Best Gekozen
Beste sodastream

Beste sodastream 2022

Wat is de beste sodastream voor bruiswater en frisdrank?

Als je de beste sodastream zoekt, is het natuurlijk de vraag waarop je moet letten. Een sodastream koop je namelijk voor het gemak of om ecologische redenen. Echter, de beste sodastream qua gebruiksgemak is nog niet de sodastream beste koop qua duurzaamheid. Hieronder leggen we het uit, maar we helpen je ook bij het vinden van het beste sodastream apparaat.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Aarke AA01-C2
Rusta BubblemakerSodaStream Crystal

De beste sodastream van 2022 is volgens ons de Aarke AA01-C2. De beste sodastream is te gebruiken met de CO2-cilinders van SodaStream en is gemaakt van inox. De beste sodastream kost +/- € 165,47.

De scherpste aanbieding hebben we gevonden voor de Rusta Bubblemaker. Met de Bubblemaker maak je onder meer eigen siroop, cola of ijsthee. Deze goedkope sodastream koop je al voor +/- € 29,95.

Het beste sodastream apparaat qua prijs-kwaliteitverhouding is volgens ons de SodaStream Crystal. Deze sodastream van SodaStream werkt volautomatisch en is duurzaam en elegant. Je koopt 'm voor +/- € 99,95.

€ 165,47€ 29,95€ 99,95
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over sodastreams

Als je je afvraagt welke sodastream de beste is, zijn er eerst een aantal zaken die je moet weten. Wij leggen je uit waarop je moet letten als je de sodastream beste koop zoekt. Uiteraard kan je er ook meteen even ons favorietenlijstje bij nemen.

1.1. Gebruiksgemak

Qua gebruiksgemak zijn er grote verschillen. Bij alle sodastreams moet je een CO2-capsule plaatsen en water in de fles doen, waarna de CO2 wordt ingespoten. Er zijn echter elektrische bruiswatertoestellen waarbij je naast het instellen van de gewenste hoeveelheid bruis niks meer hoeft te doen, maar er zijn ook manuele toestellen waarbij je zelf aan een handel moet trekken en alles goed moet vastschroeven.

1.2. Ecologische voordelen

Er spelen wel vaker ecologische beweegredenen bij de aanschaf van een sodastream, maar niet alle toestellen zijn even duurzaam samengesteld. Er zijn zelfs bruiswatermakers die vervuilend plastic gebruiken, maar anderzijds zijn er alternatieven op basis van vrijwel 100% duurzame grondstoffen.

1.3. Prijs van een sodastream

Wel vaker worden sodastreams voor een prikje aangeboden, maar voor je het weet betaal je je blauw aan capsules en siroop. Vergelijk dus niet alleen de aanschafprijs, maar ga ook na wat je voor alle andere benodigdheden moet betalen. Onthoud dat een sodastream vaak niet (veel) voordeliger is dan plastic flessen. Je koopt het dus vooral omwille van het gebruiksgemak en diverse ecologische redenen.

2. Dit zijn de beste sodastreams van 2022

Wil je een nieuwe sodastream kopen? Dan is het goed om te kijken welke sodastream het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Aarke AA01-C2Mysoda RubySodaStream CrystalMysoda TobySodaStream Spirit One TouchMysoda WoodySodaStream SpiritSodaStream CooliSi Classic SodamakerRusta Bubblemaker
1. Aarke AA01-C2
2. Mysoda Ruby
3. SodaStream Crystal
4. Mysoda Toby
5. SodaStream Spirit One Touch
6. Mysoda Woody
7. SodaStream Spirit
8. SodaStream Cool
9. iSi Classic Sodamaker
10. Rusta Bubblemaker
Beste prijs€ 165,47€ 169,95€ 99,95€ 99,95€ 89,95€ 89,-€ 55,-€ 82,95€ 81,64€ 29,95
MateriaalInoxAluminiumKunststof, metaalBiocomposietKunststofBiocomposietKunststofKunststofKunststofKunststof, metaal
Aantal bruisniveausOnbeperktOnbeperktOnbeperktOnbeperkt3OnbeperktOnbeperktOnbeperkt1Onbeperkt
Materiaal flesKunststofKunststof, aluminiumKunststof

Kunststof, biocomposiet

KunststofKunststof, biocomposietKunststofKunststofKunststof

Kunststof

Incl. CO2-clindersNeeJa, 2 (425 g)Ja, 1 (425 g)Ja, 1 (425 g)Ja, 1 (425 g)Ja, 1 (425 g)Ja, 1 (425 g)Ja, 1 (425 g)--
Incl. flesJa, 1Ja, 2Ja, 2Ja, 2Ja, 1Ja, 1Ja, 1Ja, 1Ja, 1Ja, 1
Inhoud fles (ml)10001000 + 5002 x 7501000 + 50010001000100050010001000
Beoordeling9,29,18,88,78,68,48,27,57,47,3
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste sodastreams van 2022

Ben je op zoek naar het beste bruiswatertoestel? Zoals je eerder hebt gelezen zijn er toch wel een aantal zaken waarop je moet letten. Wij helpen je op weg en geven hieronder weer wat wij het beste bruiswatertoestel vinden.

1. Aarke AA01-C2

Aarke AA01-C2

De Aarke AA01-C2 is volgens ons de beste sodastream van 2022. Het beste sodastream apparaat heeft een volledig roestvrijstalen behuizing en heeft dan ook een ongeziene bouwkwaliteit. Desondanks is het beste bruiswatertoestel toch nog steeds compact gebleven. De beste sodastream is eenvoudig te bedienen. Zo moet je enkel even de hendel indrukken, wachten tot je een zoem hoort en de fles uit de beste sodastream schroeven. Je kan de beste sodastream gebruiken in combinatie met de CO2-cilinders van SodaStream, maar ook met de andere cilinders van 425 gram (bijvoorbeeld van Linde of AGA).

Bestel de Aarke AA01-C2 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Uitstekende bouwkwaliteit (roestvrijstaal)
 • Eenvoudig te bedienen
 • Compatibel met diverse producten
 • Verkrijgbaar in verschillende metaalkleuren
 • Heel fijne en smaakvolle bubbels

Nadelen

  • Geen goedkoop bruiswatertoestel
  • Meegeleverde fles is niet vaatwasmachinebestendig

 

 

 

2. Mysoda RubyMysoda Ruby

De Mysoda Ruby is volgens ons de tweede beste sodastream. Het tweede beste sodastream apparaat heeft een toegankelijk Scandinavisch design en is heel robuust. Het tweede beste sodastream apparaat is in drie verschillende kleuren te verkrijgen (zwart, koper of wit) en werkt zonder elektriciteit. Het is gemaakt van duurzaam aluminium, het is stil in gebruik en het wordt geleverd inclusief een hervulbare CO2-cilinder en herbruikbare waterflessen. Een belangrijk pluspunt is dat de tweede beste sodastream een antivriesmondstuk heeft, waardoor het nu ook extreem koud water kan carboneren. Het tweede beste sodastream apparaat draagt ten slotte het logo Design from Finland, wat enkel mag als er duurzame materialen zijn gebruikt en de producent transparant en verantwoord met het productieproces omgaat.

Bestel de Mysoda Ruby bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Geen elektriciteit nodig
 • Gemaakt van duurzaam aluminium
 • Stil in gebruik
 • Herbruikbare CO2-cilinder
 • Antivriesmondstuk

Nadelen

  • Geen goedkoop bruiswatertoestel
  • Fles is niet vaatwasmachinebestendig

 

 

 

3. SodaStream CrystalSodaStream Crystal

De SodaStream Crystal is volgens ons de beste sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding. De beste koop sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding komt inclusief twee glazen flessen. Dankzij de verschillende standen kies je zelf hoe sterk de beste koop sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding je water moet carboneren. De beste koop sodastream qua prijs-kwaliteitverhouding heeft een heel luxueuze uitstraling en is eenvoudig te bedienen.

Bestel de SodaStream Crystal bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Mooi design
 • Incl. 2 glazen flessen en CO2-cilinder (onder licentie)
 • Glazen flessen kunnen in de vaatwasmachine
 • Heel eenvoudig in gebruik

Nadelen

  • Maakt best wel veel lawaai
  • Bubbelkwaliteit is iets minder goed dan bij de beste sodastream

 

 

 

4. Mysoda Toby

Mysoda Toby

Over Mysoda hebben we het eerder al gehad. Het is een merk waar we fan van zijn, net omdat duurzaamheid hier centraal staat en al meteen in het ontwerp is geïntegreerd. Ook bij de Mysoda Toby is dit het geval. Meer nog: dit is de beste koop sodastream als het op duurzaamheid aankomt.

Voor de bouw van de beste koop sodastream qua duurzaamheid gebruikt men namelijk houtschilferresten die afkomstig zijn van duurzaam beheerde dennenbossen en die anders verloren zouden gaan. Ze worden samengeperst en gemengd met tallolie. Zo verkrijgt men een bijna 100% hernieuwbaar biocomposiet die het basismateriaal vormt voor het beste sodastream apparaat qua duurzaamheid. Verder rekent het ook op de voordelen van de eerder aangehaalde Mysoda-sodastream.

Bestel de Mysoda Toby bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Gemaakt van bijna 100% hernieuwbaar biocomposiet
 • Extreem stil
 • Geen elektriciteit nodig
 • Incl. herbruikbare waterflessen en CO2-cilinder
 • Design from Finland

Nadelen

  • Fles is niet vaatwasmachinebestendig
  • Ecologisch design wordt vaak als minder stijlvol ervaren

 

 

 

5. SodaStream Spirit One TouchSodaStream Spirit One Touch

De SodaStream Spirit One Touch is een goed bruiswatertoestel waarbij je zelf kiest of je water licht, sterk of medium bruisend moet zijn. Er zijn verschillende smaken verkrijgbaar zodat je ook frisdrank kan drinken en het model is zowel in het wit als in het zwart verkrijgbaar. Het wordt geleverd inclusief een CO2-cilinder van 60 liter en een herbruikbare fles van 1 liter.

Bestel de SodaStream Spirit One Touch bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Incl. CO2-cilinder en herbruikbare fles
 • 3 voorgeprogrammeerde bruisniveaus
 • Heel eenvoudig in gebruik
 • BPA-vrije kunststoffles

Nadelen

  • Fles mag niet in de vaatwasmachine
  • Minder geschikt voor sterk bruisend water
  • Heeft een stekker nodig

 

 

4. De populairste merken sodastreams

Het populairste merk sodastream is niet geheel onlogisch SodaStream. En daar stopt het. De meeste mensen hebben echt nog een uitgesproken voorkeur voor de bruiswatertoestellen van dit Israëlisch frisdrankbedrijf en qua kwaliteit is dat zeker te begrijpen. Ook wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de SodaStream-toestellen, maar je moet weten dat deze producent minder heilig is dan ze doen uitschijnen. Zo kwam het bedrijf eerder al in opspraak omdat het produceerde vanuit bezet Palestijns gebied en dat het bedrijf Palestijnse medewerkers minder zou betalen dan Israëlische werknemers, wat in een boycotcampagne resulteerde. Uiteindelijk zwichtte SodaStream en verhuisde het bedrijf. De Israëlische regering trok daarop de werkvergunning van de Palestijnse werknemers in. Verder kiest het bedrijf nog steevast voor recyclebare plasticflessen die een houdbaarheidsdatum hebben. Daarom zijn alternatieve merken zoals Mysoda, die niet alleen duurder zijn maar ook ecologisch en sociaal verantwoordelijker opereren, zeker te overwegen.

5. Hoe is de lijst met beste sodastreams 2022 tot stand gekomen?

Er zijn niet heel veel soorten bruiswatertoestellen op de markt, waardoor we ze net zoals bij onze onderzoeken naar de beste sodastream van 2018 en naar de beste sodastream van 2019 vrijwel allemaal hebben kunnen uitproberen. We hebben ze onder meer getest op hun gebruiksvriendelijkheid, maar ook op de smaak van het bruiswater. Tevens speelde ook het duurzaamheidsbeleid van de producent een rol, waardoor merken als Mysoda automatisch goed scoorden. Omdat wij de toestellen enkel op korte termijn hebben uitgetest, hebben we eveneens talloze reviews gelezen van trouwe gebruikers. Hiervoor gebruikten we onder meer de reviewsecties van bol.com, Coolblue en Amazon. Op basis van al deze informatie gingen we na welke sodastream de beste is en hebben we deze persoonlijke lijst met beste bruiswatertoestellen samengesteld.

Sodastream beste

 

6. Duurzaamheid van bruiswatertoestellen

Bruiswatertoestellen maken vaak gebruik van het scheermesjes-bedrijfsmodel, waarbij het bruiswatertoestel goedkoop wordt aangeboden maar de navullingen peperduur zijn. Voor de besparing hoef je het met andere woorden niet te doen. De meeste mensen die een sodastream kopen, doen het dan ook om ecologische redenen. De redenering is dat je geen plastic flessen meer moet kopen, maar herbruikbare CO2-capsules. Hierdoor zou je minder plastic verbruiken.

Enerzijds moet je weten dat SodaStream de cijfers nogal opklopt. Volgens SodaStream zou men met het toestel bijvoorbeeld tot 2.000 plastic flessen per jaar kunnen besparen, maar wij kunnen ons geen gezin inbeelden waar zoveel flessen frisdrank (5,5 per dag) worden geconsumeerd. Wellicht rekent SodaStream in de kleinste flesformaten.

Daarnaast communiceren ze dat de CO2-uitstoot van hun producten tot 80% lager ligt dan bij die van gewone frisdranken in plastic flessen. Dat hebben ze laten berekenen door Carbon Trust. Maar daarbij werd de situatie in de Verenigde Staten als uitgangspunt genomen en dat is niet meteen representatief voor de Belgische markt. Over de verdere berekeningen is er onduidelijkheid, want de onderzoeken van Carbon Trust zijn altijd vertrouwelijk. Of ze rekening hebben gehouden met het werkelijk aantal verbruikte flessen? Of ook de milieuvervuiling van het apparaat in rekening werd gebracht? Daar hebben we het raden naar. Als het apparaat in werkelijkheid al na enkele maanden in de kast verdwijnt, zal het zich milieutechnisch namelijk niet terugverdienen.

De weergegeven cijfers moet je dus enigszins relativeren, maar over het algemeen wordt wel aangenomen dat wie zijn klassieke plastic colaflessen vervangt door het beste bruiswatertoestel en dit toestel ook gedurende de volledige levensduur blijft gebruiken, milieutechnisch een goede zaak doet. Als fervente frisdrankdrinker is het beste sodastream apparaat dus zeker te overwegen. Wellicht zal de ecologische voetafdruk van alternatieven als de Mysoda Toby ook lager liggen dan bij SodaStream, waardoor het toestel zich milieutechnisch sneller zal terugverdienen. Maar minder frisdrank en meer kraantjeswater drinken is uiteindelijk nog steeds een betere oplossing.

7. FAQ over sodastreams

Hoewel bruiswatertoestellen al langer op de markt zijn, blijft het een apparaat waarover nog wel wat onduidelijkheid is. Daarom hebben we hieronder een aantal vragen beantwoord.

7.1. Klopt het dat ik financieel kan besparen met een SodaStream?

Dat is inderdaad een USP die wel vaker wordt gecommuniceerd. Het kan, maar je moet het ook enigszins relativeren want je moet uiteindelijk wel eerst een apparaat aanschaffen. Per liter SodaStream-bruiswater betaal je bijvoorbeeld 60 eurocent. Bij de Colruyt betaal je bijvoorbeeld 71 eurocent per liter voor het bruiswater van Chaudfontaine. Als je dan 99 euro betaalt voor je SodaStream-apparaat, zal het toestel zich na 900 liter bruiswater terug weten te verdienen. In de praktijk zal het zelfs iets langer zijn omdat je ook kraantjeswater en mogelijk elektriciteit verbruikt. Anderzijds is SodaStream-bruiswater duurder dan bruiswater van B-merken. Voor het bruiswater van Everyday betaal je in de Colruyt bijvoorbeeld slechts 20 eurocent per liter.

7.2. Hoe werkt het inruilen van SodaStream-capsules?

De CO2-capsules blijven altijd eigendom van SodaStream. Gebruikers hebben dus enkel een licentie op het gebruik ervan. Nadat ze leeg zijn, kunnen ze worden binnengebracht en worden omgeruild voor een nieuwe capsule. Hierbij hoeft enkel de prijs van het gas te worden betaald (adviesprijs van 12,99 euro voor 60 liter). Bij de eerste aanschaf moet er statiegeld worden betaald, maar vaak wordt de eerste capsule gewoon al meegeleverd en zit dit al in de prijs begrepen.

8. Aanvullende producten voor sodastreams

Naast de beste sodastream heb je natuurlijk ook een CO2-cilinder nodig. Daarnaast worden vaak plastic navulflessen meegeleverd, maar glazen flessen zijn toch handiger. De plastic flessen mogen namelijk niet in de vaatwasmachine en hebben vaak ook een vervaldatum. Als je ze moet vervangen, kan je dan eigenlijk beter gewoon glazen flessen kopen. Denk ten slotte aan de aanschaf van verschillende siropen om van je bruiswater ook cola, limonade of ijsthee te maken.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews