Best Gekozen
Beste koptelefoon

Beste koptelefoon 2022

Wat is de beste koop hoofdtelefoon die je dit jaar in huis moet halen?

Het vinden van de beste koptelefoon ter wereld is altijd een beetje wikken en wegen. Uiteindelijk is het voor een groot deel afhankelijk van waar je prioritieten liggen. Wil je bijvoorbeeld de beste hardloop koptelefoon of liever de beste koptelefoon voor tv? Dat de beste gaming koptelefoon nog niet meteen een goede kinder koptelefoon is, is maar logisch. Desondanks zijn er heus wel een aantal zaken waarop je kan letten als je de beste hoofdtelefoon zoekt. Wij leggen het voor je uit en helpen je bij het vinden van een goede hoofdtelefoon.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Shure AONIC 50JVC HA-S180Bowers & Wilkins PX7

De beste koptelefoon is volgens ons de Shure koptelefoon AONIC 50. Deze hoofdtelefoon is waterbestendig, heeft een fantastische geluidskwaliteit en kost +/- € 399. Het scoort 9,6/10!

Als je een goede goedkope koptelefoon zoekt, is de HA-S180 JVC-koptelefoon een goed idee. De geluidskwaliteit van de JVC-hoofdtelefoon is degelijk. Deze hoofdtelefoon kost +/- € 19,99.

De beste bluetooth koptelefoon qua prijs-kwaliteitverhouding is de Bowers & Wilkins koptelefoon PX7. Je draagt deze bluetooth koptelefoon over ear. Het kost +/- € 319 voor een score van 9,1/10.

€ 399,-€ 19,99€ 319,-
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over koptelefoons

Bij het zoeken naar een goede koptelefoon zijn er een aantal zaken die je moet weten. Zo kom je bij het zoeken naar de beste koptelefoon over ear, in ear en andere termen tegen. En dan moet de beste koptelefoon noise cancelling hebben en zijn er nog andere moeilijke termen. Niet getreurd want wij helpen je graag bij het vinden van de beste noise cancelling koptelefoon. Eerst en vooral leggen we echter het een en ander uit over een goede bluetooth koptelefoon.

1.1. Verschillende soorten koptelefoons

In de eerste plaats moet je inderdaad weten dat er verschillende soorten koptelefoons zijn, net zoals we ze op verschillende manieren kunnen onderverdelen. We benoemen de drie manieren en de verschillende modellen.

Een eerste manier om ze op te delen is op basis van het toepassingsgebied. Onder de klassieke koptelefoons valt dan de beste bluetooth koptelefoon voor op de trein of voor tijdens het sporten. Daarnaast kan je ook zoeken naar de beste dj-koptelefoon. Zo’n dj-koptelefoon moet heel goed afgesloten zijn en irritante geluiden uit het publiek weren, terwijl het de bas heel goed moet weergeven. Vervolgens is er de draadloze koptelefoon met microfoon. Een koptelefoon met microfoon maakt het mogelijk om te luisteren én te spreken. Vaak spreken we dan ook over een game koptelefoon met microfoon omdat vooral gamers het graag gebruiken. Ten slotte zijn hier ook speciale koptelefoons voor muziekfanaten. Een voorbeeld daarvan is een drum koptelefoon. Zo’n koptelefoon voor drummers sluit nog beter af, zodat de begeleidingstrack boven het geluid van de drums uitkomt. Dit zonder dat het volume van de beste high end hoofdtelefoon gehoorschade veroorzaakt.

Ten tweede kunnen we een onderscheid maken naargelang de manier waarop de hoofdtelefoon wordt gedragen. De beste in ear oordopjes steek je dan in het oor. Bij de beste on ear koptelefoon leg je de koptelefoon bovenop je oren. Ze zitten iets comfortabeler, maar je hebt vaak meer last van omgevingsgeluid. Het is bovendien niet meteen de beste sport koptelefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor de beste over ear koptelefoon. Vaak is een sport koptelefoon over ear omdat ze iets steviger zitten. Bovendien schermen ze ook beter af.

Ten slotte kunnen we een onderscheid maken tussen de beste draadloze hoofdtelefoon, zoals de beste koptelefoon via bluetooth, en de best geteste koptelefoon met kabel. De beste bluetooth oordopjes zijn bijvoorbeeld handig tijdens het sporten. Iets waar niet alleen de beste goedkope bluetooth koptelefoon last van heeft is vertraging. Zelfs met de beste bluetooth sport oordopjes heb je vaak met een kleine vertraging te maken. Daar merk je natuurlijk niks van als je gewoon naar muziek luistert, maar voor bijvoorbeeld een dj is de beste bluetooth koptelefoon geen goed idee. Hij moet echt gewoon live alles kunnen volgen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld bij een koptelefoon voor gaming. Ook hier is de beste draadloze koptelefoon een minder goed idee.

1.2. Aansluitingen

Als je zoekt naar de beste koptelefoon die draadloos is, hoef je je hierover geen zorgen te maken. In het andere geval kijk je best wel even naar de aansluitingen. De jack-plug is bijvoorbeeld aanwezig, maar kijk vooral ook even naar het type jack-aansluiting. Als je bijvoorbeeld de koptelefoon beste koop voor gebruik met een smartphone zoekt, neem je er een met een 3,5 mm-uitgang. Als je de beste in ear koptelefoon voor je audiotoestel zoekt, ga je voor een 6,3 mm-aansluiting.

1.3. Noise cancelling

Wij raden aan om altijd te zoeken naar de beste noise cancelling oordopjes of de beste noise cancelling koptelefoon. Zo’n noise cancelling koptelefoon onderdrukt omgevingsgeluid waardoor je de muziek beter hoort zonder dat je het volume heel hoog hoeft te zetten. Niet voor niets merken we dat de noise cancelling koptelefoon bij Consumentenbond op veel bejubeling kan rekenen. Het nadeel van zo’n goede noise cancelling koptelefoon is wel dat het zelf tegengeluid produceert en dus ook energie verbruikt. Hierdoor werkt deze functie enkel en alleen als de accu nog voldoende energie heeft.

1.4. Weerstandswaarde

De weerstandswaarde wordt uitgedrukt in ohm of Ω. Hoe groter deze waarde, hoe hoger de weerstand is. Die weerstandswaarde moet overeenstemmen met de manier waarop je de beste bedrade koptelefoon gebruikt. Als je apparaten een hoog uitgangsvermogen hebben, moet de beste hoofdtelefoon een hoge weerstand hebben. Reken dan op minimaal 50 Ω. Dat is bijvoorbeeld het geval bij studio-apparatuur, maar niet bij je smartphone. In dat tweede geval mag je fors lager zitten. Ongeveer 16 – 45 Ω is zeker goed voor de beste in ear oordopjes.

2. Dit zijn de beste koptelefoon van 2022

Wil je een nieuwe koptelefoon kopen? Dan is het goed om te kijken welke koptelefoon het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de apparaten getest op prijs, gebruikersgemak, eigenschappen, geluidskwaliteit en de kwaliteit/levensduur. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Shure AONIC 50Bowers & Wilkins PX7Sony WH-1000XM4Microsoft Surface HeadphoneBang & Olufsen Beoplay H8iSennheiser HD 660 SAIAIAI TMA-2 HD Wireless PresetBeats Studio3 Wireless 2018Pioneer HDJ-X10JVC HA-S180
1. Shure AONIC 50
2. Bowers & Wilkins PX7
3. Sony WH-1000XM4
4. Microsoft Surface Headphone
5. Bang & Olufsen Beoplay H8i
6. Sennheiser HD 660 S
7. AIAIAI TMA-2 HD Wireless Preset
8. Beats Studio3 Wireless 2018
9. Pioneer HDJ-X10
10. JVC HA-S180
Beste prijs€ 399,-€ 319,-€ 379,-€ 265,-€ 238,-€ 395,-€ 350,-€ 249,-€ 259,-€ 19,99
Gewicht (g)334302225290215260240260328108
Type oorkussenOver earOver earOver earOver earOn earOver earOver earOver earOver earOn ear
Materiaal oorkussensImitatieleer, rubberLeer (skai), stofImitatieleerImitatieleerLeer (skai)StofImitatieleer, leer (skai), schuimLeer (skai)Leer (skai)Leer (skai)
Ingebouwde microfoon?NeeJaJaJaJaNeeNeeJaNeeNee
Maximale batterijduur (min)5030304040404060-5
Hi-res audioJaJaJaJaNeeJaJaNeeJaNee
Noise cancellingJaJaJaJaJaNeeNeeJaNeeNee
BluetoothJaJaJaJaJaNeeJaJaNeeNee
Kabel los te koppelenJaJaJaJaJaJaNeeJaJaNee
WaterbestendigJaNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNee
Beoordeling9,69,49,38,78,48,387,97,67,4
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste koptelefoons van 2022

Hierboven zag je al onze persoonlijke koptelefoon top 10. Uiteraard moet je niet zomaar even een koptelefoon uit onze top 10 oordopjes kiezen. Wat is een goede koptelefoon en wat is nu de beste koptelefoon voor mij? We lichten onze persoonlijke vijf favorieten van onze top 10 beste koptelefoons voor je toe.

1. Shure hoofdtelefoon Aonic 50Shure AONIC 50

Dit is volgens ons de beste over ear koptelefoon van 2022. Het is een koptelefoon voor onderweg, maar het geluid doet denken aan dat van de studio. Deze goede over ear koptelefoon beschikt over de noise cancelling-technologie en het is ook nog eens mogelijk om het geluid helemaal naar je hand te zetten, maar dan moet je wel even de applicatie ShurePlus PLAY installeren. De beste draadloze over ear koptelefoon gaat zo’n 20 uur mee en dan moet je opnieuw even opladen.

Bestel de Shure hoofdtelefoon Aonic 50 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Goede draadloze koptelefoon met actieve noise cancelling-technologie
 • Personaliseer de geluidsweergave via ShurePlus Play
 • Hi-res audio
 • Kabel is los te koppelen
 • Waterbestendig

Nadelen

  • ShurePlus Play werkt enkel in de eigen muziekbibliotheek en niet bij gestreamde diensten
  • Heeft geen ingebouwde microfoon
  • Niet de beste goedkope koptelefoon

 

 

 

2. Bowers en Wilkins koptelefoon PX7

Bowers & Wilkins PX7

De Bowers & Wilkins koptelefoon PX 7 is een goede draadloze koptelefoon met noise cancelling-technologie. Je draagt deze geluidsonderdrukkende koptelefoon over ear. Deze Bowers & Wilkins oordopjes hebben oorkussens van skai en zijn voorzien van een ingebouwde microfoon. De audiokwaliteit is uitstekend en de kabel is ook nog eens los te koppelen. Het zijn zeker goede oortjes voor muziek, maar deze koptelefoon is niet waterdicht en het gaat dus niet om de beste sport oordopjes.

Bestel de Bowers en Wilkins koptelefoon PX7 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Accu gaat tot 3- uur mee
 • Beste koop noise cancelling koptelefoon wat prijs-kwaliteitverhouding betreft
 • Snellaadfunctie
 • Hi-res audio
 • Superieure treble

Nadelen

  • Geen NFC
  • Niet waterbestendig
  • Vrij zware koptelefoon (302 gram)

 

 

 

3. Sony koptelefoon WH-1000XM4Sony WH-1000XM4

Deze Sony hoofdtelefoon doet sterk denken aan zijn voorganger, de XM3, maar is toch duidelijk een upgrade. Zo maakt de noise cancelling-technologie van deze Sony oortjes best wel indruk. Op de trein kan je de vervelende gesprekjes van je buren perfect negeren, terwijl je op het werk kan typen als een stoomtrein zonder dat je er zelf last van hebt. Qua geluidskwaliteit zijn de lagere tonen heel goed aanwezig en heb je een krachtige en diepe bas. Eventueel kan je wel nog even de Sony Headphones Connect-applicatie installeren om het met de equalizer allemaal nog even op smaak te brengen. Al met al zeker een goede koptelefoon, vooral als je houdt van diepe oorschelpen die lekker veel ruimte bieden.

Bestel de Sony koptelefoon WH-1000XM4 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Goede koptelefoon met uitstekende noise cancelling-technologie
 • Muziek pauzeert automatisch wanneer je begint te spreken
 • Equalizer om alles af te stemmen op jouw voorkeuren
 • Hi-res audio
 • Multi-pairing

Nadelen

  • Geen waterbestendige koptelefoon
  • Imitatieleer kan wat warm zijn op zwoele zomerdagen
  • Exclusief 6.3 mm-adapter

 

 

 

4. Microsoft Surface koptelefoon

Microsoft Surface Headphone

Deze Microsoft koptelefoon beschikt over een zeer goede noise cancelling-technologie en een uitstekende muziekkwaliteit, onder andere dankzij de 40 mm drivers die het geluid nog helderder weergegeven. De Microsoft Surface koptelefoon heeft daarnaast touch controls op de oorschelpen waarmee je meteen naar een nieuw nummer gaat. Ook de snellaadfunctie, waarbij je na 5 minuten opladen al een uur verder kan, is toch wel heel bijzonder en kunnen wij wel appreciëren. Bovendien vinden we de Microsoft Surface koptelefoon er ook nog eens goed uitzien!

Bestel de Microsoft Surface koptelefoon bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Geeft hoge tonen heel goed weer
 • Actieve Noise Cancelling
 • Snellaadfunctie
 • Ingebouwde microfoon
 • Hi-res audio

Nadelen

  • Niet waterbestendig
  • Exclusies vliegtuigadapter
  • Noise Cancelling werkt niet perfect

 

 

 

5. Bang en Olufsen koptelefoon Beoplay H8i

Bang & Olufsen Beoplay H8i

Deze Bang en Olufsen oordopjes zorgen ervoor dat je geen last hebt van kabels, terwijl je op de oorschelpen alles netjes regelt. Het geluid van de Bang Olufsen koptelefoon is helder en levendig en daar zijn we wel fan van, zeker omdat de lage en middentonen gewoon goed hoorbaar zijn. Deze koptelefoon van Bang en Olufsen stopt bovendien automatisch wanneer je de koptelefoon even neerlegt. Op die manier hoef je het geluid niet altijd in- en uit te schakelen en hoef je je favoriete gitaarsolo niet te missen. De batterijduur van de Bang en Olufsen hoofdtelefoon is met z’n dertig uur echt wel goed. Wij hebben de Bang and Olufsen hoofdtelefoon uitgeprobeerd toen we met een busje – je weet wel, met kinderen luid trompetterend op de achterbank – naar Pretoria reden en met noise cancelling ingeschakeld was dat gewoon genieten geblazen!

Bestel de Bang en Olufsen koptelefoon Beoplay H8i bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Uitstekende noise cancelling
 • Ingebouwde microfoon
 • Batterij gaat tot 30 uur mee
 • Stopt als je de koptelefoon neerlegt
 • Prettig draagcomfort

Nadelen

  • Niet waterbestendig
  • Geen NFC
  • Vrij zware koptelefoon (302 gram)

 

4. De populairste merken koptelefoons

Er zijn wel een aantal producenten van koptelefoons en stuk voor stuk focussen ze op een ander doelpubliek. Dat maakt het dan ook moeilijk om zomaar even het beste merk koptelefoon te benoemen. De beste koptelefoon merken zijn over het algemeen wel gewoon de merken dit het qua populariteit goed doen. Het gaat dan onder andere om de JBL koptelefoon, de Marshall koptelefoon, de Beats koptelefoon, de Bose koptelefoon en de fresh n rebel koptelefoon. Daarnaast zijn er merken die het steeds beter doen, waarbij we onder andere de Sennheiser hoofdtelefoon, de koptelefoon van Sony, de AKG koptelefoon en de Grundig koptelefoon rekenen. Het gaat stuk voor stuk om goede koptelefoons die we zeker aanbevelen.

5. Hoe is de lijst met beste koptelefoons 2022 tot stand gekomen?

Vergelijk koptelefoons en je merkt al snel dat er veel is om rekening mee te houden. De keuze is bovendien heel groot en dus hebben we het aanbod al meteen verfijnd. Dat deden we door ons op andere onafhankelijke onderzoeken te baseren. Het gaat dan onder andere om het onderzoek naar de beste draadloze koptelefoon van 2018 door Consumentenbond en het in 2019 gevoerde onderzoek naar de beste koptelefoon door Consumentenbond. Daarnaast hielden we ook rekening met het onderzoek naar de beste bluetooth koptelefoon van 2018 en het onderzoek naar de beste draadloze koptelefoon van 2019 door Test Aankoop, net zoals het onderzoek naar de beste koptelefoon onder 50 euro.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook zelf de koptelefoons uitgeprobeerd en grondig vergeleken. Hierbij hielden we rekening met een aantal technische zaken, maar ook gewoon hoe wij persoonlijk de muziek vonden klinken. Hierbij stelden we nadrukkelijk de vraag: “Wat is de beste noise cancelling koptelefoon?” Op basis hiervan hebben we volledig onafhankelijk en objectief onze persoonlijke top 10 hoofdtelefoons van 2022 samengesteld.

Koptelefoon beste

6. Kiezen voor een open of een gesloten klankkast?

Als je op het internet leest over een draadloze koptelefoon merk je al snel dat de ene vindt dat je voor een gesloten klankkast moet gaan, terwijl een ander dan weer een open klankkast verkiest. Dat heeft vaak veel te maken met welk gebruik je van de koptelefoon gaat maken. Vooral in de studio, maar ook thuis, kan een open klankkast soms aangenamer zijn.

Een gesloten klankkast zorgt voor een goede demping van het geluid en dit in twee richtingen. Jij hoort dus minder van je omgeving en je stoort anderen niet op de trein. Nu is het intussen wel duidelijk dat dat laatste niet iedereen even hard boeit, maar als je zelf in een overvolle lijnbus zit is het toch gewoon prettiger als je wat in stilte van het werk van Stanislas Deriemaeker of Engelbert Humperdinck kan genieten. Een extra voordeel van een gesloten klankkast is bovendien dat de bas vaak beter wordt weergegeven.

Bij een open klankkast gooi je dus alles open. Jij hoort omgevingslawaai en zij horen jou. Ga het dus zeker niet dragen op de trein want daar ben je gewoon irritant. Thuis of in de studio kan het wel aangenaam zijn om een goed en natuurgetrouw geluid te hebben, terwijl je nog steeds de kinderen hoort janken. Toch kan een gesloten klankkast ook hier interessanter zijn, bijvoorbeeld als je in de studio opneemt en er geen geluid mag worden gelekt naar de microfoon. Over het algemeen kan je dus stellen dat een gesloten klankkast altijd een goede keuze is, maar dat in sommige gevallen een open klankkast echt wel een meerwaarde is.

7. FAQ over koptelefoons

Hierboven hebben we al het een en ander uitgelegd over hoofdtelefoons en dat maakt het vinden van de beste koptelefoon toch al een stuk eenvoudiger. Over koptelefoons valt er echter wel wat meer te vertellen, maar dat in een enkele pagina gieten is onbegonnen werk. Daarom verzamelen en beantwoorden we hieronder een aantal veelgestelde vragen over koptelefoons. Heb je zelf nog een vraag? Vergeet dan zeker niet om op Facebook even een reactie achter te laten zodat wij in actie schieten.

7.1. Wat kan ik doen om een kabelbreuk te voorkomen?

Koptelefoons worden vaak intensief gebruikt en dan is een kabelbreuk soms niet te voorkomen, zelfs niet wanneer je de beste koptelefoon kiest. Toch kan je het een en ander doen om het risico te beperken. Het belangrijkste is dat je de koptelefoon altijd netjes opbergt. Daarom raden wij aan om meteen een case te bestellen. Zorg er verder ook voor dat de kabel niet te strak staat en ga de kabel zeker niet strak rond de koptelefoon rollen want dat is vragen om problemen.

7.2. Wat is NFC en heeft mijn koptelefoon het nodig?

Met NFC kan je je koptelefoon aan je smartphone of een ander toestel koppelen om vervolgens draadloos naar muziek te luisteren. Ook zonder NFC is het perfect mogelijk om via bluetooth naar muziek te luisteren, maar met NFC is de koppeling gewoon sneller gemaakt. Wat ons betreft is NFC geen must voor de beste koptelefoon, maar het is natuurlijk wel een leuk extraatje.

7.3. Wat is multipoint pairing?

Multipoint pairing vinden we wel belangrijk als je op zoek gaat naar de beste koptelefoon. Bij multipoint pairing kan je je koptelefoon aan meerdere apparaten tegelijkertijd koppelen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld draadloos muziek afspelen vanaf je laptop, maar schakel je automatisch over naar je smartphone wanneer je wordt gebeld. Lekker handig.

8. Aanvullende producten voor koptelefoons

Zoals je eerder al gelezen hebt, komen koptelefoons altijd met een 3,5 mm jack- of een 6,3 mm jackaansluiting. Hier moet je dus al meteen een keuze maken. Wij raden aan om een verloopstekker mee te bestellen zodat je zowel vanaf je installatie als vanaf je pc muziek kan afspelen. Daarnaast is een hoes of een case ook wel een meerwaarde, net zoals een koptelefoonhouder waarop je je hoofdtelefoon kan opbergen. Andere extraatjes zijn vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren. Zo kan een splitter handig zijn als je bijvoorbeeld met z’n tweetjes muziek wil luisteren of kan je misschien een DAC nodig hebben als je een koptelefoon met een hoge impedantie in combinatie met je smartphone wil gebruiken.

Ga jij liever voor draadloze oordopjes? Lees dan onze review over de Apple Airpods Pro oordopjes.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews