Best Gekozen
Beste mandoline

Beste mandoline 2022

Wat is de beste mandoline snijder voor de Belgische hobbykok?

Met een goede mandoline kan je best wel wat aanvangen. Je gebruikt de beste mandoline snijder bijvoorbeeld voor het maken van groentechips of flinterdunne stukjes biet die je vervolgens gewoon rauw kan eten. De prijsverschillen zijn vaak heel groot en dit maakt het kiezen van de beste mandoline er niet eenvoudiger op. Wij leggen uit waar je zoal op moet letten en hoe je de beste mandoline snijder kan vinden.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
De Buyer Mandoline Vantage 2017.00
Enrico Instelbare MandolineBenriner Keukenmandoline Limited Edition

De beste mandoline is volgens ons de De Buyer Mandoline Vantage 2017.00. De beste mandoline snijder heeft V-vormige messen en een instelbare snijdikte. De beste mandoline kost +/- € 138,60.

De Enrico Instelbare Mandoline/Spiraalsnijder is een goedkope maar goede mandoline met een opvangbak en schuine messen. Deze goedkope mandoline haal je al voor +/- € 17,50 in huis.

De Benriner Keukenmandoline Limited Edition is een goede mandoline die zelfs door koks gewild is. Deze goede mandoline in boxmodel heeft een eigen opvangbak en is te koop voor +/- € 39,50.

€ 138,60€ 17,50€ 39,50
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over mandolines

Als je naar de beste mandoline zoekt, zijn er altijd een aantal zaken waarop je moet letten. Je moet vooral zelf even nagaan wat voor jou belangrijk is, want ook zaken als de kleur, de afmetingen of het gewicht kunnen natuurlijk een rol spelen. Hieronder vind je alvast een aantal zaken waarop je kan letten.

1.1. Soorten mandolines

Er bestaan verschillende soorten mandolines, maar de staande mandoline en de handmandoline zijn veruit het bekendst. Bij een handmandoline houd je de mandoline met de ene hand vast en schuif je de groente of het fruit met de andere hand over de messen heen. Het neemt minder plaats in beslag, maar het is minder geschikt voor grote hoeveelheden. Voor grote hoeveelheden is een staande mandoline die je gewoon op je aanrecht kan zetten toch handiger.

1.2. Mesjes

Bij een mandoline ben je altijd afhankelijk van de mesjes. Het handigste is het als je de mesjes kan verwisselen. Kijk dan ook altijd na welke mesjes er worden meegeleverd en ga na of er ook vervangmesjes te verkrijgen zijn.

1.3. Vingerbeschermer

We kunnen enkel maar benadrukken hoe belangrijk een vingerbeschermer of restjeshouder is. De mesjes zijn vlijmscherp en kunnen je verwonden. De vingerbeschermer prik je in het te versnijden basisingrediënt en zo komen je vingers nooit in de buurt van de mesjes.

2. Dit zijn de beste mandolines van 2022

Wil je een nieuwe mandoline kopen? Dan is het goed om te kijken welke mandoline het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
De Buyer Mandoline Vantage 2017.00De Buyer Mandoline Swing PlusOXO Good Grips Mandoline Chef 2.0Benriner Keukenmandoline Limited EditionWestmark Mandoline V-PlusBörner Mandoline V6 BasicGEFU V-Schaaf Julienne VIOLI 2.0Westmark Mandoline VarioOXO Good Grips Mandoline V-bladeEnrico Instelbare Mandoline
1. De Buyer Mandoline Vantage 2017.00
2. De Buyer Mandoline Swing Plus
3. OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0
4. Benriner Keukenmandoline Limited Edition
5. Westmark Mandoline V-Plus
6. Börner Mandoline V6 Basic
7. GEFU V-Schaaf Julienne VIOLI 2.0
8. Westmark Mandoline Vario
9. OXO Good Grips Mandoline V-blade
10.Enrico Instelbare Mandoline/Spiraalsnijder
Beste prijs€ 138,60€ 67,66€ 72,-€ 39,50€ 45,77€ 59,95€ 32,84€ 39,95€ 47,12€ 17,50
ModelStaanderStaanderStaanderBoxStaanderHandmodelHandmodelStaanderStaanderBox
OpvangbakNeeNeeNeeJaNeeNeeNeeNeeNeeJa
Aantal snijtechnieken241

4

5

1

314

4

MesvormV-vormigRechtSchuinSchuinV-vormigV-vormigV-vormigSchuinV-vormigSchuin
Instelbare snijdikteJaJaJaJaJa (opzetstukken)Ja (opzetstukken)NeeJaJaNee
Beoordeling9,59,39,28,88,58,38,287,87,5
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste mandolines van 2022

Natuurlijk is alleen de beste mandoline snijder goed genoeg om je kookkunsten te begeleiden, maar het vinden van de beste mandoline is anderzijds niet zo eenvoudig. Ontdek hieronder wat de beste mandolines van dit moment zijn, maar lees ook meer over hun kenmerken, pluspunten en minpunten.

1. De Buyer Mandoline Vantage 2017.00

De Buyer Mandoline Vantage 2017.00

De De Buyer Mandoline Vantage 2017.00 is volgens ons de beste mandoline snijder. De beste mandoline snijder is gemaakt uit roestvrij staal en heeft een bijzonder hoge bouwkwaliteit. De beste mandoline snijder beschikt over een horizontaal mes en een inklapbare steun in antislipuitvoering. De beste mandoline snijder heeft een instelbare dikte van 1 tot 10 mm en komt met vier verschillende messen. Een minpuntje is dat de beste mandoline snijder niet in de vaatwasmachine mag. Na gebruik zal je het dus met warm water en een mild sopje moeten reinigen en goed moeten afdrogen.

Bestel de De Buyer Mandoline Vantage 2017.00 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Roestvrijstalen bouwkwaliteit
 • Inklapbare steun
 • Verstelbare dikte (1-10 mm)
 • 4 messen (2, 4, 7 en 10 mm)
 • Heel precieze sneden

Nadelen

  • Niet vaatwasmachinebestendig
  • Kwaliteit kost wat

 

 

 

2. De Buyer Mandoline Swing PlusDe Buyer Mandoline Swing Plus

Met de De Buyer Mandoline Swing Plus heb je meteen een uitstekend alternatief voor de beste mandoline snijder. De tweede beste mandoline snijder is een compact en inklapbaar model, waarbij de messen eenvoudig te vervangen zijn. Net zoals bij de beste mandoline snijder kan je de schijfdikte tot maximaal 10 mm instellen. Deze uitvoering heeft een roestvrijstalen bodemplaat. Deze bodemplaat is bovendien voorzien van kleine kuiltjes. Hierdoor blijven je groenten niet kleven. De behuizing van de tweede beste mandoline snijder is vaatwasmachinebestendig, maar de messen niet.

Bestel de De Buyer Mandoline Swing Plus bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Instelbare dikte tot 10 mm
 • Dubbele horizontale messen
 • Gekarteld of glad lemmet
 • Ergonomische voedselhouder
 • Inklapbare antislipvoeten

Nadelen

  • Geen opbergsysteem voor de vele accessoires
  • Geen meegeleverde ballongarde
  • Geen meegeleverde foodprocessor

 

 

 

3. OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0

De derde beste mandoline snijder is volgens ons de OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0. De derde beste mandoline snijder heeft maar liefst 17 instelbare snijdiktes die van 1 tot en met 9 mm variëren. Tevens kan je niet alleen rechte strips snijden, maar ook juliennestrips, gegolfde strips, frietstrips en wafelstrips. Om te switchen tussen de 21 verschillende mesinstellingen hoef je enkel aan de knop van het beweegbare blad te draaien. De derde beste mandoline snijder heeft uiterst scherpe messen waardoor je zelfs door een zachte perzik kan snijden zonder deze te pletten. De body en de restenhouder mogen in de vaatwasmachine, de messen moet je met warm water en eventueel ook met afwasmiddel reinigen.

Bestel de OXO Good Grips Mandoline Chef 2.0 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Veel verschillende diktes
 • Eenvoudig wisselen tussen mesinstellingen
 • Heel scherpe messen
 • Antislipdraaiknop
 • Ergonomisch handvat

Nadelen

  • Niet volledig vaatwasmachinebestendig
  • Vrij groot ontwerp
  • Iets minder geschikt voor harde groenten (bv. zoete aardappel)

 

 

 

4. Benriner Keukenmandoline Limited Edition

Benriner Keukenmandoline Limited Edition

De Benriner Keukenmandoline Limited Edition is een goede mandoline die al jaren een begrip is onder hobbykoks. Dit heeft alles te maken met de vlijmscherpe messen die je instelbaar gebruikt en waarmee je flinterdunne plakjes kan snijden. Je gebruikt deze goede mandoline onder meer voor Franse frietjes en fijne julienne. De messen kan je makkelijk verwisselen. Het glad mes is traploos verstelbaar van 0,3 tot en met 5 mm. Verder is deze goede mandoline voorzien van een vingerbeschermslede en komt het met een handige opvangbak.

Bestel de Benriner Keukenmandoline Limited Edition bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Opvangbankje
 • Vingerbeschermslede
 • Traploos verstelbare snijbladen (0,3-5 mm)
 • 2 jaar fabrieksgarantie (excl. verkeerd gebruik)
 • Mesjes zijn eenvoudig te vervangen

Nadelen

  • Vrij groot en zwaar
  • Handwassen wordt aanbevolen

 

 

5. Westmark Mandoline V-PlusWestmark Mandoline V-Plus

De Westmark Mandoline V-Plus is een goede mandoline met vijf verschillende inzetstukken en een eigen houder. Deze goede mandoline is eenvoudig te bedienen en komt met een fabrieksgarantie van niet minder dan 5 jaar. De snijbladen kan je instellen op 1.5, 2.5 en 3.5 mm en bij de juliennepartjes kies je voor een dikte van 3.5 of 7 mm. Deze goede mandoline is gemaakt van kunststof en beschikt over roestvrijstalen messen.

Bestel de Westmark Mandoline V-Plus bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Handige cassette voor onderdelen
 • Past in de keukenlade
 • Makkelijk manueel schoon te maken
 • Haarscherpe rvs-messen

Nadelen

  • Niet vaatwasmachinebestendig
  • Gemaakt van kunststof
  • Prikker is niet zo handig

 

 

4. De populairste merken mandolines

Wij gingen op basis van zoekmachinegebruik na welke mandolines heel populair zijn. De Tupperware MandoChef is volgens dit onderzoek toch nog steeds een van de populairste mandolines. Daarnaast doet de Bron-Coucke mandoline het heel goed. Ten slotte is ook de De Buyer Mandoline Swing Plus, die wij als tweede beste mandoline snijder van 2022 hebben verkozen, ongelofelijk populair. Het zijn uiteraard stuk voor stuk goede keuzes.

5. Hoe is de lijst met beste mandolines 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste mandolines hebben we in de eerste plaats veel modellen uitgeprobeerd. We gebruikten daarvoor verscheidene soorten groenten en fruit, gaande van zachte perzik tot harde zoete aardappel. We gingen ook na hoe eenvoudig de mandoline te reinigen is en doorspitten de voorwaarden die onlosmakelijk aan de fabrieksgaranties verbonden zijn. Daarnaast lazen we reviews van bestaande klanten, onder andere via betrouwbare websites als Coolblue, Amazon en bol.com. Op basis van al deze informatie en onze persoonlijke ervaringen hebben wij deze lijst met beste mandolines samengesteld.

Mandoline beste

 

6. Koken met de mandoline

Een goede mandoline is veelzijdiger dan vele mensen denken. Je kan een mandoline bijvoorbeeld gebruiken om flinterdunne (groente)chips te maken, maar je gebruikt het ook voor courgetti, aardappelrozen en carpaccio. Omdat je zo’n dunne plakjes kan snijden, kan je zelfs venkel rauw eten. Onder andere kimchi met fijne stukjes wortel en radijs behoort tot de mogelijkheden, net zoals biet tonnato. In Het Spirelli Kookboek van Orathay Souksisavanh vind je een aantal leuke recepten terug waarbij je een goede mandoline kan gebruiken.

7. FAQ over mandolines

Van tijd tot tijd krijgen wij wel een aantal praktische vragen over mandolines binnen. Hieronder nemen we de veelgestelde vragen op en voorzien we ze meteen van een antwoord.

7.1. Welke mandoline gebruikt Jeroen Meus?

In Dagelijkse Kost gaf Jeroen Meus eens aan dat hij zijn mandoline via internet heeft gekocht. Een kijker vroeg ook al waar de mandoline van Jeroen Meus te verkrijgen is. Jeroen Meus kon echter niet zeggen welk merk het is, maar verwees de kijker door naar speciaalzaken voor keukenmaterialen. Volgens Doen, het Gentse kookmagazijn, zou Jeroen Meus de Bron-Coucke Mandoline gebruiken.

7.2. Bestaan er ook elektrische mandolines?

Ja, een voorbeeld daarvan is de 8 in 1 Mandomatik van Always Fresh Kitchen. Praktijktests tonen echter aan dat niet alle groenten en fruit even goed worden behandeld en dat dergelijke elektrische mandolines vaak niet eenvoudig schoon te maken zijn, waardoor een eventuele tijdswinst teniet wordt gedaan. Daarom vinden wij het het geld niet waard en kiezen we voor een mechanische mandoline.

7.3. Kan ik de messen van een mandoline slijpen?

Het is mogelijk om de messen van een mandoline te slijpen. Ze zijn echter chirurgisch dun en dit zelf doen is nagenoeg onmogelijk, maar er zijn wel slijperijen die het voor jou kunnen doen. In de praktijk is dit vooral interessant voor de duurdere mandolines. Voor de goedkopere modellen is het vaak interessanter om vervangmesjes aan te schaffen.

8. Aanvullende producten voor mandolines

Naast de beste mandoline kan je natuurlijk nog heel wat andere keukenbenodigdheden gebruiken, zoals vershoudzakken, vershoudboxen en een snijplankje voor als je eerst je groenten een kopje kleiner moet maken. Natuurlijk kan je nog wel wat andere keukenbenodigdheden gebruiken, zoals de beste pannen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews