Best Gekozen
Hoe werkt een e-reader?

Hoe werkt een e-reader?

Voor veel mensen blijft het traditionele boek nog steeds de voorkeur genieten. Omdat je de pagina’s kan voelen, je het boek kunt ruiken en omdat je het naderhand zo mooi kunt presenteren in je boekenkast. Toch heeft ook een e-reader enorm veel voordelen. Je hebt er misschien al eens eentje in handen gehad of erover gehoord. In plaats van de zware papieren boeken mee te nemen op vakantie, heb je nu honderden, zo niet duizenden, boeken in één dun apparaatje. Maar hoe werkt een e-reader en wat kun je met een e-reader? Dat leggen wij voor je uit.

Een e-reader: hoe werkt het?

De e-reader is in feite een digitaal boek. De kracht van een e-reader zit in zijn eenvoud. In plaats van naar het felle licht van een telefoon- of computerscherm te staren, biedt een e-reader je een rustige leeservaring die verrassend veel lijkt op het lezen van een fysiek boek. Dit is een groot voordeel ten opzichte van lezen op je smartphone of tablet. Hoe werkt de ereader en hoe kan het dat het zo’n rustige ervaring biedt? Dat heeft alles te maken met de slimme technologie achter het scherm.

Wanneer je een pagina omslaat of een nieuw boek opent, wordt er een kleine elektrische lading door de e-reader gestuurd die de zwarte en witte deeltjes beweegt. Hierdoor komen de woorden en afbeeldingen op het scherm tot stand. Wat het nog fascinerender maakt, is dat eens de pagina is geladen, de e-reader geen energie meer verbruikt om de pagina te tonen. Dit is een van de redenen waarom de batterij van een e-reader zo lang meegaat.

Afhankelijk van het model en merk, kun je er notities in maken, woorden opzoeken in het ingebouwde woordenboek, de lettergrootte naar wens aanpassen en zelfs naar audioboeken luisteren. En dat allemaal terwijl jij lekker op je leeskussen in woorden en verhalen verdrinkt!

Hoe werkt Kobo Plus?

Hoe werkt Kobo Plus

Kobo Plus is een abonnementsservice, een beetje zoals Netflix, maar dan voor boeken. In plaats van elke keer te betalen voor een digitaal boek, biedt Kobo Plus je de mogelijkheid om tegen een vast maandelijks bedrag toegang te krijgen tot duizenden boeken. Hoe werkt het Kobo Plus-abonnement? Dat is heel eenvoudig. Nadat je je hebt geabonneerd, kun je elke titel die beschikbaar is in de Kobo Plus-bibliotheek lezen.

Hoe werkt Kobo Plus via bol.com en hoe werkt het Kobo Plus-abonnement?

Kobo Plus is gratis uit te proberen gedurende dertig dagen. Nadien betaal je 12,99 euro per maand voor Lezen & Luisteren of 9,99 euro per maand voor Alleen Lezen of Alleen Luisteren. Hoe werkt Kobo? Eenmaal je een abonnement hebt afgesloten, kun je direct boeken uitzoeken om te lezen. Zowel fictie als non-fictie is beschikbaar. Het assortiment gaat van internationale toppers tot kookboeken. Het abonnement kan op vijf verschillende apparaten worden gebruikt. Nadat je de boeken hebt gekozen, kun je ze lezen op jouw e-reader.

Hoe werkt een Kobo ereader?

Om de Kobo-app te gebruiken, hoef je niet per se een e-reader van Kobo te hebben. Dan kun je gewoon e-boeken lezen door middel van de bol.com Kobo-app. Als je vooral Kobo-boeken gaat lezen, is het wel aan te raden om de Kobo e-reader aan te schaffen. Dit is namelijk de enige e-reader waarmee je rechtstreeks op je bol.com-account kunt inloggen. Onder andere de Kobo Sage kwam heel goed uit ons onderzoek naar de beste e-reader en kun je hiervoor gebruiken.

Hoe werkt een e-reader van Kobo? Door simpelweg het scherm aan te raken of te swipen, kun je pagina’s omslaan, de lettergrootte aanpassen of het ingebouwde woordenboek gebruiken. Dankzij de ingebouwde netwerkfunctionaliteiten kan de Kobo e-reader rechtstreeks verbinding maken met de Kobo-boekwinkel, waardoor je nieuwe boeken kunt kopen of toegang kunt krijgen tot je Kobo Plus-bibliotheek.

Hoe werkt de Kobo app?

Deze app is heel eenvoudig in gebruik en is te vinden in de App Store of de Google Play Store. Hierbij dien je in te loggen met je bol.com-account. De reeds uitgezochte boeken zijn meteen op het startscherm weergegeven. Klik ze aan om ze te downloaden, waarna je ze kunt lezen of beluisteren. Dit kan met mobiele data, maar om je verbruik te beperken, is het aan te raden om enkel boeken te downloaden als je op het wifinetwerk zit.

Kobo luisterboeken: hoe werkt het?

Je kunt ook luisterboeken beluisteren, op voorwaarde dat je over een geschikt abonnement beschikt. Dit werkt op dezelfde manier als het lezen van e-boeken. Het is wel zo dat je luisterboeken alleen kunt afspelen op e-readers die een bluetoothfunctie hebben. Je kunt de audioboeken dan met een draadloze koptelefoon beluisteren.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]