Best Gekozen
lenzen indoen

Voor het eerst lenzen indoen: tips van de expert

Zoals wel vaker is de eerste keer overweldigend, maar haalbaar. Of het nu gaat om de eerste keer rijden, de eerste keer koken of zelfs de eerste keer zwemmen, het zijn momenten boordevol opwinding en nervositeit. En zo is het ook met de eerste keer lenzen indoen. De lenzen indien lukt niet? Check dan zeker het onderstaande stappenplan en de tips voor lenzen indoen. Met deze info kun je heel eenvoudig kleurlenzen indoen, torische lenzen indoen of daglenzen indoen.

Hoe lenzen indoen?

Een lens indoen, is op zich niet moeilijk als je het een paar keer hebt gedaan. Het is wel belangrijk dat je het goed doet. Voordat je overgaat tot de lenzen indoen, moet je jouw handen eerst goed wassen. Daarvoor gebruik je antibacteriële zeep. Daarna droog je de handen met een handdoek die niet pluist of met een lucht- of haardroger. Vervolgens kun je de contactlenzen indoen. Dat doe je door de onderstaande stappen te volgen.

Lens op de vinger leggen

Haal de lens uit de verpakking en plaats het op de vingertop. De lens ligt daarbij met het platte deel op de vingertop. Een belangrijke tip is de contactlens indoen met de andere hand. Je zult dus de rechtse contactlens indoen met de linkerhand en de linkse contactlens indoen met de rechterhand.

Lenzen indoen met de vinger

Houd het oog nu open en leg jouw ringvinger op het onderste ooglid. Met de wijsvinger duw je de wimpers omhoog. Gebruik de rechterhand om het rechteroog open te houden en het linkerhand voor het linkeroog. Plaats de lens op de iris. Een van de belangrijkste lenzen indoen tips is om daarbij recht vooruit in de spiegel te kijken zonder te knipperen of te bewegen. Wacht nadien een paar seconden zodat de lens zeker goed op zijn plek zit. Kijk daarna naar links, rechts, beneden en boven. Zitten de lenzen goed? Dan kun je je vinger weghalen van je ooglid en het oog voorzichtig sluiten.

Problemen lenzen indoen

De lenzen indoen, gaat zeker niet altijd goed. Het kan dat de lens niet prettig aanvoelt. Meestal komt dit omdat er een luchtbelletje onder de lens zit. Door de vinger op het midden van de lens te houden en heen en weer te bewegen, zorg je ervoor dat lucht van onder de lens komt. Een van de handige tips bij lenzen indoen, is om het oog te sluiten en om het ooglid zachtjes met de vingertoppen te masseren tot de lens prettig aanvoelt. Blijft het ongemakkelijk aanvoelen? Haal de lens dan uit het oog, maak het schoon met lenzenvloeistof en begin opnieuw met de lenzen indoen.aal Hh

Lenzen indoen kleine ogen: tips

Lenzen indoen kleine ogen tips

Als je kleine ogen hebt, kun je vaak wat minder makkelijk lenzen indoen. Ook hier zijn er een aantal tips voor lenzen indoen. Het is vooral belangrijk om het bovenste ooglid goed omhoog te trekken en met de andere hand het onderste ooglid goed naar beneden te trekken. Dit creëert een groter oppervlak om de lens op te plaatsen. Verder ga je te werk zoals eerder beschreven.

Lenzen indoen met lange nagels: tips

We hebben ook een aantal tips voor lenzen indoen bij lange nagels. Allereerst, zorg ervoor dat je nagels schoon en zijn vrij van scherpe randjes. Haal er eventueel eerst even een nagelknipper en een nagelfrees bij. Was je handen grondig voordat je begint. In plaats van je vingertoppen te gebruiken, zoals je normaal zou doen, kun je beter de zijkanten van je duim en wijsvinger gebruiken om je ooglid vast te houden. Zo voorkom je dat je je oog met je nagels aanraakt. Plaats de lens op het kussentje van je ringvinger. Hiermee heb je nog steeds voldoende controle om de lens voorzichtig in je oog te schuiven. Probeer te focussen op het gebruik van de zijkanten en de kussentjes van je vingers, in plaats van de toppen, om elk contact van de nagel met het oog te vermijden.

Lenzen indoen: YouTube is een grote hulp

Een van de belangrijkste contactlenzen indoen tips is om te kijken hoe anderen het doen. Kijk even mee wanneer jouw beste vriendin of schoonmoeder het doet of bekijk een aantal video’s van mensen die bijvoorbeeld party lenzen indoen. Op YouTube staat het vol van nuttige video’s van mensen die stap voor stap uitleggen hoe ze harde of zachte contactlenzen indoen. Zij bewijzen dat lenzen indoen niet moeilijk hoeft te zijn. De contactlenzen indoen lukt echt niet? Ga dan langs bij de opticien of de oogarts. Vaak kunnen zij je nog een aantal tips voor lenzen indoen. Eventueel kunnen ze nagaan of er andere oplossingen zijn.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]