Best Gekozen
Eelt verwijderen

Hardnekkig eelt verwijderen van je voet: 7 tips

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op druk en wrijving. In principe is eelt heel onschuldig, maar soms kan het zich dermate ophopen dat het onaantrekkelijk of oncomfortabel wordt. Dan kun je maar beter het eelt verwijderen. Er zijn verschillende manieren om eelt te behandelen of eelt te verwijderen. Het is zeker niet zo dat alleen een pedicure eelt kan verwijderen, integendeel. Met de onderstaande tips kun je eenvoudig zelf hardnekkig eelt verwijderen.

1. Eelt weken door regelmatig een voetenbadje te nemen

Een van de meest eenvoudige en tegelijkertijd ontspannende manieren om het hardnekkige eelt te verwijderen op een voet, is het regelmatig nemen van een voetenbadje. Warm water kan op zichzelf al wonderen doen om de harde huid te verzachten, maar voor een extra effectieve behandeling kun je er een scheutje melk aan toevoegen. De melkzuren helpen bij het losweken van dode huidcellen. Zorg ervoor dat je de voet(en) minstens 15 tot 20 minuten in het badje houdt. Na het weken is de eeltlaag zachter en gemakkelijker te behandelen. Je kunt dan eenvoudiger eelt tussen de tenen verwijderen of eelt op de hiel verwijderen.

2. Eelt weghalen met eeltpleisters

Er zijn specifieke producten op de markt die kunnen worden gebruikt voor de eelt behandeling. Een voorbeeld hiervan is de eeltpleister. Deze pleisters bevatten vaak salicylzuur, een stof die helpt de harde huid te verzachten en dode huidcellen te verwijderen. Het gebruik van een eeltpleister is vrij eenvoudig: je plakt de pleister op de eeltplek en laat hem zitten voor de aanbevolen tijd, meestal 24 uur. Gedurende deze periode gaat het salicylzuur aan het werk en dringt het diep door in de harde huidlagen. Na het verwijderen van de pleister zul je merken dat de eeltlaag aanzienlijk zachter is geworden. Het eelt wegsnijden of het eelt verwijderen met een voetvijl wordt dan veel eenvoudiger. Onder meer de Scholl Eelt Verwijderpleisters zijn hier ideaal voor.

3. Eeltplek verwijderen met een eeltschuurband

Eelt verwijderen met schuurpapier is iets te drastisch, maar schuren is wel ideaal om eelt te verwijderen. In de plaats van schuurpapier gebruik je hiervoor een eeltschuurband. In tegenstelling tot schuurpapier is dit speciaal gemaakt voor gebruik op de huid. Het gebruik hiervan is vrij eenvoudig: wrijf zachtjes over de eeltplekken met de schuurband, waarbij je cirkelvormige bewegingen maakt. Dit helpt de dode huidcellen te verwijderen en stimuleert tegelijkertijd de onderliggende huid. Let wel op dat je niet te veel druk uitoefent of te lang op één plek blijft schuren, om irritatie of verwondingen te voorkomen. Na het gebruik van de eeltschuurband is het een goed idee om je voeten te hydrateren met een vochtinbrengende crème. Dit hoeft zeker geen dure handcrème te zijn, een goedkope hydraterende crème volstaat.

4. Elektrisch eelt verwijderen

Elektrisch eelt verwijderen

Wist je dat eelt verwijderen elektrisch kan? Volgens veel mensen is een eeltrasp die elektrisch is zelfs de beste eeltverwijderaar die er is. De elektrische eeltverwijderaar werkt met een roterende schijf of roller die speciaal is ontworpen om dode huidcellen veilig en efficiënt te verwijderen. Door het apparaat over je voeten te bewegen, kun je geleidelijk en gecontroleerd het eelt wegschuren. Een groot voordeel van deze verwijderaars is dat ze vaak verschillende snelheidsinstellingen en opzetstukken hebben, waardoor je de behandeling kunt aanpassen aan je specifieke behoeften.

Hoewel eelt verwijderen op de voet elektrisch kan, blijft het belangrijk om niet alleen op apparaatjes te vertrouwen. Het beste resultaat bereik je nog altijd als je eerst je eelt wat laat weken, ook als je beslist om het eelt elektrisch te verwijderen. Er zijn heel wat apparaatjes beschikbaar, maar veel mensen vinden dat je het beste eelt kan verwijderen met de Elektrisch Scholl Velvet Smooth.

5. Eelt verwijderen met eeltcrème

Er zijn eigenlijk twee manieren om eelt te verwijderen: mechanisch of chemisch. Eelt verwijderen met een mesje is mechanisch, eelt verwijderen met een eeltcrème is chemisch. Dergelijke crèmes bevatten actieve ingrediënten die helpen de dode huidcellen te verzachten en op te lossen, waardoor het eenvoudiger wordt om hardnekkig eelt te verwijderen. Een veelvoorkomend actief bestanddeel in eeltcrèmes is ureum, een stofje dat bekendstaat om zijn hydraterende en keratolytische eigenschappen. Dit betekent dat het helpt de binding tussen dode huidcellen te verbreken, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

Het gebruik van een eeltcrème is simpel: na het reinigen van je voeten, breng je de crème aan op de eeltplekken. Laat het volgens de instructies intrekken. Sommige crèmes moeten mogelijk enkele uren of zelfs een volledige nacht inwerken. Na de inwerktijd kun je het verzachte eelt vaak gemakkelijk verwijderen met een zachte vijl. Chemisch eelt verwijderen vervangt mechanisch eelt verwijderen dus niet, maar maakt het wel eenvoudiger om het eelt te verwijderen.

6. Eelt onder voet verwijderen met een nagelfrees

Hoewel een nagelfrees in de eerste plaats is ontworpen voor een goede nagelverzorging, kun je het ook gebruiken om op de voet eelt te verwijderen. Dit is een elektrisch apparaat met verschillende opzetstukken die je kunt gebruiken om eelt op een precieze en gecontroleerde manier te verwijderen. Met de juiste opzetstukken kun je je richten op specifieke gebieden, vooral deze die moeilijk te bereiken zijn of de bijzonder hardnekkige plekken. Het gebruik van een nagelfrees vereist enige voorzichtigheid. Begin altijd met de laagste snelheid en verhoog deze indien nodig geleidelijk. Het is belangrijk om het apparaat continu te bewegen en niet te lang op één plek te blijven. Na het gebruik van een nagelfrees is het bovendien aan te raden om een goede voetencrème aan te brengen om de huis soepel, gezond en gehydrateerd te houden.

7. Eelt verwijderen met azijn

Je kunt eenvoudig eelt verwijderen met een huismiddel: azijn. Het is wel belangrijk om geen pure azijn op het eelt te doen, maar om een mengsel te maken van een deel azijn op drie delen water. Dit breng je aan op het eelt en laat je gedurende een nachtje intrekken. Trek oude sokken aan terwijl je slaapt. De volgende ochtend kan je heel eenvoudig de eeltpitten verwijderen met een rasp of een vijl. Als je geen azijn in huis hebt, kun je ook het eelt verwijderen met citroensap. Met een citruspers maak je eenvoudig wat citroensap aan. Ook hier is het aan te raden om het sap wat te verdunnen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]