Best Gekozen
Beste stappenteller

Beste stappenteller 2022

Welke stappenteller is de beste voor bij het wandelen?

Bij het kiezen van de beste stappenteller kan je kiezen tussen eenvoudige modellen en hypermoderne slimme horloges. In feite zijn dergelijke smartwatches gewoon de beste stappentellers die er zijn, net omdat ze zoveel meer te bieden hebben. Ook activity trackers vallen echter te overwegen en daarnaast hebben we eveneens een aantal eenvoudige maar goede stappentellers in onze top 10 opgenomen.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Samsung Galaxy Watch SM-R800
Pedometer 7435152399383Polar A370

De beste stappenteller van 2022 is volgens ons de smartwatch Samsung Galaxy Watch SM-R800. Deze smartwatch heeft alle functionaliteiten die we van een goede stappenteller mogen verwachten en kost +/- € 189.

De OVIC Pedometer 7435152399383 is een goedkope maar goede stappenteller in de vorm van een schoenclip. Deze goede stappenteller is niet te gebruiken bij het hardlopen. Deze goede stappenteller kost +/- € 5,99.

De Polar A370 is een van onze favorieten en is een heel goede stappenteller die we zeker aanbevelen. Het heeft alle gewenste functionaliteiten en het prijskaartje van +/- € 142,99 valt reuzegoed mee.

€ 189,-€ 5,99€ 142,99
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over stappentellers

Er bestaan verschillende soorten stappentellers en dan is het niet altijd even eenvoudig om te bepalen welke stappenteller de beste is. Hieronder zijn de verschillende soorten stappentellers toegelicht.

1.1. Eenvoudige stappentellers

De meest eenvoudige stappentellers bestaan uit een clipje dat je aan je broek moet bevestigen of in je broekzak moet stoppen. De mogelijkheden gaan vaak niet verder dan het meten van het aantal stappen. Soms kunnen ze ook de afstand en het calorieënverbruik meten, maar accuraat is dit niet altijd.

1.2. Activity tracker

Een activity tracker houdt nauwgezet bij hoeveel je beweegt en houdt ook je wandeltochten goed bij. Het focust echter vooral op het wandelen en andere sporten. Verdere mogelijkheden zoals het toevoegen van apps of het lezen van berichten zijn vaak beperkt of gewoon niet ondersteund.

1.3. Smartwatch

Een smartwatch gaat verder dan een activity tracker. Bovenop de mogelijkheden van een activity tracker kan je ook apps toevoegen, oproepen beantwoorden, draadloos betalen in de winkel enzovoort. Ze zijn dan uiteraard ook flink duurder.

2. Dit zijn de beste stappentellers van 2022

Wil je een nieuwe stappenteller kopen? Dan is het goed om te kijken welke stappenteller het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de zagen getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Samsung Galaxy Watch SM-R800Polar A370Apple Watch Series 6Withings Scanwatch Zwart 42 mmFitbit Inspire HRGarmin Vivosmart 4Fitbit Ace 2Huawei Band 4 ProOmron Walking Style One 2.1Pedometer 7435152399383
1. Samsung Galaxy Watch SM-R800
2. Polar A370
3. Apple Watch Series 6
4. Withings Scanwatch Zwart 42 mm
5. Fitbit Inspire HR
6. Garmin Vivosmart 4
7. Fitbit Ace 2
8. Huawei Band 4 Pro
9. Omron Walking Style One 2.1
10. Pedometer 7435152399383
Beste prijs€ 189,-€ 142,99€ 426,95€ 259,-€ 90,69€ 89,99€ 67,07€ 49,-€ 30,-€ 5,99
DraagmethodePolsbandPolsbandPolsbandPolsbandPolsbandPolsbandPolsbandPolsbandClipClip
TypeSmartwatchActivity trackerSmartwatchActivity trackerActivity trackerActivity trackerActivity trackerActivity trackerPedometerPedometer
DataweergaveDigitaalDigitaalDigitaalAnaloog, digitaalDigitaalDigitaalDigitaalDigitaalDigitaal

Digitaal

Schermdiagonaal (inch)1,31,731,780,50,720,710,720,95--
AanraakschermJaJaJaNeeJaJaJaJa

Nee

Nee
Gewicht (g)633136,58316,320,417252020
CompatibiliteitAndroid, iOSAndroid, iOSiOSAndroid, iOSAndroid, iOSAndroid, iOSAndroid, iOSAndroid, iOS--
HartslagmetingJaJaJaJaJaJaNeeJaNeeNee
GPS-sensorJaJaJaNeeNeeNeeNeeJaNeeNee
BewegingsherinneringJaJaJaNeeJaJaJaNeeNeeNee
Automatisch stappendoelJaJaJaJaJaJaJaNeeNeeNee
KlokfunctieJaJaJaJaJaJaJaJaJaNee
Beoordeling9,69,59,39,29,18,78,68,47,57,1
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste stappentellers van 2022

Wat is de beste stappenteller en wat is een goede stappenteller? Het zijn twee vragen die we graag voor jou beantwoorden. Natuurlijk wil jij een goede stappenteller kopen en daarom hebben we onze favorieten hieronder van een woordje uitleg voorzien. Ontdek wat de beste koop stappenteller is, maar lees ook de bespreking van vier goede alternatieven.

1. Samsung Galaxy Watch SM-R800

Samsung Galaxy Watch SM-R800

De Samsung Galaxy Watch SM-R800 is volgens ons de beste stappenteller voor Android en iPhone. Het gaat in feite om een smartwatch die alle gewenste stappentellerfunctionaliteiten heeft, maar daar nog een aantal andere mogelijkheden aan koppelt. Je beschikt daarbij over uiteenlopende sportprofielen. Je kan altijd je stappen zien, maar bijvoorbeeld ook je calorieverbruik. Daarnaast houd je bijvoorbeeld je hartslag bij en zie je meteen ook of je een inkomende oproep hebt. Ten slotte is de beste stappenteller krasbestendig en waterdicht.

Bestel de Samsung Galaxy Watch SM-R800 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Muziek luisteren zonder je telefoon
 • Mogelijkheid om apps toe te voegen (bv. Buienradar)
 • Kras- en waterbestendig
 • Hartslagmeting
 • Bewegingsherinnering

Nadelen

  • Batterij gaat bij intensief verbruik snel leeg
  • Bandje is moeilijk te reinigen (vervangbaar)

 

 

 

2. Polar A370Polar A370

Een heel goed alternatief voor de beste stappenteller en volgens sommigen daarom de stappenteller beste koop is de Polar A370. Deze zogenaamde stappenteller beste koop is een heel goede activity tracker en meet niet alleen je stappen, maar ook de snelheid, afstand en calorieën. Daarnaast geeft het net zoals de beste stappenteller weer wanneer je inkomende oproepen of berichtjes ontvangt. Alsook is het mogelijk om je nachtrust te verbeteren via de bijbehorende app. Verder is het waterbestendig, dus een plensbui hoeft je wandeltocht niet te stoppen.

Bestel de Polar A370 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Waterdicht en zelfs te gebruiken tijdens het zwemmen
 • Snel opgeladen
 • GPS-sensor
 • Automatisch stappendoel
 • Hartslagmeting

Nadelen

  • Kan het aantal gelopen traptreden niet meten
  • Beperkte batterijduur

 

 

 

3. Apple Watch Series 6Apple Watch Series 6

Het is een vrij dure optie, maar iOS-fanaten kunnen zeker ook de Apple Watch Series 6 overwegen. De Apple Watch Series 6 is de beste stappenteller voor iPhone en heeft ook alle functionaliteiten voor wandelaars. Je kan zelfs hartfilmpjes maken of de maximale zuurstofopname van het bloed meten. Daarnaast krijg je er nog een aantal ademhalingsfunctionaliteiten bij. Je gemeten stappen kan je zowel op je Apple Watch als op je iPhone bekijken. Dit laatste is wel belangrijk: dit is enkel een goede stappenteller horloge voor wie over een iPhone beschikt. Android-gebruikers kiezen beter voor een van de bovenstaande exemplaren.

Bestel de Apple Watch Series 6 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • VO2-max-meting voor inzicht in je conditie
 • ECG-functie voor hartslagmetingen
 • Always On Display
 • Personaliseerbare wijzerplaten
 • Ook te gebruiken voor andere sporten zoals zwemmen of fietsen

Nadelen

  • Werkt enkel met iPhone (nodig voor installatie)
  • Geleverd exclusief stekker
  • Batterij is snel leeg

 

 

 

4. Withings Scanwatch Zwart 42 mm

Withings Scanwatch Zwart 42 mm

De Withings Scanwatch Zwart 42 mm geven we een mooie vierde plek. Deze goede stappenteller is in feite een scanwatch waarmee je hartfilmpjes kan maken, het zuurstofgehalte kan meten en dergelijke meer. Daarnaast is het ook gewoon een goede stappenteller. Het komt in een roestvrijstalen horlogekast en is voorzien van extreem sterk saffierglas. Waterdicht is het ook nog eens. Een extra pluspunt is dat de batterij ongeveer 30 dagen meegaat, wat een verademing is ten opzichte van de beste stappenteller.

Bestel de Withings Scanwatch Zwart 42 mm bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Herkent automatisch de wandelactiviteit
 • Water- en krasbestendig
 • ECG-functie
 • Telt verbande calorieën
 • Goede slaapmeting

Nadelen

  • Stappenteller is niet altijd 100% accuraat
  • Bandje voelt een beetje goedkoop aan

 

 

 

S5. Fitbit Inspire HRFitbit Inspire HR

Wil je een goede stappenteller kopen onder 100 euro? Dan is de Fitbit Inspire HR een goed idee. Deze goede stappenteller heeft ondanks het aangenaam prijskaartje een geïntegreerde hartslagsensor, toont notificaties en berichten en is daarenboven ook nog eens waterdicht. De stappen worden vrij accuraat geteld, maar deze goede stappenteller heeft anderzijds wel geen ingebouwde GPS-sensor. Het gevolg hiervan is dat de afstand, de route en de snelheid niet worden geregistreerd. In combinatie met de smartphone-app kan je dit natuurlijk alsnog vastleggen.

Bestel de Fitbit Inspire HR bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Geïntegreerde hartslagsensor
 • Bewegingsherinnering
 • Automatisch stappendoel
 • Geeft oproepen en berichten weer
 • Waterdicht

Nadelen

  • Leesbaarheid in zonlicht valt tegen
  • Meet geen hoogteverschillen

 

 

4. De populairste merken stappentellers

De Fitbit stappenteller die ook in onze eigen stappentellertop 10 terug te vinden is, is nog steeds een van de populairste stappentellers op de markt. Ook de Garmin stappenteller doet het wat dit betreft heel goed, net zoals de Polar stappenteller. Het lijstje met de 5 populairste stappentellers laat zich ten slotte vervolledigen door de stappenteller OnePlus en de TomTom stappenteller. Als je een goede stappenteller zoekt, zijn stappentellers van deze merken zeker te overwegen.

5. Hoe is de lijst met beste stappentellers 2022 tot stand gekomen?

Net zoals bij ons eerdere onderzoeken naar de beste stappenteller van 2018 en naar de beste stappenteller van 2019 hebben we voor deze lijst met beste stappentellers een technische vergelijking uitgevoerd. Daarnaast hebben we elke stappenteller uitgeprobeerd en de meetresultaten vergeleken met onze eigen tellingen. Op basis hiervan konden we nagaan hoe accuraat de stappenteller is en welke foutmarge er geldt. Daarnaast hebben we ook andere onderzoeken doorgenomen. Zo gingen we bijvoorbeeld na wat de beste stappenteller horloge volgens Consumentenbond is. We controleerden ook even wat volgens Test Aankoop de beste stappentellers zijn. Ten slotte brachten we reviews van trouwe gebruikers in kaart via websites als bol.com en Coolblue. Op basis van al deze informatie stelden wij deze persoonlijke lijst met beste stappentellers samen.

Stappenteller beste

6. Voldoende stappen met de beste stappenteller

Met de beste stappenteller houd je eenvoudig bij of je wel voldoende beweegt en of je niet meer stappen moet zetten. Hoeveel stappen dit moeten zijn, is natuurlijk afhankelijk van hoeveel andere activiteiten je al doet. Vroeger werd vaak 10.000 stappen per dag als criterium aangehaald, wat overeenkomt met zo’n 7 tot 8 kilometer wandelen per dag. Deze harde grens is komen te vervagen. Over het algemeen geldt dat men bij 7.500 stappen per dag al kan spreken van een matig actieve levensstijl en dat we vanaf 12.500 stappen per dag over een zeer actieve levensstijl kunnen spreken. Deze vrij ruime marge wordt dan ook vaak aangehouden. Er is namelijk geen harde grens.

Heb je nog niet voldoende stappen gezet? Een goede stappenteller houdt het niet alleen bij, maar geeft je ook doelstellingen mee of stuurt herinneringen uit. Handig, want zo beslis je bijvoorbeeld om deze keer niet de auto te nemen wanneer je naar de bakker gaat. En zo helpt de beste stappenteller jou met het bouwen aan een gezondere levensstijl. Nu nog de koffiekoeken links laten liggen.

7. FAQ over stappentellers

Wat is een goede stappenteller en welke stappenteller is de beste? Normaal gesproken zou je deze vragen al zelf moeten kunnen beantwoorden. Toch is het mogelijk dat je nog een aantal vragen over de beste stappenteller hebt. In deze FAQ vind je mogelijk het antwoord.

7.1. Hoe kan een stappenteller mijn stappen meten?

De werking van een pedometer is altijd gebaseerd op een sensor. Bij een stappenteller die je om de pols draagt, wordt gemeten wat het bovenlichaam doet. Op basis van de bewegingen van het bovenlichaam, maakt de stappenteller een vrij accurate inschatting van hoeveel stappen iemand zet. Echter, zo’n stappenteller zal nooit 100% accuraat zijn omdat het aantal stappen niet rechtstreeks wordt gemeten. Wel worden ze steeds accurater en kunnen ze resultaten verfijnen. Ze houden dan bijvoorbeeld ook rekening met je beenlengte en met de afgelegde afstand.

De eerder eenvoudige stappentellers zonder extra functionaliteiten werken dan weer aan de hand van een clip die aan de broek te bevestigen is. Ook hier gaat een sensor de bewegingen na, maar nu door rechtstreeks de beenbewegingen bij te houden.

7.2. Wat is het verschil tussen een activity tracker en een stappenteller?

In onze lijst met beste stappentellers zijn ook activity trackers opgenomen. Activity trackers zijn stappentellers die extra functionaliteiten hebben. Ze meten de lichaamsactiviteiten op een dynamischere manier. Hierdoor geven ze een accurater beeld van de activiteiten. Daarenboven kunnen ze vaak ook het slaappatroon bijhouden en is het mogelijk om resultaten met anderen te delen.

8. Aanvullende producten voor stappentellers

Naast de beste stappenteller heb je natuurlijk ook de beste wandelschoenen nodig. Daarnaast is het net zo fijn dat je tijdens het wandelen met de beste draadloze oortjes je favoriete podcast kan beluisteren. Als je een eerder eenvoudige stappenteller gebruikt, raden we aan om ook een sporthorloge te overwegen. Nog handiger is het natuurlijk wanneer je gewoon meteen kiest voor een sporthorloge met goede stappentellerfunctionaliteiten.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews