Best Gekozen
Beste topdekmatras

Beste topdekmatras 2024

Wat zijn de beste topmatrassen voor een goede nachtrust?

Als je lekker wil slapen, begint het natuurlijk allemaal bij een goede matras, een goed bed en een goed hoofdkussen. Toch mogen we ook het belang van de beste topmatrassen niet onderschatten. Een topmatras of een matrastopper bovenop het matras biedt extra comfort en ondersteuning. Bovendien kunnen de beste matrastoppers ook de levensduur van je matras verlengen, omdat de matras minder snel zal slijten. Het is wel belangrijk om te weten dat een goede matras topper nog steeds regelmatig te keren en te luchten is. Dat is zelfs bij de beste topdekmatrassen noodzakelijk. Welke topmatras is het beste en wat is de beste koudschuim matrastopper? Het antwoord op deze en andere vragen vind je op deze pagina.

Dit zijn de beste topdekmatrassen van 2024

In de top 10 beste topdekmatras zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste topdekmatrassen van 2024 uitgelicht

Wanneer je op zoek bent naar de beste topper matras of naar de beste split topper matras zijn er veel dingen om op te letten. Zo speelt het formaat natuurlijk een rol. Afhankelijk van het formaat van je boxspring of bed moet de beste matras topper 180×200 cm meten of een ander formaat hebben. Ook het comfort, de levensduur, de vochtregulatie en het materiaal speelt een rol. Sommige mensen zullen bijvoorbeeld de voorkeur geven aan de beste traagschuim topper, terwijl anderen houden van natuurlijke materialen als bamboe. En ook persoonlijke voorkeuren spelen een rol. De beste topmatras voor rugklachten zal bijvoorbeeld aan andere eisen moeten voldoen dan een goede topper matras voor wie veel transpireert.

Wat is een goede topmatras? Dat leggen onze experts graag voor je uit. Hieronder ontdek je alvast wat volgens ons de beste topper matras is. We hebben het over de vijf beste matrastoppers en we lichten de door ons geselecteerde modellen voor je toe.

Dekbed Discounter Bamboo Foam Topdekmatras

De beste topper matras van 2024 is volgens ons de Dekbed Discounter Bamboo Foam Topdekmatras. De beste topmatras maakt gebruik van de kracht van bamboe, een natuurlijk materiaal boordevol voordelen. Bamboe staat namelijk garant voor uitstekende ventilerende eigenschappen en een antibacteriële werking. De beste matrastopper is milieubewust ontworpen. Onze topmatras test heeft aangetoond dat de beste koop topdekmatras ideaal is om extra ondersteuning te bieden en rugklachten, schouderklachten en nekklachten te verminderen.

Zoals je het van de beste matras topper mag verwachten, is het hiermee altijd aangenaam ontwaken. Dat komt onder andere door de Twin Motion-technologie, waarbij de meerlaagse structuur een optimale lichaamsondersteuning biedt. De kern van de beste dekmatras is maar liefst zeven centimeter dik en combineert traagschuim met bamboefoam. De beste traagschuim topper met bamboe scoort uitstekend op het gebied van drukverdeling, ligcomfort en vochtregulatie. Kenmerkend aan de beste koop topper matras is het bijzondere gevoel als je op de matras gaat liggen. Eerst voelt het wel wat te hard of te stug aan. Na ongeveer vier weken zal de beste matrastopper zich helemaal aan je lichaam hebben aangepast. Het is sowieso even wennen aan het nieuwe gevoel en dat is meteen ook een van de weinige nadelen van de best geteste topmatras.

Verder reken je bij de beste koop topmatras op een luxevolle en comfortabele tijk die met Tencel is gemaakt. Dat is een natuurlijke en duurzame vezel. Bij het maken van de tijk zijn er geen chemische producten gebruikt. Het is meteen ook de reden waarom de beste topdekmatras over het Europees Ecolabel beschikt. Dat deze topdekmatras traagschuim beste koop maakt, heeft ook te maken met de hygiëne: het kan namelijk gewoon worden gewassen in de wasmachine (max. 30°C) en worden gedroogd in de droger (lage stand). Dat kan niet van alle oplegmatrassen op basis van traagschuim worden gezegd. Dat maakt het meteen tot een goede traagschuim topper voor mensen met gevoelige luchtwegen. Het blijft wel aan te raden om de beste toppers matras iedere vier weken om te draaien.

Bekijk de Dekbed Discounter Bamboo Foam Topdekmatras bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Aeromax Breeze I Topper

De Swiss Sense Aeromax Breeze I Topper heeft terecht een plaatsje gekregen in onze top tien met de beste matras toppers. Deze goede topmatras heeft een rijkelijk gewatteerde hoes die voor een luxueus en comfortabel gevoel zorgt. Het gaat om een goed topmatras met een unieke minipocketvering en met uitstekende prestaties op het gebied van ventilatie en ondersteuning. De tweede best getest topper matras beschikt niet alleen over minipocketveren, maar ook over comfortlagen op basis van veerkrachtig natuurlatex. Zoals je het van een goed topdekmatras mag verwachten, zorgen deze comfortlagen voor goede warmteregulerende eigenschappen en een uitmuntende ventilatie.

Dat velen deze topmatras beste koop vinden, heeft ook te maken met de rijkelijk gewatteerde tijk. De tijk van deze goede matrastopper bevat namelijk Tencel, een natuurlijk materiaal dat uitstekend scoort op het gebied van warmte- en vochtregulatie. Het voelt ook zijdezacht aan en het is huidvriendelijk. Veel reviewers die deze topper matras beste koop vinden, verwijzen ook naar het Oeko-tex-certificaat. Dat is namelijk het bewijs dat het is getest op schadelijke stoffen en dat het onschadelijk is voor de gezondheid. Je kan deze topdekmatras in verschillende formaten verkrijgen. Hierdoor is het een goede keuze als je wilt dat de beste matras topper 160×200 cm meet, alsook als je wilt dat de beste topmatras 180×200 cm meet. Moet de top matras 1 persoons zijn? Ook dat is een mogelijkheid.

Bekijk de Swiss Sense Aeromax Breeze I Topper bij deze vertrouwde webshops:


Dekbed Discounter Topmatras Abbeville

Als je op zoek bent naar de beste traagschuim topper is de Dekbed Discounter Topmatras Abbeville volgens ons een heel goede keuze. Op het gebied van traagschuim vinden wij deze matras topper beste getest. De best geteste matras topper met traagschuim maakt namelijk gebruik van hoogwaardig HR50-traagschuim. De beste traagschuim topmatras reageert op de lichaamstemperatuur en past zich goed aan je lichaam aan, waardoor de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Hierdoor kan de koudschuim top matras een uitstekende ondersteuning garanderen.

Het is zeker niet de enige reden waarom we deze koudschuim matrastopper beste koop vinden. Er is bijvoorbeeld ook nog de tijk van 100% katoen. Ook dit scoort enorm goed op het gebied van ventilatie en vochtregulatie, terwijl het bovendien ook nog eens huidvriendelijk is. Verder is de beste geteste topdekmatras met traagschuim antiallergisch ontworpen. Het is te verkrijgen in verschillende formaten. Sommigen vinden de topdekmatras 160×200 best getest, maar ook als de beste matras topper 180×200 cm moet meten, kan je kiezen voor de Dekbed Discounter Topmatras Abbeville. Enkel als de beste topdekmatras 120×200 cm moet meten, is dit geen goede keuze. Het kleinste formaat is namelijk 140 x 200 cm.

Bekijk de Dekbed Discounter Topmatras Abbeville bij deze vertrouwde webshops:


Dekbed Discounter Hybrid Gel Topdekmatras

Wat is een goed topdekmatras? Er zijn natuurlijk verschillende opties, maar de Dekbed Discounter Hybrid Gel Topdekmatras is volgens ons zeker te overwegen. Het is ontwikkeld om te helpen in de strijd tegen rug-, nek- en heupklachten en het biedt extra ondersteuning. Velen vinden deze topper matras best getest en dat heeft veel te maken met de innovatieve Twin Motion-technologie. Dankzij de meerlaagse structuur blijft alles op de juiste plek en wordt je lichaam optimaal ondersteund. Het Twin Motion-traagschuim wordt met hybrid gel gecombineerd, waardoor je van een nog betere drukverdeling, vochtregulatie en ligcomfort geniet. Het verklaart waarom veel proefslapers vinden dat deze topdekmatras beste getest is.

Houd er wel rekening mee dat het ongeveer vier weken kan duren voordat het zich goed naar je lichaam heeft gevormd. Dat is toch een minpuntje. Het matras kan worden gewassen op 30°C en heeft antiallergische eigenschappen. Regelmatig krijgen we de vraag welke topmatras beste getest is voor zware mensen en dan verwijzen we naar de Dekbed Discounter Hybrid Gel Topdekmatras. De Dekbed Discounter Hybrid Gel Topdekmatras is namelijk geschikt voor mensen die tot 140 kg wegen.

Bekijk de Dekbed Discounter Hybrid Gel Topdekmatras bij deze vertrouwde webshops:


Swiss Sense Aeromax Breeze II Topper

Wat is de beste topper matras? Er is heel wat keuze, maar het valt op dat de Swiss Sense Aeromax Breeze II Topper op behoorlijk veel enthousiasme kan rekenen. De vijfde beste topper matras is zeer veerkrachtig, biedt enorm veel slaapcomfort en is ideaal voor wie houdt van zacht slaapgenot. Het is een goed topmatras voor wie houdt van een luxueus gevoel. De unieke AEROMAX-minipocketveren geven het vijfde beste topper matras goede ondersteunende en ventilerende eigenschappen. Daarnaast zijn er ook de veerkrachtige comfortlagen die ervoor zorgen dat de vijfde beste topper matras ook uitstekend scoort op het gebied van warmteregulatie. Vooral de combinatie van kamelenwol met de latex comfortlagen draagt aan dit laatste bij.

In de hoes van de vijfde beste topmatras heeft men Tencel verwerkt, een natuurproduct dat goed scoort op het gebied van vocht- en warmteregulatie. Het is huidvriendelijk en het voelt enorm zacht aan. De tijk van de vijfde beste matrastopper is niet alleen met Tencel doorstikt, maar is ook rijkelijk gewatteerd. Wat is een goede matrastopper? De Swiss Sense Aeromax Breeze II Topper, uiteraard!

Bekijk de Swiss Sense Aeromax Breeze II Topper bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over topdekmatrassen

Er bestaan verschillende soorten topdekmatrassen. Het gaat daarbij niet alleen om wijzigende afmetingen, maar ook om wijzigende samenstellingen. Het is een van de dingen waarop je zeker dient te letten als je op zoek bent naar de beste matras topper. Ook de tijk is van belang. Hieronder leggen we het uit.

Koudschuim top matras

Een koudschuim top matras is een topper die heel stevig aanvoelt. Dat komt omdat koudschuim een hoge veerkracht heeft en een goede ondersteuning biedt. Dit zorgt ervoor dat je je bij een koudschuim top matras gemakkelijk kan omdraaien. In tegenstelling tot wat je zou denken, voelt een koudschuim top matras niet koud aan. De benaming slaat louter op de productiewijze van de koudschuim top matras. Verder reken je bij een koudschuim top matras op een goede ventilatie en een snelle vochtafvoer. Hierdoor zal je bij een koudschuim top matras minder snel last hebben van vochtplekken. Ten slotte zakt een koudschuim top matras niet snel door.

Traagschuim topmatras

Er is een grote groep mensen die de voorkeur geeft aan de beste traagschuim topper. Dat verbaast ons niet. Met de beste traagschuim topper kies je voor een materiaal dat zijn oorsprong vindt bij de ruimtevaartorganisatie NASA. Onze topmatras test toont aan dat het de vorm van je lichaam goed aanneemt en dat je hierdoor van een gelijkmatige ondersteuning geniet. Zeker voor mensen die over het algemeen last hebben van drukpunten is het een goede matrastopper. Het is verder een goed topmatras voor wie een hard matras wat zachter wil maken. Een nadeel is dat het niet zo goed ventileert. Daarom vinden we het geen goed topmatras voor mensen die veel transpireren.

Latex topmatras

Tijdens onze zoektocht naar de beste topdekmatrassen kwamen we ook veel toppers op basis van latex tegen. Latex kan een goede keuze zijn, maar we willen hier wel voor waarschuwen. Bij latex zijn er namelijk enorm grote kwaliteitsverschillen mogelijk. Sommige latex toppers ventileren nauwelijks en andere toppers scoren net goed op het gebied van ventilatie. Daarnaast is latex een vrij dure grondstof, waardoor het in prijzige topmatrassen resulteert. En uiteraard is latex niet geschikt voor mensen met een latexallergie.

Tijk van de topmatras

Veel mensen vergeten te letten op de tijk van de topper. Dit is het omhulsel, de stoflaag die om de matras heen zit en die contact maakt met de huid. Hierdoor mag het belang van de tijk niet worden onderschat. Een goede tijk is zacht voor de huid en voert het vocht goed af. Daarnaast is het belangrijk dat de tijk afritsbaar is en dat je het op een voldoende hoge temperatuur kan wassen. Wij geven de voorkeur aan tijken met antiallergische eigenschappen.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste topdekmatras

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede topdekmatras met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande topdekmatrassen, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken topdekmatrassen

Er zijn verschillende merken die je kan overwegen indien je een goed topmatras wil kopen. Veruit de populairste keuze is de Eazzzy topdekmatras. Deze topdekmatrassen zijn ergonomisch ontworpen, zijn drukverlagend en zijn temperatuurregulerend. Ze zijn geschikt voor elke slaper en ze brengen de wervelkolom steeds in de juiste positie. Het merk is bekend van teleshopping. Daarnaast is ook de Emma topmatras een populaire keuze. De Emma topmatras is eerder verkozen tot product van het jaar 2021 en heeft een ademende en wasbare hoes. Doordat de matras omkeerbaar is, heb je de keuze tussen een zachte en een stevige zijde.

Verder zijn er velen die voor de Octasmart topper Leenbakker een bezoek brengen. Octasmart is een echte specialist op het gebied van slaapcomfort. Deze matrassenmaker is vooral bekend geworden met de Octaspring-technologie, de eerste echte innovatie in de schuimindustrie. Het reageert instinctief op de bewegingen en het zorgt voor een zalige balans. Octasmart is net als de Emma topmatras en de Eazzzy topdekmatras een goede keuze. Uiteraard zijn er nog heel wat andere goede merken die je kan overwegen. Dat bewijst ook onze top tien met de beste matras toppers.

Hoe is de lijst met beste topdekmatrassen 2024 tot stand gekomen?

Deze lijst met de beste topdekmatrassen is met veel zorg tot stand gekomen. In de eerste plaats hebben we hiervoor de kenmerken van talloze topdekmatrassen in kaart gebracht. Vervolgens voerden we een vergelijking uit. Eerder hebben we al met ons onderzoek naar de beste topdekmatras 2020 meer slaapcomfort geschonken. De criteria die we toen gebruikten, hebben we ook nu weer aangewend.

Vervolgens hebben we onafhankelijke onderzoeken geraadpleegd. Het is interessant om te weten of Consumentenbond topmatras X of Y aanbeveelt. Bovendien is het ook goed om te weten of de door ons geselecteerde beste topdekmatras Consumentenbond of Test Aankoop kan bekoren. Het is uiteraard niet omdat de ene topmatras Consumentenbond kan bekoren dat ook wij het goed quoteerden, per slot van rekening hebben wij ons onderzoek onafhankelijk vormgegeven. Maar het is altijd nuttig om te weten waarom Consumentenbond matras topper A wel goed vindt en topper B niet.

Daarna hebben we reviews van consumenten in kaart gebracht. Daarvoor gingen we ten rade bij talloze webshops, zowel grote als kleine. Door enkel rekening te houden met de reviews die op betrouwbare webshops zijn verschenen, konden wij achterhalen welke topdekmatrassen beste koop zijn volgens consumenten.

Ons advies luidt altijd: test topmatras na topmatras uit en ga op basis daarvan op zoek naar de beste topdekmatras. Dat is ook hoe Consumentenbond topdekmatrassen vergelijkt. Daarom hebben ook wij talloze topdekmatrassen uitgeprobeerd gedurende ten minste vier weken. Kortom: door na te gaan welke topdekmatras Consumentenbond kan bekoren, door reviews te lezen, door een theoretische vergelijking uit te voeren en door zelf te proefslapen is deze lijst met de beste topmatrassen zorgvuldig en onafhankelijk tot stand kunnen komen.

Zin en onzin van een matrastopper

Vaak wordt aangeraden om een topmatras, ook wel eens een topper of een topdekmatras genoemd, bovenop een normaal en dik matras te leggen. Matrasverkopers beloven dan dingen als meer comfort. Het kopen van een goed topmatras kan zeker een goed idee zijn, maar dat is ook niet altijd het geval. Zo is een goed topmatras niet in staat om een doorgezakte matras of een slechte matras te compenseren. Als de onderste matras niet meer goed is, moet deze worden vervangen. Daarnaast kent een topper ook nadelen. Zo wordt het lichaamsvocht niet altijd even goed afgevoerd, kan een topper soms verschuiven en vindt niet iedereen het even prettig aanvoelen. En bovendien vergt het natuurlijk ook een investering.

Tot daar de nadelen van een topper, want ook voordelen zijn er zeker. Zo kan een topmatras nog wat extra ondersteuning bieden of een extra comfortlaag schenken. Het is bijvoorbeeld nuttig als je een gewone matras hebt die op zich wel voldoende ondersteunt, maar die wat te hard aanvoelt. Dan kan je dit onprettige gevoel wegwerken met een topmatras. Dat is goedkoper dan een nieuwe matras te kopen. Een topmatras beschermt ook de onderliggende matras, waardoor de (duurdere) matras langer zal meegaan. Verder is een topmatras gemakkelijker om te keren en is de tijk kleiner, waardoor het beter in de wasmachine past. Bovendien is het nuttig om een tweepersoonstopper boven twee eenpersoonsmatrassen te leggen, zodat er geen kier meer zit tussen de twee eenpersoonsmatrassen. Kortom: er zijn ook heel wat goede redenen om een goed topmatras te overwegen.

Veelgestelde vragen over topdekmatrassen

Over topdekmatrassen wordt er veel gezegd en geschreven. Sommige mensen vinden het nutteloos, terwijl anderen het de hemel in prijzen. Met zoveel tegenstrijdige informatie is het niet meer dan logisch dat mensen met vragen kampen. Wij helpen ze graag de wereld uit en beantwoorden veelgestelde vragen over topdekmatrassen.

Wat is de beste topdekmatras voor rugklachten?

Topdekmatrassen die ideaal zijn in de strijd tegen rugklachten zijn over het algemeen gemaakt van traagschuim, koudschuim of latexschuim. Wat is de beste topmatras tegen rugpijn? Dat is volgens ons de Dekbed Discounter Bamboo Foam Topdekmatras. De beste topper matras tegen rugpijn combineert traagschuim met bamboe en biedt de gewenste ondersteuning.

Welke topmatras is het beste om een harde matras zachter te maken?

Als je een harde matras wat zachter en comfortabeler wil maken, kan je een matras op basis van traagschuim overwegen. Wat is de beste matrastopper met traagschuim? Dat is volgens ons de Dekbed Discounter Topmatras Abbeville. Het is niet duidelijk of deze matrastopper Consumentenbond kan bekoren, maar het kwam wel goed uit onze topmatras test.

Wat zijn de beste matrastoppers voor mensen die veel transpireren?

In dit geval is het belangrijk dat de matras en de tijk het vocht goed en doeltreffend kunnen afvoeren. Traagschuim en latex raden we daarom al meteen af. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de matras goed ventileert en thermisch reguleert, waardoor je ook gewoon al minder zal zweten. Koudschuim is bijvoorbeeld een goede keuze. Wat is de beste topdekmatras op basis van traagschuim? Wij gaan voor de Better Night Topper Crystal met een laag koudschuim en minipocketveren. Met maar liefst 1000 veren per ligvlak en negen comfortzones zal deze top matras boxspring of standaardmatras een flinke portie versteviging schenken.

Aanvullende producten voor topdekmatrassen

Of je nu voor de beste topdekmatras IKEA een bezoekje brengt of elders een goede matrastopper koopt: met alleen een topdekmatras ben je er nog niet. Je hebt natuurlijk ook nog een standaard matras of een boxspring nodig. Voor een goede nachtrust investeer je maar beter in kwaliteit. Hetzelfde geldt voor je hoofdkussen en voor je dekbed. Niet alleen moet de matrastopper beste getest zijn, maar dat geldt ook voor de andere benodigdheden voor een goede nachtrust. Daarom schenken wij op deze website bijvoorbeeld aandacht aan goede slaapmaskers. Op deze manier dragen we bij aan jouw slaapcomfort.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]