Best Gekozen
Beste oogcreme

Beste oogcrème 2022

Wat is de beste oogcrème die je momenteel kan kopen?

Het gebied rondom de ogen is heel gevoelig. Dat merk je ook aan de huid rondom de ogen. De oogbol moet er kunnen rollen en dus moet de huid flexibel en dun zijn. Hierdoor is de huid rondom de ogen ook veel kwetsbaarder, met wallen, fijne lijntjes en rimpels tot gevolg. Bovendien kan je er niet zomaar eender welke oogcrème gebruiken. Laat het duidelijk zijn dat de beste oogcrème geen overbodige luxe is. En ja, ook voor mannen is dat het geval. Welke oogcrème de beste is? Dat leggen we voor je uit.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Collistar Biorevitalizing Eye Contour CreamGarnier Bio Anti-Age OogverzorgingBiotherm Life Plankton Eye

De Collistar oogcrème Biorevitalizing Eye Contour Cream is een hydraterende oogcrème met anti-rimpeleffect voor vrouwen. De beste oogcrème van 2022 scoort 9,5/10 en kost +/- € 2,91/ml.

De beste budget oogcrème is volgens ons de Garnier Bio Anti-Age Oogverzorging voor dames. Deze goede oogcrème voor een vochtarme huid heeft een prijskaartje van niet meer dan +/- € 0,50/ml.

De Biotherm Life Plankton Eye is volgens ons de beste verstevigende oogcrème voor vrouwen met een rijpere huid. Dit potje met goede oogcrème scoort 9/10 en kost +/- € 1,66/ml.

€ 43,70€ 7,50€ 24,95
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

 

1. Dit zijn de beste oogcrèmes van 2022

Wil je een nieuwe oogcrème kopen? Dan is het goed om te kijken welke oogcrème het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de crèmes getest op prijs, textuur, werking en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Collistar Biorevitalizing Eye Contour CreamClinique For Men Anti-age eye creamBiotherm Life Plankton EyeClarinsMen Baume Anti-Rides YeuxLancôme Rénergie Yeux Multi-LiftBobbi Brown Extra Eye Repair CreamDior Prestige Le Concentré YeuxGarnier Bio Anti-Age OogverzorgingBOOTS Vitamin C Brightening Eye Gel
Origins Ginzing Refreshing Eye Cream
1. Collistar Biorevitalizing Eye Contour Cream
2. Clinique For Men Anti-age eye cream
3. Biotherm Life Plankton Eye
4. ClarinsMen Baume Anti-Rides Yeux
5. Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift
6. Bobbi Brown Extra Eye Repair Cream
7. Dior Prestige Le Concentré Yeux
8. Garnier Bio Anti-Age Oogverzorging
9. BOOTS Vitamin C Brightening Eye Gel
10. Origins Ginzing Refreshing Eye Cream
Beste prijs€ 43,70€ 32,20€ 24,95€ 38,25€ 62,95€ 76,-€ 128,35€ 7,50€ 8,94€ 22,90
GeslachtDamesHerenDamesHerenDamesDamesDamesDamesUnisexDames
Anti-agingJaJaJaJaJaJaJaJaNeeNee
HuidbehoefteHydratatie en anti-rimpelAnti-rimpelHydratatie, anti-rimpel en verstevigingVerstevigingZuivere huidAnti-rimpelVerstevigingHydratatie en anti-rimpelHydratatie, wallen en kringenHydratatie
HuidtypeNormale en rijpe huidAlleRijpe huidNormale huidGevoelige huidRijpe huidAlleAlleAlleAlle
HuidzorgVochtarme huid, huidveroudering en vermoeide huidHuidverouderingHuidveroudering en vermoeide huidHuidverouderingHuidverouderingHuidverouderingVermoeide huid en huidverouderingVochtarme huid en huidverouderingVermoeide huid en vochtarme huidVermoeide huid en vochtarme huid
Verpakking PotTubePotPompPotPotPotTubeTubeTube met applicator
AlcoholvrijJaNeeNeeNeeJaNeeNeeNeeNeeNee
ParfumvrijJaJaNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNee
Volume (ml)15151520151515151010
Beoordeling9,59,398,98,78,68,37,67,47,3
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

2. De 5 beste oogcrèmes van 2022

Hierboven las je al dat de beste oogcrème toch sterk afhankelijk is van het doel dat je wil bereiken. Hierdoor is het ook voor ons niet mogelijk om te zeggen wat de beste oogcrèmes zijn. Daarom hebben we voor specifieke doelen gezocht naar de beste oogcrèmes en hebben we telkens aangegeven welke oogcrème best getest is.

1. Collistar oogcrème Biorevitalizing Eye Contour Cream

Collistar Biorevitalizing Eye Contour Cream

De Collistar oogcrème is volgens ons de beste oogcrème voor een vochtarme dameshuid die last heeft van huidveroudering. Deze goede oogcrème is gebaseerd op door dermatologen gebruikte ingrediënten en bevat daarnaast een innovatieve cocktail die het huidweefsel transporteert en de productie van hyaluronzuur stimuleert. De beste oogcrème van 2022 is alcohol- en parfumvrij en is hierdoor ook geschikt voor een gevoelige of vermoeide huid.

Bestel de Collistar oogcrème Biorevitalizing Eye Contour Cream bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Langdurige hydratatie
 • Goed anti-rimpeleffect
 • Geschikt voor zowel de normale als de verouderde huid
 • Bevat geen alcohol of parfum
 • Ook geschikt voor gebruik bij huidveroudering

Nadelen

  • Geen goedkope oogcrème
  • Niet geschikt voor mannen

 

 

 

2. Oogcrème Clinique For Men Anti-age eye cream

Clinique For Men Anti-age eye cream

Deze Clinique oogcrème is volgens ons de beste oogcrème voor mannen met een rijpere huid. De beste oogcrème voor mannen hydrateert onmiddellijk de droge huid en herstelt ook fijne rimpels en lijntjes. Tegelijkertijd is het de beste anti-wallen crème voor mannen en zorgt het meteen voor een jongere uitstraling. Deze goede oogcrème voor mannen is 100% alcohol- en parfumvrij en is getest op allergieën.

Bestel de Oogcrème Clinique For Men Anti-age eye cream bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Beste oogcrème voor mannen met een rijpere huid
 • Hydrateert onmiddellijk
 • Herstelt rimpels en fijne lijntjes
 • Vermindert wallen en donkere kringen
 • 100% parfumvrij en getest op allergieën

Nadelen

  • Geen goedkope oogcrème
  • Enkel geschikt voor mannen

 

 

 

3. Biotherm Life Plankton EyeBiotherm Life Plankton Eye

Deze goede oogcrème vinden we de beste oogcrème voor dames die last hebben van een vermoeide huid en wat versteviging kunnen gebruiken. Als een van de beste anti-rimpel oogcrèmes op de markt werkt het uiterst diepgaand en voorkomt het ook preventief de vorming van micro-rimpels. De ouderdomstekenen worden na ongeveer twee weken gebruik al heel goed verminderd, hoewel de eerste tekenen van vermindering al na 7 tot 8 dagen “zichtbaar” beginnen worden. En dat maakt deze oogcrème best getest voor de duidelijk rijpere huid.

Bestel de Biotherm Life Plankton Eye bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Goede oogcrème tegen lijntjes
 • Goede oogcrème tegen donkere kringen
 • Goede oogcrème tegen rimpels
 • Goede oogcrème tegen wallen
 • Wordt snel geabsorbeerd

Nadelen

  • Ontworpen voor de rijpere huid en dus minder geschikt voor jonge vrouwen
  • Is niet parfum- en alcoholvrij (minder geschikt voor de gevoelige huid)

 

 

 

4. ClarinsMen Baume Anti-Rides Yeux

ClarinsMen Baume Anti-Rides Yeux

De oogcrème ClarinsMen Baume Anti-Rides Yeux vinden we de beste oogcrème voor mannen die op zoek zijn naar versteviging. Het is ook een ideale oogcrème om een vermoeide blik weg te werken, de oogcontouren te versterken en beginnende rimpels glad te strijken. Daarnaast helpt deze goede oogcrème voor mannen de wallen onder de ogen te verminderen. Deze oogcrème voor mannen is iets goedkoper dan de Clinque oogcrème en is een uitstekend alternatief voor mannen met een normale huid.

Bestel de ClarinsMen Baume Anti-Rides Yeux bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Handig pompje voor een goede dosering
 • Verstevigt de huid
 • Versterkt de oogcontouren heel goed
 • Goede vermindering van wallen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

  • Niet parfum- en alcoholvrij
  • Minder geschikt voor de heel rijpe huid

 

 

 

5. Lancome oogcrème Rénergie Yeux Multi-Lift

Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift

Ter afsluiting eindigen we met de Lancome oogcrème Rénergie Yeux MultiLift. Deze Lancome oogcrème vinden we de beste oogcrème voor wie een gevoelige huid heeft, maar toch zoekt naar een goede oogcrème voor een zuivere huid. Zeker bij huidveroudering is deze Lancome oogcrème in dat geval de beste oogcrème van 2022. Deze goede oogcrème is verrijkt met Multi-Tension-Complex, wat voor een betere interactie met de verschillende huidlagen zorgt. Hierdoor voelt de huid rond de ogen meteen zachter, gladder en soepeler aan zonder risico op irritaties. Na ongeveer vier weken heb je al een zichtbaar resultaat.

Bestel de Lancome oogcrème Rénergie Yeux Multi-Lift bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Herstelt de huidveerkracht
 • Zichtbare vermindering van fijne lijntjes
 • Wallen slinken en donkere kringen vervagen
 • Geschikt voor alle huidtypes en voor de gevoelige huid
 • Mag ook ‘s avonds worden gebruikt

Nadelen

  • Niet parfumvrij
  • Geen goedkope oogcrème

 

 

3. Informatie over oogcrèmes

Een oogcrème kan verschillende doelen dienen en afhankelijk van het doel zal een andere oogcrème de beste zijn. Hieronder bespreken we verschillende situaties en geven we aan waarop je zoal moet letten als je de beste oogcrème zoekt.

3.1. Tegengaan van donkere kringen

In de eerste plaats kan je bijvoorbeeld de beste oogcrème tegen donkere kringen zoeken. Hier kunnen we twee situaties onderscheiden. Als de huid zonneschade heeft opgelopen, dat merk je als de donkere kringen blijven eenmaal je er even met je vinger op duwt, moet de beste oogcrème tegen donkere kringen een zonnefilter en lichtreflecterende deeltjes bevatten. Lichtreflecterende deeltjes verhelpen het probleem niet, maar helpen het wel te maskeren. Om de donkere kringen ietwat tegen te gaan, kies je dan weer voor een oogcrème met moerbei- of druivenextract. Deze ingrediënten remmen de aanmaak van melanine af waardoor je het probleem niet alleen maskeert.

Daarnaast kunnen donkere kringen ook het gevolg zijn van zichtbare bloedvaatjes. Dan zal de huid wel verkleuren als je even op de donkere kringen duwt. In zo’n geval helpt bovenstaande zonnecrème niet en kies je beter voor een hypoallergene oogcrème met cafeïnebestanddelen. Dergelijke formules helpen het uitzetten van de bloedvaten tegen te gaan en zorgen ervoor dat kapotte adertjes zich beter herstellen.

3.2. Tegengaan van wallen onder de ogen

Als je last hebt van zwellingen onder de ogen, heb je dan weer de beste oogcrème tegen wallen nodig. Dergelijke wallen ontstaan omdat je te veel vocht vasthoudt. Een gezonde levensstijl met meer slaap en minder alcohol is in principe de beste oplossing. Als dat niet lukt, omdat je nu eenmaal houdt van lekkere wijntjes en lange avonden, kan de beste anti-wallen crème een goed idee zijn. De beste crème tegen wallen bevat ingrediënten die het vocht helpen af te voeren. Vaak bevat de beste crème tegen wallen ginkgo biloba.

Weet wel dat zelfs de best geteste oogcrème tegen wallen enige tijd nodig heeft vooraleer het begint te werken. Bovendien zijn wallen ook deels genetisch bepaald en kan er sprake zijn van vetophoping. Dan zal zelfs de beste oogcrème tegen rimpels en wallen niet baten. Fotomodellen en artiesten gebruiken daarom al eens sperti-crème, een samentrekkende crème die eigenlijk wordt gebruikt om aambeien te behandelen. Wij raden het smeren van aambeienzalf echter af omdat het heel agressief is en je huid er net broos is. Voor je het weet krijg je met andere problemen af te rekenen.

3.3. Tegengaan van rimpels

De beste oogcrème tegen rimpels moet in de eerste plaats een anti-agingeffect hebben. Dit wil zeggen dat ingrediënten als karitéboter en retinol niet mogen ontbreken. Daarnaast moet de beste anti-rimpel oogcrème wat extra bescherming bieden en is een SPF-factor dan ook aangewezen. Ten slotte moet de beste anti-rimpel crème voor de ogen de huid verstevigen waardoor rimpels minder goed zichtbaar worden. Als een oogcrème aan deze eisen voldoet, heb je de beste oogcrème tegen rimpels te pakken.

3.4. Tegengaan van een droge huid

Tot slot kan je zoeken naar de beste oogcrème voor een droge huid. In zo’n geval zal de beste oogcontourcrème altijd hydraterende eigenschappen moeten bevatten en verzachting moeten bieden. Zo voorkom je dat je huid droog uitslaat. Kies voor een voedende crème met plantaardige oliën of met ubichinon-10.

 

4. De populairste merken oogcrèmes

Er zijn heel wat fabrikanten van oogcrème en allemaal lijken ze de focus wel elders te leggen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat iedereen wel een favoriet merk oogcrème heeft. Wel zijn er een aantal merken die het qua populariteit opvallend beter doen. Het gaat daarbij om de Clinique oogcrème, de Vichy oogcrème, de Filorga oogcrème, de Nivea oogcrème en de Biodermal oogcrème. Het zijn goede merken die we zeker aanraden.

5. Hoe is de lijst met beste oogcrèmes 2022 tot stand gekomen?

Net zoals bij ons onderzoek naar de beste anti-rimpel oogcrème van 2019 hebben we rekening gehouden met een aantal bestaande onderzoeken, zoals het onderzoek naar de beste oogcrème door Test Aankoop, het onderzoek naar de beste oogcrème door Consumentenbond en het onderzoek naar de beste oogcrème van 2018 zoals verschenen in Het Laatste Nieuws. Daarnaast hebben we ook zelf verschillende oogcrèmes vergeleken en rekenden we daarvoor op een team meiden en kerels met verschillende kwaaltjes. De bevindingen werden nauwgezet genoteerd. Tot slot hebben we ook reviews doorgenomen via betrouwbare websites als bol.com. Op basis van al deze informatie stelden we volledig objectief en onafhankelijk deze lijst met beste oogcrèmes samen.

Oogcreme beste

6. Zo breng je oogcrème correct aan

Het is niet alleen belangrijk dat je de beste oogcrème koopt want daarnaast moet je de oogcrème goed aanbrengen. Je hoeft er zeker geen jaren voor te studeren, maar er zijn toch wel een aantal aandachtspunten.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je enige voorzichtigheid aan de dag legt. Druk bijvoorbeeld even op de huid en bepaal waar het jukbeen zit. Oogcrème is altijd ontworpen om op deze plek aan te worden gebracht. Ga dus zeker niet te hoog smeren, maar beperk je tot deze regio. Zo voorkom je irritaties, terwijl de oogcrème toch goed wordt opgenomen en een bredere werking heeft. Controleer voor het aanbrengen ook altijd even tot waar je wimpers komen. Het laatste wat je wil is dat je rimpels kleine hoeveelheden oogcrème opnemen en in je oog katapulteren.

Gebruik zeker niet te veel oogcrème. Niet alleen omdat oogcrème vrij duur is (kijk maar even naar de prijs per ml), maar ook omdat het te besmeren oppervlak zo klein is en de huid gewoon niet veel oogcrème kan opnemen. Neem daarom altijd ongeveer een speldenkopje oogcrème op je ringvinger, de zachtste vinger die het minste huidbeschadiging kan opleveren, en breng vervolgens de oogcrème met voorzichtig kloppende bewegingen aan.

7. FAQ over oogcrème

Het zijn heus niet alleen mannen die al eens vragen over oogcrème hebben. We ontvangen regelmatig vragen en hoewel we ze onmogelijk allemaal kunnen beantwoorden, verzamelen we wel alle veelgestelde vragen en voorzien we ze van een antwoord. Hieronder zijn deze vragen en antwoorden weergegeven.

7.1. Kan ik oogcrème combineren met make-up?

Ja. Oogcrème is eigenlijk al een goede primer. Hierdoor kan je foundation en concealer net veel eenvoudiger en egaler aanbrengen.

7.2. Waar bewaar ik oogcrème?

Veel dames weten het niet, maar oogcrème wordt net zoals nagellak en mascara het beste in de koelkast bewaard. Oogcrème die koud wordt bewaard zou tot twee keer beter werken. Daarnaast helpt koude oogcrème ook de bloedcirculatie te bevorderen.

7.3. Waarom mag ik als man niet gewoon de oogcrème van mijn dochter of vrouw gebruiken?

Gelaatsverzorging is echt niet alleen een vrouwenzaak, maar vrouwen hebben wel andere noden. De mannenhuid bevat door de hoeveelheid testosteron in het mannenlichaam meer talg en vet, waardoor de huid tot 20% dikker is dan die van een vrouw. Het voordeel is dat het verouderingsproces hierdoor iets trager verloopt, maar anderzijds moet de oogcrème wel dieper kunnen doordringen. Hoe dan ook is de samenstelling van de oogcrème voor mannen dus helemaal anders. Er bestaan wel zogenaamde uniseks-oogcrèmes die eventueel het overwegen waard zijn, maar allicht heeft je dochter toch andere noden dan jij en hebben jullie twee verschillende oogcrèmes nodig.

8. Aanvullende producten voor oogcrème

De beste oogcrème is een eerste stap in de richting van een jonge en strakke huid, maar daar eindigt het zeker niet. Met de beste zonnecrème pak je bijvoorbeeld de risico’s voor verdere huidveroudering goed aan. Daarnaast raden we ook een goede cleaner, dagcrème en nachtcrème aan. Vergeet ook niet om wattenschijfjes in huis te halen en overweeg eventueel een kleine make-upspiegel zodat je ook op verplaatsing je goede oogcrème kan aanbrengen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews