Best Gekozen
Beste vliegengordijn

Beste vliegengordijn 2022

Ontdek welk vliegengordijn beste getest is volgens onze onderzoekers.

De zomer lacht je toe en dan zet je natuurlijk graag de ramen en deuren wagenwijd open. Dan haal je de zomerlucht in huis en krijg je er een open gevoel bij. Tegelijkertijd is het echter een uitnodiging voor alle mogelijke vieze insecten die zich maar al te graag een nieuwe woonst toe-eigenen. De oplossing is gelukkig vrij eenvoudig: het beste vliegengordijn in huis halen. Met het beste vliegengordijn krijgen insecten namelijk geen kans en haal je toch frisse lucht in huis. Zo’n goed vliegengordijn hoeft er heus niet naar uit te zien, want tegenwoordig zijn er ook elegante en kindvriendelijke vliegengordijnen die een mooie toevoeging zijn voor jouw woning. Hieronder ontdek je er meer over en helpen we je bij een goed maar goedkoop vliegengordijn kopen.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Vliegengordijnenexpert Hulzen Vliegengordijn
DecoRD VliegengordijnSunbuurst Deurgordijn PVC Tris Wit

Het beste vliegengordijn is volgens ons de Vliegengordijnenexpert Hulzen Vliegengordijn. Dit vliegengordijn met hulzen is voldoende zwaar om tegen een windje te kunnen. Het kost +/- € 92,95.

Wil je een goed en goedkoop vliegengordijn kopen, dan is de DecoRD Vliegengordijn een goede keuze. Dit vliegengordijn op basis van lamellen heeft een magnetische sluiting en kost +/- € 12,99.

De Sunburst Deurgordijn PVC Tris Wit is een goed vliegengordijn op basis van gedraaide stengen. Het is gemakkelijk om doorheen te lopen en is zowel effectief als decoratief. Het kost +/- € 54,02.

€ 92,95€ 12,99€ 54,-
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over vliegengordijnen

We dachten dat het beste vliegengordijn vinden niet bijzonder ingewikkeld zou zijn, maar uit onze test blijkt dat het vinden van het vliegengordijn beste keus toch niet zo eenvoudig is. Sommige vliegengordijnen lijken zelfs vliegen aan te trekken. We doken in verschillende wetenschappelijke onderzoeken en er was een verklaring voor: kleur speelt een rol. En dat terwijl fabrikanten vaak eerder denken aan de kleuren die consumenten leuk vinden in plaats van aan de kleuren die huisvliegen niet fijn vinden. Bovendien zijn er nog een aantal zaken waarop je moet letten als je een vliegengordijn van goede kwaliteit wil aanschaffen. We doen het een en ander voor je uit de doeken.

1.1. Algemene aandachtspunten

Lang niet elk vliegengordijn is het beste vliegengordijn. Meer nog: volgens onze test werken sommige vliegengordijnen gewoon niet of hebben ze vooral een decoratief doel. Dit heeft te maken met de ruimte tussen de strengen, waardoor vliegen er gewoon door kunnen vliegen. Een heel klein beetje ruimte is geen ramp, maar geef de kleine kamervlieg of huisvlieg een beetje ruimte en hij maakt er een feest van. Iets waar je ook even op moet letten, is het gewicht van het vliegengordijn. Je mag dan nog het beste vliegengordijn kopen, als het te licht is, waaien de slierten bij de eerste de beste windvlaag weg. Het resultaat zijn tweevleugeligen die met hun slurfachtige zuigsnuit aan het schaterlachen slaan.

1.2. Soorten vliegengordijnen

Er bestaan verschillende soorten vliegengordijnen en uit onze test blijkt dat het vaak afhankelijk is van je eigen voorkeuren. Het beste magnetisch vliegengordijn werkt bijvoorbeeld heel goed, op voorwaarde dat de magneetjes goed sluiten en dat blijkt niet altijd het geval te zijn. Bovendien hebben huisdieren het vaak lastig met het beste magnetische vliegengordijn en zetten katten er al graag eens hun klauwen in. Naast het beste magnetisch vliegengordijn kan je ook kiezen voor kralen, plastic, hulzen, aluminium, gaas, kattenstaarten, pvc en zo kunnen we wel even blijven doorgaan. Ga vooral even na wat jij mooi vindt en kijk daarnaast onder andere naar het gewicht, de dikte van het materiaal en de mate waarin ze goed sluiten.

Sommige vliegengordijnen worden kant-en-klaar geleverd en andere moet je eerst nog even zelf in elkaar rijgen. Ook dit is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Over het algemeen zal je de meeste vliegengordijnen wel nog zelf even op maat moeten knippen. Meet enkel even alles op zodat ze zeker niet te klein zijn.

1.3. Kleur van het vliegengordijn

Een laatste iets waar je op kan letten als je een goed vliegengordijn zoekt, is de kleur. Dit kies je natuurlijk enigszins in functie van wat je mooi vindt en wat past bij je huisstijl. Toch moet je je ook verplaatsen in de huisvlieg die sommige kleuren leuk vindt en aan andere kleuren een hekel heeft. Onderzoekers van de universiteit van Florida hebben met minuscule elektrodes de neurologische respons in de 4.000 oogjes van de huisvlieg gemeten wanneer ze aan verschillende kleuren werden blootgesteld. Blauw is bijvoorbeeld de lievelingskleur van de huisvlieg. Dat komt omdat blauw, dat ‘s avonds ook in het omgevingslicht aanwezig is, een stimulerende werking heeft. Hierdoor zijn hun ogen er het meest gevoelig voor.

Volgens een in de Journal of Medical Entomology verschenen onderzoek wordt het nog erger wanneer zwart en blauw worden gecombineerd. Wellicht is dit omdat vliegen denken dat ze in de donkere openingen kunnen schuilen. Van geel blijkt de huisvlieg dan weer geen fan te zijn. Zo trekken wit en blauw tot drie keer meer vliegen aan dan geel. Door geel aan het vliegengordijn toe te voegen worden ook andere kleuren zoals blauw minder aantrekkelijk. Een ideaal vliegengordijn heeft dan ook een gele kleur en laat blauwe kleuren achterwege.

2. Dit zijn de beste vliegengordijnen van 2022

Wil je een nieuw vliegengordijn kopen? Dan is het goed om te kijken welk vliegengordijn het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Vliegengordijnenexpert Hulzen VliegengordijnTrentee Vliegengordijn OrchideaJekraa Cats KralengordijnSunbuurst Deurgordijn PVC Tris WitLa Tenda Frejus 1Tesa Insect Stop Lamellenhor2LIF ParisWenko Türvorhang grau-weißDecoRD VliegengordijnVliegengordijnenexpert Kattenstaart
1. Vliegengordijnenexpert Hulzen Vliegengordijn
2. Trentee Vliegengordijn Orchidea
3. Jekraa Cats Kralengordijn
4. Sunburst Deurgordijn PVC Tris Wit
5. La Tenda Frejus 1
6. Tesa Insect Stop Lamellenhor
7. 2LIF Paris
8. Wenko Türvorhang grau-weiß
9. DecoRD Vliegengordijn
10. Vliegengordijnenexpert Kattenstaart
Beste prijs€ 92,95€ 64,95€ 54,95€ 52,-€ 49,95€ 35,46€ 44,50€ 20,-€ 12,99€ 39,95
Afmetingen (l x b in cm)210 x 90220 x 100200 x 90220 x 90210 x 90220 x 95210 x 93200 x 90210 x 100220 x 90
TypeHulzenGedraaide strengenKralenGedraaide strengenKralenLamellenGedraaide strengenLintenLamellenKattenstaart
KleurGrijsZwart, transparantBeige, zwartWitZwartWitZwart, wit, blauwGrijs, blauwWitMulti
MateriaalKunststofKunststofHoutPvcPvc/kunststof/nylonKunststofKunststofPolyesterPolyesterPolyester
AanpasbaarJaJaNeeNeeJaNeeJaJaNeeJa
Magnetische sluitingNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeNeeJaNee
Beoordeling9,39,198,98,58,17,87,67,47,1
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste vliegengordijnen van 2022

Wil je graag eerst wat meer informatie vergaren over onze vliegengordijn beste keus? Geen zorgen, want wij hebben onze vijf favorieten van een woordje uitleg voorzien. Lees meer over de verschillende vliegengordijnen en ontdek hun plus- en minpunten.

1. Vliegengordijnenexpert Hulzen Vliegengordijn

Vliegengordijnenexpert Hulzen Vliegengordijn

De Vliegengordijnenexpert Hulzen Vliegengordijn is een vliegengordijn op basis van zware hulzen. Het beste vliegengordijn is vrij zwaar en zal hierdoor niet meteen hinder ondervinden van een briesje. Bovendien ziet het beste vliegengordijn er ook goed uit en houdt het vliegen effectief op afstand. Het is makkelijk te bevestigen en het is aanpasbaar. Omdat het zo zwaar is, is het wel belangrijk dat je voor een goede bevestiging zorgt. Gebruik bijvoorbeeld pluggen.

Bestel het Vliegengordijnenexpert Hulzen Vliegengordijn bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Zwaar en stevig
 • Houdt insecten ook effectief buiten
 • Kant-en-klaar geleverd maar aanpasbaar
 • Inclusief montagestrip voor bevestiging op kozijn
 • Makkelijk te monteren

Nadelen

  • Zwaar dus zorg voor goede bevestiging

 

 

 

2. Vliegengordijn OrchideaTrentee Vliegengordijn Orchidea

Het tweede beste vliegengordijn is volgens ons het Vliegengordijn Orchidea. Het tweede beste vliegengordijn bestaat uit strengen die dicht tegen elkaar hangen, waardoor insecten ook daadwerkelijk buiten blijven. Deze strengen zijn in de oven gebakken, waardoor ze extra stevig zijn. Ze zullen dus niet beginnen krullen door de warmte van de zon, zoals dat bij goedkope vliegengordijnen wel al eens het geval is. Bovendien zijn ze ook voldoende zwaar om zelfs bij harde windstoten te blijven staan zonder dat alles in elkaar begint te hangen.

Bestel het Vliegengordijn Orchidea bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Strengen hangen dicht bij elkaar
 • Waait niet open bij rukwind
 • Verstrengelt niet
 • Eenvoudig op maat aan te passen
 • Inclusief ophanghaakjes

Nadelen

  • Hangt niet meteen mooi, maar valt na enkele dagen mooi neer

 

 

 

3. Cats KralengordijnJekraa Cats Kralengordijn

De vliegengordijn beste koop voor wie houdt van houten kralen is volgens ons het Cats Kralengordijn. We zeggen dit niet alleen omwille van het decoratief ontwerp waarbij kattenpootjes op het vliegengordijn pronken, maar ook door het kant-en-klaar ontwerp dat voldoende afsluit om vliegen buiten te houden. Het maakt ook nauwelijks geluid bij het doorlopen en het is eenvoudig zelf te monteren.

Bestel het Cats Kralengordijn bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Houdt vliegen daadwerkelijk buiten
 • Nauwelijks geluid bij het doorlopen
 • Kind- en huisdiervriendelijk
 • Eenvoudig te monteren
 • Inclusief stevige schroefhaken voor kozijnbevestiging

Nadelen

  • Niet aanpasbaar (design gaat verloren)

 

 

 

4. Sunburst Deurgordijn PVC Tris Wit

Sunbuurst Deurgordijn PVC Tris Wit

De Sunburst Deurgordijn PVC Tris Wit is een goed vliegengordijn dat vliegen en insecten buitenhoudt. Het oogt decoratief en is effectief, bovendien is het eenvoudig om doorheen te lopen. Hierdoor is het een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld een hordeur. Ze waaien ook niet meteen open, zijn eenvoudig met een ophanghaak op het kozijn te bevestigen en ze komen ten slotte ook nog eens met twee jaar fabrieksgarantie.

Bestel het Sunburst Deurgordijn PVC Tris Wit bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Makkelijke bevestiging
 • Mooie vormgeving
 • Makkelijk op maat aan te passen
 • Waait niet open
 • 2 jaar fabrieksgarantie

Nadelen

  • Hangt niet meteen mooi, maar valt na enkele dagen mooi neer
  • Waait toch iets te eenvoudig open (beter voor een tussenruimte dan voor een buitendeur)

 

 

 

5. La Tenda Frejus 1La Tenda Frejus 1

De La Tenda Frejus 1 vonden wij het beste vliegengordijn voor de caravan. Hoewel het in principe gaat om een decoratief vliegengordijn, kan het namelijk ook als roomdivider worden gebruikt en schenkt het extra privacy in de caravan. Het is hoe dan ook een goed vliegengordijn op basis van kralen die op een nylondraad zijn gesmolten. Vooral wanneer de zon schijnt geeft dit een mooi effect omdat ze licht op een unieke manier doorlaten. Dit goed vliegengordijn is eenvoudig te bevestigen, ongeacht of je het nu als vliegengordijn of als roomdivider gebruikt.

Bestel de La Tenda Frejus 1 bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Stevig ontwerp
 • Heel mooi
 • Ook te gebruiken als roomdivider
 • Waait niet open
 • Eenvoudig te bevestigen

Nadelen

  • Exclusief noodzakelijke schroeven
  • Geen uitgebreide fabrieksgarantie

 

 

 

4. De populairste merken vliegengordijnen

Een aantal merken als Sun-Arts, Torresol en Degor doen het wel goed, maar in feite is er maar weinig sprake van merkvoorkeuren. Over het algemeen gaan consumenten vooral op zoek naar een goed vliegengordijn dat hen zowel kwalitatief als decoratief kan bekoren. Het is inderdaad een beter idee om een vliegengordijn van goede kwaliteit te zoeken dan om louter voor een bepaald merk te kiezen.

5. Hoe is de lijst met beste vliegengordijnen 2022 tot stand gekomen?

Dit keer geen onderzoek naar het beste vliegengordijn door Consumentenbond en dus gingen we maar zelf na welk vliegengordijn beste keus is. Voor deze lijst met beste vliegengordijnen zijn we in de eerste plaats nagegaan of het vliegengordijn eenvoudig op maat aan te passen en op te hangen is. Wanneer eventuele bevestigingsmaterialen werden meegeleverd, was dit alvast een pluspunt. Daarnaast gingen we na in welke mate het vliegengordijn verstrengelt bij het doorlopen en hoe het reageert op wind. Verder hebben we maden gekocht en ze laten uitgroeien tot vliegen. Vervolgens gingen we na in welke mate deze vliegen doorheen het vliegengordijn raakten. Ten slotte lazen we ook talloze gebruikerservaringen via websites als bol.com en Amazon.

Vliegengordijn beste

 

6. Alternatieven voor een goed vliegengordijn

Op het vlak van doelmatigheid is een hordeur nog steeds een betere keus dan het beste vliegengordijn. Ze zijn wel een stuk duurder en je moet ook een beetje handig zijn om ze op te hangen. Voor een raampje kan je ook gewoon vliegengaas kopen dat je op maat knipt en ophangt. Daarnaast hebben we talloze tips gelezen en uitgeprobeerd die zouden helpen om vliegen buiten te houden. Dat ging van basilicumblaadjes in huis verspreiden tot een kommetje met vers gekookte knoflook voor de deur. Deze tips werkten voor geen meter.

7. FAQ over vliegengordijnen

Na het lezen van bovenstaande informatie kan je misschien wel een slecht en een goed vliegengordijn onderling onderscheiden, maar het is zeker denkbaar dat je nog een aantal praktische vragen hebt. Wij laten je niet in de steek en beantwoorden een aantal veelgestelde vragen.

7.1. Wat is het beste vliegengordijn voor jonge kinderen?

Jonge kinderen zijn vaak nogal wild en vinden het leuk om met het vliegengordijn te spelen of het in elkaar te vlechten. Daar is een vliegengordijn natuurlijk niet voor gemaakt en dan gaat het al snel stuk. De vliegengordijn beste keus is er in dit geval een die extra stevig is en die door het gewicht heel recht naar beneden hangt. Een voorbeeld daarvan is het Liso-vliegengordijn, maar stevige kralen zijn eveneens een goed idee.

7.2. Hoe moet ik een vliegengordijn schoonmaken?

Maak het vliegengordijn schoon met een sopje en een neutraal schoonmaakmiddel. Spoel het daarna af en laat het drogen. Berg een vliegengordijn nooit op als het nog vochtig is en doe het niet in de wasmachine, want dan gaat het stuk of neemt de levensduur drastisch af.

7.3. Hoe moet ik mijn vliegengordijn opbergen?

Zorg ervoor dat het vliegengordijn kan ademen en plooi het niet op. De beste manier om een vliegengordijn op te bergen is door het gewoon neer te laten hangen in een afgesloten zak, bijvoorbeeld op zolder.

8. Aanvullende producten voor vliegengordijnen

Een hordeur blijft te overwegen omdat dit effectiever is dan het beste vliegengordijn. Vergeet daarnaast niet om de benodigde bevestigingsmaterialen in huis te halen. Denk ten slotte aan middeltjes om vliegen uit huis te verwijderen eenmaal ze toch hun weg langsheen het beste vliegengordijn hebben gevonden. Een goede vliegenlamp doet het nodige.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews

bol.com, de winkel van ons allemaal