Best Gekozen
Beste pastamachine

Beste pastamachine 2022

Wat is de beste pastamachine voor lasagne, spaghetti en andere pastasoorten?

Met een goede pastamachine maak je lekker verse pasta. Een goede pastamachine kan je pasta al in 10 minuten klaar hebben. De pastasmaak is veel lekkerder en bovendien kan je heel creatief zijn. Natuurlijk is het wel zo dat je maar beter kiest voor een goede pastamachine, want de mogelijkheden verschillen vaak sterk. Hieronder leggen we uit waarop je moet letten en benoemen we een aantal goede keuzes.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Philips Pasta Maker HR2382 10
Haushalt Pasta MakerKlarstein Pastamania

De Philips Pasta Maker HR2382/10 is volgens ons de beste pastamachine. De beste pastamachine is geschikt voor acht verschillende soorten pasta's en mengt zelfs het deeg. De beste pastamachine kost +/- € 250,99.

De Haushalt Pasta Maker is een goedkope maar goede pastamachine voor drie pastasoorten. De dikte is bij deze goede pastamachine instelbaar. Deze manuele pastamachine is verkrijgbaar vanaf +/- € 26,68.

Onze voorkeur gaat uit naar de vrij onbekende Klarstein Pastamania. Dit is een goede pastamachine voor zeven pastasoorten. De pastamachine werkt bijzonder stil en is heel stijlvol. Je koopt 'm voor +/- € 149,99.

€ 250,99€ 26,68€ 149,99
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over pastamachines

Wat is de beste pastamachine? Dat is een tikkeltje persoonlijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op kan letten. Hieronder benoemen we ze en leggen we het een en ander voor je uit.

1.1. Elektrisch of handmatig?

Vroeger zweerde men bij handmatige pastamachines. Dergelijke pastamachines komen nog steeds voor en bestaan uit een roller, snijder, handvat en een dikte-draaiknop. Ze zijn wat lastiger in gebruik, maar ze blijven populair. Dat heeft ermee te maken dat ze langere pasta’s kunnen maken, zoals pappardelle en capellini. Een elektrische pastamachine maakt je het leven dan weer eenvoudiger. Je hoeft vaak enkel de ingrediënten toe te voegen en de pastamachine doet de rest. Het werkt over het algemeen met een pers en niet met een snijder waardoor heel lange pasta niet tot de mogelijkheden behoort.

1.2. Functies en pastasoorten

Zowel handmatige als elektrische pastamachines zijn altijd voor een aantal specifieke pasta’s geschikt. Meestal gaat het minstens om lasagne en spaghetti, maar daarnaast zijn er natuurlijk nog veel mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld ravioli wil maken, moet je toch echt eerst even controleren of de pastamachine dit wel kan.

1.3. Onderhoud

Je werkt met bloem en dan wordt het al snel een knoeiboel. Ga daarom altijd na of je de pastamachine eenvoudig kan reinigen. Het is bijvoorbeeld een pluspunt als je de schalen en losse onderdelen in de vaatwasmachine kan stoppen, maar ook dan moet je ze vaak eerst even laten weken in warm water. Hierover communiceren producenten vaak niet goed. Neem een aantal reviews door om hier meer duidelijkheid over te verkrijgen.

2. Dit zijn de beste pastamachine van 2022

Wil je een nieuwe pastamachine kopen? Dan is het goed om te kijken welke pastamachine het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Philips Pasta Maker HR2382 10Marcato Atlas MultipastaKlarstein PastamaniaPhilips HR2334 12 Viva CollectionWeis Pasta MachineIMPERIA Pastamachine IPasta La RossaMarcato Atlas 150GEFU Pasta PerfettaKitchenCraft World of Flavours PastamachineHaushalt Pasta Maker
1. Philips Pasta Maker HR2382/10
2. Marcato Atlas Multipasta
3. Klarstein Pastamania
4. Philips HR2334/12 Viva Collection
5. Weis Pasta Machine
6. IMPERIA Pastamachine IPasta La Rossa
7. Marcato Atlas 150
8. GEFU Pasta Perfetta
9. KitchenCraft World of Flavours Pastamachine
10. Haushalt Pasta Maker
Beste prijs€ 250,99€ 168,25€ 149,99€ 129,-€ 74,52€ 89,95€ 71,17€ 54,95€ 42,21€ 26,68
Afmeting (l x b x h in cm)21,5 x 34,3 x 31,520 x 21 x 15,533 x 22 x 1935 x 13,5 x 28,724 x 22 x 2220,5 x 17,5 x18,520 x 21 x 15,533 x 22 x 1922 x 22 x 1520 x 20 x 15
Aantal pastatypes8674333333
MateriaalKunststofRvs en geanodiseerd alumniumKunststof

Kunststof

Rvs

Rvs

Rvs en geanodiseerd alumnium

Rvs

Rvs

Rvs

TypeElektrischManueelElektrischElektrischManueelManueelManueelManueelManueelManueel
Inclusief tafelklemNeeJaNeeNeeJaJaJaJaJaJa
Instelbare dikteNeeJaNeeNeeJaJaJaJaJaJa
Beoordeling9,59,198,98,88,58,487,67,4
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste pastamachines van 2022

Je hebt best wel wat keuze als je op zoek bent naar de beste pastamachine, maar je mag zeker niet zomaar de eerste de beste pastamachine kopen. Hieronder lichten we dan ook onze favorieten toe en hebben we het over hun plus- en minpunten.

1. Philips Pasta Maker HR2382/10

Philips Pasta Maker HR2382 10

De beste pastamachine van 2022 is volgens ons de Philips Pasta Maker HR2382/10. Met de beste pastamachine geniet je al binnen 10 minuten van verse pasta. De beste pastamachine heeft een geïntegreerde weegschaal en heeft acht vormschijven. Met de beste pastamachine maak je dan ook spaghetti, penne, fettuccine, lasagne, tagliatelle, pappardelle, capellini en dikke spaghetti. De beste pastamachine kan tot 725 kg kracht uitoefenen, waardoor de pasta een perfecte structuur heeft waar zelfs Italianen van versteld zullen staan.

Bestel de Philips Pasta Maker HR2382/10 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Geschikt voor 8 verschillende pastasoorten
 • Geïntegreerde weegschaal (weegt automatisch de bloem)
 • Perfecte textuur en smaak
 • Inclusief receptenboekje
 • +/- 3 porties zijn al klaar in 10 minuten

Nadelen

  • Vrij groot en zwaar
  • Vrij prijzige pastamachine

 

 

 

2. Marcato Atlas MultipastaMarcato Atlas Multipasta

De Marcato Atlas Multipasta is volgens ons de beste pasta machine die manueel te bedienen is. De beste pasta machine die manueel te bedienen is, gebruik je voor het maken van lasagne, fettuccini, tagliolini, ravioli, spaghetti en reginette. De beste pasta machine die manueel te bedienen is, is gemaakt van roestvrij staal en is uitermate stevig. Het wordt geleverd inclusief handige recepten en de pastadikte is instelbaar.

Bestel de Marcato Atlas Multipasta bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Hoogwaardige bouwkwaliteit (rvs en geanodiseerd aluminium)
 • Inclusief tafelklem
 • Instelbare dikte
 • Geschikt voor 6 verschillende pastasoorten

Nadelen

  • Manueel te bedienen
  • Onderdelen zijn niet vaatwasmachinebestendig
  • Vrij groot en zwaar

 

 

 

3. Klarstein PastamaniaKlarstein Pastamania

De Klarstein Pastamania is een heel goede pastamachine van Klarstein. Deze goede pastamachine is elektrisch en mengt dik deeg. De opzetstukken van deze goede pastamachine zijn vaatwasmachinebestendig en de motor is erg krachtig, waardoor je al in enkele minuten een halve kilo deeg laat kneden. Na ongeveer 10 minuten kan je beginnen met je pasta te koken. Deze goede pastamachine komt met zeven verschillende opzetstukken.

Bestel de Klarstein Pastamania bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • 7 opzetstukken
 • Opzetstukken zijn vaatwasmachinebestendig
 • Krachtige motor voor superieure pastakwaliteit
 • Behoorlijk stil (60 dB)
 • Overzichtelijk leddisplay

Nadelen

  • Exclusief tafelklemmen
  • Dikte is niet instelbaar
  • Kunststof behuizing

 

 

 

4. Philips HR2334/12 Viva Collection

Philips HR2334 12 Viva Collection

De Philips HR2334/12 Viva Collection is een goede pastamachine waarmee je ook noedels kan maken. Deze goede pastamachine werkt volledig automatisch en maakt heel goede pasta, maar doet er wel iets langer over dan de beste pasta machine van Philips. Een pluspunt is de vulopening zodat je via allerlei toevoegingen een bijzondere twist aan je pasta kan geven. Deze goede pastamachine komt met vier pastaschijven zodat je fettuccini, lasagne, penne en spaghetti kan maken. Ook ontvang je een receptenboekje zodat je meteen met deze goede pastamachine aan de slag kan gaan.

Bestel de Philips HR2334/12 Viva Collection bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Automatisch de juiste consistentie
 • Eenvoudig extra ingrediënten toevoegen
 • Maak in een keer pasta voor 5 personen
 • Pastaschijven mogen in de vaatwasmachine
 • Inclusief receptenboek, schoonmaaktool en maatbekers

Nadelen

  • Exclusief tafelklem
  • Dikte is niet instelbaar
  • Duurt even vooraleer de pasta klaar is

 

 

5. Weis Pasta MachineWeis Pasta Machine

De Weis Pasta Machine is een goede pastamachine voor manueel gebruik. Deze goede pastamachine gebruik je voor het maken van lasagne, tagliatelle en spaghetti. Hierbij kan je kiezen tussen een van de negen diktes. Deze goede pastamachine is gemaakt van roestvrij staal en heeft dan ook een goede bouwkwaliteit. Dankzij de tafelklem blijft alles op z’n plek staan en met de handige meegeleverde recepten kan je meteen uit de voeten. Mamma mia, bellissima!

Bestel de Weis Pasta Machine bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Dikte is aanpasbaar
 • Hoogwaardige bouwkwaliteit
 • Inclusief tafelklem en receptenboekje
 • Extra accessoires verkrijgbaar (ravioli-opzetstuk en bijpassende droogstandaard)

Nadelen

  • Geschikt voor slechts 3 pastasoorten
  • Manueel te bedienen
  • Vrij zwaar

 

 

4. De populairste merken pastamachines

De Philips-pastamachine moet een van de populairste keuzes zijn en dat verbaast ons niet. Ze maken namelijk heel goede pastamachines en ook onze beste pasta machine is er een van Philips. Daarnaast doet ook de Imperia-pastamachine het goed, net zoals de Marcato-pastamachine, de Inno Cuisinno-pastamachine, de pastamachine Kenwood, de Atlas-pastamachine en de Gefu-pastamachine. De Trebs-pastamachine, de Gusta-pastamachine en de pasta machine Shule vervolledigen deze top 10 met populaire pastamachines.

5. Hoe is de lijst met beste pastamachines 2022 tot stand gekomen?

Voor deze lijst met beste pastamachines hebben we de elektrische pastamachines in de eerste plaats technisch vergeleken, maar hielden we bovendien ook rekening met de bouwkwaliteit. Dat laatste speelde uiteraard ook bij hun manuele broertjes een rol. Daarnaast hebben we de mogelijkheden vergeleken en hebben we natuurlijk veel pasta geproefd. Ten slotte lazen we talloze reviews via diverse websites als Coolblue en bol.com. Op basis van al deze factoren hebben we deze persoonlijke lijst met beste pasta machines in eer en geweten samengesteld.

Pastamachine beste

 

6. Tips voor het koken van de lekkerste pasta

Je moet natuurlijk niet alleen de beste pasta machine in huis halen, maar je schenkt maar beter ook wat aandacht aan het kookproces. Daarom deze handige tips om de lekkerste pasta te koken:

 • Gebruik voldoende water, ongeveer 1 liter per 100 gram pasta.
 • Voeg de pasta, net als een scheutje zout, pas toe wanneer het water goed kookt. Zet het deksel meteen voor 2/3 op de pot zodat het snel weer aan de kook gaat.
 • Voeg korte pasta in meerdere keren toe en lange pasta in één keer.
 • Roer doorheen de pasta met een houten pollepel.
 • Doe de pasta na het afgieten meteen in een voorverwarmde schaal en voeg een beetje boter toe om plakken te voorkomen.
 • Spoel de pasta nooit met koud water af als je pasta in een koude salade wil gebruiken, maar laat het zelf afkoelen.

7. FAQ over pastamachines

Hieronder hebben we een aantal vragen over het bereiden van verse pasta beantwoord. Zo kan je meteen aan de slag gaan met je nieuwe pastamachine.

7.1. Hoelang moet zelfgemaakte verse pasta koken?

Dit valt moeilijk te zeggen en is afhankelijk van de dikte van de pasta. Verse pasta moet in elk geval minder lang koken dan droge pasta uit een verpakking. Gedroogde, verse pasta die je zelf hebt gemaakt, moet ongeveer 2 tot 5 minuten koken afhankelijk van de dikte. Voor ongedroogde verse pasta moet je rekenen op een droogtijd van ongeveer een halve minuut tot een minuut.

7.2. Hoeveel verse pasta moet ik maken per persoon?

Je moet meer verse pasta maken dan je gewoon bent van bij droge pasta uit een pakje. Dat komt omdat droge pasta veel vocht opneemt. Voorzie daarom 100 tot 125 gram, afhankelijk van de eetlust van de betrokkene en van wat er bij de pasta wordt gegeten.

8. Aanvullende producten voor pastamachines

Naast de beste pasta machine zal je nog een aantal accessoires kunnen gebruiken, zoals een keukenweegschaal en een pastadroger. Een pastadroger gebruik je om je pasta op te hangen zodat het eenvoudig aan de lucht kan drogen. Daarnaast heb je natuurlijk ook een kookpan nodig. Ten slotte valt ook een pastakookboek te overwegen. Vooral het kookboek ‘Pasta’ van chef-kok Carla Bardi is wat ons betreft een aanrader.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews