Best Gekozen
Beste traagschuim matras

Beste traagschuim matras 2024

Check hier de resultaten van de grote traagschuim matras test

Er zijn natuurlijk veel soorten matrassen om tussen te kiezen, maar een grote groep mensen geeft de voorkeur aan goede traagschuim matrassen. Dat is eigenlijk niet zo verbazingwekkend. Goede traagschuim matrassen werken namelijk drukverlagend. Hierdoor genieten zowel je gewrichten als je spieren van de nodige ondersteuning tijdens het slapen. Het vormt zich optimaal naar het lichaam en dus ontwaak je niet langer met pijntjes. Het is zeker niet het enige voordeel van goede traagschuim matrassen. Vraag jij je af welke traagschuim matras beste koop is? Dan hebben wij goed nieuws: wij organiseerden een traagschuim matras test. Hieronder bespreken we de resultaten van de Test Traagschuim Matrassen, leggen we verschillende dingen voor je uit en beantwoorden we ook een aantal veelgestelde vragen over goede traagschuim matrassen.

Dit zijn de beste traagschuim matrassen van 2024

In de top 10 beste traagschuim matras zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste traagschuim matrassen van 2024 uitgelicht

Wil jij weten wat de beste traagschuim topmatras is of ben jij op zoek naar de beste traagschuim matras voor de rugslaper? Dan doe je er goed aan om de onderstaande informatie door te nemen. Je ontdekt op deze pagina namelijk niet alleen waarom voor een topdekmatras traagschuim beste koop is, want we lichten ook onze vijf favoriete traagschuimmatrassen voor je toe. Zo weet je wat je mag verwachten als je deze matras aanschaft.

Hypnia Premium Matras

De beste traagschuim matras van 2024 is volgens ons de Hypnia Premium Matras. De beste traagschuimmatras heeft een uitzonderlijke dikte van 27 centimeter, waarvan 3 centimeter traagschuim. Dit resulteert in een zachte, maar stevige matras die een goede ondersteuning biedt. De ademende hoes is verwijderbaar en is Oeko-tex-gecertificeerd. De beste koop traagschuim matras beschikt over vijf comfortzones die ervoor zorgen dat de wervelkolom steeds mooi recht blijft, ongeacht de positie waarin je slaapt. In de bovenlaag zit luchtdoorlatend schuim dat de lichaamswarmte goed afvoert. Direct daaronder zit dan weer een laag traagschuim dat zich aanpast aan de contouren van het lichaam en dat de drukpunten vermindert. Het is een knap staaltje Franse innovatie, wees daar maar zeker van. Met zo’n goede traagschuim matrassen is het nóg moeilijker om uit bed te komen, neem ook dat maar van ons aan.

Bekijk het Hypnia Premium Matras bij deze vertrouwde webshops:


Gazella Support IV Pocketvering Matras

De Gazella Support IV Pocketvering Matras is volgens ons de tweede beste traagschuim matras. Laat je niet verwarren door de benaming, want er zit wel degelijk traagschuim in deze matras met pocketvering. Dit is wat ons betreft de beste traagschuim matras voor wie vaak last heeft van lichamelijke klachten en op zoek is naar een nauwkeurige ondersteuning. Een extra voordeel van de tweede beste traagschuim matras is dat het voor alle slaaphoudingen geschikt is. De comfortlaag reageert optimaal op je lichaam en zorgt voor een goede gewichtsverdeling, wat in een soort van zweverig gevoel resulteert. In de kern van de tweede beste traagschuimmatras zitten zowel lage als hoge pocketveren. De hoge veren zitten in zeven comfortzones die het gewicht opvangen. Bij de zwaardere punten van het lichaam zijn lage veren aangebracht die extra ondersteuning bieden. Ten slotte komt de tweede beste traagschuimmatras met een zachte, wasbare en hygiënische hoes die extra ventilatie biedt.

Bekijk het Gazella Support IV Pocketvering Matras bij deze vertrouwde webshops:


Emma Sleep Emma O2 Matras

De derde beste traagschuimmatras is, althans volgens onze traagschuim matras test, de Emma Sleep Emma O2 Matras. Dit is de meest bekroonde matras van Nederland. Het bevat maar liefst drie lagen schuim, wat in nog meer slaapcomfort resulteert. Het is geschikt voor alle lichaamstypen en het is te verkrijgen in zowel een medium als een harde uitvoering, uiteraard in talloze maten. Deze prijzenkampioen werd in juni 2022 nog verkozen tot de beste traagschuim matras volgens Consumentenbond. Dat is niet onlogisch, want de drie lagen schuim smelten optimaal samen voor een uitstekende punt-elasticiteit. Hierdoor heb je nooit last van drukpunten en geniet je altijd van een perfecte ondersteuning. Ze hebben bij Consumentenbond traagschuim matras na traagschuim matras uitgeprobeerd en ze geven aan dat er bij deze matras zelfs na 30.000 cycli nog steeds geen materiaaldegradatie zichtbaar is. Hierdoor ben je er zeker van dat je lange tijd plezier zal beleven aan de derde beste traagschuim matras.

Bekijk het Emma Sleep Emma O2 Matras bij deze vertrouwde webshops:


Hypnia Ultieme Hybride Matras

De Hypnia Ultieme Hybride Matras is volgens onze traagschuim matras test de vierde beste traagschuim matras van 2024. De vierde beste traagschuim matras is enorm dik, maar liefst 30 cm(!) dik, en combineert pocketvering met actief en fris traagschuim. Door drie verschillende soorten traagschuim te combineren met comfortzones, een gewatteerde hoes en pocketvering is slaapgenot altijd een garantie. Het maakt bij de vierde beste traagschuim matras ook helemaal niet uit hoe je slaapt. Of dat nu op je buik, op je rug, op je zij of op je kop is, altijd geniet je van een ergonomische ondersteuning. Je wervelkolom blijft recht en de drukpunten worden verlicht. Qua productiekwaliteit zit het bij de vierde beste traagschuim matras ook goed. Niet voor niets gooit de fabrikant er bij de vierde beste traagschuim matras een garantie van maar liefst vijftien jaar bovenop. En dankzij de combinatie van traagschuim met een verfrissende gel geniet je altijd van de ideale slaaptemperatuur. Alleen maar voordelen dus!

Bekijk het Hypnia Ultieme Hybride Matras bij deze vertrouwde webshops:


Dekbed Discounter Matras Abbeville Anti-Allergisch

De Dekbed Discounter Matras Abbeville Anti-Allergisch is volgens onze traagschuim matras test de vijfde beste traagschuim matras van 2024. Zoals je het van goede traagschuim matrassen mag verwachten, past het zich perfect aan het lichaam aan. Dit komt doordat de vijfde beste traagschuimmatras over een kern van ondersteunend koudschuim beschikt. Dit wordt gecombineerd met een afdeklaag van traagschuim dat drukverlagend werkt. De vijfde beste traagschuimmatras van 2024 is ideaal om te combineren met een verstelbare boxspring. Vooral voor een boxspring vinden we dit dan ook heel goede traagschuim matrassen. Ook voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt zijn dit heel goede traagschuim matrassen. Ze zijn namelijk antiallergisch. Houd er wel rekening mee dat de matras belastbaar is tot 120 kg per persoon. Voor zwaardere mensen is dit niet de beste koop traagschuim matras.

Bekijk de Dekbed Discounter Matras Abbeville Anti-Allergisch bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over traagschuim matrassen

Er zijn heel wat redenen waarom wij het een goed idee vinden dat jij op zoek bent naar de beste koop traagschuim matras. Traagschuimmatrassen zijn speciaal ontwikkeld om goed te ondersteunen en dat zorgt dan weer voor een goede nachtrust. Toch moet er ook rekening worden gehouden met een aantal nadelen van traagschuimmatrassen. In sommige gevallen is een traagschuimmatras minder geschikt en kan je beter op zoek gaan naar een andere matras.

Voordelen traagschuimmatrasNadelen traagschuimmatras
Optimale ondersteuningGeen tegendrukGoede doorbloedingBetere nachtrustMinder kwaaltjesOptimale verdeling gewichtGrote kwaliteitsverschillenNiet zo eenvoudig om te vergelijkenMinder geschikt voor kamers die niet goed zijn geïsoleerdBij sommige matrassen is het moeilijker om uit bed te geraken

Voordelen van een traagschuimmatras

Dit paradepaardje van ruimtevaartorganisatie NASA is ontwikkeld om astronauten te beschermen en te ondersteunen. En dat is wat het ook voor jou doet terwijl jij slaapt. De goede ondersteuning zorgt ervoor dat je automatisch goed ligt en voorkomt dat je gaat woelen en draaien. Het absorbeert alle slaapverstorende bewegingen en het is de garantie op een goede nachtrust.

Daarnaast ervaar je bij een traagschuimmatras geen tegendruk. De druk wordt in de plaats daarvan optimaal verdeeld, wat ook voor een goede doorbloeding zorgt. Een goede doorbloeding voorkomt allerlei kwaaltjes, zoals concentratieproblemen en problemen met de gewrichten. Ook als je vaak last hebt van zware benen kunnen goede traagschuim matrassen wonderen verrichten.

Nadelen van een traagschuimmatras

Er zijn echter kwaliteitsverschillen mogelijk: niet elke traagschuimmatras is even goed. Er zijn bijvoorbeeld traagschuimmatrassen die niet voldoende ventileren. Daartegenover staan dan weer matrassen met een open celstructuur die het vocht net goed afvoeren en die fris aanvoelen. Het blijft belangrijk om te vergelijken en om te vertrouwen op een goede traagschuim matras trest.

Een ander nadeel van traagschuimmatrassen is dat het temperatuurgevoelig is. Hierdoor voelt het in de winter altijd eerst wat harder en kouder aan. Na enkele minuten is het echter al helemaal op temperatuur en is het aangepast aan je lichaam. In de zomer gebeurt net het omgekeerde en kan je bij een hete temperatuur het risico lopen dat de matras wat te zacht is. Daarom mogen traagschuimmatrassen enkel worden gebruikt in slaapkamers die voldoende zijn geïsoleerd.

Nog een nadeel is dat de matras zich aan het lichaam aanpast, waardoor het voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn soms wat moeilijker is om uit het bed te stappen. Ook hierbij kunnen we echter niet veralgemenen: er zijn ook matrassen die net speciaal zijn ontwikkeld met het oog op bewegingsgemak en die hier wel goed op scoren.

Nog vijf aanbevelingen als je op zoek bent naar het beste traagschuim matras

De kans is groot dat je na het lezen van het bovenstaande de behoefte hebt om meerdere opties met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen we in deze wens door nog vijf interessante aanbevelingen van goede traagschuim matrassen met je te delen. Mocht je keuze vallen op een van deze onderstaande traagschuim matrassen, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

De populairste merken traagschuim matrassen

Wanneer je op zoek bent naar de beste traagschuim matras kom je al snel voor een overvloed aan keuzemogelijkheden te slaan. Er zijn zowel bekende als minder bekende merken die beweren dat zij de beste traagschuim matras hebben. Uiteraard kan er maar één traagschuim matras de beste zijn. Focus in ieder geval op betrouwbare merken, bijvoorbeeld op de onderstaande betrouwbare en populaire merken. Deze merken bieden heel goede traagschuim matrassen aan die zeker aan te raden zijn.

Een voorbeeld van een populaire keuze is de traagschuim matras Tempur. Tempur is het enige door de NASA erkende en door de Space Foundation gecertificeerde matras- en kussenmerk ter wereld. Het is een ware specialist op het gebied van traagschuim en die expertise laat zich vertalen in goede traagschuim matrassen. Het is een merk dat we zeker aanbevelen.

Daarnaast is ook de Emma Matras Traagschuim een populaire keuze. Emma is een relatief jong merk. Het ontstond eind 2015 in Duitsland. Het had een nobel doel: een matras ontwikkelen die geschikt is voor ieder lichaam en voor ieder slaaptype. De matrassen van dit bedrijf werden in het verleden al meermaals bekroond door Consumentenbond en Test Aankoop. Ook de Britse testvereniging voor Consumenten noemde een matras van Emma eerder al de beste matras. Ook dit is met andere woorden een heel goed merk.

Uiteraard zijn er nog heel wat andere goede merken die je kan overwegen. Onder andere de Medisch 3D Infinity Matras is daar een voorbeeld van, net als de M Line Traagschuim Matras en de Ravensberger Orthopedische Matras. Ten slotte besteden we graag een extra woordje uitleg aan de Swiss Sense traagschuim matras. Swiss Sense heeft meer dan 120 winkels in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk en is een van de toonaangevende spelers op de Europese slaapcomfortmarkt. Het staat voor kwaliteit en onbezorgdheid, zoals we het van Zwitserland gewend zijn.

Hoe is de lijst met beste traagschuim matrassen 2024 tot stand gekomen?

Het is belangrijk dat je niet de eerste de beste traagschuim matras koopt, want er zijn grote kwaliteitsverschillen en een miskoop is heus niet uit te sluiten. Daarom hebben wij met heel veel toewijding en precisie een traagschuim matras test uitgevoerd. Voor deze traagschuim matras test hebben we eerst de samenstelling en de voornaamste kenmerken van de matras bestudeerd, waarna we een praktische traagschuim matras test uitvoerden. Dit bestond telkens uit tien dagen proefslapen. Omdat dit uiteraard nog steeds relatief kort is, hebben we ook reviews gelezen. Verder namen we er andere onderzoeken bij. Zo gingen we bijvoorbeeld na of de beste traagschuim matras Consumentenbond kan bekoren. Op basis van onze traagschuim matras test en externe onderzoeken hebben we deze lijst boordevol goede traagschuim matrassen voor je samengesteld.

Werking van traagschuim

Traagschuim is visco-elastisch, wat wil zeggen dat het temperatuurgevoelig is. Wij mensen hebben, althans in levenden lijve, warm en onze lichaamstemperatuur zal ervoor zorgen dat het schuim zachter wordt. Hierdoor past de matras zich aan het lichaam aan. Eigenlijk vorm je zo een mal van je lichaam, waarbij drukpijn op gevoelige punten of gewrichtspijn wordt voorkomen. De doorbloeding wordt nergens afgekneld en je geniet van een optimaal ligcomfort. De kwaliteit van het schuim kan wel al eens verschillen. Relevant is daarbij de SG-waarde, dit geeft aan hoeveel kilo schuim er per kubieke meter is verwerkt. Hoe hoger deze waarde, des te beter de kwaliteit. Ook de levensduur zal dan hoger liggen.

Door de kenmerken van een traagschuimmatras is deze matras ideaal voor mensen met lichamelijke en drukgerelateerde klachten, bijvoorbeeld mensen met artrose of reuma. Uiteraard zijn ook andere mensen gebaat bij traagschuim. Mensen die het ’s nachts snel heel warm hebben of die veel draaien in bed, kunnen beter kiezen voor een andere matras.

Veelgestelde vragen over traagschuim matrassen

Er bestaan verschillende soorten matrassen, telkens met hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Het kan hierdoor behoorlijk complex zijn om een goede matras uit te kiezen. Het is niet meer dan logisch dat je hier misschien nog wel een aantal vragen over hebt. We nemen graag de tijd om veelgestelde vragen over traagschuimmatrassen te beantwoorden.

Wat is traagschuim?

Traagschuim, ook wel geheugenschuim of visco-elastisch schuim genoemd, is een materiaal dat automatisch een mal creëert als je het indrukt. Als het niet langer wordt ingedrukt, keert de oorspronkelijke vorm terug. Door lichaamswarmte wordt dit materiaal zachter. Doordat het minder druk geeft op uitstekende lichaamsdelen wordt het ook vaak gebruikt bij matrassen.

Wat is de geschiedenis van traagschuim?

Traagschuim werd door NASA ontwikkeld in 1966. Het probleem: de enorme versnellingskrachten bij de lancering van de Saturnus V-raket. Deze versnellingskrachten dienden beter te worden verdeeld. De oplossing: traagschuim, wat men toen nog temper foam noemde. Uiteindelijk is temper foam niet daadwerkelijk door NASA gebruikt, maar het traagschuim is vervolgens wel voor medische toepassingen aangewend. Nog later begon een Zweedse matrassen- en kussenfabrikant het onder de merknaam Tempur aan te bieden. Doordat NASA niet langer over het patent beschikt, kan elke fabrikant tegenwoordig matrassen van traagschuim aanbieden. Dat heeft gezorgd voor grote kwaliteitsverschillen.

Is een traagschuim matras goed voor je rug?

Het kan wel degelijk helpen bij rugklachten, maar over het algemeen wordt traagschuim niet aanbevolen voor mensen met rugklachten. Dat komt omdat traagschuim draaien minder eenvoudig maakt (je komt in een kuil te liggen). Onder andere Talalay-latexmatrassen en pocketveringmatrassen zijn op dit punt beter geschikt, hoewel pocketveringmatrassen ook nadelen kennen. Pocketveringmatrassen oefen namelijk druk uit op het lichaam en kunnen dus net rugklachten veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren als je op zoek bent naar de beste matras voor rugklachten.

Wat is beter: koudschuim of traagschuim bij rugklachten?

Zowel koudschuim als traagschuim zijn niet zo geschikt voor mensen met rugklachten. Koudschuimmatrassen met comfortzones zijn echter meer geschikt voor rugklachten dan traagschuimmatrassen.

Wat is beter: traagschuim of pocketvering?

Dat is sterk afhankelijk van waar jij de focus legt. Traagschuim scoort bijvoorbeeld beter op het gebied van drukherverdeling, het heeft een beter aanpassend vermogen en het ligt ook comfortabeler. Een matras met pocketvering kent dan weer een goede ventilatie en is ideaal voor mensen met rugklachten. Qua drukherverdeling scoort het echter minder goed. De doorbloeding is over het algemeen minder goed en dat kan in vermoeide en stijve spieren resulteren.

Wat zijn de nadelen van een traagschuim matras?

Traagschuimmatrassen hebben het nadeel dat je in een kuip gaat liggen, waardoor je minder goed kan draaien. Ook uit bed stappen, is iets moeilijker. Verder zijn er grote kwaliteitsverschillen. Goedkoper traagschuim scoort bijvoorbeeld niet altijd even goed op het gebied van ventilatie. Daarom is het aan te raden om niet zomaar de eerste de beste traagschuim matras aan te schaffen.

Wat is NASA-traagschuim?

NASA-traagschuim is gewoon een synoniem voor traagschuim of memory foam. Het is een type materiaal dat eenmaal het niet langer wordt ingedrukt opnieuw de oorspronkelijke vorm aanneemt. Bovendien reageert het op lichaamswarmte, waarbij het zachter wordt. Memory foam is oorspronkelijk door NASA ontwikkeld. NASA had er ook een patent op. Daarom wordt het nog steeds vaak NASA-schuim of NASA-traagschuim genoemd.

Kan ik zelf traagschuim op maat snijden?

Ja, maar houd er rekening mee dat traagschuim gemakkelijk scheurt en daarom voorzichtig moet worden gesneden. Het is dan ook enorm belangrijk dat je een zo scherp mogelijk mes gebruikt. Markeer eerst waar je wil snijden, snijd het schuim voor de helft door en draai de matras nadien om, waarna je de tweede helft snijdt. Probeer altijd in één keer te snijden, want anders ontstaat er een rotzooi. Probeer ook om niet in je vinger te snijden, want de praktijk leert ons dat ook dat behoorlijk veel rotzooi oplevert.

Is een traagschuim babymatras een goede keuze?

Volgens Consumentenbond is dat niet het geval, omdat babymatrassen met traagschuim volgens de test van Consumentenbond vaak erg slecht scoren op het gebied van ventilatie. Het houdt de lichaamswarmte sterk vast en dat kan in oververhitting resulteren, wat dan weer een risicofactor is voor wiegendood. Daarom raadt Consumentenbond het gebruik van een traagschuim babymatras af.

Is een traagschuim matras warm?

Een traagschuimmatras heeft de neiging om warmte vast te houden en minder goed te ventileren. Over het algemeen is een traagschuim matras warm. Wie het ’s nachts snel warm heeft, is dus niet gebaat bij een traagschuimmatras. Toch mogen we dit niet al te sterk veralgemenen. Er is ook een nieuwe generatie traagschuimmatrassen die stukken beter scoort op dit gebied. Bovendien worden er steeds vaker verschillende materialen gebruikt in een matras, waardoor de nadelen van een traagschuim matras quasi geheel wegvallen. Het toont aan waarom je maar beter niet de eerste de beste traagschuim matras kan kopen.

Wat is zachter: koudschuim of traagschuim?

Koudschuim is over het algemeen wat steviger en veerkrachtiger dan traagschuim. Traagschuim is in eerste instantie relatief hard, maar je lichaamstemperatuur maakt het lekker zacht. Dat komt omdat traagschuim op je lichaamswarmte reageert.

Kan een traagschuim matras op een boxspring?

Ja, een traagschuimmatras kan perfect op een boxspring worden gebruikt. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste traagschuim matras voor op een boxspring en raden de Dekbed Discounter Matras Abbeville Anti-Allergisch aan. Het gaat om erg goede traagschuim matrassen die bovendien ook nog eens antiallergisch zijn.

Aanvullende producten voor traagschuim matrassen

Wie van een optimale nachtrust wil genieten, komt al snel uit bij een traagschuimmatras. Natuurlijk is dat niet het enige wat je daarvoor nodig hebt. Naast goede traagschuim matrassen zijn er nog heel wat andere slaapbenodigdheden die wat ons betreft onmisbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kussen dat past bij je slaaphouding. Ook een goed dekbed is uiteraard belangrijk. Zorg daarnaast voor een goed slaapklimaat. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je de temperatuur op punt houdt. Slaapkamerverwarming en een mobiele airco voor tijdens de warme zomermaanden zijn dus aan te raden. Ten slotte kan je de slaap beter vatten met een slaapmasker en ontwaak je ’s ochtends goedgeluimd met een wake-uplight. Daarom zijn dit allemaal aanvullende producten die wij zeker aanbevelen.

Bekijk meer MATRAS gerelateerde koopgidsen

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]