Best Gekozen
Glijmiddel gebruiken

Glijmiddel gebruiken: zo doe je dat!

Glijmiddel kan een waardevolle toevoeging zijn aan het seksuele repertoire van elke partner, ongeacht leeftijd, geslacht of seksuele voorkeur. Niet iedereen is vertrouwd met het gebruik van glijmiddel. Ga jij voor de eerste keer glijmiddel gebruiken? Dan kan het dat je hier nog vragen over hebt. Wanneer glijmiddel gebruiken? Waarvoor gebruik je glijmiddel? En is glijmiddel voor oraal gebruik geschikt? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in dit artikel.

Wanneer glijmiddel gebruiken?

Het gebruik van glijmiddel kan in verschillende situaties wenselijk zijn. Normaal gesproken is de vaginale omgeving vochtig, maar dit volstaat niet altijd. Bovendien kan er altijd vaginale droogheid optreden, bijvoorbeeld bij vermoeidheid, een verkeerde intieme hygiëne, stress of de menopauze. Als de natuurlijke lubricatie ontoereikend is en seks oncomfortabel of pijnlijk aanvoelt, wat ook het gevolg kan zijn van een fors geschapen partner, is glijmiddel gebruiken aan te raden.

Gebruik glijmiddel ook bij langdurige seksuele activiteiten of frequente seksuele activiteiten, waarbij de natuurlijke vochtigheid opnieuw onvoldoende kan zijn. Bij anale seks is er sowieso geen sprake van natuurlijke lubricatie en is het gebruik van glijmiddel altijd essentieel. Dit maakt anale seks comfortabeler en vermindert het risico op letsels.

Verder kan glijmiddel extra plezierige sensaties toevoegen en bijvoorbeeld voor een warm gevoel zorgen. Ook bestaat er glijmiddel met smaak. Dit is een glijmiddel voor oraal gebruik, speciaal ontwikkeld om de orale stimulatie voor beide partners prettig te maken. Tot slot kun je glijmiddel gebruiken bij het gebruik van seksspeeltjes, zoals een vibrator of een masturbator. Ook hier draagt het glijmiddel bij aan het comfort.

Glijmiddel gebruiken zonder condoom

Het gebruik van glijmiddel zonder condoom kan seks comfortabeler en plezieriger maken, vooral wanneer de natuurlijke lubricatie ontoereikend is. Bij het gebruik van glijmiddel zonder condoom heb je in ieder geval een ruime keuze aan producten. Je kunt zowel glijmiddel gebruiken op basis van siliconen als glijmiddel gebruiken op basis van water of olie. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten die in glijmiddelen zitten. Het is altijd aan te raden om eerst een klein beetje glijmiddel op een stukje huid te testen. Sowieso kun je maar beter niet het eerste het beste glijmiddel gebruiken. Je kunt onder meer het Sensilube-glijmiddel gebruiken bij seks zonder condoom.

Glijmiddel Sensilube: hoe te gebruiken?

Sensilube biedt een natuurgetrouwe ervaring als het gaat om vaginale glijmiddelen. Het is speciaal ontworpen om het natuurlijke vocht aan te vullen. Het transparante en geurloze karakter van Sensilube maakt het nauwelijks merkbaar tijdens gebruik, wat bijdraagt aan een meer authentieke en ongestoorde beleving. Bij het aanbrengen van Sensilube wordt aangeraden om eerst een beetje op de vingers te doen en vervolgens op de geslachtsdelen. De effectiviteit neemt toe wanneer beide partners ervoor kiezen om het product te gebruiken.

Glijmiddel gebruiken met condoom

Glijmiddel gebruiken met condoom

Om seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen, is het dragen van een goed condoom aan te raden. Bij het gebruik van glijmiddel met een condoom is het belangrijk om geen glijmiddelen op oliebasis te gebruiken in combinatie met een condoom op basis van latex, want dit kan het condoom aantasten. Gebruik glijmiddel ook in de juiste hoeveelheden: voldoende om comfortabel te zijn, maar niet te veel! Dit laatste om het afglijden van het condoom te voorkomen. Gebruik glijmiddel Durex Perfect Gliss bij seks met een condoom op latexbasis. Dit is een glijmiddel op siliconenbasis, ontwikkeld door de bekende condoomproducent. Hieronder ontdek je meer over dit glijmiddel en hoe het te gebruiken is.

Durex-glijmiddel: hoe te gebruiken?

Durex Perfect Gliss, een glijmiddel op siliconenbasis, is ontworpen voor een langdurige smering tijdens intieme momenten. Of het nu gaat om vaginale, anale of orale intimiteit, deze gel zorgt voor een vloeiende en aangename ervaring. De zijdeachtige textuur voelt warm aan en biedt een niet-vettige, smakelijke optie.

Wanneer je dit glijmiddel van Durex in combinatie met een condoom wilt gebruiken, is het goed om te weten dat je dit glijmiddel kunt gebruiken in combinatie met de geliefde Durex-condooms. Breng het glijmiddel aan over het condoom voor een optimaal comfort. Klik hiervoor het dopje open, knijp zachtjes op de tube en verdeel het glijmiddel goed over het condoom terwijl je het aanhebt.

Kokosolie als glijmiddel gebruiken

Veel mensen weten dit niet, maar je kunt ook kokosolie gebruiken als glijmiddel. De meeste mensen vinden fit fijn en warm aanvoelen. Het is wel niet aan te raden om kokosolie als glijmiddel te gebruiken als je een latex condoom gebruikt. Het vet in kokosolie kan het latex namelijk aantasten. Let ook op, want sommige mensen zijn allergisch aan kokosolie. En je moet uiteraard ook wat tegen de geur van kokosolie kunnen.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]