Best Gekozen
Beste parfum voor vrouwen

Beste parfum vrouwen 2022

Wat is de lekkerste parfum voor vrouwen?

Een goed parfum voor vrouwen kies je natuurlijk niet zomaar. Tijdens de zoektocht naar een goede parfum voor vrouwen kan je dan ook niet zomaar naar merkjes kijken. Je moet ruiken, nog eens ruiken en nog drie keer ruiken. En dan stopt het. Na ongeveer vijf geuren ruik je de verschillen niet meer (goed) en moet je neus de nodige rust krijgen. Uiteindelijk ben je dan ook sterk aangewezen op winkelassistenten, influencers en reclamespotjes die je de weg moeten wijzen. Niet altijd doen zij dat zonder persoonlijke financiële voordelen in het vooruitzicht. Daarom hebben wij op deze pagina eerst het een en ander uitgelegd en hebben we nadien onze persoonlijke vrouwen geuren top 10 weergegeven. En dat volledig onafhankelijk en zonder op iemands loonlijst te staan.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Allure Chanel ParfumLoris Parfum 80° Lemon CologneTrussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum - Limited Edition

De beste vrouwen parfum van 2022 is volgens ons de bloemige Allure Chanel Parfum in een sprayverpakking. Het scoort 9,6/10 en kost +/- € 12,24 per ml, maar heel kleine dosissen volstaan.

Voor goedkope goede vrouwen parfum raden we de Eau de Cologne Parfum Loris 80° Lemon Cologne aan. Dit flesje heeft een frisse geur en een aangenaam prijskaartje van +/- € 0,13 per ml.

Oriëntaals is een van de top geuren voor dames en net daarom is de Trussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum - Limited Edition zo'n aanrader. Het scoort 9,4/10 en kost +/- € 0,48 per ml.

€ 183,60€ 6,95€ 24,-
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over de beste parfum voor vrouwen

Het vinden van de beste vrouwenparfum is een heel persoonlijk verhaal. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de lekkerste vrouwen parfum volgens mannen, maar uiteindelijk moet jij het dragen en moet jij je er goed bij voelen. Anderzijds is het ook geen complete willekeur en zijn er wel degelijk een aantal zaken waarop je kan letten als je top vrouwen geuren zoekt. Wij helpen je top parfum voor vrouwen te vinden en leggen je een aantal dingen uit.

1.1. Verschillende soorten parfum

Parfum, eau de parfum, eau de cologne en eau de toilette. Met al die benamingen is het niet onlogisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In de volksmond noemen we ze allemaal parfum, maar toch is het belangrijk om te weten dat het helemaal geen synoniemen zijn en dat het ook niks zegt over wat de beste of lekkerste vrouwen parfum is. Het voornaamste verschil zit zich in de geurconcentratie.

Parfum heeft de hoogste geurconcentratie van allemaal. Hier bestaat ongeveer twintig tot veertig procent van de vrouwen parfum uit geurbestanddelen. Deze vrouwen parfum is heel erg geconcentreerd en dat heeft ook een aantal voordelen. Zo kan je de vrouwen parfum veel eenvoudiger meenemen, blijft de geur veel langer hangen en is er minder verpakkingsmateriaal nodig. Anderzijds is het ook de duurste vrouwen parfum, maar omdat de dosis zo laag ligt (enkele druppeltjes volstaan al) kan je dat ook relativeren.

Vervolgens is er eau de parfum. Eau de parfum heeft ongeveer tien tot twintig procent geurbestanddelen. Deze vrouwen parfum blijft ook lang hangen, maar niet van ‘s ochtends vroeg tot midden in de nacht. Ook heb je er wat meer van nodig. Het is anderzijds goedkoper in aanschaf en het is toch nog steeds vrij luxueus, waardoor eau de parfum toch wel een populair cadeau is.

Nog een trede lager vinden we eau de toilette. Deze vrouwen parfum heeft maar vijf tot tien procent geurbestanddelen en is een stuk goedkoper. De geur blijft vrij kort hangen en daarom moet je gedurende de dag af en toe bijtanken. Bij elke toiletstop parfumeer je even en ruik je opnieuw fris. Je mag je vrouwen parfum dan wel niet vergeten.

De allergoedkoopste variant is ten slotte eau de cologne. Eau de cologne heeft een lage dosering geurbestanddelen van zo’n drie tot vijf procent. Het heeft een licht geurtje en de geur is ook snel verdwenen. Het is ideaal om te gebruiken als je jezelf snel een beetje opfrist, maar verwacht er geen wonderen van.

1.2. 7 verschillende geurfamilies

Niet alleen bestaan er verschillende soorten parfum voor vrouwen, maar uiteraard zijn er ook uiteenlopende soorten geurtjes voor vrouwen. Deze geurtjes voor vrouwen worden over het algemeen in zeven categorieën onderverdeeld. Elk geurtje wekt een ander gevoel op en op basis hiervan kan je op zoek gaan naar de beste parfum voor vrouwen.

In de eerste plaats is er de bloemige vrouwen parfum. Er zijn grote verschillen mogelijk want ze gaan van de geur van hyacinten naar violen, rozen, lelies enzovoort. Wel is het zo dat dit echt wel vrouwelijke parfums zijn die de vrouwelijkheid uitdragen, maar ook iets romantisch over zich heen hebben. Voor een romantisch avondje met je vriend is dit misschien wel de beste parfum voor vrouwen.

Vervolgens is er de citrus vrouwen parfum. Ook hier kan het gaan om uiteenlopende geuren en mixen die doen denken aan sinaasappels, citroenen, bergamotten enzovoort. Citrusgeuren geven over het algemeen een opgewekt, optimistisch en zonnig gevoel. Deze vrouwen parfum doet het vaak goed in de zomer.

Daarnaast zijn er de oriëntaalse geuren. Deze vrouwen parfum bevat vaak vanille-accenten en kruidentonen. Ze stralen kracht, zelfzekerheid en vastberadenheid uit. Het onderstreept het sterke karakter van de vrouw die overal haar mannetje kan staan.

Wil je daarentegen mysterieus, stijlvol en klassiek overkomen? Dan zijn de zogenaamde chypregeuren een goed idee. Hierin vind je accenten van onder meer patchoeli en eikenmos. Bij een eerste date waarbij jullie elkaar nog wat figuurlijk af moeten tasten, is het een goede parfum. Ook op restaurant of in de opera kan je zeker kiezen voor een chypregeurtje.

Voor een warme en energieke uitstraling zijn houtachtige tonen zoals eik en ceder beter geschikt. Het is een goede variant op de citrusgeuren en je kan deze vrouwen parfum ook uitstekend in de winter dragen. In ieder geval straalt deze vrouwen parfum energie, levenslust en zelfzekerheid uit.

Als voorlaatste zijn er de leergeuren. Deze leergeuren hebben vaak accenten die doen denken aan berken, tabak of rook. Ze worden vaak gedragen door mannen, maar er zijn ook goede vrouwenparfums die in dit spectrum vallen. Ze stralen dan wel vaak mannelijkheid en onafhankelijkheid uit. Vaak vallen ook uniseks-parfums binnen deze categorie.

Ten slotte zijn er nog de aromatische vrouwen parfums. Hieronder vallen geuren als lavendel, eikenmos en hout. Het zijn de geuren die het vaak goed doen in de slaapkamer en vooral ‘s avonds worden gebruikt. Natuurlijk zijn er wel varianten die het ook overdag goed doen, maar je zal merken dat ze vaak met woorden als “sexy” en “mysterieus” worden aangeprezen. Bij een zakelijke meeting zijn dergelijke aromatische geuren dan ook af te raden.

2. Dit zijn de beste vrouwen parfums van 2022

Wil je nieuwe vrouwen parfum kopen? Dan is het goed om te kijken welke parfum het beste is . Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de parfums getest op prijs, soort, geur, verpakking, volume en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Allure Chanel ParfumTrussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum - Limited EditionCHANEL N°5 Eau de parfumThe Ritual of Holi Eau My Gosh! Eau de ToiletteJo Malone London Black Cedar & JuniperThe Marc Jacobs Daisy Dream Eau de ToiletteCartier CaratHermès Eau d'Orange Verte eau de cologneNike Ion Woman Eau de Toilette
Loris Parfum 80° Lemon Cologne
1. Allure Chanel Parfum
2. Trussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum - Limited Edition
3. CHANEL N°5 Eau de parfum
4. The Ritual of Holi Eau My Gosh! Eau de Toilette
5. Jo Malone London Black Cedar & Juniper
6. The Marc Jacobs Daisy Dream Eau de Toilette
7. Cartier Carat
8. Hermès Eau d'Orange Verte eau de cologne
9. Nike Ion Woman Eau de Toilette
10. Loris Parfum 80° Lemon Cologne
Beste prijs€ 183,60€ 24,-€ 57,35€ 9,50€ 114,50€ 45,30€ 71,95€ 68,29€ 8,09€ 6,95
Soort parfumParfumEau de parfumEau de parfumEau de toiletteEau de cologneEau de toiletteEau de parfumEau de cologneEau de toiletteEau de toilette
GeurtypeBloemig, fris en oostersOriëntaals en bloemigBloemigFris, FruitigHoutachtigFruitigBloemigFruitigFrisFris
VerpakkingSprayPipetSpraySprayFlesSpraySprayFlesSprayFles
Volume (ml)15303515100501001003053
Beoordeling9,69,49,18,98,58,17,87,67,37
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste parfum voor dames van 2022

Op basis van de eerder aangehaalde richtlijnen kan je natuurlijk op zoek gaan naar de beste parfums voor vrouwen, maar dan nog zijn er soms zo’n subtiele geurverschillen dat je soms echt wel even moet zoeken naar je favoriet. Wij geven je de top vijf vrouwen parfum volgens onze testers weer en helpen je bij het vinden van de beste parfum voor vrouwen.

1. Allure Chanel ParfumAllure Chanel Parfum

Dit is volgens ons de beste parfum voor vrouwen. De geur bevindt zich ergens in het spectrum bloemig, fris en oriëntaals, waardoor de beste parfum voor vrouwen een echte alleskunner is. Bij iedere vrouw en elke gelegenheid komt de geur anders tot uiting en veel is daarbij afhankelijk van je overkoepelende modestijl. Door de hoge concentratie moet het wel voorzichtig en nauwkeurig worden aangebracht. Reken op een druppeltje op de hals, pols, decolleté en in de holte van de elleboog.

Bestel de Allure Chanel Parfum bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Bloemig, fris en oosters
 • Past zich moeiteloos aan de stijl en gelegenheid aan
 • Heel compact, weinig verpakking en eenvoudig mee te nemen
 • Ondefinieerbaar en heel luxueus

Nadelen

  • Geen goedkoop parfum voor vrouwen
  • Zorgvuldig aan te brengen

 

 

 

2. Trussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum – Limited Edition

Trussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum - Limited Edition

Trussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum – Limited Edition is een oriëntaalse parfum met bloemige accenten. Het werd in 2017 ontworpen door master perfumer Nathalie Lorson die eerder al parfums ontwierp als Versace Versus en Yves Saint Laurent Black Opium. Het is net iets minder krachtig dan de beste parfum voor vrouwen, maar een stuk goedkoper en nog steeds heel zuinig in gebruik. Je moet het dan ook met een pipet aanbrengen. De topnoten bevatten onder andere waterfruit en yuzu, gevolgd door hartnoten van jasmijnthee en oranjebloesem. De basisnoten zijn vanille, sandelhout en patchoeli.

Bestel de Trussardi Donna Drop by Drop Eau de Parfum – Limited Edition bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Beste oriëntaalse parfum voor vrouwen
 • Goed te doseren met een pipet en hierdoor zuinig in gebruik
 • Stijlvolle verpakking en zeer geschikt als cadeau
 • Niet alle vrouwen vinden aanbrengen met een pipet even fijn

Nadelen

  • Blijft geen hele dag hangen

 

 

 

 

3. Chanel n°5 Eau de parfumCHANEL N°5 Eau de parfum

Chanel n°5 Eau de parfum is een tijdloos parfum voor vrouwen en dit in een iconisch flesje. Het is een bloemige parfum voor vrouwen en het straalt vrouwelijkheid uit. Dit goed parfum voor vrouwen blijft heel lang hangen en is heel verleidelijk. Het komt in een handige sprayflacon en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een ideale parfum voor wie houdt van verfijnde tonen van jasmijn en meiroos.

Bestel de Chanel n°5 Eau de parfum bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Handige en iconische sprayflacon
 • Vrouwelijke bloemengeur
 • Tijdloos
 • Navulbaar

Nadelen

  • Niet jeugdig
  • Eau de Parfum blijft iets minder lang hangen dan parfum

 

 

 

4. The Ritual of Holi Eau My Gosh! Eau de Toilette

The Ritual of Holi Eau My Gosh! Eau de Toilette

Dit Rituals parfum voor vrouwen heeft een verfrissende geur die doet denken aan bergamot en sinaasappel, maar bevat ook verfrissende akkoorden die doen verlangen naar een zonnige zomerdag. Dit alles gaat ten slotte over in bloemige noten van jasmijn en freesia. Het is een goed vrouwenparfum die toch wel wat citrus in zich heeft. Wij vinden het de beste parfum voor jonge vrouwen die houden van zomerse feestjes, strandbars en een ongeremde levensstijl. The Ritual of Holi Eau My Gosh! Eau de Toilette is een licht parfum, dus breng niet alleen wat op je polsen aan maar ook op je decolleté, aan de binnenkant van je ellebogen en achter je oren.

Bestel de The Ritual of Holi Eau My Gosh! Eau de Toilette bij de volgende vertrouwde webshops:

Voordelen

 • Beste parfum voor jonge vrouwen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Bloemig en fris tegelijk
 • Uitstekend parfum voor in de zomer
 • Ook geschikt voor dagelijks gebruik

Nadelen

  • Eau de toilette is regelmatig opnieuw aan te brengen en minder duurzaam dan eau de parfum
  • Vrij rijkelijk aan te brengen

 

 

 

5. Jo Malone London Black Cedar & Juniper

Jo Malone London Black Cedar & Juniper

Jo Malone London Black Cedar & Juniper is een goed vrouwenparfum met een houtachtig geurtype. Het is een moderne en stedelijke eau de cologne voor vrouwen en is rijk aan bijzondere tonen als komijn, chilibladeren, cederhout en jeneverbes. Qua prijs-kwaliteitverhouding is het zeker een goed vrouwenparfum. Vooral in combinatie met Jo Malone Lime Basil & Mandarin Cologne is het een aanrader omdat je dan een toch wel blijvende citrustwist geeft aan de frisse houtachtige ondertonen. Het is een ideaal vrouwenparfum voor een warme maar frisse uitstraling.

Bestel de Jo Malone London Black Cedar & Juniper bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Een uitstekende kruidige en houtachtige geurnoot
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Goed te combineren om een houtachtige ondertoon te creëren
 • Heel modern en stedelijk
 • Ideaal herfstgeurtje

Nadelen

  • Eau de cologne blijft niet zo lang hangen en is regelmatig opnieuw aan te brengen
  • Geen goed geurtje voor in de zomer

 

4. De populairste merken parfum voor vrouwen

Naast onze persoonlijke top 10 parfums voor dames kan het ook handig zijn om even te kijken naar welke parfums goed scoren bij andere vrouwen. Volgens een artikel in Knack Weekend zijn vooral Chanel, Dior parfum voor vrouwen, het parfum Jean Paul Gaultier voor dames, het Armani parfum voor vrouwen, het Hugo Boss parfum voor vrouwen en de parfum Paco Rabanne voor vrouwen heel populair.

Op basis van het internetzoekgedrag van vrouwen kunnen we daar zeker nog een aantal andere goede parfums voor vrouwen aan toevoegen. Het gaat onder andere om de Gucci parfum voor vrouwen, de Calvin Klein parfum voor vrouwen, de Yves Saint Laurent parfum voor vrouwen, de One Million parfum voor vrouwen, de Hermes parfum voor vrouwen en de Michael Kors parfum voor vrouwen. Het gaat om grote en bekende merken die zeker goede parfums maken, maar dat wil nog niet automatisch zeggen dat het betere vrouwen parfums zijn dan hun zusjes in de lagere prijsklassen.

5. Hoe is de lijst met beste parfum voor vrouwen 2022 tot stand gekomen?

De lijst met beste parfums voor vrouwen is zorgvuldig en onafhankelijk door ons samengesteld. Hierbij hebben we met vijf meiden verschillende parfums geprobeerd (niet allemaal na elkaar) en gingen we ook de mening van een aantal mannen na. De parfums die we het best vonden hebben we vervolgens aan een duurtest onderworpen. We hebben allemaal een persoonlijke score aan de parfums gegeven en op basis hiervan stelden we een voorlopige parfum top 10 voor dames samen. Vervolgens hebben we ook nog even de meningen van andere consumenten nagegaan, onder andere via betrouwbare websites als bol.com en Douglas. Op basis van al deze informatie hebben we volledig onafhankelijk deze vrouwen parfum top 10 samengesteld.

Vrouwen parfum beste

6. Vrouwenparfums zonder alcohol

Een vrouwenparfum bestaat in principe altijd uit een oplosmiddel en geurstoffen. Alcohol is daarbij het eenvoudigst toe te passen oplosmiddel. Toch heeft alcohol ook nadelen, zeker omdat het in de zon al eens kan zorgen voor jeuk, vlekken en irritatie. Net daarom zijn er ook parfums zonder alcohol op de markt.

Een eerste voorbeeld daarvan is parfumcrème. Dit bestaat uit een vette stof, vaak candelillawas of bijenwas, die op de huid te smeren is. Zo’n parfum voor vrouwen moet je dus niet spuiten, maar smeren en wachten tot het intrekt. Het irriteert niet, maar het hydrateert wel je huid. Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen. Daarnaast is er ook parfumolie. Dit is een dikkere substantie dan klassieke parfum en ook dit breng je gewoon op je polsen aan.

Ten slotte bestaat er ook zoiets als haarparfum. Het haar is heel goed in het vasthouden van geur en haarparfum zorgt er dan ook voor dat je de hele dag lekker blijft ruiken. Haarparfum bevat nooit alcohol, wat heel slecht zou zijn voor je haar.

7. FAQ over parfum voor vrouwen

Parfumeur word je niet zomaar. Een goede parfumeur beschikt altijd over een scheikundige achtergrond en heeft vaak een opleiding gevolgd aan een speciale neuzenschool. Als een parfumeur zijn opleiding heeft afgerond, kan hij zo’n 3.000 verschillende basisgeuren herkennen, benoemen en chemisch analyseren. Heb jij niet zo’n opleiding gevolgd? Dan is het maar logisch dat je nog een aantal vragen over vrouwenparfum hebt. Hieronder beantwoorden we de belangrijkste vragen.

7.1. Mag ik online aangekochte parfum voor vrouwen retourneren?

Net zoals bij andere producten is er ook een herroepingsrecht voor parfum die online werd gekocht, maar wettelijk gezien is er een uitzondering voor parfum en cosmetica waarvan de zegel werd verbroken. Dat maakt het natuurlijk moeilijk om de parfum uit te proberen. Als je een vrouwenparfum wil uitproberen vooraleer je het koopt, kan je eigenlijk niet anders dan naar de winkel gaan en hopen dat je het daar kan testen. Dat is niet altijd mogelijk.

Onze tip? Lees je goed in en lees een aantal reviews van vrouwen die de parfum eerder al hebben uitgeprobeerd. Op de websites waar wij naar verwijzen, zijn er vaak goede reviews terug te vinden. Onze mening over de beste parfum voor vrouwen heb je natuurlijk ook al.

7.2. Ben ik met een goed vrouwen parfum verleidelijker?

Reclamespotjes durven dat al eens uit te laten schijnen, maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat aangeeft dat (aromatische) parfums als afrodisiacum werken. Wel is het zo dat het gevoel dat een parfum je sexy maakt, helpt om ook daadwerkelijk sexy te worden. Dat komt omdat vrouwen die zich sexy voelen en een vorm van lust hebben, feromonen vrijgeven die wel heel opwindend kunnen werken. Onrechtstreeks is parfum wel een hulp, maar eigenlijk zit het dus allemaal in je hoofd.

7.3. Hoelang kan ik een geopend parfum bewaren?

Dat verschilt van parfum tot parfum. Als je een parfum op een droge en koele plek en uit het zonlicht bewaart, kan je het nog 6 tot 18 maanden bewaren. Wel zal er gaandeweg steeds meer geur verloren gaan. Vooral bloemige geuren gaan lang mee, terwijl citrusgeuren vrij snel hun geur verliezen.

8. Aanvullende producten

Naast parfum heb je eigenlijk niet meteen veel nodig. Wel kan je eventueel een aantal testersticks kopen om zelf even te bepalen welke parfum het vandaag gaat worden. Een opbergzakje is natuurlijk ook handig, zeker als je je eau de toilette meeneemt. Daarnaast kan een deodorant nog steeds handig zijn als je gaat zweten. Een parfum is er per slot van rekening om een geur aan te brengen, terwijl een deodorant helpt om geuren te maskeren. Na het sporten kan je dan ook beter deodorant gebruiken. Een andere reden daarvoor is dat parfum veel sterker wordt als je gaat zweten, waardoor je ineens wel heel veel geur aan het verspreiden bent.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews