Best Gekozen
Beste ledikantmatras

Beste ledikant matras 2024

Ontdek welke ledikant matras best getest is voor jouw kindje

Tot de leeftijd van ongeveer 2,5 jaar zal je kindje slapen in een ledikant. Nadien volgt de overstap naar een peuterbed of een meegroeibed. Gedurende die eerste 2,5 levensjaren zal je kindje veel slapen. Een pasgeboren baby slaapt nog ongeveer 16 tot 20 uur per dag. Een zuigeling slaapt ongeveer 14 uur per dag en peuters slapen zo’n 12 uur per dag. Met zoveel uren in het bedje is het aan te raden om te investeren in de beste ledikant matras. Wij zochten voor jou uit welke ledikant matras best getest is en helpen je op de goede weg.

Dit zijn de beste ledikant matrassen van 2024

In de top 10 beste ledikant matras zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste ledikant matrassen van 2024 uitgelicht

Een gemiddeld ledikant meet 60 x 120 cm. Voor dit formaat zijn er ongelofelijk veel matrasjes te verkrijgen. De prijzen vallen goed mee, maar de kwaliteitsverschillen zijn toch enorm groot. Daarom is goed vergelijken de boodschap. Om je hiermee te helpen, hebben wij alvast een uitgebreide vergelijking uitgevoerd. We gingen na welke ledikant matras best getest is en we bespreken de vijf beste ledikant matrasjes van 2024. Hierdoor is het nog eenvoudiger om met de beste matras ledikant na ledikant uit te rusten.

Dekbed Discounter Kindermatras Favorit

De beste ledikant matras van 2024 is volgens ons de Dekbed Discounter Kindermatras Favorit. De beste ledikant matras is laag van gewicht en is hierdoor gemakkelijk om te draaien. Het heeft uitstekende ventilerende eigenschappen en het is opgebouwd uit een micropocketvering die is afgedekt met comfortschuim op basis van polyether. De best getest ledikant matras is brandvertragend ontworpen en is bovendien ook antiallergisch. Het is van zo’n goede kwaliteit dat de beste matras ledikant na ledikant kan sieren. Dat deze ledikant matras best getest is, heeft onder andere te maken met de pocketvering die een goede ondersteuning biedt en die dit combineert met een regulerende werking. De afritsbare en wasbare tijk is een groot bijkomend voordeel van de Dekbed discounter Kindermatras Favorit. Doordat de beste babymatras 60×120 cm meet, is het geschikt voor vrijwel alle ledikantjes.

Bekijk de Dekbed Discounter Kindermatras Favorit bij deze vertrouwde webshops:


Hypnia Kids Matras

De tweede beste ledikant matras van 2024 is volgens ons de Hypnia Kids Matras. De tweede best getest ledikant matras is zo’n dertien centimeter dik en biedt een evenwichtige ondersteuning. Het heeft een winter- en een zomerkant, waarbij de winterkant wat warmer aanvoelt en de zomerkant wat koeler. Daarbij is een goede ventilatie steeds gegarandeerd. De tweede beste ledikant matras van 2024 is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en beschikt over een luchtdoorlatende tijk. Het is Oeko-tex gecertificeerd en het is beschikbaar in het formaat 60 x 120 cm. Wat mooi is, is dat je het ook kan kopen in het formaat 70 x 140 cm. Eenmaal je kindje de overstap maakt naar een peuterbed kan je dus gewoon de grotere matras kiezen. Hierbij blijft hetzelfde slaapgevoel behouden, wat de overstap een stuk eenvoudiger maakt.

Bekijk de Hypnia Kids Matras bij deze vertrouwde webshops:


Dekbed Discounter Kindermatras Adeona

De Dekbed discounter Kindermatras Adeona is volgens ons de derde beste ledikant matras van 2024. Dit matrasje meet 60 x 120 cm en is gemaakt op basis van polyurethaanschuim. Dit schuim is onder andere geliefd door de open celstructuur. Het ademt enorm goed en het is ook goed in staat om vocht af te voeren. Het schuim past zich uitstekend aan het lichaam van jouw kind aan. De tijk van de derde beste ledikant matras is dan weer gemaakt op basis van katoen. Het absorbeert het vocht, het ademt goed en het zorgt voor een droge huid. De derde beste ledikant matras is speciaal ontworpen voor baby’s en kinderen tot de leeftijd van drie jaar. De fabrikant raadt aan om het matrasje elke vier weken eens om te draaien. Dit gaat eenvoudig, want het matrasje weegt absoluut niet zwaar.

Bekijk de Dekbed Discounter Kindermatras Adeona bij deze vertrouwde webshops:


Babypark Puck Koudschuim Tencel

De vierde beste ledikant matras is volgens ons de Babypark Puck Koudschuim Tencel Matras. Deze ledikantmatras meet 60 x 120 cm en is antiallergisch ontworpen. De vierde beste ledikant matras is tien centimeter dik en voldoet aan alle veiligheidsnormen. Het is gemaakt van Tencel, een stof die niet alleen comfortabel aanvoelt, maar die bovendien ook gemakkelijk het vocht afvoert. Daarnaast bevat het ook Lyocell. De koudschuimvulling (HR30) biedt altijd de gewenste ondersteuning. Het is aan te raden om de matras iedere week om te keren en het regelmatig te luchten. De vierde beste ledikant matras is geschikt voor ledikantjes die tot 61,5 x 121,5 cm meten (binnenmaat).

Bekijk de Babypark Puck Koudschuim Tencel Matras bij deze vertrouwde webshops:


Babypark Aerosleep Matras Evolution Premium Pack

De Babypark Aerosleep Matras Evolution Premium Pack is volgens onze test de vijfde beste ledikant matras van 2024. De vijfde beste ledikant matras meet 60 x 120 centimeter en is dus geschikt voor de meeste ledikantjes. Het is ontworpen om je kindje veilig en comfortabel van de nachtrust te doen genieten. Je kindje kan daarbij vrij ademen en geniet van een gezonde slaapomgeving. Dankzij de unieke 3D-honinggraatstructuur is er ook een extra luchtlaagje voorzien. De vijfde beste ledikant matras is gemaakt van stevig koudschuim en is twaalf centimeter dik. De hoes is afneembaar en kan worden gewassen in de wasmachine.

Bekijk de Babypark Aerosleep Matras Evolution Premium Pack bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over ledikantmatrassen

Nadat je kindje is geboren, zal het veel tijd in het bedje spenderen. Tegelijkertijd is je kindje enorm kwetsbaar en heeft het behoefte aan een goede ondersteuning. Dat zijn zeker allemaal dingen waarop je dient te letten als je op zoek bent naar de beste ledikant matras. Hieronder leggen we er het een en ander over uit.

Voldoende dik en stevig

De beste ledikant matras is een matras die voldoende stevig is. Een te zachte matras heeft het risico dat je kindje wegzakt. Als het kindje met het hoofd wegzakt, kan het komen te stikken. Een goede ledikantmatras zal bovendien ten minste acht centimeter dik zijn. Een goede manier om de stevigheid van de matras uit te testen, is door met je platte hand en gestrekte arm op de matras te drukken. De matras mag maar een klein beetje in worden gedrukt.

Afmetingen de matras

Er moet altijd wat ruimte zitten tussen de matras en de binnenkant van het ledikant, maar dit mag ook niet te veel zijn. Anders zou je kindje tussen de zijkant van het bedje en het matras terecht kunnen komen. Meer dan twee centimeter ruimte is echt te veel. Om problemen te voorkomen, zijn de meeste ledikantmatrasjes 60 x 120 centimeter groot en zijn de ledikantjes hierop aangepast. Toch blijft het belangrijk om dit altijd goed te controleren, want ook ledikantjes met andere formaten komen wel degelijk voor.

Samenstelling van de matras

Ledikantmatrassen kunnen van diverse materialen zijn gemaakt. Het kan bijvoorbeeld gaan om pocketveren. Dat zijn veren die in allemaal pockets zitten en die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Ze staan garant voor een goede ondersteuning en tegelijkertijd ook voor een goede ventilatie. De meeste fabrikanten kiezen echter voor een of meerdere schuimsoorten. Schuim met een open celstructuur is daarbij een must, omdat je enkel zo zeker bent van een goede ventilatie en een goede temperatuurregulatie.

Bepaalde materialen worden in ieder geval afgeraden, zoals visco-elastisch traagschuim, zeegras en kapok. Traagschuim heeft het nadeel dat het onvoldoende veerkrachtig is, het te zacht wordt door de blootstelling aan lichaamswarmte en het niet zo goed ventileert. Koudschuim is daarentegen wel een goede keuze. Koudschuim is gemaakt op basis van veerkrachtig schuim. Het reageert niet op de lichaamswarmte en qua tegendruk zit het steeds goed. De beste babymatrassen worden steevast gemaakt van koudschuim. In een goedkopere prijsklasse vind je ook polyether, een synthetisch schuim dat wat op een spons lijkt. De dichtheid van het schuim bepaalt de kwaliteit. Zeker de allergoedkoopste polyethermatrassen scoren niet goed op het gebied van ondersteuning. Bij de iets duurdere zit het vaak wat beter, hoewel een hogere prijs nooit een garantie is op een betere kwaliteit.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste ledikantmatras

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede ledikantmatrassen met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande ledikantmatrassen, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken ledikantmatrassen

Er zijn veel mensen die voor hun babybed matras IKEA een bezoekje brengen en die niet meteen malen om merkpopulariteit. Maar merknamen zijn voor sommige mensen net wel van belang. Het is daarbij goed om te weten dat de AeroSleep babymatras veel fans kent. AeroSleep is een innovator op het gebied van nachtrust en doet er alles aan om je kindje een veilige slaapomgeving te bieden. Ook de ABZ Matras Ledikant is een populaire keuze, net als de Sebra ledikant matras. Het gaat om allemaal goede merken die je zeker kan overwegen als je op zoek bent naar de beste ledikant matras.

Hoe is de lijst met beste ledikantmatrassen 2024 tot stand gekomen?

Zoals altijd zijn wij heel zorgvuldig op zoek gegaan naar wat de beste ledikant matras is. Hiervoor hebben we de samenstelling en de voornaamste kenmerken van de matrassen met elkaar vergeleken. Alsook hebben we reviews gelezen en hebben we de verschillende matrassen uitgeprobeerd. Daarnaast deden we een beroep op bestaande onderzoeken. We gingen bijvoorbeeld na of een door ons geselecteerde ledikant matras Consumentenbond kan bekoren. Niet moeilijk, want we weten allemaal dat Consumentenbond ledikant matras na ledikant matras heeft vergeleken. Naast het onderzoek Beste Matras Ledikant Consumentenbond namen we ook een soortgelijk onderzoek van Test Aankoop door. Hierdoor kunnen wij met veel zekerheid zeggen wat de beste ledikant matras van 2024 is.

Ledikantmatras beschermen

Het is niet alleen belangrijk om met de beste matras ledikant na ledikant uit te rusten. Weet bijvoorbeeld dat bij baby’s en kleine kindjes een ongelukje nooit uit te sluiten is. Voor je het weet, zit je met een lekkende luier en vieze vlekken op het matrasje. Daarom is het aan te raden om een molton om het matrasje te doen. Zo kan je het beschermen. Wat je echter nooit mag doen, is een matrasje met een plastic hoes kopen. Zo’n hoes biedt wel bescherming tegen vlekken, maar plastic is veel te warm en ventileert niet goed. Je kindje blijft dus in het eigen transpiratievocht liggen en er is ook een risico op verstikking.

Veelgestelde vragen over ledikantmatrassen

Je kindje is volop in ontwikkeling. Elke dag wordt je kleintje weer wat groter. Voor je het weet, gaat dat kleine muisje het huis uit! Maar in de tussentijd zijn er nog veel dutjes nodig. En natuurlijk wil jij dat die dutjes zo comfortabel en veilig mogelijk verlopen. Het is dus zeker niet onlogisch dat jij op zoek bent naar welke ledikant matras best getest is. En dat je hier misschien nog wel een aantal vragen over hebt. We beantwoorden alvast een aantal veelgestelde vragen over ledikantmatrassen en helpen je op deze manier bij het vinden van de beste ledikant matras.

Waar moet een ledikant matras aan voldoen?

Er zijn een aantal eisen die we aan een goed ledikantmatrasje mogen stellen. Zo moet de matras voldoende dik en stevig zijn en mag er niet te veel ruimte zitten tussen het matras en de binnenkant van het ledikantje. Dit mag echt niet meer bedragen dan twee centimeter. Ook mag het matrasje niet te zacht zijn, want anders zal je kindje met het gezichtje in de matras kunnen zakken en stikken. Verder moet een goed ledikantmatrasje voldoende ventileren en vocht afvoeren, zodat de babyhuid droog blijft. In de meeste ledikantjes zit een lattenbodem. Het is belangrijk dat het ledikantmatrasje geschikt is voor lattenbodems.

Hoe dik moet een ledikant matras zijn?

Een goed ledikantmatrasje is voldoende dik en stevig. Over het algemeen geldt dat het matrasje ten minste acht centimeter dik moet zijn. Dikker mag natuurlijk ook. In de praktijk zijn er bijvoorbeeld veel matrasjes die tien of dertien centimeter dik zijn. Dat is zeker ook goed.

Aanvullende producten voor ledikantmatrassen

Natuurlijk wil jij met de beste matras ledikant of kinderbedje opmaken. Daarbij heb je echter meer nodig dan alleen een matrasje. Ook bijvoorbeeld een molton onderlegger, een onderlakentje, een zeiltje, een hydrofielluier, een lakentje en dekens zijn noodzakelijk. Gedurende de eerste twee levensjaren gebruik je geen dekbed of deken in een dekbedhoes. Het is aan te raden om de matras regelmatig om te draaien en te luchten. Was de hoes en het beddengoed van tijd tot tijd op een voldoende hoge temperatuur, bij voorkeur op meer dan zestig graden. Eenmaal je een kindje hebt, is een eigen wasmachine dus meer dan welkom. Je kindje kan je in de gaten houden met een babyfoon met camera en uiteraard is ook een nachtlamp meer dan welkom in de kinderkamer.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]