Best Gekozen

Beste pocketvering matras 2024

Wat is de best geteste pocketvering matras volgens onze pocketvering matras test?

Als het over pocketveringmatrassen gaat, wordt er vaak gefocust op de nadelen. Dat is zeker niet terecht. De nadelen waarover men het heeft, kloppen enkel bij de vroegere veringmatrassen. De hedendaagse pocketveringmatrassen maken vaak gebruik van verschillende materialen die deze nadelen slim wegwerken en die de voordelen maximaal benutten. Dat blijkt ook uit onze pocketvering matrassen test. Wil jij weten welke pocketvering matras beste koop is of wil je meer te weten komen over een goed pocketvering matras? Lees dan verder, want we hebben alle informatie voor jou verzameld en organiseerden zelf een pocketvering matras test.

Dit zijn de beste pocketvering matrassen van [year]

In de top 10 beste pocketvering matras zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste pocketvering matrassen van [year] uitgelicht

Op basis van onze eigen pocketvering matras test hebben wij tien goede pocketvering matrassen voor jou uitgekozen. Vijf goede pocketvering matrassen lichten we bovendien voor je toe. Door het te hebben over de kenmerken, de voordelen en de nadelen van deze goede pocketvering matrassen hopen we je aan de beste koop pocketvering matras te helpen. En doordat we meteen ook aangeven bij welke betrouwbare shops je deze goede pocketvering matrassen kunt aanschaffen, is een goed pocketvering matras kopen in feite kinderspel.

Mline Cool Motion 6

De beste pocketvering matras van 2024 is volgens onze pocketvering matras test de Mline Cool Motion 6. De beste pocketvering matras combineert pocketveren met schuimlagen. Het is deze combinatie, waarbij het beste van twee werelden samen wordt gebracht, die verantwoordelijk is voor de sublieme kwaliteit die je van de beste pocketvering matras mag verwachten. Het innovatieve traagschuim aan de bovenkant past zich automatisch aan je lichaam aan en biedt je een optimale ondersteuning. Door opencellig schuim te gebruiken, zit het ook qua lucht, warmte en vocht heel goed. Zo geniet je van een optimaal slaapklimaat. De tijk van de beste pocketvering matras is gemakkelijk te reinigen. Hiervoor kan je het wassen op 60°C. De beste pocketveermatras met unieke insnijdingen is 26 centimeter hoog en is ideaal voor mensen die een iets stevigere lichaamsbouw hebben. Als dat niet het geval is, kan je ook kiezen voor de Mline Cool Motion 5 die eveneens goed scoorde in onze pocketvering matras test.

Bekijk de Mline Cool Motion 6 bij deze vertrouwde webshops:


Emma-Sleep Emma Hybrid

De tweede beste pocketveringmatras volgens onze pocketvering matras test is de Emma-Sleep Emma Hybrid. En niet alleen wij vinden dit een heel goed pocketvering matras. Het is namelijk Emma’s meest bekroonde pocketveringmatras die er is. Het is onder andere bekroond door de Consumentenbond (oktober 2022), door de Franse organisatie Que Choisir, door Product van het Jaar in Italië en door Which? in het Verenigd Koninkrijk. Dat komt onder andere doordat de tweede beste matras pocketvering combineert met innovatief Airgocell-schuim, visco-elastisch traagschuim en HRX-ondersteunend schuim. Dat de tweede beste pocketvering matras Consumentenbond kon overtuigen, heeft te maken met de opmerkelijke duurzaamheid, het ademend vermogen en de ergonomische ondersteuning. En wellicht ook met de innovatieve koelingstechnologie waar je het hele jaar door van profiteert.

Bekijk de Emma-Sleep Emma Hybrid bij deze vertrouwde webshops:


Hypnia Supreme Wellness Matras

De derde beste pocketveer matras volgens onze pocketvering matrassen test is de Hypnia Supreme Wellness Matras. Dit is de meest bekroonde matras van Hypnia. Het is een zogeheten 2-in-1-matras met een inbegrepen topper. De derde beste pocketveer matras is dertig centimeter dik en is geschikt voor iedere mogelijke slaappositie en lichaamsbouw. De derde beste pocketveer matras bestaat uit zes lagen en heeft een uniek ontwerp met hypoallergene eigenschappen. Deze goede pocketvering matras biedt een zeer evenwichtige ondersteuning en is enorm luchtdoorlatend, waardoor het goed scoort op het gebied van lichaamstemperatuurregulatie. Onze pocketvering matras test toont aan dat je minder snel last zal hebben van pijn en stijfheid. Dat komt door de zeven ergonomische zones die de vorm van je lichaam aannemen en die ervoor zorgen dat je wervelkolom altijd goed recht blijft.

Bekijk de Hypnia Supreme Wellness Matras bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras

De Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras is volgens onze pocketvering matrassen test de vierde best geteste pocketvering matras. Het is een goed pocketvering matras voor de rug- en zijslaper. Zeker mensen die veel transpireren en die al eens last hebben vak nek- en/of schouderklachten zijn gebaat bij dit goed pocketvering matras. De vierde best geteste pocketvering matras combineert verschillende comfortlagen met een ventilerende kern. Het bestaat uit vele smalle pocketveren die over zeven comfortzones zijn verdeeld, wat voor een nauwkeurige ondersteuning zorgt. Hierdoor ben je zeker van een aangename hoeveelheid ergonomie. De comfortlagen op basis van koudschuim garanderen dan weer een goed gevoel. Bij de vierde beste pocketveer matras ben je met andere woorden zeker van een aangenaam slaapklimaat, een uitmuntende ondersteuning en een goede nachtrust. En dat laatste is het belangrijkste van allemaal.

Bekijk de Swiss Sense Gazella Breeze III Pocketvering Matras bij deze vertrouwde webshops:


Hypnia Ultieme Hybride Matras

De vijfde beste pocketveermatras van 2024 is volgens onze pocketvering matrassen test de Hypnia Ultieme Hybride Matras. De vijfde beste pocketveermatras is dertig centimeter dik en beschikt over actief, fris traagschuim. Deze goede pocketvering matras heeft een hypoallergene en verwijderbare hoes en beschikt over vijf steunzones. Bij dit goed pocketvering matras ben je altijd zeker van een ideale slaaptemperatuur, waardoor je sneller in slaap zal vallen, beter uitgerust zal zijn en frisser wakker zal worden. Hiervoor rekent het niet alleen op veren, maar ook op de meerwaarde van traagschuim in combinatie met gel. En dan is er nog het steunschuim. Het steunschuim ondersteunt het lichaam en voorkomt dat de matras door gaat zakken.

Bekijk de Hypnia Ultieme Hybride Matras bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over pocketveringmatrassen

De pocketveringmatras is al jaren een van de bestverkopende matrassen in België. Deze matrassen zijn heel populair en betaalbaar. Bovendien bieden ze ook een aantal belangrijke voordelen, hoewel we zeker niet blind mogen zijn voor de nadelen van een pocketveringmatras. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voornaamste kenmerken van deze matrassen. Alleen zo kan je goede pocketvering matrassen herkennen.

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketveringmatras is een matras met metalen springveren die in allemaal pockets of zakjes zitten. Deze zakjes zijn gemaakt van een ongeweven materiaal. De zakjes voorkomen dat de vele veren elkaar kunnen raken en dat de veer voelbaar wordt. Hoe meer pockets met veren een matras heeft, des te beter het gewicht wordt verdeeld en hoe beter je ligt. Maar dat is zeker niet het enige waarop je dient te letten als je op zoek bent naar een goed pocketvering matras.

Geschiktheid van een pocketveringmatras

Een pocketveringmatras is over het algemeen een stevige matras die goed ventileert en het vocht goed afvoert. Hierdoor worden deze matrassen vaak aanbevolen aan mensen die veel transpireren en die het snel warm hebben. Doordat een goede lighouding wordt bevorderd, zal je minder snel pijnklachten ervaren. Toch worden deze matrassen over het algemeen niet aangeraden aan mensen die gewrichtsklachten hebben.

Toch is het moeilijk om uitspraken te doen over de geschiktheid van een pocketveringmatras. Zo speelt bijvoorbeeld het aantal veren een rol in de ondersteuning die je geniet. Ook de dikte van de staaldraad en de hoeveelheid windingen zal veel bepalen. Daarnaast zijn het aantal comfortzones en eventuele andere materialen die in de matras zijn verwerkt bepalende factoren. Steeds vaker combineren matrassen pocketveren met bijvoorbeeld koudschuim, traagschuim en latex voor nog betere eigenschappen.

Samenstelling van een pocketveringmatras

Een traditionele pocketveringmatras bestaat uit allemaal stalen veertjes die in pockets zitten. In deze zakjes kan iedere veer zich, onafhankelijk van andere veertjes, aanpassen aan de uitgeoefende druk. De veren kunnen niet verstrikt raken en keren terug naar hun vorm eenmaal de druk wegvalt. Om de pockets zit een omlijsting om alles bij elkaar te houden en aan de bovenzijde en de onderzijde zitten afdeklagen die voor een groot deel het comfortniveau bepalen. Steeds vaker gaat het om latex of koudschuim. De omlijsting en zijbalken zorgen voor ruimteverlies. Zeker bij twee eenpersoonsmatrassen die naast elkaar liggen, kan dit storend zijn. Volgens sommige bronnen kunnen de stalen veren voor een magnetisch veld zorgen dat voor meer spierspanning zorgt, hoewel er ook onderzoekers zijn die dit ontkennen.

In ieder geval zal het aantal veertjes in de matras bepalen hoe goed de matras zich aan jouw lichaamsvorm aanpast. Dit op voorwaarde dat de afdeklagen soepel zijn. Er zijn matrassen met 150 tot 500 veertjes per vierkante meter. Deze veren zitten in allemaal pockets. Het kwaliteitsverschil is uiteraard enorm.

Bovendien zal de matras steeds uit verscheidene zones bestaan, waarbij de veren wat dikkere of dunnere draden hebben. Ze kunnen ook wat meer of minder wikkels hebben. Ter hoogte van de schouder en de heup zijn de zones lichter en ter hoogte van de lendenen zijn ze steviger voor extra ondersteuning.

Beste pocketvering matras

Over het algemeen is een pocketveringmatras een goede keuze, op voorwaarde dat je kiest voor een matras van de huidige generatie en dat je focust op kwaliteitsvolle matrassen. Het is echter niet eenvoudig om de beste pocketvering matras te vinden. Zoals hierboven aangehaald, zijn er grote kwaliteitsverschillen. Daarnaast is de ondersteuning afhankelijk van de zones van de matras en waar ze zijn gesitueerd. Het probleem is dat geen enkel lichaam identiek is en dat je dus echt moet proefslapen om te weten te komen welke matras bij jou past. Daarom raden we altijd aan om bij een betrouwbare verkoper goede pocketvering matrassen uit te proberen en om je goed te laten adviseren. Soms kan je ook zelf een pocketvering matrassen test uitvoeren en een tijdje proefslapen op de matras. Zeker als je houdt van een koel bed is een goed pocketvering matras te overwegen.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste pocketvering matras

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede pocketvering matrassen met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande pocketvering matrassen, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken pocketvering matrassen

Sommige mensen brengen voor hun pocketvering matras IKEA een bezoekje en zien vervolgens wel wat ze er verkopen. Merkpopulariteit is iets wat deze mensen niet boeit. Voor andere mensen is dat wel belangrijk. Voor hun is het goed om te weten dat een aantal merken toch opvallend populairder zijn. Onder andere de Gazella-matras, bekend van de Gazella Comfort I pocketvering matras, is heel populair. Ook onder meer de merken Mline, Emma Sleep, Hypnia en Swiss Sense zijn populaire en goede keuzes. Je kan deze merken zeker overwegen als je op zoek bent naar goede pocketvering matrassen. Dat blijkt onder meer uit onze eigen pocketvering matras test.

Hoe is de lijst met beste pocketvering matrassen 2024 tot stand gekomen?

Bij het zoeken naar de best geteste pocketvering matras hebben wij veel matrassen met elkaar vergeleken. We hebben gefocust op matrassen waarbij er duidelijkheid is omtrent de gebruikte materialen en de achterliggende technologieën. Enkel matrassen met voldoende informatie hieromtrent zijn dus meegenomen in ons onderzoek. Daarnaast hebben we een praktische pocketvering matras test uitgevoerd. Dit bestond uit een kwaliteitstest, een reinigingstest en een slaaptest gedurende vijftien dagen. Deze werkwijze is met andere woorden hetzelfde als bij onze eerdere onderzoeken naar de beste pocketvering matras van 2020 en naar de beste pocketvering matras van 2021.

Doordat kwaliteit zich op lange termijn manifesteert, hebben we ook andere reviews en onderzoeken geraadpleegd. Onder andere het onderzoek naar de beste pocketveringmatras van Consumentenbond was heel nuttig en interessant. Deze lijst met goede pocketvering matrassen is het resultaat van het samenvoegen van al deze onderzoeken en onderzoeksresultaten. Het is met andere woorden heel zorgvuldig en onafhankelijk tot stand gekomen.

Hygiëne bij een pocketveringmatras

Wat de hygiëne van een pocketveringmatras betreft, zijn er zowel voorstanders als tegenstanders. Het wordt zowel als pluspunt als als minpunt aangehaald. Dat komt doordat deze matras op hygiënisch niveau voordelen én nadelen kent. De grote voordelen: de matras is goed in staat om vocht af te voeren en heeft vaak een afritsbare tijk die op een voldoende hoge temperatuur te wassen is. Bovendien is de matras niet te zwaar. Hierdoor is het goed te reinigen.

In de omgekeerde richting haalt men vaak aan dat pocketveringmatrassen stof aantrekken, wat meteen een van de redenen is waarom je het niet in ziekenhuizen tegen zult komen. Ook voor wie gevoelig is voor huisstofmijt, is dat toch een belangrijk minpunt. Daarnaast maakt men bij goedkope pocketveringmatrassen niet altijd gebruik van roestvrijstalen veren, waardoor er roestvorming optreedt. Dit zorgt voor vieze, bruine vlekken op de matras. Toch moeten we deze minpunten durven te relativeren. De nieuwe generatie kwaliteitsvolle pocketveringmatrassen zijn zo ontworpen dat de minpunten van deze matrassen op een goede manier weg zijn gewerkt. Hierdoor zullen zeker de kwaliteitsvolle pocketveringmatrassen ook gewoon goed scoren op het gebied van hygiëne. De genoemde nadelen gaan vooral over de verenmatrassen van vroeger en over de goedkopere matrassen die minder kwaliteitsvol zijn.

Veelgestelde vragen over pocketvering matrassen

Over pocketveringmatrassen is al veel gezegd en geschreven. Ze worden opvallend vaak bekritiseerd, hoewel er ook fans zijn die ze de hemel in prijzen. In zo’n context is het moeilijk om feit en fictie van elkaar te onderscheiden. Daarom beperken wij ons niet alleen tot onze pocketvering matras test, maar beantwoorden we ook een aantal veelgestelde vragen over pocketveringmatrassen.

Is een pocketvering matras goed of slecht?

Net als alle andere matrassen hebben ook pocketveringmatrassen voordelen en nadelen. Een groot voordeel van deze matrassen is dat ze een holle kern hebben, waardoor ze beter verluchten dan een schuimmatras. Zeker voor wie transpireert is het een goede keuze. Ook qua hygiëne scoren deze matrassen goed, terwijl ze niet snel last hebben van kuilvorming en ze langdurig meegaan. Anderzijds zijn deze matrassen wat frisser en koeler en dat vindt niet iedereen even fijn. Verder zijn deze matrassen minder geschikt voor elektrisch verstelbare lattenbodems.

Is een pocketvering matras goed voor rugklachten?

Ja, volgens onderzoekers is een pocketvering matras goed voor mensen met rugklachten. Vooral door de aanwezigheid van verschillende comfortzones is een pocketvering matras goed voor de rug. Ze scoren in ieder geval beduidend beter dan matrassen op basis van schuim.

Wat kosten goede pocketvering matrassen?

Pocketveringmatrassen zijn net als andere matrassen te verkrijgen in verschillende prijsklassen. Dat heeft te maken met de achterliggende technologie en de kwaliteit die sterk kan verschillen. Uiteraard zal je ook meer betalen voor een grotere of dikkere matras. De praktijk leert ons dat je voor ongeveer vijfhonderd tot duizend euro, afhankelijk van de grootte van de matras, al een goed pocketvering matras kunt kopen.

Hoeveel pocketveren heeft een goed matras?

Het aantal pocketveren dat een matras moet hebben, is moeilijk om te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van de grootte van de matras. Daarom is het beter om te kijken naar het aantal pocketveren per vierkante meter. Dit varieert van 150 tot 500 pocketveren per vierkante meter. Des te meer pocketveren een matras heeft, des te beter het lichaamsgewicht wordt verdeeld. Meer veren is dus altijd beter. Over het algemeen spreken we van een goed pocketvering matras indien het ongeveer 300 veren per vierkante meter heeft, hoewel er natuurlijk nog andere factoren een rol spelen. Kijk dus nooit alleen naar het aantal veren.

Kan ik een pocketvering matras op een lattenbodem gebruiken?

Een pocketveringmatras kan op een lattenbodem worden gebruikt, maar dit wordt vaak afgeraden. Dat komt omdat de veren in de matras geen tegendruk krijgen op de plaatsen waar er geen lat zit. Enkel als de lattenbodem voldoende veren bevat, is het alsnog te overwegen. Daarvoor moet de lattenbodem ten minste 24 latten bevatten. Dat is niet zo vaak het geval.

Bonellvering vs pocketvering: wat is het verschil?

Bonellvering wordt ook wel eens binnenvering genoemd. Hierbij zitten er in het matras veren. Deze zitten in tegenstelling tot bij een pocketveringmatras niet in pockets. In de plaats daarvan zijn de veren allemaal met elkaar verbonden. Hoe dikker de draad is waarmee de veren met elkaar verbonden zijn, des te stugger de matras zal aanvoelen. In de kern van een bonellveringmatras zit telkens een drukverdeler. Er zijn met andere woorden grote verschillen tussen de bonellvering- en de pocketveringmatras. De bonellvering is vooral een goede keuze als je een beperkt budget hebt, want deze matrassen zijn over het algemeen extra goed betaalbaar.

Koudschuim of pocketveer: wat is beter?

Dat is moeilijk om te zeggen, omdat beide materialen hun eigen voordelen en nadelen hebben. Zo hebben koudschuimmatrassen het voordeel dat ze zich altijd vormen naar je lichaam. Het geeft ook geen geur af en het is van nature allergievrij. Daarnaast scoren deze matrassen enorm goed op het gebied van ventilatie en luchtcirculatie. Er is amper risico op kuilvorming en ze hebben een lange levensduur. Pocketveringmatrassen hebben dan weer hun eigen voordelen. Zo bieden deze matrassen een goede veerkracht en hebben ze een holle kern, waardoor ze goed scoren op het gebied van temperatuurregulatie en ventilatie. Steeds vaker is het geen of-ofverhaal meer, omdat matrassen vaak verschillende technologieën met elkaar combineren.

Kan ik een pocketvering matras op een elektrische lattenbodem gebruiken?

Ja, dat kan. Althans in theorie. Doordat de veren in pockets zitten, zullen ze niet met elkaar verstrengelen. Toch raden we het niet aan, omdat een lattenbodem sowieso al niet de beste bodem is voor een pocketveringmatras. Bovendien beweegt niet alles even goed mee en krijg je gegarandeerd een oncomfortabele matras.

Wat is een interactive pocketvering matras?

Dat is een pocketveringmatras met grote pocketveren en kleine pocketveren. Als de grote pocketveren worden ingedrukt, bieden ze meteen een goede ondersteuning. De kleine pocketveren bieden extra ondersteuning aan de grote veren. Vaak bevatten deze matrassen ook nog eens een koudschuimlaag die aan de hoeken is verlijmd. Dit zorgt ervoor dat de koudschuimlaag de goede werking van de veren niet belemmert. En door een drukverdeler in de schouderzone in te snijden, krijgen je schouders extra ruimte. Dergelijke pocketveringmatrassen hebben vrijwel geen nadeel en worden steevast gerekend tot de beste pocketveringmatrassen. Het zal wellicht niet verbazen dat ook in onze top tien veel matrassen zitten die verschillende materialen met elkaar combineren. Het combineren van de voordelen van pocketveringmatrassen met de voordelen van andere matrassen is de beste garantie op slaapcomfort.

Aanvullende producten voor pocketvering matrassen

Als je een goed pocketvering matras koopt, ben je alvast op weg naar een goede nachtrust. Natuurlijk mag ook een goed bed niet ontbreken, net zoals een goed dekbed en een goed hoofdkussen. Samen bieden ze de ondersteuning en de warmte die je nodig hebt. Als het qua warmte alsnog tegenvalt, kan je ook altijd een elektrisch dekentje overwegen. Om de slaap goed te kunnen vatten, kunnen oordopjes en een slaapmasker wonderen verrichten. En als je ’s ochtends rustig wil ontwaken, kies je voor een wake-uplight en een zacht ochtendmuziekje.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]