Best Gekozen
Beste spiraalsnijder

Beste spiraalsnijder 2022

Wat is de beste manuele of elektrische spiraalsnijder volgens onze test?

Met een groenten spiraalsnijder blijf je lekker gezond groentjes klaarmaken, maar dan net een beetje anders. Je gebruikt het bijvoorbeeld als courgette spaghetti snijder waarmee je pasta eenvoudig vervangt door lange en koolhydraatarme courgetteslierten. Hierdoor is een groente spaghetti snijder ook gewoon een goede keuze voor wie hoopt af te vallen. In principe kan je het natuurlijk ook allemaal doen zonder een groenteslierten snijder. Toch kent een spiralizer kopen een aantal voordelen. Dankzij een spiraal groentesnijder gaat het per slot van rekening toch allemaal een stuk sneller en eenvoudiger, is het veiliger en ziet het er gewoon ook beter uit. Daarom vinden wij een spiraalsnijder kopen echt wel een goed idee.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Domo My Vegetable DO9172SPWestmark Radimax SpiraalsnijderGEFU Spiralfix Spiraalsnijder

De beste spiraalsnijder van 2022 is volgens ons de Domo spiraalsnijder My Vegetable DO9172SP. Deze Domo elektrische spiraalsnijder komt met drie meegeleverde messen en behaalde een score van 9,7/10. De Domo spiraalsnijder kost +/- € 47,95.

Als je een goedkope spiraalsnijder zoekt, raden wij de Westmark Radimax aan. Deze groente spiraal snijder vergt wel enige behendigheid en heeft geen opvangbak. Deze slierten snijder kost amper +/- € 10,95.

De GEFU groente spiraalsnijder is volgens ons de courgette pasta snijder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze courgette spiraalsnijder is vaatwasmachinebestendig, eenvoudig en veilig te bedienen, kreeg een beoordeling van 9,3/10 en kost +/- € 34,95.

€ 47,95€ 10,95€ 34,95
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over spiraalsnijders

Een spiraalsnijder is geen hoogtechnologisch keukeninstrument, maar een goede spiraalsnijder vinden is anderzijds toch niet altijd even gemakkelijk. Er bestaan bijvoorbeeld drie soorten spiraalsnijders waarmee je spirelli groenten kan maken. Je kan het bijvoorbeeld manueel doen, maar een elektrische courgette snijder is net zo handig. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van de messen een rol, net zoals de eenvoud waarmee je spiraalsnijders kan schoonmaken. Wij leggen uit waarop je moet letten als je de beste spiraalsnijder zoekt.

1.1. Drie soorten spiraalsnijders

De meest eenvoudige spiraalsnijder is een manuele spiraalsnijder die je het beste kan vergelijken met een potloodslijper. Je steekt de groente in de ‘slijper’ en door de draaibeweging creëer je meteen kleine slierten. Dergelijke spiraalsnijders zijn heel compact en eenvoudig op te bergen, hebben geen elektrische aansluiting nodig en zijn ook nog eens goedkoop. Je kan zo’n spiraalsnijder bij bol.com kopen voor minder dan 20 euro. Het nadeel is dan weer dat het minder gebruiksvriendelijk is, trager gaat en dat grote groenten niet altijd in de opening passen.

Daarnaast heb je de tafelbladspiraalsnijder. Deze plaats je op een recht oppervlak en via de zuignappen staat het altijd stevig. Je hoeft de tafelbladspiraalsnijder dus niet vast te houden. Ze zijn iets duurder, maar nog steeds goedkoper dan elektrische spiraalsnijders. Daarnaast kan je er vaak ook andere en dikkere groenten mee verwerken. Het gaat behoorlijk snel en heeft geen elektriciteit nodig. Natuurlijk moet je het wel nog steeds manueel doen, het laatste stukje wordt niet altijd even goed versneden en ze zijn vaak ook iets moeilijker te reinigen.

Ten slotte is er ook de elektrische spiraalsnijder waarbij je zelf niks hoeft te doen. Alles wordt snel en precies versneden en het werkt makkelijk in gebruik. De sliertjes zijn ook fijner. Het nadeel is dat een elektrische spiraalsnijder over het algemeen iets duurder is, maar je kan al een goede elektrische spiraalsnijder bij Lidl kopen voor minder dan 50 euro. Daarnaast heb je natuurlijk elektriciteit nodig en gaat ook hier het laatste stukje groente vaak verloren.

1.2. Messen van de spiraalsnijder

Het is altijd handig als er meerdere messen bij je spiraalsnijder worden geleverd. Hierdoor kan je verschillende diktes snijden. Soms is het ook mogelijk om vormpjes te maken met dergelijke messen. Het is wel belangrijk dat de kwaliteit van de messen goed is. Ze mogen niet te snel bot worden en idealiter zijn ze gemaakt van roestvrij staal.

1.3. Schoonmaken van de spiraalsnijder

Over het algemeen zijn enkel de spiraalslijpers eenvoudig te reinigen. Bij de tafelbladspiraalsnijder zijn de vlijmscherpe mesjes vaak iets moeilijker om te reinigen, terwijl je een elektrische spiraalsnijder meestal moet demonteren. Het handigste is het natuurlijk als je de spiraalsnijder gewoon in de vaatwasmachine kan stoppen. Sommige spiraalsnijders zijn hier minder voor geschikt, bijvoorbeeld omdat je ze onvoldoende kan demonteren, de mesjes niet uit roestvrijstaal bestaan of omdat de mesjes bot worden bij veelvuldig gebruik van de vaatwasmachine.

2. Dit zijn de beste spiraalsnijders van 2022

Wil je een nieuwe spiraalsnijder kopen? Dan is het goed om te kijken welke spiraalsnijder het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de apparaten getest op onder andere de prijs, de functies, het materiaal, de meegeleverde messen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Domo My Vegetable DO9172SPKitchenEase SpiraalsnijderGEFU Spiralfix SpiraalsnijderZyliss SpiraalsnijderChef'n Spiraalsnijder Twist Spiral SlicerLekro SpiraalsnijderGEFU Spirelli Spiraalsnijder 2.0COLLIE SpiraalsnijderWestmark Spiraalsnijder TrioloWestmark Radimax Spiraalsnijder
1. Domo My Vegetable DO9172SP
2. KitchenEase Spiraalsnijder3. GEFU Spiralfix Spiraalsnijder4. Zyliss Spiraalsnijder
5. Chef'n Spiraalsnijder Twist Spiral Slicer
6. Lekro Spiraalsnijder7. GEFU Spirelli Spiraalsnijder 2.08. COLLIE Spiraalsnijder
9. Westmark Spiraalsnijder Triolo10. Westmark Radimax Spiraalsnijder
Beste prijs€ 47,95€ 69,95€ 34,95€ 16,50€ 24,-€ 24,95€ 24,95€ 21,95€ 20,50€ 10,95
Afmetingen19 x 13 x 2912 x 27,5 x 19,820 x 20 x 2526 x 6,721,4 x 9,213,8 x 9,617 x 78 x 718,8 x 9,324 x 12 x 4,2
Manueel/elektrischElektrischManueelManueelManueelManueelManueelManueelManueelManueelManueel
MateriaalKunststof / Inox/RVSPlastic / RVSKunststof / RVSKunststof / Inox/RVSKunststof / InoxPlastic / RVSKunststof / RVSKunststof / RVSKunststof / RVSAluminium/RVS
Vaatwasmachinebestendig?JaJaJaJaNeeJaJaJaNeeJa
Aantal meegeleverde messen3543332131
Verstelbare snijbladen?JaJaJa (tandwiel)JaJaJaJa-NeeNee
Opvangbak?JaNeeJaNeeNeeJaNeeNeeNeeNee
Beoordeling9,79,69,39,18,78,48,28,17,97,3
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste spiraalsnijders van 2022

In onze top 5 beste spiraalsnijders namen we één goede en betaalbare elektrische spiraalsnijder op, maar naar onze ervaring hoeven manuele spiraalsnijders er heus niet altijd voor onder te doen. Het is dan ook niet zo gek dat we ook vier goede manuele alternatieven hebben opgenomen. Ontdek wat volgens ons de 5 beste spiraalsnijders van het moment zijn en lees meer over hun plus- en minpunten.

 

1. Domo spiraalsnijder My Vegetable DO9172SP

Domo My Vegetable DO9172SP

Deze Domo elektrische spiraalsnijder is ideaal om groenten en hard fruit (tot 6 cm dik) in lekkere sliertjes om te toveren. De elektrische spiraalsnijder blinkt uit op het vlak van gebruiksgemak en werkt helemaal veilig. Daarnaast is deze Domo courgette snijder vaatwasmachinebestendig, er worden drie messen meegeleverd en de snijbladen zijn eenvoudig verstelbaar. Ten slotte heeft de Domo spiraalsnijder een ruime opvangbak (1 liter) voor je lekker courgettini!

Bestel de Domo spiraalsnijder My Vegetable DO9172SP bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Voordeelpakket: incl. 3 messen en een receptenboek
 • Elektrische spiraalsnijder
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Verstelbare snijbladen
 • Ook geschikt voor hard fruit

Nadelen

  • Uiteinden van de groenten worden niet gesneden
  • Minder compact dan een manuele spiraalsnijder

 

 

 

 

2. KitchenEase spiraalsnijder voor groenten en fruit

KitchenEase Spiraalsnijder

Dit is volgens ons de beste spiraalsnijder die manueel is; de KitchenEase spiraalsnijder. Je gebruikt deze goede spiraalsnijder om groentenoedels en fruitspiralen te maken. Deze spirelli spiraalsnijder is geheel BPA-vrij en komt met vijf verschillende messen voor spaghetti, noedels, linten, wokkels en juliennestaafjes. Wij hebben deze courgette spiraalsnijder met succes getest op verschillende groenten als courgette, wortel, pastinaak, biet, koolraap en flespompoen. Daarnaast bleek het ook gewoon een goede aardappel spiraalsnijder te zijn. Ten slotte kan je deze aardappel twister snijder ook perfect gebruiken in combinatie met fruit als appel, peer, ananas, mango en meloen.

Bestel de KitchenEase spiraalsnijder voor groenten en fruit bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Beste manuele courgette snijder voor spaghetti
 • Geheel BPA-vrij
 • Inclusief 5 inzetmessen
 • Blijft stevig staan dankzij de zuignap
 • Makkelijk schoon te maken

Nadelen

  • Geen elektrische spiraalsnijder
  • Geen opvangbak
  • Laatste restje gaat steeds verloren

 

 

3. GEFU spiraalsnijder Spiralfix

GEFU Spiralfix Spiraalsnijder

Deze spiraalsnijder van GEFU werkt net zoals een puntenslijper en in een handomdraai maak je er dan ook lekkere groentespaghetti mee. Je gebruikt de GEFU spirelli spiraalsnijder comfortabel en veilig, waarbij je via het draaiwieltje de gewenste dikte instelt. Bij het slijpen wordt er telkens een spaghetto uitgesneden die qua dikte wel net iets dikker is dan wat we van de beste elektrische spiraalsnijder gewoon zijn. Hoe dan ook is het een goede spiraalsnijder die we zeker aanrader, mede omdat je deze spiraalsnijder ook gewoon in de vaatwasmachine wast.

Bestel de GEFU spiraalsnijder Spiralfix bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Handig in gebruik
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Beschikt over een opvangbak
 • Verstelbare dikte
 • Handig formaat om op te bergen

Nadelen

  • Geen elektrische spiraalsnijder
  • Meeste groenten moet je vooraf even in twee snijden
  • Minder geschikt voor lange slierten

 

 

4. Zyliss The Spiraliser spiraalsnijder

Zyliss Spiraalsnijder

Wil je bij Collishop een spiraalsnijder kopen die kwalitatief en goedkoop is? Dan raden wij deze spiraalsnijder van Zyliss aan. Deze goede manuele spiraalsnijder versnijdt courgettes, wortelen en uien tot juliennestroken of linten. Het gebruikt een duwmechanisme met schroefdraad, wat niet alleen veilig maar ook nog eens handig is. Daarnaast voorkomt het systeem verspilling omdat je tot het laatste stukje van de groente erdoor kan duwen. Ten slotte is deze goede spiraalsnijder ook nog eens vaatwasmachinebestendig en dat allemaal voor een gunstig prijsje.

Bestel de Zyliss The Spiraliser spiraalsnijder bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Goede goedkope spiraalsnijder
 • Spiraalsnijder zonder verspilling
 • Handige en veilige bediening
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Verstelbare snijbladen

Nadelen

  • Geen elektrische spiraalsnijder
  • Heeft geen opvangbak
  • Groenten mogen niet te dik zijn

 

 

5. Chef’n Twist Spiral Slicer spiraalsnijder

Chef'n Spiraalsnijder Twist Spiral Slicer

De Twist Spiral Slicer van Chef’n is een goede spiraalsnijder om in een handomdraai groentepasta te maken. Je kiest uit een van de drie messen en maakt lintjes, linguine of spaghetti. Deze goede spiraalsnijder weet raad met zowel zachte als harde groenten en de messen berg je gewoon op in het toestel zelf. Het nadeel is dan weer dat deze spiraalsnijder niet vaatwasmachinebestendig is.

Bestel de Chef’n Twist Spiral Slicer spiraalsnijder bij de volgende webshops:

 

Voordelen

 • Incl. 3 messen met 3 diktes
 • Zowel geschikt voor harde als zachte groenten
 • Vooral een goede spiraalsnijder voor courgette
 • Goede kwaliteit
 • Makkelijk demonteerbaar

Nadelen

  • Geen elektrische spiraalsnijder
  • Heeft geen opvangbak
  • Niet vaatwasmachinebestendig

 

 

4. De populairste merken spiraalsnijders van 2022

Webshops als Coolbue, bol.com en Collishop tonen aan dat vooral de GEFU spiraalsnijder op veel populariteit mag rekenen. Onder andere de GEFU spiraalsnijder XL, de GEFU Spirelli XL en de GEFU spirelli 2.0 spiraalsnijder doen het overal uitermate goed. Daarnaast zien we nog een aantal andere merken terugkeren, zoals de spiraalsnijder van Tupperware, de Kenwood spiraalsnijder, de Buazelli spiraalsnijder, de WMF spiraalsnijder, de spiraalsnijder van Sandra Bekkari en de Chopa Box spiraalsnijder. Vervolgens is het een verzameling van onbekende merken. Toch merken we dat de minder bekende merken vaak niet onder hoeven te doen voor de grote namen, zoals ook onze lijst met beste spiraalsnijders bewijst. Vind je in de Ikea een spiraalsnijder, denk je aan de spiraalsnijder van Dille en Kamille of eerder aan een spiraalsnijder van Aldi? Ook dan kan het wel degelijk om goede spiraalsnijders gaan. Focus daarom altijd op de kwaliteit en niet op merknamen.

5. Hoe is de lijst met de beste spiraalsnijders van 2022 tot stand gekomen?

Dit keer geen onderzoek van Test Aankoop of Consumentenbond en dus hebben we volledig zelf een hele resem spiraalsnijders vergeleken. Hiervoor hielden we onder andere rekening met het gebruiksgemak, maar focusten we ook op de kwaliteit. Omdat we zelf gewoon houden van een manuele spiraalsnijder zonder al te veel verspilling, zie je dat natuurlijk ook in onze lijst terug. Toch namen we ook een elektrische spiraalsnijder op, zeker omdat die elektrische spiraalsnijder in een Lidl review onze aandacht trok. Uiteindelijk verkozen we deze spiraalsnijder als beste getest! Dergelijke reviews speelden dan ook een belangrijke rol en werden zorgvuldig door ons in kaart gebracht, net zoals we dat eerder al deden voor de beste spiraalsnijder van 2018. Op basis van reviews, eigenschappen van producten en eigen tests stelden wij onafhankelijk onze persoonlijke lijst met beste spiraalsnijders samen.

Spiraalsnijder beste

6. Heb ik wel echt een spiraalsnijder nodig?

De lekkerste courgettini kan je in principe ook zonder spiraalsnijder maken. Het vergt natuurlijk allemaal wat meer moeite. Je kan bijvoorbeeld eerst even je courgette in vieren snijden en vervolgens een dunschiller gebruiken of een rasp. In dat tweede geval moet je eventueel wel eerst je courgette in twee snijden, zeker als het een lange rakker is. Ben je een echte pro? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een keukenmes gebruiken.

Het lukt met andere woorden perfect zonder spiraalsnijder, maar je loopt wel het risico op snijwonden en bovendien is het allemaal toch wat intensiever. Zeker als je van plan bent om jezelf een gezonde levensstijl aan te meten en vaker pasta te vervangen door courgettini, is een goede spiraalsnijder kopen toch wel aangeraden. Dat hoeft geen elektrische spiraalsnijder te zijn, maar daarmee maak je het jezelf natuurlijk nog eenvoudiger.

7. FAQ over spiraalsnijders

Intussen weet je natuurlijk het een en ander over spiraalsnijders. En misschien heb je de beste spiraalsnijder wel al in huis gehaald? Dan is het nu tijd om de beste spiraalsnijder te gebruiken. Heb je nog een aantal vragen? Bekijk dan zeker onderstaande FAQ waarin we ze van een antwoord voorzien.

7.1. Voor welke groenten is een spiraalsnijder geschikt?

Een spiraalsnijder wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van courgetteslierten. Het is een goede vervanger voor pasta omdat het een heerlijke bite behoudt. Daarnaast kan je ook rode bieten, komkommer, winterpeen en aubergine gebruiken, maar denk ook aan ui of wortel. Eigenlijk ben je alleen beperkt door jouw creativiteit en de spiraalsnijder zelf, maar gelukkig kan je grote groenten altijd eerst versnijden. Daarnaast kunnen de meeste spiraalsnijders ook om met hard fruit, zoals appels.

7.2. Waarvoor kan ik de spiraalsnijder gebruiken?

Een spiraalsnijder gebruik je niet alleen als pastavervanger. Je kan een spiraalsnijder voor diverse creatieve ideetjes gebruiken en er bijvoorbeeld komkommerijsblokjes mee maken. Of wat dacht je van flinterdunne uienschijven die je in azijn pekelt en op de hamburger legt? Daarnaast zijn de fijne sliertjes een ideale toevoeging voor slaatjes, maak je eenvoudig kleine appelschillen voor een appeltaart of tover je de lekkerste krulfrietjes op tafel!

8. Aanvullende producten voor bij een spiraalsnijder

Soms moet je nog steeds zelf je groenten of fruit in kleinere stukken snijden, dus zorg ervoor dat je ook een snijplankje en een keukenmes hebt. Heeft je spiraalsnijder geen opvangbak? Dan neem je ook een opvangbak in de aanslag. Ten slotte kan je soms ook apart extra messen verkrijgen voor je spiraalsnijder. Dat is vooral het geval voor digitale spiraalsnijders waarvan het prijskaartje natuurlijk ook een stuk hoger ligt.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews