Best Gekozen
Beste wokpan

Beste wokpan 2022

Wat is de beste wokpan voor mijn warmtebron?

De beste wokpan kies je inderdaad in de eerste plaats in functie van je warmtebron, hoewel het in de praktijk nog iets ingewikkelder is dan dat. Maak je echter geen zorgen, want wij leggen het voor je uit. Bovendien hebben we hieronder meteen ook even onze favorieten weergegeven, inclusief hun plus- en minpunten. Hierdoor kies je nu nog eenvoudiger de beste wokpan.

Inhoudsopgave

Best gekozenBeste aanbiedingBeste prijs/kwaliteit
Demeyere Apollo 7 Wok 36 cm
BK Fortalit WokpanKitchenAid Forged Hardened Aluminium Wok

De beste wokpan van 2022 is volgens ons de Demeyere Apollo 7 Wok 36 cm. Deze wokpan is vaatwasmachinebestendig en is geschikt voor inductiekookplaten. De beste wokpan kost +/- € 194,83.

De BK Fortalit Wokpan is een goede wokpan voor inductie. Deze wokpan heeft een diameter van 28 cm en is vaatwasmachinebestendig. Je kan deze goede wokpan op basis van staal al kopen voor +/- € 32,99.

De KitchenAid Forged Hardened Aluminium Wok is een heel goede wokpan met een steel en een handvat. Deze vaatwasmachinebestendige goede wokpan heeft een prijskaartje van +/- € 106,99.

€ 194,84€ 32,99€ 106,99
BEKIJKEN
BEKIJKEN
BEKIJKEN

1. Informatie over wokpannen

Wokpannen zijn er in verschillende formaten, maar kunnen ook uiteenlopende materialen hebben. Hieronder zijn de verschillende mogelijkheden weergegeven.

1.1. Plaatstaal

De echte chef-koks vinden dat de beste wokpan een plaatstalen wokpan is. Ook Aziaten zullen dit beamen. Plaatstaal zorgt namelijk voor een uitstekende warmtegeleiding op hoge temperaturen. Het geeft het beste resultaat, maar het heeft ook nadelen. Je moet het bijvoorbeeld inbranden en het kan zelfs gaan kromtrekken als je het niet goed doet. Bovendien zijn de voordelen beperkt als je geen wokbrander hebt.

1.2. Gietijzer

Gietijzeren wokpannen zijn een uitstekend alternatief voor plaatstalen wokpannen. Ze krijgen het zo heet dat ze je groenten en vlees heel knapperig maken. Je moet wel wat olie toevoegen zodat je ingrediënten niet aan de pan blijven plakken. Bovendien moet je er rekening mee houden dat ze iets zwaarder en vaak flink duurder zijn. En als je het laat vallen, kan het snel breken.

1.3. Wokpan met antiaanbaklaag

Voor het klassieke Belgische gezin is een wokpan met een antiaanbaklaag de eenvoudigste oplossing. Ze zijn goedkoper en ze zijn ook eenvoudiger schoon te maken. Daarnaast heb je minder olie en vet nodig, waardoor het wokken ook gezonder is. Vaak hebben deze wokpannen een vlakke bodem zodat je het ook op klassieke fornuizen kan gebruiken, terwijl de plaatstalen wokpannen al eens ronde bodems hebben die enkel voor wokbranders geschikt zijn.

2. Dit zijn de beste wokpannen van 2022

Wil je een nieuwe wokpan kopen? Dan is het goed om te kijken welke wokpan het beste is. Dat kun je hieronder in de tabel vinden. We hebben de varianten getest op prijs, soort, functies, eigenschappen en de kwaliteit. Je kunt op verschillende criteria selecteren.

ColumnsOnetwoThreeFourFiveSixSevenAchtNegenTien
Demeyere Apollo 7 Wok 36 cmDemeyere Apollo 7 Wok 26 cmWMF Macao WokKitchenAid Forged Hardened Aluminium WokGreenPan Craft WokpanDemeyere Wokpan 30 cmDemeyere Alu Pro 5 Duraslide Titanium WokKitchenAid Stainless Steel WokKitchenAid Classic Forged Aluminium wokBK Fortalit Wokpan
1. Demeyere Apollo 7 Wok 36 cm
2. Demeyere Apollo 7 Wok 26 cm
3. WMF Macao Wok
4. KitchenAid Forged Hardened Aluminium Wok
5. GreenPan Craft Wokpan
6. Demeyere Wokpan 30 cm
7. Demeyere Alu Pro 5 Duraslide Titanium Wok
8. KitchenAid Stainless Steel Wok
9. KitchenAid Classic Forged Aluminium wok
10. BK Fortalit Wokpan
Beste prijs€ 194,85€ 135,-€ 163,90€ 106,99€ 115,44€ 160,75€ 79,-€ 69,90€ 44,90€ 32,99
Geschikt voor inductiekookplaatJaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Geschikt voor ovenJaJaNeeJaJaJaJaJaJaJa
Diameter (cm)36263630283030282828
BasismateriaalRVSRVSRVSAluminiumAluminiumAluminiumAluminiumRVSAluminiumStaal
VaatwasmachinebestendigJaJaJaJaJaJaJaJaJaJa
SteelJaJaNeeJaJaJaJaJaJaJa
HandvatJa (1)NeeJa (2)Ja (1)NeeNeeNeeNeeNeeNee
DekselNeeNeeJaNeeNeeNeeNeeNeeNeeNee
Beoordeling9,39,38,78,68,28,17,67,57,37
BEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKENBEKIJKEN

3. De 5 beste wokpannen van 2022

Wat is de beste wokpan? Daar valt best wel het een en ander over te vertellen, want de keuze is toch wel vrij ruim en gecompliceerd. Daarom vinden we het onze verplichting om je extra info mee te geven over de 5 beste wokpannen van 2022.

1. Demeyere Apollo 7 Wok 36 cm

Demeyere Apollo 7 Wok 36 cm

De Demeyere Apollo 7 Wok 36 cm vinden wij de beste wokpan voor inductie. De beste wok voor inductie is uit zeven lagen opgebouwd en heeft een totale materiaaldikte van 2,3 mm. Hierdoor staat de beste wokpan voor inductie garant voor een perfecte warmteverdeling waarbij vlees en groenten snel gaar zijn en tegelijkertijd ook heel knapperig, net zoals je het van een goede wokpan voor inductie mag verwachten. Het handvat van de beste wokpan voor inductie is gelast en niet geschroefd, waardoor de beste wok voor inductie ook een stuk hygiënischer is. Reinigen doe je in de vaatwasmachine en dankzij een oppervlaktebehandeling blijft de beste wok voor inductie er ook langdurig zilverwit uitzien.

Bestel de Demeyere Apollo 7 Wok 36 cm bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Extra handgreep voor extra comfort
 • Gelaste handgrepen zodat er geen etensresten tussen blijven zitten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen (incl. inductie)
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Blijft jaar na jaar zilverwit

Nadelen

  • Heel grote wokpan (Ø 36 cm)
  • Vrij prijzige wokpan

 

 

 

2. Demeyere Apollo 7 Wok 26 cmDemeyere Apollo 7 Wok 26 cm

De tweede beste wok voor inductie behoeft wellicht weinig duiding, aangezien het om het kleinere broertje van de beste wokpan voor inductie gaat. Deze uitvoering heeft een diameter van 26 cm en heeft net dezelfde voordelen te bieden. Een belangrijk verschil is wel dat het geen handgreep heeft, wat door het beperkter formaat ook minder belangrijk is. Als je op zoek bent naar een iets kleinere, goedkopere en goede wokpan dan is deze goede wokpan hetgeen je zoekt.

Bestel de Demeyere Apollo 7 Wok 26 cm bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Hygiënisch dankzij gelaste handgrepen
 • Geschikt voor alle warmtebronnen (incl. oven)
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Blijft jaar na jaar zilverwit
 • 30 jaar fabrieksgarantie

Nadelen

  • Vrij prijzige wokpan
  • Geen deksel

 

 

 

3. WMF Macao WokWMF Macao Wok

De WMF Macao Wok met een diameter van 36 cm is in feite een vierdelige en zeer complete wokset die je ook kan gebruiken om Aziatische gerechten te stomen. Zowel de wadjan als het stoomrek en de stoominzet zijn gemaakt van roestvrij staal dat jarenlang mee zal blijven gaan. Het komt inclusief een glazen deksel zodat je tussendoor even kan kijken naar je eten, altijd boeiend. Het handige is dat deze goede wokpan niet alleen geschikt is voor elektrische warmtebronnen, maar ook voor keramische fornuizen, gasfornuizen en inductiekookplaten. Na het koken gooi je alles gewoon in de vaatwasmachine want deze goede wokpan is ook nog eens vaatwasmachinebestendig.

Bestel de WMF Macao Wok bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Combifunctie: wokken en stomen
 • Hoogwaardig roestvrij staal
 • Optimale warmteverdeling
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Glazen deksel

Nadelen

  • Geen lange steel
  • Niet geschikt voor in de oven

 

 

 

4. KitchenAid Forged Hardened Aluminium Wok

KitchenAid Forged Hardened Aluminium Wok

De KitchenAid Forged Hardened Aluminium Wok met een diameter van 30 cm is wat ons betreft de beste wokpan voor gas. De beste wokpan voor gas staat je toe om op hoge temperaturen te bakken en heeft een goede antiaanbaklaag waardoor je minder olie hoeft te gebruiken. Dit is bovendien ook nog eens gezonder. Na het gebruik kan je de beste wokpan voor gas in de vaatwasmachine schoonmaken. Tevens kan je de beste wokpan voor gas in de oven gebruiken en dit op een temperatuur van maximaal 160°C.

Bestel de KitchenAid Forged Hardened Aluminium Wok bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Geschikt voor alle warmtebronnen en voor de oven
 • Antiaanbaklaag
 • Koude greep
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Handvat

Nadelen

  • De antiaanbaklaag is niet krasbestendig
  • Geen uitgebreide fabrieksgarantie

 

 

 

5. GreenPan Craft WokpanGreenPan Craft Wokpan

De GreenPan Craft Wokpan met een diameter van 28 cm vinden wij de beste wokpan voor de milieubewuste consument. In de eerste plaats gaat het namelijk om een heel goede wokpan die perfecte bakresultaten oplevert op inductie, gas en elektrische en keramische vuren. Tevens is het ovenvast tot 220°C. Het is bovendien voorzien van een roestvrijstalen handgreep en het is heel kwalitatief en krasbestendig. Het mooie is echter de duurzame en gezonde insteek die bij GreenPan centraal staat. Zo is de antikleeflaag volledig PFAS-vrij en gemaakt van zand. In tegenstelling tot klassieke wokpannen is het dan ook goed voor het milieu, maar ook voor het lichaam omdat er geen giftige dampen ontstaan bij oververhitting. Extra mooi is dat er bij de productie tot 60% minder CO2 wordt uitgestoten dan bij traditionele antikleefpannen die PTFE’s gebruiken.

Bestel de GreenPan Craft Wokpan bij de volgende vertrouwde webshops:

 

Voordelen

 • Goed voor mens en milieu
 • Krasbestendige binnenkant
 • Evershine-technologie om hitteverkleuring te voorkomen
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Voorwaardelijke levenslange fabrieksgarantie

Nadelen

  • Vaatwasmachinebestendig, maar handafwas wordt toch sterk aanbevolen
  • Blinkt niet uit op het vlak van bouwkwaliteit

 

 

 

4. De populairste merken wokpannen

Op basis van zoekmachinegedrag komen de Tefal-wokpan en de Demeyere-wokpan als populairste uit ons onderzoek. Deze pannen worden echter op de voet gevolgd door de IKEA-wokpan, de GreenPan-wokpan en de wokpan Jeroen Meus. Ook de Fontignac-wokpan doet het opmerkelijk goed, net als de BK-wokpan en de Brabantia wokpan. De top 10 met populairste merken wokpannen wordt afgesloten door de AEG-wokpan en de Sola-wokpan. Het gaat inderdaad om goede merken die we zeker durven aan te bevelen.

5. Hoe is de lijst met beste wokpannen 2022 tot stand gekomen?

We hebben de wokpannen eerst vergeleken op basis van hun kenmerken, net zoals we dat eerder al deden bij ons onderzoek naar de beste wokpan van 2018. Daarbij speelden onder meer de gebruikte materialen, de geschiktheid voor verschillende warmtebronnen en de vaatwasmachinebestendigheid een rol. Vervolgens hebben we de wokpannen aan een uitgebreide controle onderworpen, waarbij we bijvoorbeeld nagingen hoe eenvoudig etensresten zich kunnen ophopen. Uiteraard hebben wij alle wokpannen daarbij ook even uitgeprobeerd. Alsook hebben we klantenervaringen gelezen via websites als Coolblue en bol.com. Het resultaat is deze persoonlijke en onafhankelijke lijst met beste wokpannen van 2022.

Wokpan beste

 

6. Opgelet als je een wokbrander gebruikt

Bij bovenstaande lijst met beste wokpannen gingen we uit van de klassieke Belg die op zijn fornuis wokt. Wokken moet eigenlijk op extreem hoge hitte gebeuren. Daarvoor gebruikt men speciale wokbranders. Als jij een gasfornuis met zo’n wokbrander hebt – iets wat vooral in Aziatische huishoudens terug te vinden is –, mag de beste wokpan in elk geval geen antiaanbaklaag hebben. Zo’n antiaanbaklaag laat namelijk los bij hoge temperaturen. Vooral een plaatstalen wok of een gietijzeren wok is dan een beter idee.

7. FAQ over wokpannen

Heb je na bovenstaande uiteenzetting nog een praktische vraag? Neem dan even onderstaande FAQ door want een aantal veelgestelde vragen zijn hier alvast beantwoord.

7.1. Hoe gebruik je een wokpan?

Versnijd eerst al je ingrediënten en verhit olie in de wokpan. Gebruik bij voorkeur arachide- of zonnebloemolie omdat deze oliën een neutrale smaak hebben en ook beter tegen hogere temperaturen kunnen. Bak eerst het vlees of de vis goudbruin en haal het uit de pan. Voeg vervolgens de hardste groenten toe en iets later ook de zachtere groenten als paksoi of paprika. Op het einde voeg je het vlees of de vis opnieuw toe en kan je ook een smaakmaker toevoegen, zoals kokosmelk of gember.

7.2. Wat is de beste wokpan zonder schadelijke stoffen?

Wij verkiezen de wokpannen van GreenPan. Deze wokpannen hebben een antiaanbaklaag op basis van zand en bevatten geen stoffen die schadelijk zijn voor mens of milieu.

7.3. Wat is het verschil tussen een wokpan en een koekenpan?

Wokpannen hebben een bolle bodem, zijn dieper en dunner en kunnen hogere temperaturen aan. Ook is de handgreep langer omdat ze vaak zwaarder zijn. Een wokpan gebruik je vooral om te wokken. Een koekenpan is dan weer veel minder diep en heeft vaak een handgreep. Een koekenpan gebruik je om diverse ingrediënten te bakken, zoals een ei of een varkenslapje.

8. Aanvullende producten voor wokpannen

Naast de beste wokpan heb je een goede snijplank, een koksmes, olie en natuurlijk ook je ingrediënten nodig. Daarnaast kan je altijd nog even een Aziatisch kookboek overwegen. Als je vaak gaat wokken, kan een kookplaat met wokbrander interessant zijn.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews