerust. De grote wielen zijn daarnaast voorzien van schokdempers, wat het toch allemaal wat aangenamer maakt voor zowel mama, papa als kind. Het is misschien niet het beste merk kinderwagen, maar toch vinden we deze buggy de beste voor wie in een net iets lagere prijsklasse zoekt. Absoluut een aanrader!

Bestel de Moov 3-in-1 veilig & snel bij onderstaande webshop(s)

 

Voordelen

 • Kinderwagen beste koop onder 250 euro
 • Handgreep in 5 standen verstelbaar
 • Modern en multifunctioneel
 • Uitgerust met 5-puntsgordel
 • Incl. beschermend voetdekentje, boodschappenmand, voetenzak, muggennet, regenbescherming, zonnedakje, reissysteem en hangende tas

Nadelen

  • Vrij zware kinderwagen
  • Geraamte is van polyethyleen en voelt iets minder stevig aan

 

 

 

4. De populairste merken kinderwagens van 2022

Het aantal merken kinderwagens valt niet op één hand te tellen en het is zeker niet omdat het een onbekend merk is, dat het niet zou gaan om een kwalitatieve kinderwagen. Dat bewijst bijvoorbeeld het onderzoek naar de beste buggy in 2019 door Consumentenbond, maar ook het onderzoek naar de beste buggy door Test Aankoop. Desondanks weet je wel dat je bij de populaire en bekende merken goed zit.

Welk merk buggy is best getest? Wij zijn toch vooral fan van de kinderwagens van Joolz, de Bugaboo wagen, de Dubatti kinderwagen, de kinderwagen van Stokke, de Mutsy wandelwagen en de Easywalker kinderwagen. We zien bovendien dat ook anderen enthousiast zijn over de Easywalker, zoals Consumentenbond. Daarnaast kunnen we echter nog talloze andere merken benoemen, denk bijvoorbeeld aan de Chicco buggys, de Koelstra buggy, de Kindercraft buggy, de Maxi-Cosi buggy, de kinderwagens van Tutek Turran en de Torck buggy.

5. Hoe is de lijst met de beste kinderwagens van 2022 tot stand gekomen?

Het assortiment kinderwagens is op zijn zachtst gezegd gigantisch. Elke kinderwagen testen is onbegonnen werk, dus maakten we eerst een selectie. Hiervoor keerden we terug naar ons eerder onderzoek van de best geteste kinderwagen in 2018, met inbegrip van de top 10 kinderwagens in 2018. We namen er ook onderzoeken van deze periode bij, zoals het onderzoek naar de beste kinderwagen door Consumentenbond in 2018 en het onderzoek naar de buggy beste koop in 2018 door Klaar voor de Baby. Hetzelfde deden we met ons onderzoek naar de beste buggy in 2019 en het onderzoek naar de beste kinderwagen in 2019 door Consumentenbond. Vervolgens namen we er een aantal recente onderzoeken bij, zoals dat van de beste kinderwagen door Test Aankoop. Samen met de nieuwe modellen vormden ze ons testpubliek.

Vervolgens vergeleken we de kinderwagens op meer dan tien punten. Hierbij hielden we ook rekening met reviews op betrouwbare websites zoals bol.com en Dreambaby. Op basis hiervan stelden we geheel onafhankelijk onze kinderwagen top 10 samen en beantwoordden we de vraag “Welke buggy is de beste?”

Kinderwagen beste

6. Tips om te lopen met een kinderwagen

Jonge kinderen en sporten lijkt niet meteen een geslaagde combinatie te zijn, al zeker niet als alleenstaande ouder. Toch kan je je kind ook meenemen tijdens het lopen. Je moet dan wel een speciale sportbuggy kopen. Het lopen met een buggy is even wennen, maar deze tips helpen zeker:

 • Kies steeds voor een sportbuggy met drie grote wielen waarbij je het voorwiel kan vastzetten, hierdoor is het enerzijds wendbaar maar hoef je anderzijds niet voortdurend bij te sturen;
 • Zorg dat de banden altijd zijn opgepompt omdat je het jezelf anders alleen maar lastiger maakt;
 • Een sportbuggy heeft een vast voorwiel en hoef je in principe niet bij te sturen. Hierdoor duw je het eenvoudig met één hand voorruit bij elke armzwaai. Als je alsnog wil bijsturen, doe je dat met het ander hand;
 • Loop nooit centraal achter de buggy, maar er net een beetje naast. Het duwen gaat hierdoor vlotter en bovendien zie je steeds jouw kind;
 • Zet kleinere passen en verhoog de passfrequentie;
 • Wij vinden het net zo handig om een sportbuggy te kopen met een bagagerekje. Dan heb je meteen ook je drinkwater bij de hand.

7. FAQ over kinderwagens

Als het goed is weet je intussen wat de beste off road kinderwagen is, net zoals je weet wat de buggy beste koop is. Desondanks is het mogelijk dat je nog met een aantal vragen zit waarop onze top 5 kinderwagens niet meteen een antwoord biedt. Daarom geven we je niet alleen de kinderwagen beste koop mee, maar beantwoorden we ook een aantal veelgestelde vragen.

7.1. Mag ik een kinderwagen meenemen op het vliegtuig?

Voor jonge kinderen is het toegestaan om een kleine kinderwagen aan boord van het vliegtuig mee te nemen, maar het moet dan wel gaan om een opvouwbare buggy die als handbagage dienst doet. Daarom mag het nooit meer wegen dan 10 kilogram. Bovendien kan je vliegmaatschappij beperkingen opleggen, zeker bij oudere kinderen. Informeer daarom steeds vooraf naar de voorwaarden en mogelijkheden. Als het niet als handbagage kan, kan de buggy meestal wel gewoon als ruimbagage worden ingecheckt.

7.2. Hoe lang gaat een buggy mee?

Met de levensduur van een kinderwagen zit het over het algemeen wel goed. Consumentenbond deed hier een onderzoek naar, waaruit blijkt dat maar 6% van de mensen hun kinderwagen wegdoet omdat hij stuk is. Bovendien gaat het dan vaak om een tweedehandsmodel. In principe gaat een kinderwagen voldoende lang mee tot het kind er niet meer in zit. Nadien kan het nog perfect een tweede leven krijgen.

7.3. Is een tweedehandskinderwagen kopen een goed idee?

Er hoeft niks mis te zijn met het kopen van een tweedehands kinderwagen. Een nieuwe kinderwagen kopen is dan ook niet goedkoop. We raden dan wel aan om hem steeds eerst uit te proberen en te controleren of alles er wel bij zit (bv. handleiding, reiswieg, extra wielen…). Vouw ‘m ook een paar keer in en uit, bevestig het autostoeltje eens en schenk vooral aandacht aan de veiligheid (vooral de remmen moeten nog goed functioneren). Maak ook steeds een kleine koopovereenkomst, dat kan gewoon met de hand op een blaadje papier. Als er uiteindelijk iets aan de kinderwagen schort, kan je bewijzen dat je belazerd bent.

8. Aanvullende producten bij kinderwagens

Voor kinderwagens zijn er talloze losse accessoires verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat ze vaak heel prijzig zijn. Daarom kan het soms interessanter zijn om te kiezen voor een duurdere kinderwagen waarbij de accessoires al meteen inbegrepen zijn. Denk ook goed na over wat je al dan niet nodig hebt.

Een parasol vinden we bijvoorbeeld onmisbaar omdat je je kind dan optimaal beschermt tegen de zon. Tijdens de koudere maanden is ook een voetenzak een must om de beentjes van je kind lekker warm te houden. Voor ’s avonds is een muskietennet dan weer een goed idee.

Andere kinderwagen accessoires zoals een luiertas, een cocoon, matrasbeschermers, bekerhouders, boodschappenmandjes zijn niet per se noodzakelijk. Een adapter moet je vrijwel altijd apart kopen om het autostoeltje op de 3-in-1-kinderwagen te bevestigen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews