Best Gekozen
Beste matras voor rugpijn

Beste matras voor rugpijn 2024

Welke matras is het beste voor je rug?

Er zijn veel mensen die last hebben van rugpijn. Dat is helemaal niet ongewoon. We zitten te vaak, we bewegen te weinig en we worden al een dagje ouder. De meeste oorzaken van rugpijn ontstaan overdag, maar ook een slecht matras kan rugpijn veroorzaken. Anderzijds kan een goed matras bij rugklachten helpen. Zo ben je op zijn minst al goed uitgerust en word je pijnloos wakker. Wat is een goed matras bij rugklachten en waar kan je een goed matras voor rugklachten kopen? We hebben het over de beste matrassen voor rugklachten en we beantwoorden een aantal veelgestelde vragen over matrassen en rugpijn.

Dit zijn de beste matrassen voor rugpijn van 2024

In de top 10 beste matras voor rugpijn zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste matrassen voor rugpijn van 2024 uitgelicht

Als je vaak last hebt van rugklachten doe je er goed aan om te investeren in ergonomie. Ook een goed matras voor rugklachten kan uiteraard niet ontbreken. Welke matras kiezen bij rugpijn? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het bijvoorbeeld een rol hoe je slaapt. Als buikslaper heb je een andere matras nodig dan als zijslaper. Ook wie bijvoorbeeld vaak transpireert heeft een andere matras nodig dan wie het vaak koud heeft in bed. Dat maakt het kiezen van een goed matras voor rug uiteraard niet zo eenvoudig. Gelukkig gingen wij alvast voor jou op zoek naar de tien beste matrassen voor rugklachten. We leggen uit welke matras voor rugklachten voor jou geschikt is en bespreken hoe de vijf beste matrassen rugklachten aanpakken.

Mline Cool Motion 6

De Mline Cool Motion 6 is volgens ons de beste matras voor rugklachten. In combinatie met het beste bed voor rugklachten biedt het een uitstekende ondersteuning, waardoor je ’s ochtends uitgerust en fris wakker wordt. Dat deze matrassen rugproblemen verhelpen, heeft te maken met de samenstelling. Zo bestaat het uit pocketveren met daarbovenop traagschuim dat zich naar het lichaam vormt. Met maar liefst zeven verschillende comfortzones helpt de beste matras rugklachten te voorkomen. De matras past zich optimaal aan jouw lichaam aan en verdeelt de druk op de best mogelijke manier.

Dat wij dit de beste matras bij rugklachten vinden, heeft ook te maken met de open celstructuur van het gebruikte schuim. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat de beste matras rugpijn voorkomt, maar bovendien zorgt het ook voor een goede ventilatie en een goede vochtafvoer. Zeker voor wie vaak last heeft van rugklachten en veel transpireert is de Mline Cool Motion 6 de beste matras voor rug.

Verder komt de beste matras voor de rug met een innovatieve Cool Motion-tijk die is gemaakt van speciale microvezels. Deze vezels voelen koel aan en nemen de warmte op. Hiervoor vindt er een goede warmte-uitwisseling plaats tussen het lichaam en de matras. Dat zorgt ervoor dat de beste matras voor je rug ook een goed slaapklimaat garandeert. Dat de tijk ook nog eens wasbaar is op 60°C maakt het ideaal voor wie last heeft van allergieën. In combinatie met het beste bed voor rug ben je zeker van aangenaam indommelen.

Bekijk de Mline Cool Motion 6 bij deze vertrouwde webshops:


Emma Hybrid

De tweede beste matras voor rug en nekklachten van 2024 is volgens ons de Emma Hybrid. De tweede beste matras bij rugklachten is gemaakt van schuimmateriaal en pocketvering. Samen biedt het een geweldige ondersteuning en een ideale hoeveelheid comfort. Het werd eerder uitgeroepen tot de beste matras van Nederland en het is met veel zorg gemaakt in Europa. Dat deze matras goed voor de rug is, heeft onder andere te maken met de Aeroflex-pocketvering en het poreuze schuim. Samen bieden de vijf individuele lagen van schuim en pocketvering de ondersteuning op de plaatsen waar jouw lichaam het het meeste nodig heeft. Iedere centimeter van het lichaam geniet van de voordelen van deze goede matras voor de rug.

In Nederland noemt men het niet zomaar een goed matras voor rugklachten, want het is er verkozen tot de beste matras van dit moment. Ook consumententesten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn unaniem positief over deze goede matras voor lage rugpijn. De samenstelling van de matras verraadt dan ook de kwaliteit die je van de tweede beste matras met rugklachten mag verwachten. Het begint daarbij met Airgocell-schuim met een open celstructuur en dus een superieur ademend vermogen. Daarna volgt een laag visco-elastisch traagschuim dat voor de drukontlasting zorgt. Vervolgens is er een laag HRX-schuim dat extra ondersteuning biedt als je ’s nachts draait in bed. En dan zijn er nog de pocketveren die een ideale lichaamsondersteuning garanderen en het HRX-schuim voor een stevige basis. Het hoeft in feite niet te verbazen dat zoveel experts dit de beste matras voor de rug vinden.

Tip voor wie vaak warm wakker wordt: de tweede beste matras tegen rugpijn kan optioneel worden uitgerust met de ConstantCOOL-technologie. Dit bestaat uit zes koelingsbanden die de overtollige warmte goed afvoeren. Tot twaalf uur lang geniet je van verkoeling, zonder dat je het ooit koud krijgt als de slaapkamertemperatuur daalt. Het systeem werkt geheel natuurlijk, zonder elektriciteit. Het is een van de redenen waarom wij het een van de beste matrassen tegen rugpijn vinden.

Bekijk de Emma Hybrid bij deze vertrouwde webshops:


Mline Medic Motion

In combinatie met een goed bed voor rugklachten kan de Mline Medic Motion je helpen om van een gezonde nachtrust te genieten. Het gaat om een goede matras voor de rug, bestaande uit een drietal lagen koudschuim en visco-elastisch schuim. Er wordt een goede ondersteuning geboden en het ontlast de drukpunten van het lichaam. Het is een goed matras voor rugpijn dat in combinatie met een goed bed voor je rug voorkomt dat je ruggengraat doorzakt. Een vitale ruggengraat is een van de belangrijkste manieren om overdag rugklachten te voorkomen.

Het gaat om een goed matras voor slechte rug en dat hoeft niet te verbazen, want het is speciaal ontworpen voor mensen met rugklachten. Zelfs fysiotherapeuten vinden het een goed matras voor je rug. Ze vinden het een van de beste matrassen voor de rug indien je last hebt van matige nek- en rugklachten. De derde beste matras bij rugpijn komt met een wasbare tijk. Deze tijk is wasbaar op 60°C. Hierdoor helpt deze goede matras rugklachten te voorkomen en is het ook nog eens geschikt voor mensen met allergieën. Op een temperatuur van 60°C wordt huisstofmijt namelijk gedood. Twijfel je over het derde beste matras bij lage rugpijn? Dan kan je gedurende honderd dagen proefslapen op deze matras.

Bekijk de Mline Medic Motion bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Gazella Support II Pocketvering Matras

1.1.Swiss Sense Gazella Support II Pocketvering Matras

Wat is het beste matras bij rugklachten? De meningen daarover zijn verdeeld, maar alle experts zijn het er wel over eens dat de Swiss Sense Gazella Support II Pocketvering Matras een goede kanshebber is. Dat zeggen we door de nauwkeurige ondersteuning die in alle slaaphoudingen wordt geboden, waardoor het vierde beste matras lage rugpijn doet verdwijnen. Onder andere door de goede drukverdeling is het een goede matras voor rug. Zeker in combinatie met het beste bed bij rugklachten geniet je van een uitstekende gewichtsverdeling, waardoor het voelt alsof je zwevend slaapt. Bij lichamelijke klachten is dat enorm prettig. Het matras zal zich als een mal aan jouw lichaam aanpassen. Het kan hierdoor een beetje warm aanvoelen, maar in ieder geval zit het heel goed met de huiddoorbloeding en blijven jouw rugspieren altijd soepel.

De ontwerpers van de vierde beste matras voor de rug hebben enorm veel aandacht besteed aan de ondersteuning. Hierdoor is het niet alleen de vierde beste matras bij lage rugklachten, want ook de heupen en de schouders genieten van de voordelen van de goede ondersteuning. Zoals dat ook bij de beste matras bij rugklachten het geval is, is de tijk afneembaar en wasbaar. Dat maakt het gemakkelijker om een goed matras tegen rugklachten hygiënisch te houden. Welke matras tegen rugpijn je ook kiest: een afneembare en wasbare tijk is altijd een must.

Bekijk de Swiss Sense Gazella Support II Pocketvering Matras bij deze vertrouwde webshops:


Dekbed Discounter Matras 3-laags Pocketvering Deluxe

Als je op zoek bent naar goede matrassen voor rugklachten is de Dekbed Discounter Matras 3-laags Pocketvering Deluxe zeker te overwegen. De vijfde beste matras voor rugklachten bestaat uit comfortschuim met daarop Coolgel-traagschuim en koudschuim. Deze combinatie zorgt ervoor dat je geniet van een uitstekende ventilatie. Daardoor is het niet alleen een goed matras voor rugklachten, maar ook een goed matras voor wie veel transpireert.

In de kern van de vijfde beste matras voor rugpijn zit pocketvering, waardoor de ondersteuning van het lichaam heel precies kan worden geregeld. Het HR55-koudschuim en het Coolgel-traagschuim dat daarbovenop ligt, zorgt er dan weer voor dat de vijfde beste matras voor rugpijn zich optimaal aan je lichaam aanpast. De vijfde beste matras voor rugpijn heeft weinig onderhoud nodig. Het is wel aan te raden om de topper elke vier weken om te draaien en om een molton onder jouw hoeslaken te gebruiken. De vijfde beste matras voor rug en nekklachten is geschikt voor rugslapers, zijslapers en buikslapers. Reken op een maximale belasting van 120 kg per persoon.

Bekijk de Dekbed Discounter Matras 3-laags Pocketvering Deluxe bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over matrassen voor rugpijn

Men zegt wel eens dat mensen met rugpijn het beste op een harde matras kunnen slapen, maar zo eenvoudig is het niet. Wat het complex maakt, is dat er nog maar weinig wetenschappelijke gegevens over matrassen tegen rugpijn bestaan. De onderzoeken die er zijn, helpen ook niet altijd. Zo onderzocht de Back Research Center in Denemarken ooit wat het beste is: een waterbed, geheugenschuim of een hardere matras. Een waterbed en geheugenschuim bleken beter te zijn dan een harde matras, maar de verschillen waren te klein om zware conclusies te trekken.

Een ander onderzoek dat is gepubliceerd in The Lancet concludeerde dan weer dat de grootste verbetering zichtbaar is bij mensen die slapen op een middelhard matras. Dat is dus een goede keuze. Houd er wel rekening mee dat verschillende fabrikanten ook verschillende definities hebben van wat een middelharde matras is.

Weet echter dat de meeste onderzoeken focussen op de korte termijn. Bij dergelijke onderzoeken volgt men proefpersonen gedurende een beperkte periode van een tot drie maanden. Zelden kijkt men over een langere periode. Het is dus niet ondenkbaar dat rugklachten na verloop van tijd opnieuw opduiken. Wegens een gebrek aan wetenschappelijke onderzoeken mag het belang van proefslapen niet worden onderschat. Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die je tot drie maanden lang laten proefslapen. Zo ontdek je zelf wat voor jou de beste matras tegen rugpijn is.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste matras voor rugpijn

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede matrassen voor rugpijn met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande matrassen voor rugpijn, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken matrassen voor rugpijn

Er zijn relatief veel producenten die matrassen voor rugpijn ontwikkelen. Zo kan onder meer de enorm populaire Tempur matras rugklachten helpen te voorkomen. Tempur is vooral bekend omwille van het gebruik van het zogeheten NASA-schuim. Daarnaast blijkt ook de populaire Emma matras rugklachten goed tegen te gaan. Bij Emma doen ze altijd het maximum om een goede nachtrust te garanderen. Ook als je op zoek bent naar de beste topmatras voor rugklachten bestaat de kans dat je bij dit populaire merk uitkomt. Welk matras is het beste voor je rug? Dat is moeilijk om te zeggen, want er spelen veel factoren een rol. In ieder geval gaat het om twee goede merken die goede matrassen voor rugpijn ontwikkelen. In combinatie met goede bedden voor rug ben je in ieder geval zeker van een goede nachtrust.

Hoe is de lijst met beste matrassen voor rugpijn 2024 tot stand gekomen?

Deze lijst met de beste matrassen voor slechte rug is het resultaat van een heel zorgvuldig uitgevoerd onderzoek. Door de samenstelling te bestuderen, gingen wij op zoek naar welk matras rugklachten kan wegnemen. Natuurlijk is het niet mogelijk om louter theoretisch te bepalen wat de beste matras voor slechte rug is. Daarom hebben wij al deze matrassen ook laten uitproberen door een groep van mensen met rugklachten, dit in combinatie met een goed bed bij rugklachten. Hun bevindingen hielpen ons te bepalen welk matras rugklachten het beste kan tegengaan.

Uiteraard bepaalden niet alleen wij welk matras bij rugpijn een goede keuze is. Er zijn reeds heel wat onderzoeken uitgevoerd naar de beste matras bij lage rugpijn en het beste bed voor lage rugklachten. Ook deze onderzoeken hebben wij doorgenomen. Verder hebben we klantenreviews gelezen, waarbij we enkel een beroep deden op de reviews die op betrouwbare webshops en platformen zijn verschenen. Het is op deze manier dat wij kunnen zeggen welke matras en welk topmatras bij rugklachten beste koop is.

Slapen met lage rugpijn

Natuurlijk zou het leven wat mooier zijn als het mogelijk zou zijn om zonder lage rugpijn te slapen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen. Het begint allemaal bij het investeren in een goed matras bij rugpijn. Hierbij zal de beste matras rug ontlasten. Welke matrassen zijn goed voor je rug? Dat kon je eerder al ontdekken. Ook het juiste bed mag niet ontbreken. Daarnaast is het belangrijk om een goede slaaphouding aan te nemen. De ruglig en de zijlig zijn goed. Bij de zijlig dien je dan wel in een horizontale lijn te liggen en niet in de lepeltjeshouding of in de foetushouding. Voorkom ook een te hoog of te laag hoofdkussen. Het hoofdkussen moet de holle ruimte tussen je schouders, je hals en je hoofd opvullen, niet meer en niet minder.

Veelgestelde vragen over matrassen voor rugpijn

Veel mensen die last hebben van rugpijn hebben al veel geprobeerd. Daarbij krijgen ze vaak te maken met tegenstrijdige adviezen. Volgens sommigen is een harde matras goed tegen rugpijn en volgens anderen moet je kiezen voor een zachte matras. Het is logisch dat dit vragen oproept en voor onduidelijkheid zorgt. Door een aantal veelgestelde vragen over matrassen voor rugpijn te beantwoorden, menen we dat we je op de goede weg kunnen helpen.

Is een hard matras goed voor je rug?

Men zegt wel eens dat een hard bed goed voor je rug is. Er zijn echter weinig onderzoeken die bevestigen dat een hard matras goed voor rug is. In de praktijk blijkt dat de hardheid van de matras op zich geen positief effect heeft op de rugpijn. Er is wel een Spaans onderzoek dat interessant is. Hierbij gingen de onderzoekers op zoek naar de beste matras voor lage rugpijn. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 300 volwassenen met lage rugpijn.

Bij dit onderzoek werd niet aangetoond dat een harde matras goed voor je rug is. Een harde matras neemt de rugklachten volgens het onderzoek niet weg. Meer zelfs: patiënten die op een relatief zachte matras sliepen, bleken net minder ongemakken te ervaren. Een harder matras bleek enkel een goed matras tegen rugklachten te zijn bij mensen die op hun buik sliepen en die last hadden van klachten in de onderrug. Het onderzoek toont aan dat het niet altijd even eenvoudig is om het juiste matras bij rugklachten te kiezen.

Wat is de beste matras bij rugklachten?

Dat is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Als je bijvoorbeeld een buikslaper bent, heb je een andere matras nodig dan als je een rugslaper bent. Het blijft met andere woorden belangrijk om voor jezelf na te gaan hoe het beste matras en het beste bed voor rug patiënt moet zijn samengesteld. Dat gezegd zijnde, geven wij de voorkeur aan de Mline Cool Motion 6. In combinatie met het beste bed voor je rug vermindert het de klachten waar je maar al te vaak mee te maken krijgt.

Wat is het beste bed voor je rug?

Het is vooral belangrijk dat een goed bed rugklachten voorkomt en ondersteuning biedt, zodat de wervelkolom niet kan doorzakken. Dat wil zeggen dat het beste bed tegen rugklachten zowel de hoge rug als de lage rug en de middenrug moet ondersteunen volgens de natuurlijke kromming in ruglig of volgens een rechte lijn in zijlig. Een ergonomische bedbodem zal over het algemeen wat dunner zijn. Hierdoor kan een goed bed voor rugklachten goed aansluiten bij de matras.

Is een traagschuim matras goed voor je rug?

Traagschuimmatrassen worden vaak afgeraden voor mensen met rugklachten. Dat komt omdat je in een soort van kuil gaat liggen, wat niet bevorderlijk is voor de rug. Het maakt draaien in bed ook te lastig. In de praktijk zijn veel matrassen samengesteld op basis van verschillende materialen die elk hun eigen voordelen bieden. Daarbij kan traagschuim worden gebruikt als andere materialen en samenstellingen de nadelen van traagschuim wegwerken, zodat enkel de voordelen overblijven.

Wat voor matras is goed voor je rug?

Hoewel een matras van 100% traagschuim op zich niet de beste keuze is, zijn traagschuimmatrassen in combinatie met pocketvering en verschillende comfortzones de beste keuze. Het gaat om zogeheten hybride matrassen die de voordelen van verschillende soorten materialen met elkaar combineren. Deze matrassen vormen zich goed naar het lichaam en verlichten de drukpunten.

Is een koudschuim matras goed voor rug en nek?

De meeste koudschuimmatrassen hebben geen comfortzones en zijn hierdoor minder geschikt voor mensen die last hebben van rugklachten. In combinatie met andere materialen kunnen ze wel een goed idee zijn.

Hoeveel kost een goede matras voor rugpatienten?

Matrassen zijn er in de meest uiteenlopende prijzen en kwaliteiten. Uiteraard zal ook het formaat een belangrijke rol spelen. Over het algemeen moet je rekenen op ongeveer 500 tot 1200 euro voor een goede matras voor rugpatienten.

Op welke manier is een matras goed voor je rug?

Een goede matras voor rugpatienten biedt de nodige ondersteuning en zorgt ervoor dat de ruggenwervel juist wordt gepositioneerd. Daarnaast verlicht het de drukpunten en ontlast het de spieren in de rug. Hierdoor zullen rugklachten niet verergeren en word je fris en uitgerust wakker. Het draagt met andere woorden bij aan een goede en pijnloze nachtrust. De oorzaak van rugklachten ligt echter veelal bij wat je overdag doet. Die oorzaak kan een goede matras voor rugpatienten uiteraard niet wegnemen.

Aanvullende producten voor matrassen voor rugpijn

Als je last hebt van rugpijn is het belangrijk om te investeren in het beste matras voor rugpatienten. Wat is het beste matras voor je rug? Dat kon je eerder al ontdekken: de Mline Cool Motion 6. Ook het belang van de beste bedbodem bij rugklachten mag niet worden onderschat. Je kan dus maar beter een goed bed kopen voor rugklachten. Eventueel kan je ook overwegen om de beste topdekmatras voor rugklachten te kopen, zodat je je huidige matras niet per se hoeft te vervangen. Om rugklachten te voorkomen, rust je het beste bed voor je rug ook nog eens uit met een passend hoofdkussen.

Weet dat veel rugklachten overdag ontstaan en dat het beste bed rugklachten in dat geval wel kan verlichten, maar de oorzaak ervan niet wegneemt. Een ergonomische bureaustoel en een zit-stabureau kunnen helpen om de oorzaak van rugklachten weg te nemen. Om rugklachten aan te pakken, kan je verder ook overwegen om warmtekompressen te gebruiken of om een pijnverlichtende gel of balsem te smeren. De huisarts of de apotheker informeert je graag over de mogelijkheden. Ten slotte is ook een massage bij rugpijn aan te raden. Hiervoor kan je een massagestoel aanschaffen.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]