Best Gekozen
Beste pizzasteen

Beste pizzasteen 2022

Wat is de beste pizzasteen voor in de oven of voor de barbecue?

Ongeacht of de pizza nu uit Italië komt of uitgevonden is door de Vikingen – archeologische vondsten hebben aangetoond dat zij al in de negende eeuw na Christus ronde belegde deegbodems in ovens bakten –, hoe dan ook zijn we er gek van. Een goede pizza bakken, blijft echter best complex en vergt veel ervaring. De beste pizzasteen kan alvast wonderen verrichten. Wij leggen uit wat de beste pizzasteen voor in de oven en wat de beste pizzasteen voor de bbq is en geven je ook een aantal tips mee.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Big Green Egg Flat Baking Stone Large
Gusta Pizza-ovenbaksteenThe Bastard Pizzasteen Medium

De beste pizzasteen is volgens ons de Big Green Egg Flat Baking Stone Large. De beste pizzasteen is gemaakt voor de Big Green Egg, maar dit hoeft geen verplichting te zijn. De beste pizzasteen kost +/- € 84.

De Gusta Pizza-/ovenbaksteen is een goedkope maar goede rechthoekige pizzasteen met een handgreep. Deze pizzasteen is gemaakt van aardewerk en kan in de oven of de barbecue. Het kost +/- € 20,95.

De The Bastard Pizzasteen Medium is qua prijs-kwaliteitverhouding de beste pizzasteen voor de bbq. Deze goede pizzasteen heeft een diameter van 36 cm en is gemaakt van cordieriet. Het kost +/- € 34,95.

€ 84,-€ 20,95€ 34,95
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over pizzastenen

Bij het zoeken naar de beste pizzasteen zijn er natuurlijk een aantal zaken waarop je moet letten. Het is geen hogere wetenschap, maar keuzestress is zeker niet ongewoon. Hieronder leggen we uit waarop je zoal kan latten als je op zoek bent naar de beste pizzasteen van 2022.

1.1. Dikte van de pizzasteen

Over het algemeen geldt dat hoe dikker een pizzasteen is, hoe beter deze zal werken en des te meer pizza’s je achtereenvolgens kan bakken. Een dikkere pizzasteen houdt de warmte namelijk langer en beter vast. Anderzijds moet je een dikke pizzasteen ook langer voorverwarmen, wat in onnodig energieverlies resulteert als je maar een enkele pizza gaat bakken. Met een pizzasteen van 1 cm of dikker kan je als consument al een bijna perfecte pizza baken.

1.2. Materiaal van de pizzasteen

Niet alleen de dikte van de pizzasteen maar ook het materiaal speelt een rol. Sommige materialen houden de warmte namelijk minder goed of net beter vast. Vroeger ging men gewoon naar de steenhouwer en gebruikte men een onbewerkt stuk natuursteen, maar tegenwoordig liggen de eisen hoger. Daarom gebruikt men steeds vaker keramiek. Dit is niet te zwaar en zorgt ervoor dat de korst goed knapperig wordt. Het nadeel is wel dat zo’n steen heel gevoelig is en kan barsten als je ‘m koud in een warme oven legt. Het moet dus echt mee kunnen warmen.

1.3. Andere zaken om rekening mee te houden

Je kan kiezen voor de beste pizzasteen voor in de oven, maar ook voor de beste pizzasteen voor de bbq. Fabrikanten stemmen hun pizzasteen steeds vaker af op specifieke toepassingen en daar kan je dan ook rekening mee houden. Ten slotte kan je natuurlijk ook kijken naar de vorm (op rechthoekige pizzastenen kan je ook een langwerpig brood bakken), de afmetingen en natuurlijk ook naar de prijs.

2. Dit zijn de beste pizzastenen van 2022

Wil je een nieuwe pizzastenen kopen? Dan is het goed om te kijken welke pizzasteen het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Big Green Egg Flat Baking Stone LargeBig Green Egg Flat Baking Stone MediumWeber GBS PizzasteenAEG A9OZPS1 PizzasteensetThe Bastard Pizzasteen MediumBoretti Piastra PizzasteenThe Bastard Pizzasteen LargeWeber Pizzasteen RechthoekigThe Bastard Pizzasteen CompactGusta Pizza-ovenbaksteen
1. Big Green Egg Flat Baking Stone Large
2. Big Green Egg Flat Baking Stone Medium
3. Weber GBS Pizzasteen
4. AEG A9OZPS1 Pizzasteenset
5. The Bastard Pizzasteen Medium
6. Boretti Piastra Pizzasteen
7. The Bastard Pizzasteen Large
8. Weber Pizzasteen Rechthoekig
9. The Bastard Pizzasteen Compact
10. Gusta Pizza-/ovenbaksteen
Beste prijs€ 84,-€ 67,99€ 53,90€ 54,-€ 34,95€ 49,99€ 42,90€ 49,99€ 37,99€ 20,95
Afmetingen (cm)Ø 36Ø 30,5Ø 42,4238 x 33 (l x b)Ø 3635,2 x 34,7 (l x b)Ø 3844 x 30 (l x b)Ø 2639 x 39 (l x b)
HandgreepNeeNeeJaNeeNeeNeeNeeNeeNeeJa
Inclusief pizzasnijderNeeNeeNee

Ja

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Nee

Inclusief pizzaschepNeeNeeNeeJaNeeNeeNeeJaNeeNee
VormRondRondRondRechthoekRondVierkantRondRechthoekRondRechthoek
Aanbevolen gebruikBig Green Egg (Extra) LargeBig Green Egg MediumWeber met GBS-systeemOven (gas of elektrisch)BarbecueBarbecue met dekselBarbecueBarbecueBarbecueOven, Barbecue
Type steenLeisteenLeisteenCordierietNatuursteenCordierietZandsteenCordierietCordierietCordierietAardewerk
Beoordeling9,59,59,398,78,68,48,287,4
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste pizzastenen van 2022

De lekkerste pizza moet wel op de beste pizzasteen worden gebakken. De beste pizzasteen voor in de oven is echter nog niet de beste pizzasteen voor de bbq. We beseffen dat het kiezen van de beste pizzasteen niet eenvoudig is en daarom helpen we je alvast door onze favoriete exemplaren van een woordje uitleg te voorzien.

1. Big Green Egg Flat Baking Stone Large

Big Green Egg Flat Baking Stone Large

De beste pizzasteen van 2022 is volgens ons de Big Green Egg Flat Baking Stone Large. De beste pizzasteen is gemaakt van leisteen en heeft een diameter van 36 cm. De beste pizzasteen is in de eerste plaats ontworpen voor de Big Green Egg Large en leent zich ideaal voor hoge temperaturen. Je gebruikt de beste pizzasteen onder meer om pizza, taart en brood te maken. Hoewel de beste pizzasteen in principe gemaakt is voor de Big Green Egg Large hoeft dit natuurlijk geen verplichting te zijn.

Bestel de Big Green Egg Flat Baking Stone Large bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Wordt goed warm (knapperige bodem)
 • Temperatuur wordt goed verspreid
 • Makkelijk schoon te maken
 • Zeer stevig (kwalitatieve leisteen)

Nadelen

  • Vrij prijzig
  • Geen handvat
  • Minder geschikt voor dikke pizza’s

 

 

 

2. Big Green Egg Flat Baking Stone MediumBig Green Egg Flat Baking Stone Medium

De Big Green Egg Flat Baking Stone Medium behoeft eigenlijk geen duiding en is gewoon het kleinere broertje van de beste pizzasteen van 2022. Het kleinere broertje van de beste pizzasteen van 2022 heeft een diameter van 30,5 cm en heeft verder net dezelfde eigenschappen, behalve dan dat deze toch net iets goedkoper is. Het kleinere broertje van de beste pizzasteen van 2022 is eveneens ontwikkeld voor de Big Green Egg, maar kan je ook gewoon met andere barbecue- of ovensystemen gebruiken.

Bestel de Big Green Egg Flat Baking Stone Medium bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Wordt goed warm (knapperige bodem)
 • Temperatuur wordt goed verspreid
 • Makkelijk schoon te maken
 • Zeer stevig (kwalitatieve leisteen)

Nadelen

  • Geen handvat
  • Breekbaar
  • Minder geschikt voor dikke pizza’s

 

 

 

3. Weber GBS PizzasteenWeber GBS Pizzasteen

De Weber GBS Pizzasteen is de beste pizzasteen voor de bbq Weber Gourmet BBQ System, maar het kan natuurlijk ook voor andere barbecues worden gebruikt. De beste pizzasteen voor de bbq Weber Gourmet BBQ System is voorzien van een praktische draagbeugel voor extra gebruikscomfort. De beste pizzasteen voor de bbq Weber Gourmet BBQ System is gemaakt van cordieriet. Het voordeel van dit materiaal is dat het vocht absorbeert, waardoor de pizzakorst heel knapperig wordt. Na gebruik dien je de beste pizzasteen voor de bbq Weber Gourmet BBQ System schoon te borstelen en af te spoelen met water. Gebruik daarbij geen zeep.

Bestel de Weber GBS Pizzasteen bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Goede vochtabsorptie voor knapperige korst
 • Handvat voor eenvoudig transport
 • Na gebruik eenvoudig schoon te spoelen
 • Op maat van het grillrooster van de Gourmet BBQ System

Nadelen

  • Breekbaar
  • Exclusief accessoires
  • Niet vaatwasmachinebestendig

 

 

 

4. AEG A9OZPS1 Pizzasteenset

AEG A9OZPS1 Pizzasteenset

Als je de beste pizzasteen voor in de oven zoekt, is de AEG A9OZPS1 Pizzasteenset de juiste keuze. De beste pizzasteen voor in de oven absorbeert het vocht heel goed en zorgt voor een bijna perfecte krokante bodem. De beste pizzasteen voor in de oven wordt geleverd inclusief een pizzasnijder en een pizzaschep. Het is wel aangeraden om de beste pizzasteen voor in de oven eerst even voor te verwarmen op 275 graden om de lekkerste pizza te bekomen. Je kan de beste pizzasteen voor in de oven overigens niet alleen gebruiken voor pizza, maar ook voor andere baksels zoals pitabroodjes.

Bestel de AEG A9OZPS1 Pizzasteenset bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Compact design
 • Zorgt voor een knapperige korst
 • Smaak blijft heel goed behouden
 • Inclusief pizzasnijder en pizzaschep

Nadelen

  • Moeilijk proper te maken
  • Pizzaschep is niet van de beste kwaliteit
  • Minder geschikt voor het bakken van meerdere pizza’s

 

 

5. The Bastard Pizzasteen MediumThe Bastard Pizzasteen Medium

De The Bastard Pizzasteen Medium is een goede pizzasteen voor op de barbecue. Deze goede pizzasteen is gemaakt van cordieriet voor een nog knapperigere korst. Deze pizzasteen is heel geschikt voor het bakken op hogere temperaturen en heeft een dikte van 12 mm. Het heeft een diameter van 36 cm en het is voor gebruik eerst even goed voor te verwarmen.

Bestel de The Bastard Pizzasteen Medium bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Vrij voordelige pizzasteen
 • Cordieriet voor een extra knapperige korst
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Geschikt voor hogere temperaturen

Nadelen

  • Minder geschikt voor het bakken van meerdere pizza’s na elkaar
  • Goed voor te verwarmen voor gebruik
  • Geleverd zonder accessoires

 

 

4. De populairste merken pizzastenen

De Weber pizzasteen is nog steeds een van de populairste op de markt. Het gaat om een kwalitatieve pizzasteen die niet voor niets in onze top 10 met pizzastenen is opgenomen. Daarnaast doet ook de Barbecook pizzasteen het goed, net zoals de Boretti pizzasteen en de Cadac pizzasteen. Ten slotte scoren ook niet geheel onverwachts de Kamado pizzasteen, de Jamie Oliver pizzasteen en de Green Egg pizzasteen best goed. Het gaat dan ook om goede pizzastenen die zeker te overwegen zijn.

5. Hoe is de lijst met beste pizzastenen 2022 tot stand gekomen?

Het beoordelen van pizzastenen op basis van de door de fabrikant weergegeven eigenschappen is niet eenvoudig. De kwaliteit is namelijk niet alleen afhankelijk van de gebruikte materialen, maar ook van andere factoren. Onder andere de temperatuur waarop de pizzasteen is gebakken, is bepalend voor de kwaliteit. De enige goede manier om de beste pizzasteen te bepalen, is dan ook door ze uit te testen met pizza’s met verschillende bodemdiktes. Dit hebben we dan ook gedaan. Daarnaast hebben we reviews van andere klanten gelezen die de pizzasteen langdurig hebben gebruikt. Hiervoor deden we onder meer een beroep op de reviewsectie van betrouwbare websites als bol.com, Coolblue en Amazon. Op basis van al deze informatie hebben we deze persoonlijke lijst met beste pizzastenen geheel onafhankelijk samengesteld.

Pizzasteen beste

 

6. Altijd de pizzasteen voorverwarmen

Vrijwel elke fabrikant zal aanraden om de pizzasteen voor te verwarmen. Bij sommige pizzastenen zal het anders ook niet lukken. Het grote voordeel van een pizzasteen is namelijk dat het de warmte opneemt en voor een heel constante temperatuur zorgt, wat natuurlijk enkel lukt als de pizzasteen niet zelf nog aan temperatuur moet winnen. De fabrikant zal steeds informeren over het aangeraden gebruik van de pizzasteen, maar over het algemeen is gedurende +/- 10 minuten voorverwarmen op 275 °C aangeraden.

7. FAQ over pizzastenen

Als je nog nooit een pizzasteen hebt gebruikt, heb je wellicht nog een aantal praktische vraagjes. Daar is niks mis mee en dit is doornormaal. Wij beantwoorden een aantal veelgestelde vragen.

7.1. Hoe voorkom ik dat mijn pizza aan de pizzasteen gaat plakken?

De beste pizzasteen zal geen antiaanbaklaag hebben, dus je moet zelf voorkomen dat de pizza blijft plakken. Dit doe je door wat bloem over de pizzasteen te gooien. Bakpapier is een minder goed idee omdat het vocht dan moeilijker kan worden opgenomen door de steen, waardoor de korst nooit perfect krokant kan worden.

7.2. Hoelang moet mijn pizza bakken?

Dit valt niet op voorhand te zeggen. In ieder geval moet je rekening houden met kortere baktijden omdat de pizza nu dubbel wordt verwarmd, maar de baktijd is voorts ook afhankelijk van de dikte van de pizza, de kwaliteit van de pizzasteen, de dikte van de pizzasteen en de temperatuur. Veel experimenteren, oefenen en je oven en pizzasteen leren kennen is belangrijk.

8. Aanvullende producten voor pizzastenen

Naast de beste pizzasteen voor in de oven of de beste pizzasteen voor de bbq heb je natuurlijk ook een oven of een barbecue nodig, dat is logisch. Denk daarnaast aan een pizzawielsnijder en een pizzaschep. Als je zelf je pizzadeeg gaat maken, is een goede keukenrobot ten slotte geen overbodige luxe.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews