Best Gekozen
Beste matras zijslaper

Beste matras zijslaper 2024

Ik ben een zijslaper: welk matras heb ik nodig?

Ongeveer 75% van de Belgen slaapt op zijn zij. Het is dan ook veruit de populairste slaaphouding. Mooi meegenomen is dat het risico op snurken kleiner is als je op je zij slaapt. Als zijslaper komt je gehele gewicht op een kleiner oppervlak terecht dan wanneer je op je rug of buik slaapt. Hierdoor moet een goed matras voor zijslaper een stevige ondersteuning bieden, anders zal je te ver doorzakken. Dit resulteert in nek-, heup- en rugklachten. We leggen uit wat de beste soort matras voor zijslapers is en vergelijken talloze goede matrassen voor zijslapers. Wil je met de beste matras zware zijslaper na zware zijslaper ondersteunen of ben je op zoek naar de beste matras voor buikslapers én zijslapers? Lees dan zeker verder, want hieronder vind je alle informatie over de beste soort matras voor zijslapers.

Dit zijn de beste matrassen voor zijslapers van 2024

In de top 10 beste matras voor zijslapers zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste matrassen voor zijslapers van 2024 uitgelicht

Natuurlijk willen wij met de beste matras zijslaper na zijslaper de ondersteuning bieden die hij verdient. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met tien goede matrassen voor zijslapers. De vijf beste exemplaren bespreken we hieronder. Je leert meer over de kenmerken van deze goede matrassen voor zijslapers en je ontdekt of het ook voor jou een goed matras voor zijslaper is. Daarnaast geven we aan waar je deze goede matrassen voor zijslapers kan aanschaffen.

Swiss Sense Gazella Breeze I Pocketvering Matras

Wij hebben veel matrassen met elkaar vergeleken en moeten concluderen dat de beste matras voor zijslapers de Swiss Sense Gazella Breeze I Pocketvering Matras is. De beste matras voor zijslapers is ideaal voor wie veel transpireert en/of vaak last heeft van nekklachten en schouderklachten. Dat de beste matras zijslaper na zijslaper kan bekoren, heeft te maken met de combinatie van veerkrachtige comfortlagen met een ventilerende kern. Met maar liefst zeven verschillende comfortzones met drie hardheden biedt het beste matras voor zijslapers altijd de gewenste ondersteuning. De ventilerende comfortlagen beschikken over hybride schuim dat zich helemaal aanpast aan de lichaamscontouren.

Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat de beste matras zijslaper na zijslaper een frisser slaapklimaat bezorgt. Ten opzichte van matrassen met traditioneel koudschuim is het tot drie keer resistenter tegen vocht. Tevens is het veel minder gevoelig voor kuilvorming, waardoor het beste matras voor zijslapers veel langer zal meegaan. Het beste matras voor zijslapers heeft een afneembare tijk die wasbaar is op veertig graden, wat voor extra hygiëne zorgt. En de hoes is uitgerust met handgrepen, wat het gemakkelijker maakt om het beste matras voor zijslapers om te keren.

Bekijk de Swiss Sense Gazella Breeze I Pocketvering Matras bij deze vertrouwde webshops:


Mline Cool Motion 8

De tweede beste matras voor zijslapers is volgens ons de Mline Cool Motion 8. De tweede beste matras voor zijslapers beschikt over pocketvering in zeven zones, waardoor je van een wel heel gedetailleerde ondersteuning geniet. Ook is de tweede beste matras voor zijslapers uitgerust met speciale schuimbollen. Dit zorgt ervoor dat je ondanks de goede ondersteuning toch nog steeds vlot kan bewegen in je slaap. Dankzij het gebruik van steviger visco-elastisch schuim is deze matras nog beter geschikt voor zijslapers. Ook op het gebied van ventilatie en drukverdeling scoort deze matras heel goed. We zijn verder een grote fan van de Air Release. Dit zorgt ervoor dat warmte en vocht snel en efficiënt worden afgevoerd, wat in een aangenaam slaapklimaat resulteert. Dat maakt deze matras ook geschikt voor zijslapers die veel zweten. De tweede beste matras voor zijslapers kan worden gebruikt in combinatie met elektrische bedden, boxsprings, lattenbodems, schotelbodems en spiraalbodems. Het is geschikt voor slapers die tot 140 kg wegen.

Bekijk de Mline Cool Motion 8 bij deze vertrouwde webshops:


Hypnia Supreme Wellness Matras

De Hypnia Supreme Wellness Matras is de meest bekroonde matras en de absolute bestseller van Hypnia. Het is een 2-in-1-matras met een inbegrepen topper en het is dertig centimeter dik. Een groot voordeel is dat de derde beste matras voor buikslapers, zijslapers en rugslapers geschikt is. Als jij dus een zijslaper bent en je partner een rugslaper is, kan je toch nog steeds kiezen voor deze matras. Het is een goed matras voor zijslaper waarbij de drukpunten worden verlicht. Tegelijkertijd reguleert de derde beste matras voor zijslapers de lichaamstemperatuur en beschikt het over een uitstekende ventilatie. Het verlicht de druk op de heupen, de schouders en de rug, waardoor je gedag kan zeggen tegen allerlei klachten.

Bekijk de Hypnia Supreme Wellness Matras bij deze vertrouwde webshops:


Mline Cool Motion 7

De vierde beste matras voor zijslapers is volgens ons de Mline Cool Motion 7. De vierde beste matras voor zijslapers van 2024 maakt gebruik van allerlei nieuwe technieken waarmee de zeven zones aan pocketvering een nog beter ondersteuning kunnen bieden. Er zitten bijvoorbeeld schuimbollen in de vierde beste matras voor zijslapers verwerkt. Dat klinkt vreemd, maar zo’n schuimbol is heel nuttig. Het zorgt er namelijk voor dat je tijdens je slaap veel beter kunt bewegen. Ook beschikt dit goed matras voor zijslapers over een laag Clima Support. Dit is aangebracht onder de visco-elastische toplaag en staat garant voor een goede warmteafvoer en een optimale ventilatie. Door de specifieke zones in de laag Clima Support ben je tevens zeker van een goede ondersteuning en een optimaal herstel van gewrichten en spieren.

De vierde beste matras voor zijslapers is geschikt voor elektrische bedden, lattenbodems, boxsprings, schotelbodems en spiraalbodems. Het is 26 cm hoog en het heeft een kerndikte van 25 cm. Het is gemaakt van traagschuim, koudschuim en pocketveren en het komt met een tijk op basis van polyester, lyocell en elastaan. Niet alleen is de vierde beste matras voor zijslapers geschikt, bovendien kan de vierde beste matras voor buikslapers en rugslapers worden gebruikt. Dat de tijk op een temperatuur van zestig graden kan worden gewassen, is een laatste belangrijk voordeel dat we willen benadrukken.

Bekijk de Mline Cool Motion 7 bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras

De Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras is een heel goed matras voor zijslaper en rugslaper. De vijfde beste matras voor zijslapers heeft een ventilerende kern met comfortlagen. Hierdoor geniet je van een optimaal slaapklimaat en een matras die zich perfect aanpast aan jouw lichaam. De vijfde beste matras voor zijslapers heeft een kern van micropocketvering bestaande uit smalle pocketveren die over zeven comfortzones zijn verdeeld. Boven en onder de veren zijn ventilerende comfortlagen op basis van koudschuim aangebracht. Hierdoor voelt de vijfde beste matras voor zijslapers altijd fris aan. Zoals je het van goede matrassen voor zijslapers mag verwachten, is de ventilerende tijk wasbaar voor de gewenste hygiëne. Je kan de tijk van de vijfde beste matras voor zijslapers op veertig graden wassen. Deze tijk is gevoerd met een speciale stoflaag, zodat het sneller droogt en beter ventileert. Het zijn stuk voor stuk redenen waarom we dit een goed matras voor zijslaper en rugslaper vinden.

Bekijk de Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over matrassen voor zijslapers

Het is over het algemeen niet zo eenvoudig om te zeggen wat de beste matras voor zijslapers is. Je type bed, je gewicht, je slaappartner en je persoonlijke voorkeuren zijn namelijk allemaal factoren die een rol spelen. Toch kunnen we wel zeggen wat de beste soort matras voor zijslapers is en waarop je zoal moet letten als je op zoek bent naar goede matrassen voor zijslapers. Hieronder de nodige toelichting.

Stabiliteit en ondersteuning

Goede matrassen voor zijslapers dienen een goede tot zeer goede stabiliteit en ondersteuning te bieden. In tegenstelling tot wat men soms denkt, heeft dit niets te maken met de hardheid van de matras. Zo kan een zachte matras ook stabiel zijn, terwijl een harde matras soms zelfs minder stabiel is dan een zachte matras. In ieder geval zal de matras dus van een goede kwaliteit moeten zijn, want anders is de wervelkolom slecht uitgelijnd en dat zorgt voor nek- en rugklachten. Houd ook rekening met je lichaamsgewicht. Wie wat zwaarder is, heeft extra ondersteuning nodig.

Slaapzones

We spreken vaak over dé zijlig, maar eigenlijk bestaat dat niet. Niet elke zijslaper slaapt op dezelfde manier. Sommige zijslapers liggen bijna recht als een plank, andere zijslapers liggen met de benen opgetrokken en nog andere zijslapers liggen in een foetushouding. In de praktijk wisselen zijslapers bovendien vaak van houding. Daarom is het belangrijk dat een goede matras voor zijslapers in alle mogelijke posities een goede ondersteuning biedt. Een matras met voldoende slaapzones, bijvoorbeeld zeven, is aan te raden. Let daarbij ook op de puntelasticiteit die afdoende hoog moet zijn.

Hardheid van de matras

Voor zijslapers is het soms moeilijk om een matras te vinden die de gewenste hardheid heeft. Onthoud dat een matras voor een zijslaper niet te hard en niet te zacht mag zijn. Je eigen gewicht speelt een rol. Als je de hardheid op een schaal van tien uitdrukt, moet je rekenen op een hardheid van 4 tot 8 op de schaal van tien. Mensen met een licht tot gemiddeld gewicht zullen ergens tussen 4 en 6 moeten mikken. Dat is een middelstevige matras. Het voelt aan alsof je op een stapel dekens ligt. Zwaardere personen moeten eerder op 7 of 8 mikken. Dat is een middelharde matras. Het voelt dan aan alsof je op een grasveld ligt. Te zachte matrassen (“op wolkjes slapen”) en te harde matrassen (“een houten plank”) zijn in ieder geval niet geschikt.

Samengevat: de beste soort matras voor zijslapers

Goede matrassen voor zijslapers dienen een genoegzame stabiliteit te bieden. Een hoge puntelasticiteit, een zachte tot gemiddelde hardheid en een toereikende drukontlasting zijn essentiële kenmerken. Ook een uitstekend aanpassingsvermogen, ondersteunende ligzones en een goed hoofdkussen zijn belangrijk. Verder moeten matrassen voor zijslapers, net als alle andere matrassen, aan een aantal basiseisen voldoen. Zo moeten ze voldoende ventileren en het transpiratievocht goed afvoeren.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste matras voor zijslapers

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede matrassen voor zijslapers met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande matrassen voor zijslapers, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken matrassen voor zijslapers

Er zijn een aantal populaire merken die je zeker kan overwegen als je op zoek bent naar goede matrassen voor zijslapers. Zo kan bijvoorbeeld de Emma matras zijslaper na zijslaper overtuigen. De matrassen van Emma zijn echte prijzenpakkers. Niet voor niets werd de Emma One recent nog door Test Aankoop verkozen tot de beste matras van België. De Flip Topper was dan weer het product van het jaar 2021 en de webshop van Emma won recent de Salesforce Webshop Award Belgium. Ook in het buitenland geloven ze echter dat de Emma matras zijslaper na zijslaper de nodige ondersteuning kan bieden. Het is geen toeval dat Emma ook al als beste uit de test kwam bij Consumentenbond.

Daarnaast kan ook de IKEA matras zijslaper na zijslaper plezieren. IKEA is natuurlijk vooral bekend als meubelgigant, maar daarnaast maakt IKEA ook kwaliteitsmatrassen. Met deze kwaliteitsmatrassen kan je steeds op je twee oren slapen, want ze zijn gemaakt van kwaliteitsvolle materialen en zijn ontwikkeld in samenspraak met echte slaapexperts. Ook de matrassen van IKEA worden bejubeld door consumentenorganisaties, onder andere omwille van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bovendien merken we dat de Auping matras zijslaper na zijslaper een comfortabele nachtrust weet te bieden. Auping is van oorsprong een Nederlandse beddenfabrikant, opgericht door de familie Auping. De Auping-matrassen zijn altijd te verkrijgen in alle gangbare afmetingen en zijn steeds geschikt voor bedden en boxsprings. En je kan tot wel negentig dagen proefslapen op een Auping-matras. Ook Auping is wat ons betreft een goede keuze als je op zoek bent naar een goed matras voor zijslaper.

Hoe is de lijst met beste matrassen voor zijslapers 2024 tot stand gekomen?

Wij zijn met veel zorg en precisie op zoek gegaan naar wat het beste matras voor zijslapers is. Hiervoor hebben we veel matrassen met elkaar vergeleken en dit in samenspraak met diverse slaapexperts. Alle matrassen zijn door ons panel uitgeprobeerd en op twaalf verschillende punten bestudeerd. De gebruikte criteria waren deze die we ook gebruikten bij onze Test Beste Matras 2020 Zijslaper. Tevens hebben we externe onderzoeken doorgenomen. Zo gingen we bijvoorbeeld na of de geselecteerde modellen in onze Test Beste Matras Zijslaper Consumentenbond kunnen bekoren. En we gingen na welke goede matrassen voor zijslapers Test Aankoop aanbeveelt. Verder hebben we consumentenreviews gelezen. Onze lijst boordevol goede matrassen voor zijslapers is het resultaat van deze met zorg uitgevoerde vergelijking en de vele informatiebronnen die door ons zijn aangewend.

Als zijslaper bekkenproblemen voorkomen

Het komt relatief vaak voor dat zijslapers last hebben van bekkenproblemen. Het gaat dan om de zogeheten bekkendraaiing. Hierbij draait het bovenlichaam in de andere richting dan het onderlichaam, wat behoorlijk pijnlijk kan zijn. Een goed matras voor zijslaper in combinatie met een goed hoofdkussen is belangrijk om klachten te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om te slapen met een kussen tussen de benen. Zo wordt deze pijnlijke draaiing voorkomen.

Veelgestelde vragen over matrassen voor zijslapers

Goede matrassen voor zijslapers moeten aan heel wat eisen voldoen. Bovendien spelen er ook altijd een aantal persoonlijke factoren mee. Als je wat zwaarder bent, zal je matras aan andere eisen moeten voldoen dan als je zo licht bent als een veertje. Dit alles maakt het vinden van een goed matras voor zijslaper helemaal niet zo eenvoudig als dat we zouden willen. Het is volstrekt normaal dat je hier nog vragen over hebt. Wij helpen je graag verder en beantwoorden een aantal veelgestelde vragen over matrassen voor zijslapers. Op deze manier hopen we je te helpen aan een goed matras voor zijslaper.

Moet ik als zijslaper een hard of zacht matras kiezen?

Geen van de twee. Een goed matras voor zijslaper moet een uitstekende stabiliteit en ondersteuning bieden. Dat wil echter niet zeggen dat de matras hard moet zijn, een zachte matras kan soms zelfs stabieler zijn dan een hard matras. In de praktijk mag de matras niet te hard en niet te zacht zijn. Weet wel dat het ook wat afhangt van je gewicht. Zware zijslapers hebben een wat stevigere matras nodig, dit om inzakken te voorkomen.

Wat is de beste matras van Emma voor zijslapers?

Als je ons vraagt welke Emma matras zijslaper na zijslaper het beste kan ondersteunen, komen we uit bij de Emma One. Ook Test Aankoop vindt dat deze Emma matras zijslaper de beste ondersteuning biedt, terwijl deze populaire matras in feite voor vrijwel iedereen geschikt is. Het beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en biedt een uitmuntend ligcomfort. Dat komt onder andere door de verschillende schuimlagen (Airgocell-schuim, viscoseschuim en ondersteunend HRX-koudschuim).

Wat is de beste matras voor buikslapers en zijslapers?

Niet alle matrassen zijn geschikt voor zowel buikslapers als zijslapers. Op basis van onze test raden wij de Hypnia Supreme Wellness Matras aan. Het gaat om een goed matras voor zijslaper en buikslaper. De matras is 30 cm dik en verlicht de drukpunten, terwijl het ook goed ventileert en de lichaamstemperatuur reguleert.

Welke matras heb ik als zijslaper met rugpijn nodig?

Het is belangrijk dat je kiest voor een goed matras voor zijslaper. Dat wil zeggen: een matras met een geschikte hardheid, voldoende ondersteuning en een goede drukpuntverdeling. Voor mensen die last hebben van rugpijn raden we daarom de Hypnia Supreme Wellness Matras aan. Deze matras is door ons verkozen tot derde beste matras voor zijslapers van 2024.

Wat is de beste matras voor zware zijslapers?

Als zware zijslaper heb je een matras nodig die wat harder is dan de gemiddelde matras voor zijslapers. Extra stabiliteit is eveneens belangrijk. Bovendien moet de matras ook het zwaardere gewicht kunnen verdragen en bij deze hoge belasting nog steeds de gewenste ondersteuning bieden. Een goed matras voor zijslaper is volgens ons de Mline Cool Motion 8. Dit goed matras voor zijslaper is geschikt voor mensen die tot 140 kg wegen en is door ons getest en goedgekeurd.

Wat is de beste soort matras voor zijslapers?

Voor zijslapers is het belangrijk dat de matras een goede ondersteuning biedt en dat de heupen en schouders goed wegzakken, zodat de ruggenwervel in een rechte lijn terechtkomt. Daarom raadt men vaak Talalay-matrassen aan met een medium hardheid. De nieuwste generatie matrassen maakt echter gebruik van verschillende technologieën en kan veelal de beste ondersteuning bieden. Latex, traagschuim en pocketveringen gaan dan hand in hand. Wij geven de voorkeur aan dergelijke matrassen. Zulke matrassen worden ook wel eens hybride matrassen genoemd.

Hoe kan ik als zijslaper rugpijn voorkomen?

In de eerste plaats is het belangrijk om een goed matras voor zijslaper te gebruiken. De Hypnia Supreme Wellness Matras is bijvoorbeeld een heel goed matras voor zijslaper. Daarnaast dien je te investeren in een goed hoofdkussen. Weet bovendien dat de basis voor rugpijn vaak overdag wordt gelegd. Let dus ook overdag op je houding, investeer in een ergonomische bureaustoel en voorkom langdurig zitten. Weet dat de druk op de tussenwervelschijven het grootst is in de ochtend. Belast de rug dus nog niet meteen, maar maak eerst even een ochtendwandeling. Zo neemt het risico op blessures af. Je core trainen en voldoende bewegen, is eveneens belangrijk voor wie rugklachten wil voorkomen. Als je blijvend last hebt van rugklachten is het aan te raden om een arts te raadplegen.

Wat is een goed matras voor zijslaper van IKEA?

IKEA heeft verschillende goede matrassen voor zijslapers. Een voorbeeld van een goed matras voor zijslaper van IKEA is de pocketveringmatras VALEVÅG. Dit is een middelharde, hoge matras van 24 centimeter met individuele pocketveren. Als je budget wat hoger is, kan je ook de pocketveringmatras VÅGSTRANDA of de pocketveringmatras VATNESTRÖM overwegen. Deze matrassen komen allemaal met tien jaar garantie. Het laatste model combineert pocketveren met natuurmaterialen en biedt een gelijkmatige verspreiding van het lichaamsgewicht. Het is deze matras die volgens ons het beste matras voor zijslapers van IKEA is.

Waarom kan een zacht matras zijslaper niet een goede ondersteuning bieden?

Dat komt omdat zachte matrassen te sterk doorzakken. Als je op je zij ligt, is het raakoppervlak van je lichaam ten opzichte van de matras groter. Het is een beetje zoals op hakken lopen: het gewicht per vierkante centimeter ligt hoger. Hierdoor oefen je veel druk uit op de matras. Een zachte matras zal snel doorzakken ter hoogte van je middel. Je komt in een kuil te liggen en je zal gegarandeerd met rugklachten te maken krijgen.

Aanvullende producten voor matrassen voor zijslapers

Voor een zijslaper is het belangrijk om niet alleen een goed matras voor zijslaper te kiezen, maar is ook een goed hoofdkussen belangrijk. Zelfs de beste matrassen kunnen geen klachten voorkomen als je niet over het juiste hoofdkussen beschikt. Kies een hoofdkussen dat voldoende in staat is om de nek en het hoofd te ondersteunen. Vooral hoofdkussens op basis van memory foam of latex zijn heel geschikt. Om de wervelkolom in een goede positie te houden, kan je ook een kussen klemmen tussen de benen. Verder heb je uiteraard nog een goed dekbedovertrek en dekbed nodig en kan ook een fraaie pyjama niet ontbreken. Zet nog even je slaapmasker op en geniet van je welverdiende rust.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]