Best Gekozen
Beste kindermatras

Beste peutermatras 2024

Meer slaapcomfort voor je kleintje dankzij een goed peutermatras

Een peuter brengt relatief veel tijd door in zijn of haar bedje. Bovendien groeien deze jonkies ook als kolen. Ze hebben daarom behoefte aan een goed peutermatras dat hun lichaampje optimaal ondersteunt. Een goed peutermatras zal het slaapcomfort verhogen. Doordat in deze periode ook vaak wordt begonnen met de zindelijkheidstraining en een ongelukje niet altijd te voorkomen is, is het aan te raden om te kiezen voor een goed peutermatras met een afneembare tijk die op een voldoende hoge temperatuur te wassen is. Vraag jij je af welke peuter matras best getest is? Je ontdekt het op deze pagina. Je vindt hier ook meer informatie over hoe je een goed peutermatras kan herkennen.

Dit zijn de beste peutermatrassen van 2024

In de top 10 beste peutermatras zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste peutermatrassen van 2024 uitgelicht

Bij het zoeken naar een goed peutermatras dien je onder andere rekening te houden met het formaat van de matras, alsook met de geschiktheid voor de bedbodem. Dat is echter zeker niet het enige waarop je dient te letten tijdens je zoektocht naar een goed peutermatras. Complex? Dat hoeft het niet te zijn. Wij zochten voor jou namelijk reeds uit welke peuter matras best getest is. Lees er hieronder meer over.

Slaaploods.nl Eagle

Als je vindt dat de beste peutermatras 70×140 cm moet meten, is de Slaaploods.nl Eagle aan te raden. De beste peutermatras van 2024 heeft een kern van hoogwaardig SG25-schuim en is twaalf centimeter dik. Naast het feit dat de beste peutermatras 70×140 cm meet, is het ook te verkrijgen in de uitvoeringen 60 x 120 cm, 70 x 150 cm en 70 x 160 cm. De beste peutermatras heeft een afneembare matrashoes die te wassen is op zestig graden. De matras heeft aan drie zijden een rits. De beste peutermatras is aan twee zijden te beslapen en is antiallergisch ontworpen. Het is een ideale keuze voor kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Bekijk de Slaaploods.nl Eagle bij deze vertrouwde webshops:


Princessdekbedden Comfort Peutermatras

De tweede beste peutermatras van 2024 is volgens ons de Princessdekbedden Comfort Peutermatras 70 x 160 x 10 cm. Het is een goed peutermatras met een kern van polyether (SG25). Het biedt een goede ondersteuning en een hoog slaapcomfort. De tweede beste peutermatras is geschikt voor kinderen die tot vijftig kilogram wegen en kan onder andere worden gebruikt op een gaatjesbodem, spiraalbodem, lattenbodem en boxspring. Zoals je het van een goed peutermatras mag verwachten, is het uitgerust met een afritsbare hoes. Deze hoes is antiallergisch ontworpen en kan worden gewassen op dertig graden. Dat is toch een minpuntje. Qua hygiëne is het namelijk altijd beter dat je een hoes op een hogere temperatuur kan wassen, zo gaan de bacteriën dood. De matras meet 70 x 160 cm en is tien centimeter dik.

Bekijk de Princessdekbedden Comfort Peutermatras bij deze vertrouwde webshops:


Hypnia Kids Matras

De Hypnia Kids Matras is een goed peutermatras die maar liefst dertien centimeter dik is. De derde beste peutermatras heeft een zomerkant en een winterkant en biedt een stevige, evenwichtige ondersteuning. Het is uitgerust met een luchtdoorlatende tijk. Zoals je het van een goed peutermatras mag verwachten, is het bovendien Oeko-tex-gecertificeerd. Niet alleen meet de derde beste peutermatras 70×140 cm, bovendien is het ook te verkrijgen in de uitvoering 60 x 120 cm. De derde beste peutermatras van 2024 is gemaakt van polyurethaanschuim en onderging een natuurlijke GreenCare-behandeling, waardoor het hypoallergeen is.

Bekijk de Hypnia Kids Matras bij deze vertrouwde webshops:


Slaaploods.nl Galaxy Peuter Matras

De vierde beste peutermatras van 2024 is volgens ons de Slaaploods.nl Galaxy Peuter Matras 70 x 140 cm. Doordat de vierde beste peutermatras 70×140 cm meet, is het geschikt voor de meeste peuterbedjes. Het gaat om een goed peutermatras op basis van hoogwaardig HR45-koudschuim. Het beschikt over een matrashoes met een rits over drie zijden. Hierdoor kan je de hoes gemakkelijk verwijderen om het te wassen. Deze hoes is antiallergisch en kan worden gewassen op veertig graden. De vierde beste peutermatras kan op beide zijden worden beslapen en is ideaal voor kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Niet alleen kan de vierde beste peutermatras 70×140 cm meten, want het is ook te verkrijgen in het formaat 70 x 150 cm.

Bekijk de Slaaploods.nl Galaxy Peuter Matras bij deze vertrouwde webshops:


Bedworld Collection Peuter Matras Koudschuim Air

Wil je een goed peutermatras op basis van koudschuim kopen? Dan is de Bedworld Collection Peuter Matras Koudschuim Air 70 x 140 cm aan te raden. De vijfde beste peutermatras van 2024 is samengesteld door specialisten. Deze koudschuimmatras biedt een goede ventilatie en is ontworpen om een goede ondersteuning te bieden, terwijl lichamelijke klachten worden voorkomen. Naast de kern van HR-koudschuim reken je ook op een afneembare hoes. De matras is ongeveer tien centimeter dik. Het gaat om een goed peutermatras met het formaat 70 x 140 cm. Het is tevens te verkrijgen in het formaat 70 x 150 cm, alsook in een ledikantformaat.

Bekijk de Bedworld Collection Peuter Matras Koudschuim Air bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over peutermatrassen

Als mama of papa wil je natuurlijk dat jouw peuter matras best getest is. Je wil namelijk het beste voor je kleintje en je wil je lieve peuter maximaal ondersteunen tijdens zijn of haar ontwikkeling, waarbij een goede nachtrust natuurlijk essentieel is. En een goede nachtrust voor je peuter is ook een goede nachtrust voor jou. We geven aan waarop je zoal moet letten als je op zoek bent naar een goed peutermatras.

Afmetingen van een goed peutermatras

Peutermatrassen zijn te verkrijgen in verschillende formaten. De maat die je nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de afmetingen van het peuterbedje. Populaire formaten zijn 70 x 140 cm, 70 x 150 cm en 70 x 160 cm. Daarnaast zijn er ook bredere matrasjes te vinden, bijvoorbeeld 80 x 140 cm. Onder andere IKEA heeft peuterbedden en peutermatrasjes die net wat ruimer en breder zijn. Hoe groter een matras is, hoe groter de stap van een ledikant naar het peuterbedje is. Maar ook: hoe langer je het bedje en de matras kan gebruiken.

Materiaal van een goed peutermatras

Net als matrassen voor volwassenen zijn peutermatrassen in verschillende materialen te verkrijgen. Polyether komt bijvoorbeeld vaak voor. Voor volwassenen is dat niet altijd stevig genoeg, maar voor de lichtere peutertjes biedt het wel voldoende stevigheid. Daarnaast is ook koudschuim een goede keuze. Dit is wat harder, maar het biedt wel een uitstekende ondersteuning en het scoort goed op het gebied van ventilatie. Het is verder wat duurder, maar het is ook kwaliteitsvoller dan polyether. Bovendien gaat het langer mee. Zeker als je nog een extra kinderwens hebt, is het een goed idee om te investeren in een matras van koudschuim. Dan kan het volgende kindje de matras ook gebruiken.

Hygiëne bij een goed peutermatras

Het is belangrijk dat de kern en de matrashoes eenvoudig te reinigen zijn. Wij geven de voorkeur aan washoezen met een rits in drie richtingen. Met name hoezen die je gemakkelijk kan verwijderen en die machinaal kunnen worden gewassen. Bij voorkeur kan je de hoes op minstens zestig graden wassen, zo gaat de huisstofmijt dood.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste peutermatras

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede peutermatrassen met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande peutermatrassen, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken peutermatrassen

Natuurlijk kan je voor de aanschaf van een peutermatras IKEA een bezoekje brengen of kan je bij Leenbakker peutermatras na peutermatras vergelijken en dit zonder een merkvoorkeur. Voor sommige mensen is een goed merk echter onontbeerlijk. Een populair merk is wat dat betreft de AeroSleep peutermatras. AeroSleep heeft het doel om baby’s en peuters veilig te laten slapen. Daarvoor ontwikkelt men al meer dan twintig jaar veilige slaapproducten. Alles is ontworpen conform wetenschappelijke testen en is het resultaat van een knap staaltje innovatie. Voor andere populaire merken peutermatrassen dien je te denken aan onder meer Babypark en aan het Franse merk Kadolis.

Hoe is de lijst met beste peutermatrassen 2024 tot stand gekomen?

Wij zijn met veel zorg op zoek gegaan naar welke peuter matras best getest is. Daarvoor hebben we de samenstelling van de matrassen bestudeerd. We focusten onder meer op de geboden ondersteuning en we hadden ook aandacht voor hygiënische eisen. Zo geven we bijvoorbeeld de voorkeur aan een tijk die op ten minste zestig graden kan worden gewassen, hoewel dat steeds zeldzamer lijkt te worden.

We hebben alle matrassen uitgeprobeerd en we hebben ook andere onderzoeken geraadpleegd. We gingen bijvoorbeeld na of de beste peutermatras Consumentenbond kan bekoren. Verder namen we reviews door. Het gaat niet alleen om de reviews die op grote en bekende webshops te vinden zijn, maar ook om de reviews op de kleinere en minder bekende webshops. Op basis van al deze informatie kunnen wij zeggen welke peuter matras best getest is.

Tips voor een peuter met een allergie voor huisstofmijt

Er zijn heel wat kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Peuters die last hebben van een huisstofmijtallergie kunnen het moeilijk hebben om te slapen, doordat ze niet zo soepel kunnen ademhalen. Tranende ogen, niesbuien, wakker worden met een loopneus, vermoeidheid, hoofdpijn en astmaklachten zijn stuk voor stuk symptomen van een allergie voor huisstofmijt. Het is belangrijk om deze allergie vast te laten stellen en om het peuterbedje hierop aan te passen. Daarom ook de onderstaande tips.

  • Kies voor een peutermatras met antiallergische eigenschappen
  • Was het beddengoed en de tijk wekelijks op ten minste 60°C
  • Gebruik een synthetisch of katoenen dekbed
  • Gebruik een synthetisch of katoenen hoofdkussen
  • Leg geen knuffels in bed en geef enkel synthetische knuffels
  • Doe knuffels regelmatig in de vriezer, dan gaan de huisstofmijten dood
  • Stofzuig zo vaak mogelijk, het liefst elke dag, de slaapomgeving
  • Ventileer de kinderkamer minstens een half uur per dag
  • Zorg voor voldoende zonlicht in de kamer, dan plant de huisstofmijt zich minder snel voort

Uiteraard blijft het belangrijk om hiernaast de medische adviezen op te volgen. Zo kan de arts bijvoorbeeld een anti-allergiemedicijn voorschrijven.

Veelgestelde vragen over peutermatrassen

Zoals altijd heb jij het beste voor met je kindje. En al helemaal als het over zijn of haar goede nachtrust gaat. Daarom is het maar normaal dat jij een goed peutermatras wilt kopen en dat je hier nog een aantal vragen over hebt. Wij geven niet alleen aan welke peuter matras best getest is, maar beantwoorden ook een aantal veelgestelde vragen over peutermatrassen.

Is voor een peutermatras koudschuim een goede keuze?

Ja, koudschuim is zeker een goede keuze voor een peutermatras. Koudschuim is heel veerkrachtig en biedt enorm veel steun. Daarnaast zorgt de open celstructuur ervoor dat de matras goed ventileert en veel vocht doorlaat. Goede koudschuimmatrassen gaan ook erg lang mee en bieden een goede progressieve tegendruk. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een kwaliteitsvolle koudschuimmatras met een voldoende hoge HR-waarde.

Wat is de ideale maat peutermatras?

De maat die jij nodig hebt, is uiteraard afhankelijk van de grootte van het peuterbed. De meeste peuterbedden meten 140 x 70 cm en zijn dus net wat groter dan een ledikant (120 x 60 cm). Het nadeel hiervan is dat kinderen relatief snel het peuterbed zijn ontgroeid. Daardoor geven sommigen ook de voorkeur aan een iets groter formaat, namelijk 150 x 70 cm of 160 x 70 cm. Dit laatste is wel al meteen heel groot. Het verschil met een eenpersoonsbed is dan vrij beperkt. Het kan, maar veel groter zouden we dan toch niet gaan zitten. Over het algemeen raden wij peuterbedden en matrassen met het formaat 140 x 70 cm of 150 x 70 cm aan.

Aanvullende producten voor peutermatrassen

Naast een goed peutermatras heb je natuurlijk ook een goed peuterbed nodig. Er is niet zo heel veel verschil tussen een kinderbed en een peuterbed. Een kinderbed heeft het formaat van een normaal eenpersoonsbed, terwijl een peuterbed qua afmetingen ergens tussen een ledikant (120 x 60 cm) en een eenpersoonsbed (+/- 200 x 90 cm) zit. Veelvoorkomende formaten als het op peuterbedden aankomt, zijn 140 x 70 cm, 150 x 70 cm en 160 x 70 cm. Een peuterbed zorgt voor een soepele overgang van het ledikant naar het kinderbed. Als het om een kleine kamer gaat, is het aan te raden om een peuterbed met lades te kopen. Zo beschik je over extra opbergruimte. Je leert je kind ook om zelf het speelgoed op te bergen. Vergeet verder niet om ook een hoes en een dekbed aan te schaffen, net als een goed hoofdkussen. En voeg eventueel nog een leuke sterrenprojector aan de kamer toe en je kleintje zal gegarandeerd goed slapen.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]