Best Gekozen
Gas-BBQ reinigen: tips om je gas-BBQ te kuisen

Gas-BBQ reinigen: tips om je gas-BBQ te kuisen

We kennen het allemaal wel: na een heerlijk feestje met gegrilde lekkernijen kijken we met lichte tegenzin naar de binnenkant van onze gas-BBQ. Die aangekoekte resten, druppels vet en zwarte plekken zijn niet alleen een doorn in het oog, maar kunnen ook de smaak bij een volgend barbecuefeestje beĆÆnvloeden. Voel je vooral niet alleen in je frustratie, je bent heus niet de enige die opziet tegen deze schoonmaakklus. Gelukkig hoeft een gas-BBQ schoonmaken niet het einde van de wereld te zijn. Wij adviseren je en geven je tips voor het schoonmaken van jouw gas-BBQ.

Binnenkant gas-BBQ schoonmaken

De binnenkant van de gas-BBQ schoonmaken, is iets wat niet moeilijk is. Start met het verwijderen van de grillroosters. Deze kunnen besmeurd zijn met een flink laagje vet en vetresten. Het gas-BBQ rooster schoonmaken doe je met een staalborstel en warm zeepsop. Even laten weken en goed schrobben volstaat om het rooster van de gas-BBQ proper te maken. Controleer nu de branders, want eventueel moet je ook de branders van de gas-BBQ schoonmaken. Deze kunnen namelijk een flinke laag vet bevatten en hierdoor zelfs verstopt raken. De branders van de gas-BBQ schoonmaken, doe je met een zachte borstel.

Nu je klaar bent met de branders en het rooster van de gas-BBQ schoonmaken, kun je de binnenwanden van de gas-BBQ schoonmaken. Met een mix van water en azijn kan je wonderen verrichten. Spray het mengsel op de hardnekkige resten, laat het even inwerken en veeg de binnenwanden schoon met een spons. Je merkt het: je kunt een gas-BBQ makkelijk schoonmaken zonder dat je er dure producten voor nodig hebt.

Gas-BBQ schoonbranden

Het kan een hele klus zijn om al die hardnekkige, aangekoekte restjes en vetlagen handmatig van je gas-BBQ te verwijderen. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve techniek om je barbecue een grondige reiniging te geven: schoonbranden. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij het schoonmaken van een Weber gas-BBQ. Hierbij maak je gebruik van de intense hitte van je BBQ om overtollig vet en voedselresten letterlijk te verbranden. Open de gasfles en steek de BBQ aan. Zet alle branders op de hoogste stand en sluit het deksel. Laat je BBQ nu ongeveer 15 tot 20 minuten branden. Je zult merken dat er rook ontstaat. Dit is het vet en de voedselresten die worden verbrand. Na deze sessie zul je zien dat de meeste resten zijn veranderd in as, die je eenvoudigweg met een borstel van de roosters kunt vegen. Op deze manier kun je niet alleen je Weber gas-BBQ reinigen, maar voorkom je ook dat nare smaakjes je volgende BBQ-sessie verstoren.

Buitenkant gas barbecue schoonmaken

Het is vooral de binnenkant van de barbecue die erg vuil wordt, maar soms moet je ook de buitenkant van de gasbbq schoonmaken. Stof, vet en weerselementen kunnen de buitenkant van je barbecue bevuilen en de glans verminderen. Maar wees gerust, het terugbrengen van die frisse uitstraling is eenvoudiger dan je denkt. Begin met het loskoppelen van de gasfles en zorg ervoor dat alle branders uitstaan. Neem nu een emmer warm water en voeg een mild afwasmiddel toe. Dompel een zachte doek of spons in de oplossing en wring deze uit tot deze vochtig is (niet druipnat).

Wrijf zachtjes over de buitenkant van je barbecue, waarbij je extra aandacht besteedt aan vette of vuile plekken. Voor roestvrijstalen oppervlakken kun je specifieke rvs-reinigingsmiddelen gebruiken die de glans behouden zonder strepen achter te laten. Vergeet ook de wielen en het onderstel niet. Een snelle veeg kan een wereld van verschil maken. Spoel na het schoonmaken je gas-BBQ af met schoon water en droog de barbecue grondig. Binnen geen tijd glanst je barbecue weer, klaar om indruk te maken op je gasten!

Extra eenvoudig de gas-BBQ reinigen

Extra eenvoudig de gas-BBQ reinigen

Bij het zoeken naar de beste barbecue denken veel mensen aan de grillprestaties, de grootte en het merk. Merkpopulariteit is voor veel mensen erg belangrijk en dan hoeft het niet te verbazen dat wij vaak vragen krijgen over de Boretti gas-BBQ schoonmaken of de tafelbarbecue Weber Go Anywhere Gas schoonmaken. Een factor die net zo belangrijk is, is het schoonmaakgemak. Sommige barbecues zijn nu eenmaal eenvoudiger te onderhouden. Modellen met gladde, roestvrijstalen oppervlakken kunnen bijvoorbeeld vaak al met een eenvoudige veeg worden schoongemaakt.

Barbecues met uitneembare vetopvangbakken maken het verwijderen van overtollig vet tot een fluitje van een cent. Daarnaast zijn er modellen met speciaal ontworpen roosters die voorkomen dat voedselresten zich vasthechten, wat het schoonmaakproces aanzienlijk vergemakkelijkt. Het zijn dergelijke innovaties die een recente Weber gas-BBQ kuisen veel eenvoudiger maken dan een oude Weber-gasbarbecue reinigen. Lees reviews om inzicht te krijgen in het schoonmaakgemak van elke barbecue en houd hier rekening mee bij het kiezen van de beste barbecue.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]