Best Gekozen
Beste matras buikslapers

Beste matras buikslaper 2024

Nooit meer last van rugpijn dankzij de beste matras voor rugslapers

Als buikslaper weet je wellicht wel dat dit niet de beste positie is voor je gezondheid en je welzijn. Er is namelijk sprake van een onnatuurlijke kromming van de wervelkolom, wat voor nek- en rugpijn kan zorgen. Daarom raadt men vaak aan om te trachten een andere slaappositie aan te nemen. Mocht dit echter niet lukken, is het minste dat je kan doen investeren in de beste matras voor buikslaper. Welke matras voor buikslaper beste koop is, ontdek je hieronder.

Dit zijn de beste matrassen voor buikslapers van 2024

In de top 10 beste matras voor buikslapers zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste matrassen voor buikslapers van 2024 uitgelicht

Als je op zoek bent naar de beste matras voor buikslapers moet je weten dat deze matrassen aan een aantal eisen moeten voldoen. Zo is niet elke soort matras geschikt voor de buikslaper, terwijl bijvoorbeeld ook de matrashardheid een rol speelt. Verder lees je meer over waarop je zoal dient te letten als je de beste matras voor buikslapers wilt kiezen. Hieronder vind je dan weer vijf goede keuzes en lees je meer over deze goede matrassen voor buikslapers.

Dekbed Discounter Matras Koudschuim Deluxe

Wil je met de beste matras buikslaper na buikslaper plezieren? Dan kom je automatisch uit bij de Dek.Bed Discounter Matras Koudschuim Deluxe. De beste matras voor buikslapers is gemaakt van koudschuim, een materiaal dat van nature een open celstructuur heeft en dat hierdoor goed ventileert. Het neemt ook vocht goed op en het voelt zeker niet te warm aan. Deze matras van koudschuim (HR 55) past zich optimaal aan het lichaam aan en biedt ondersteuning waar je lichaam dat nodig heeft. De tijk van de beste matras voor buikslapers is gemaakt van polyester en katoen en is ademend, soepel en lekker zacht.

Bekijk de Dekbed Discounter Matras Koudschuim Deluxe bij deze vertrouwde webshops:


Hypnia Ultieme Hybride Matras

De tweede beste matras voor buikslapers van 2024 is volgens ons de Hypnia Ultieme Hybride Matras. De tweede beste matras voor buikslapers heeft een dikte van dertig centimeter en maakt gebruik van pocketvering in combinatie met actief traagschuim. De tweede beste matras voor buikslapers biedt een stevige en evenwichtige ondersteuning. De ondersteuning is aanpasbaar, wat te danken is aan de vijf steunzones in de tweede beste matras voor buikslapers. De hoes van de tweede beste matras voor buikslapers is verwijderbaar en heeft hypoallergene eigenschappen.

Bekijk het Hypnia Ultieme Hybride Matras bij deze vertrouwde webshops:


Mline Cool Motion 8

De Mline Cool Motion 8 is volgens ons onderzoek de derde beste matras voor buikslaper. De derde beste matras voor buikslaper heeft een basis van zeven zones met pocketvering. Deze veren bieden ondersteuning tot in de kleinste details. Daarnaast bevat de derde beste matras voor buikslapers schuimbollen die het mogelijk maken om goed te bewegen tijdens de slaap. Tevens heeft het een bovenlaag van schuim, zodat de matras zich aan het lichaam aanpast. De derde beste matras voor buikslapers beschikt over een Cool Motion-tijk met de revolutionaire Active Temperature Control, waardoor je geniet van uitstekende temperatuurregulerende en ventilerende eigenschappen.

Bekijk de Mline Cool Motion 8 bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Aeromax Aventi Matras

De vierde beste matras voor buikslaper: de Swiss Sense Aeromax Aventi Matras. De vierde beste matras voor buikslapers is een antibacteriële en antiallergische matras met een bijzondere matraskern. Het heeft verschillende comfortlagen van Talalay-latex met daarnaast ook kamelenwol, wat zorgt voor goede warmteregulerende kenmerken. In de kern van de vierde beste matras voor buikslapers zit pocketvering. Dit biedt een goede ondersteuning en is ideaal voor buikslapers. De Climate Control-tijk, die het lichaamsvocht op een natuurlijke wijze afvoert, is eveneens een pluspunt van de vierde beste matras voor buikslapers.

Bekijk het Swiss Sense Aeromax Aventi Matras bij deze vertrouwde webshops:


Dekbed Discounter Matras Hybrid Comfortschuim Basic

De vijfde beste matras voor buikslapers is de Dek.Bed Discounter Matras Hybrid Comfortschuim Basic. De vijfde beste matras voor buikslapers heeft een kern van comfortschuim of schuimrubber. Het zorgt voor een goede ondersteuning en het reguleert het vocht bij de juiste temperatuur. Deze kern maakt de Dek.Bed Discounter Matras Hybrid Comfortschuim Basic geschikt voor zowel buikslapers als rugslapers en zijslapers. Bovenop het comfortschuim is een afdeklaag aangebracht dat goed reageert op temperatuur. De vijfde beste matras voor buikslapers is heel geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt en heeft een tijk van katoen en polyester. Dit is een zacht, comfortabel, ademend en soepel materiaal. De vijfde beste matras voor buikslapers is geschikt voor slapers met een gewicht tot 120 kg.

Bekijk het Dekbed Discounter Matras Hybrid Comfortschuim Basic bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over matrassen voor buikslapers

Welke matras voor buikslaper je ook kiest, het moet aan een aantal essentiële eisen voldoen. Niet elke soort matras is even geschikt voor de buikslaper en ook op het gebied van matrashardheid en temperatuurregulatie dient het goed te zitten. We leggen uit hoe jij de beste matras voor buikslapers kan herkennen.

CriteriumWelk matras voor buikslaper
HardheidMedium-firm met een zachte toplaag
Soort matrasHybride matrassen met pocketvering en schuim
TemperatuurregulatieVoldoende ventilatie is een must
MatrasdikteRekening houden met lichaamsgewicht
MatrasgrootteVoldoende brede matras

Hardheid van de matras voor buikslapers

Over het algemeen zijn buikslapers gebaat bij een medium-firm matras. Een zachte toplaag is in ieder geval belangrijk om een comfortabele druk ter hoogte van de buik te ervaren. De ondersteunende laag dient dan weer voldoende stevig te zijn om de rug correct te ondersteunen. Als je wat zwaarder bent, mag de matras ook iets steviger zijn, zonder daarin te overdrijven.

Soort matras voor buikslapers

Er zijn verschillende soorten matrassen die te overwegen zijn. Veel buikslapers vinden matrassen van traagschuim erg fijn, omdat het zich naar het lichaam vormt. Traditionele bonellvering vindt men vaak wat minder aangenaam, terwijl de pocketveringmatrassen van een hoge kwaliteit dan weer heel positief worden ervaren. In de praktijk zijn het vaak de hybride matrassen die vering met schuim combineren die het beste zijn voor buikslapers. Ze zijn net wat duurder, maar je krijgt echt wel waar voor je geld.

Andere eigenschappen van een goede matras voor buikslapers

Doordat je op je buik ligt, is het belangrijk dat de matras goed ventileert. Daarnaast dien je op te letten voor te dikke matrassen. De kans bestaat dat je te ver weg zal zakken. Voor mensen met een hoog gewicht is een dik matras belangrijk, maar voor mensen die wat lichter zijn, mag de matras wat minder dik zijn. Ten slotte is het aan te raden om te kiezen voor een breed matras. Zo heb je de ruimte om alsnog naar een andere positie te draaien, wat uiteindelijk nog steeds de beste oplossing is: niet op je buik slapen.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste matras voor buikslapers

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede matrassen voor buikslapers met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande matrassen voor buikslapers, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken matrassen voor buikslapers

Er zijn weinig matrassenmerken die heel specifiek focussen op buikslapers. Per slot van rekening is slechts vijf procent van de slapers een buikslaper. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen goede matrassen voor buikslapers maken. Zo biedt onder meer Tempur buikslaper na buikslaper een goede nachtrust. Tempur is een echte specialist op het gebied van traagschuim of NASA-schuim en maakt enorm goede matrassen. Verder kan ook de Emma matras buikslaper na buikslaper plezieren, terwijl de IKEA matras buikslaper na buikslaper tevreden kan stellen. Het gaat zeker om goede merken, maar we raden altijd af om enkel te focussen op merkpopulariteit. Het is een veel beter idee om te focussen op kwaliteit en om op basis daarvan op zoek te gaan naar wat nu de beste matras voor buikslapers is.

Hoe is de lijst met beste matrassen voor buikslapers 2024 tot stand gekomen?

Het is niet eenvoudig om te zeggen welk matras voor buikslaper de beste keuze is. Daarom hebben wij met veel zorg een vergelijking uitgevoerd. Hierbij hebben we talloze matrassen met elkaar vergeleken. We focusten op de eigenschappen en gingen na welke matrassen tegemoetkomen aan de behoeften van de buikslaper. Natuurlijk hebben we ook alle matrassen laten uittesten door een panel van buikslapers. Alsook hebben we online reviews en gedeelde slaapervaringen in kaart gebracht. Onderzoeken van onafhankelijke partijen als Consumentenbond waren eveneens nuttig. Het resultaat van dit alles is onze top tien met de beste matrassen voor buikslapers.

Nadelen van op de buik slapen

Het is in de eerste plaats aan te raden om te trachten om een andere slaappositie aan te nemen. Slaapspecialisten raden buikslapen namelijk af. Het veroorzaakt een foutieve druk op de nekwervels, alsook ter hoogte van de lage rug. In deze positie is het vrijwel onmogelijk om de ruggengraat in een ontspannen en neutrale positie te houden. Je geniet van veel te weinig ondersteuning en je creëert spanning in bed. En niet de spanning waar je naar op zoek bent!

Focus daarom eerst op het aanleren van een andere slaappositie. Als dat niet lukt, investeer je in de beste matras voor buikslapers in combinatie met een laag en zacht hoofdkussen. Ter bescherming tegen klachten is het aan te raden om ’s ochtends de nek en de schouders te stretchen. Eet en drink ’s avonds niet te zwaar, want met een zwaar gevoel op de maag wordt de neiging tot buikslapen er alleen maar groter op.

Veelgestelde vragen over matrassen voor buikslapers

Buikslapers zijn over het algemeen wel goed op de hoogte van het feit dat dit niet meteen de beste slaappositie is. De focus ligt nog steeds erg vaak op het aanpakken van de slaappositie in plaats van op het bieden van de nodige ondersteuning. Het is echt wel te begrijpen dat dit vragen oproept. Daarom lees je op deze website niet alleen meer over welk matras voor buikslaper ideaal is, maar beantwoorden we ook een aantal veelgestelde vragen over matrassen voor buikslapers.

Wat is de beste matras voor buik- en zijslaper?

Wij vinden dat de beste matras voor buikslapers en zijslapers de Dek.Bed Discounter Matras Koudschuim Deluxe is. De beste matras voor buikslapers en zijslapers is geschikt voor elke slaappositie en voor slapers met een gewicht tot 120 kg. De matras is 20 cm dik en komt met een fabrieksgarantie van maar liefst vijf jaar.

Heeft een buikslaper een hard of zacht matras nodig?

De meeste buikslapers zijn gebaat bij een medium-firm matras. Op deze manier is de druk op de buik niet oncomfortabel hoog, terwijl de matras toch voldoende stevig is voor de ondersteuning ter hoogte van de rug.

Hoe kan ik buikslapen afleren?

De moeilijkheid zit ‘m in de gewoonte. Een nieuwe gewoonte aanleren, is gewoon lastig. Over het algemeen werkt het het beste om van een buiklig naar een foetushouding over te stappen. Ook een goed matras kan helpen. Meer zelfs: veel buikslapers beginnen zo te slapen doordat hun matras hard en oncomfortabel is. Er zit te veel druk op de heup en de schouders als ze in een zijlig liggen en dus rollen ze door naar een buiklig. Door te kiezen voor een goede matras met een zachte schouder- en heupzone is de kans groter dat je in de zijlig blijft liggen. Daarnaast is het belangrijk om niet te zwaar te eten en te drinken voor het slapengaan. Verder kan je een positioneringskussen aanschaffen. Dit kussen dien je in zijlig tussen de benen te leggen, zodat je veel minder eenvoudig naar een buiklig draait.

Wat is de truc met de tennisbal voor buikslapers?

Deze truc wordt vaak aangeraden als een goedkope manier om niet op de buik te gaan liggen. Je naait eenvoudigweg een washandje met een tennisbal aan de voorzijde van je pyjama. Als je dan ’s nachts onbewust op je buik gaat liggen, ervaar je een onaangename druk en ga je vanzelf opnieuw naar je zij of rug draaien. Het is een oude truc die werkt, maar het kan wel pijnlijk zijn en je nachtrust verstoren.

Is er dan helemaal niks goeds aan buikslapen?

Het lijkt er inderdaad op dat buikslapen alleen maar nadelen kent, maar dat is niet waar. Zo lijkt buikslapen in sommige gevallen te helpen tegen slaapapneu. Bovendien zou het helpen om minder te snurken. Maar dat zijn meteen ook de enige voordelen van buikslapen. Ze zijn dus behoorlijk zeldzaam.

Aanvullende producten voor matrassen voor buikslapers

Als buikslaper dien je niet alleen extra aandacht te schenken aan je matras, maar ook aan je hoofdkussen. Een erg hoog en dik hoofdkussen is bijvoorbeeld niet geschikt voor buikslapers. Daarnaast is het voor buikslapers aan te raden om te investeren in een voldoende breed bed. Dit vergroot de kans dat je tijdens de nacht van slaappositie wijzigt en van je buik af gaat rollen. Net als elke andere slaper heb je uiteraard recht op een goede nachtrust. Zorg daarom voor voldoende verduistering in de slaapkamer of schaf een goed slaapmasker aan.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]