Best Gekozen

Beste matras rugslaper 2024

Nooit meer last van rugpijn dankzij de beste matras voor rugslapers

Slapen op de rug, het is een heel goed idee. Het is namelijk de gezondste slaaphouding. Toch blijken veel mensen niet op de rug te slapen. Dat zou onder andere komen door de ongeschiktheid van de matras. Het is een van de redenen waarom enkel de beste matras rugslaper na rugslaper kan plezieren. Vraag jij je af wat de beste matras voor rugslapers is? Lees dan zeker verder, want we leggen het voor je uit en we geven aan hoe de beste matras rugslaper na rugslaper een optimale nachtrust bezorgt.

Dit zijn de beste matrassen voor rugslapers van 2024

In de top 10 beste matras voor rugslapers zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste matrassen voor rugslapers van 2024 uitgelicht

Als rugslaper verdien je een goede ondersteuning. Niet alleen omdat slaap de ideale manier is om te herstellen, maar ook omdat rugklachten allesbehalve aangenaam zijn. Voor een goede nachtrust zijn er verschillende dingen noodzakelijk, maar een goede matras kan in ieder geval niet ontbreken. Per slot van rekening liggen we ongeveer een derde van ons leven op zo’n matras. Vraag jij je af wat de beste matras voor rugslapers is? Check dan zeker de onderstaande top vijf, want wij zochten het reeds voor je uit.

M line Cool Motion 6

De beste matras voor rugslapers is volgens ons de M line Cool Motion 6. De beste matras voor rugslapers combineert pocketveren met HR-schuim en visco-elastisch schuim. Dit wordt vervolgens afgewerkt met een firm toplaag. De combinatie van pocketveren met schuim zorgt voor een hoger comfort en is een van de redenen waarom de beste matras rugslaper na rugslaper kan plezieren. De beste matras voor rugslapers heeft het voordeel dat de matras zich helemaal naar de lichaamscontouren vormt, waardoor je van een goede ondersteuning geniet. Het gebruikte schuim heeft bovendien een open celstructuur, waardoor je ook nog eens rekent op een goede vochtafvoer en extra ventilatie. De tijk van de beste matras voor rugslapers is ten slotte wasbaar op 60°C, waardoor je komaf maakt met bacteriën en je geniet van een hygiënische slaapomgeving.

Bekijk de M line Cool Motion 6 bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Aeromax Savior Matras

De Swiss Sense Aeromax Savior Matras is volgens ons de tweede beste matras voor rugslapers. De tweede beste matras voor rugslapers is antiallergisch en antibacterieel ontworpen. Het heeft een unieke matraskern die een uitstekende ondersteuning garandeert. De comfortlagen van natuurlatex zijn enorm soepel en hierdoor past de tweede beste matras voor rugslapers zich goed aan de lichaamscontouren aan. Dit materiaal is bovendien van nature antiallergisch. Normaal gesproken doet latex het minder goed op het gebied van ventilatie, maar dat heeft de producent opgelost door allemaal kleine gaatjes in de latexlaag te maken. Qua drukverdeling zit het zeker goed, wat te danken is aan de kern op basis van pocketvering. En dankzij de aangename Climate Control-tijk wordt het lichaamsvocht op een natuurlijke wijze afgevoerd. Ben jij een rugslaper en is jouw partner een zijslaper? Dan is er goed nieuws, want deze matras is ook heel geschikt voor zijslapers.

Bekijk het Swiss Sense Aeromax Savior Matras bij deze vertrouwde webshops:


Dekbed Discounter Deluxe King Matras

De derde beste matras voor rugslapers is volgens ons de Dekbed Discounter Deluxe King Matras. De derde beste matras voor rugslapers is een Nederlands kwaliteitsproduct met een luxe pocketkern. Deze pocketkern bevat maar liefst 275 veren per vierkante meter, dat is enorm. Daarnaast is de derde beste matras voor rugslapers uitgerust met duurzaam en hoogwaardig koudschuim. De matras met zeven comfortzones is maar liefst dertig centimeter dik. Je kan de matras omkeren en zo kiezen tussen een zachtere of een stevigere ondersteuning. De tijk is uitgerust met vier handvatten, wat het gemakkelijker maakt om de derde beste matras voor rugslapers om te draaien. Desondanks moet je weten dat dit een behoorlijk zware matras is die je niet zomaar in je ukkie kan omkeren. Dat is meteen een van de weinige nadelen van deze goede bedpartner.

Bekijk het Dekbed Discounter Deluxe King Matras bij deze vertrouwde webshops:


M line Cool Motion 8

De M line Cool Motion 8 is volgens sommigen de beste matras voor rugslapers en we begrijpen echt wel waarom ze er zo enthousiast over zijn. De vierde beste matras voor rugslapers is het beste van het beste en is de premium matras in het Cool Motion-assortiment. De vierde beste matras voor rugslapers bevat pocketvering (7 zones) die heel gedetailleerd de juiste ondersteuning bieden. Daarnaast zitten er schuimbollen in de vierde beste matras voor rugslapers verwerkt. Deze schuimbollen maken het ondanks de uitstekende ondersteuning mogelijk om je alsnog goed te kunnen bewegen tijdens de slaap. De Cool Motion 8 voelt iets harder aan dan de Cool Motion 7. Dit komt door het gebruik van visco-elastisch schuim en door de keuze voor pocketveren van een steviger materiaal. Dit alleen maakt het een uitstekende keuze voor de rugslaper die op zoek is naar een stevig gevoel en een diepe nachtrust.

Bekijk het M line Cool Motion 8 bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras

De vijfde beste matras voor rugslapers is volgens ons de Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras. De vijfde beste matras voor rugslapers is tevens geschikt voor zijslapers en is met name een goede keuze voor wie vaak last heeft van nekklachten of schouderklachten. Ook als je over het algemeen veel transpireert, is de vijfde beste matras voor rugslapers een goede keuze. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de samenstelling van de vijfde beste matras voor rugslapers, waarbij er een goede middenweg wordt gevonden tussen een ergonomische ondersteuning, een fris gevoel en een uitstekende ventilatie. Ook bijvoorbeeld de tijk is lekker ventilerend. Deze tijk kan worden gewassen op 40 graden, ideaal voor een portie extra hygiëne. De voering met een extra stoflaag is daarbij de garantie dat het optimaal ventileert en snel droogt.

Bekijk het Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over matrassen voor rugslapers

We zijn het er allemaal over eens dat de beste matras rugslaper na rugslaper met een optimale ondersteuning moet bekoren, waarbij klachten absoluut te voorkomen zijn. Maar waaraan moet de beste matras voor rugslapers voldoen? Er zijn een aantal eisen waaraan sowieso moet zijn voldaan. Hieronder leggen we uit wat de voornaamste kenmerken zijn van een goede matras voor rugslapers.

Stabiliteit

Voor een gezonde en uitgelijnde wervelkolom is het belangrijk dat de matras voldoende stabiliteit biedt. Dat wil zeggen dat de matras zich goed moet aanpassen aan het lichaam en de lichaamsvorm. Een hoge puntelasticiteit is onmisbaar, net als een goede drukverdeling. Daarom zal een goede matras voor een rugslaper veelal een basislaag hebben met steviger schuim en eventueel ook een tussenlaag. Het belang van hoogwaardig schuim is niet te onderschatten.

Hardheid

Hardheid en stabiliteit is niet hetzelfde. Voor een rugslaper is het belangrijk dat de matras niet te diep inzakt. Anders vorm je een holte en blokkeer je de wervelkolom, wat in rugpijn resulteert. Een beetje doorzakken is echter niet slecht, want ook een te harde matras kan in rugklachten resulteren. Over het algemeen raadt men een middelharde matras aan. Voor lichtere rugslapers is een matras met een hardheid van vijf of zes op een schaal van tien aan te raden. Voor zwaardere rugslapers kom je uit bij een matras met een hardheid van zes tot acht op een schaal van tien.

Algemene kenmerken van een goede matras

Ten slotte moet een matras voor een rugslaper net als alle andere matrassen voldoende ventileren en het vocht goed afvoeren. Daarnaast moet het mogelijk zijn om de tijk op een voldoende hoge temperatuur te wassen. Ook persoonlijke factoren kunnen uiteraard een rol spelen, bijvoorbeeld wat de duurzaamheid betreft. Wil je meer weten over de andere kenmerken van een goede matras? Lees dan zeker ons onderzoek naar de beste matras van 2024, want daar leggen we nog heel wat andere dingen voor je uit.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste matras voor rugslapers

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede matrassen voor rugslapers met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande matrassen voor rugslapers, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken matrassen voor rugslapers

Als het op matrassen aankomt, zijn er altijd wel een aantal populaire merken die op veel enthousiasme kunnen rekenen. Het gaat met name om de matras Emma, de matras Tempur, de matras Auping en de matras M line. Populariteit is uiteraard nog geen garantie op kwaliteit. Daarom raden we aan om geen rekening te houden met de populariteit van matrasmerken, maar om op zoek te gaan naar de beste matras voor jouw rug.

Hoe is de lijst met beste matrassen voor rugslapers 2024 tot stand gekomen?

Deze lijst met de beste matrassen voor rugslapers is tot stand gekomen na het inwinnen van advies bij een aantal slaapexperts. Samen met deze slaapexperts kozen we een hele resem matrassen uit die voldoen aan de behoeften van de rugslaper. Vervolgens hebben we al deze matrassen met elkaar vergeleken en hebben we de matrassen uitgeprobeerd. We brachten zowel de voordelen als de nadelen in kaart, sliepen ook minstens vier nachten op iedere matras en hebben veel reviews gelezen. Op basis hiervan hebben we deze lijst zorgvuldig kunnen samenstellen en kunnen wij in alle onafhankelijkheid zeggen wat nu de beste matras voor rugslapers van 2024 is.

Voordelen van op de rug slapen

Men zegt vaak dat op de rug slapen de beste slaaphouding is, maar de beste slaaphouding bestaat eigenlijk niet. Wat ergonomisch correct slapen betreft, zijn zowel de zijlig- als de ruglighouding “goed” te noemen. Ze hebben elk hun eigen voordelen en nadelen. Het belang van een goede matras die aansluit bij de ligpositie en die zich automatisch aanpast aan wijzigende posities, is in feite veel groter.

Als je op de rug slaapt, kan je in ieder geval rekenen op een aantal voordelen. Zo wordt het gewicht goed over de matras verdeeld. De druk op spieren of weefsels is minder groot. Het is daarom een goede slaappositie voor mensen met gewrichtsklachten, spierklachten, schouderklachten en reflux. Het kent wel een belangrijk nadeel: in deze houding ligt de tong verder naar achteren, waardoor er een groter risico op snurken is. Dat kan de beste matras voor rugslapers niet verhelpen, maar gelukkig bestaan er wel andere middeltjes die het risico op snurken verminderen.

Veelgestelde vragen over matrassen voor rugslapers

Hierboven kon je reeds lezen wat volgens ons de beste matras voor rugslapers is. Desondanks beseffen wij dat het kiezen van een goede matras nog steeds heel complex kan zijn. Dat betekent ook dat er al snel een aantal vragen kunnen opdoemen. Daarom helpen wij niet alleen met de beste matras rugslaper na rugslaper aan een gezonde nachtrust, maar beantwoorden we bovendien met plezier een aantal veelgestelde vragen over matrassen voor rugslapers.                  

Is een harde matras beter voor rugslapers?

Dit wordt wel eens gezegd, maar zo eenvoudig is het niet. Het is vooral zo dat de ruggengraat goed moet worden ondersteund, zodat de ruggenwervels hun natuurlijke vorm behouden. De matras mag er in ieder geval niet voor zorgen dat de lage rug in een te holle stand terechtkomt. Daarom komt men inderdaad al snel uit bij een middelharde tot harde matras, maar weet dat er nog veel meer factoren een rol spelen dan louter de hardheid van de matras.

Wat is beter: twee eenpersoonsmatrassen of een tweepersoonsmatras?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Een tweepersoonsmatras biedt best wel een aantal voordelen. Zo heb je een gelijk ligcomfort, waar je ook gaat liggen. Er zit ook geen spleet tussen de matrassen en het is goedkoper dan twee aparte matrassen. Het is wel wat zwaarder en dus lastiger om te verplaatsen. Bovendien is het minder geschikt als jullie alle twee een andere slaaphouding hebben. Bij afwijkende slaaphoudingen of wensen, bijvoorbeeld de ene partner heeft het graag wat warmer en de partner net niet, kan je ook kiezen voor twee verschillende matrassen. En bij een verstelbaar bed kom je sowieso al uit bij twee matrassen.

Aanvullende producten voor matrassen voor rugslapers

Wij geloven maar al te goed dat enkel de beste matras rugslaper na rugslaper kan overtuigen. Toch heb je meer nodig dan alleen een goede matras, of toch als je van een goede nachtrust wil genieten. Een goed hoofdkussen is bijvoorbeeld ook aan te raden. Voor rugslapers wordt over het algemeen een relatief laag kussen aangeraden, zodat het ademhalen vlot en natuurlijk kan verlopen. Daarnaast kan je uiteraard niet zonder een dekbed. Een goed dekbed biedt voldoende warmte, maar helpt ook het vocht af te voeren. Een slaapmasker is een goede oplossing voor wie maar moeilijk de slaap kan vatten. Heb je eerder moeite met ontwaken? Dan is een wake-uplight misschien wel de ideale oplossing.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]