Best Gekozen
Pluizen verwijderen

Pluizen verwijderen: zo doe je dat

Soms zijn het de kleine dingen in het leven die ons de grootste frustraties bezorgen, zoals pluizen. Beeld het je even in: je bent op een kille zondagmiddag eindelijk in staat om je favoriete trui uit de kast te halen, klaar voor een dagje met je vriendinnen. Maar dan zie je het: de gevreesde pluisjes. Overal! De trui die je ooit zo trots droeg, ziet er nu afgrijselijk uit. Maar wanhoop niet! Je kunt namelijk vrij eenvoudig pluisjes op kleding verwijderen. We tonen aan hoe eenvoudig pluizen verwijderen kan zijn!

Manueel pluizen van trui verwijderen

De eerste stap is vaak de meest voor de hand liggende. Voor het geval je trui slechts een paar pluisjes heeft, of je hebt de luxe van tijd en geduld, is de handmatige methode van pluizen verwijderen perfect. Ga zitten, zet Symfonie nr. 7 van Beethoven op en begin elk pluisje één voor één met je vingers te verwijderen. Het is bijna meditatief! Stel je voor dat elk pluisje een kleine zorg is die je uit je leven plukt. Voel je al hoe therapeutisch dit kan zijn? Toegegeven, het is misschien niet de meest efficiënte methode, maar het heeft zeker iets bevredigends.

Met plakband pluizen van kleding verwijderen

Je kunt gelukkig ook efficiënter bij wol pluizen verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld met behulp van plakband pluisjes op een wollen trui verwijderen. Neem een stuk plakband, rol het met de kleverige kant naar buiten om je hand en dep zachtjes over je trui. Het is net magie! De pluisjes blijven aan het plakband plakken en je trui wordt met elke dep weer een beetje schoner. Op deze manier pluizen verwijderen op kleding is ideaal voor wie snel resultaat wil zien.

Met een scheermesje kleding ontpluizen

Pak een oud, niet al te scherp scheermesje. Leg je trui plat op een tafel en trek het strak aan. Ga voorzichtig met het scheermesje over de trui, waarbij je de pluisjes en bolletjes wegscheert. Wees natuurlijk wel voorzichtig als je op deze manier pluisjes op kleding verwijdert, je wilt namelijk geen gaten in je trui scheren! Deze methode vereist een vaste hand en wat moed, maar kan zeer effectief zijn om hardnekkige pluizen van kleding te halen.

Pluisjes op kleding na wassen verwijderen

Ah, de wasmachine. Dat trouwe apparaat dat belooft om onze kleding schoon en fris te maken, maar dat soms met een onverwachte verrassing komt: pluisjes. Je opent de deur, haalt je net gewassen kleding eruit en daar zijn ze dan, die kleine verraders. Er zijn gelukkig manieren om dit pluizenparadijs aan te pakken.

Als je merkt dat je kleding na het wassen vol zit met pluisjes, komt dit vaak doordat verschillende soorten stoffen tijdens het wasproces tegen elkaar wrijven. Je zachte wollen trui kan bijvoorbeeld pluisjes overdragen op je katoenen T-shirt. Een voor de hand liggende tip is om soortgelijke stoffen bij elkaar te wassen. Dit vermindert de kans op pluisoverdracht. Van jouw kleding pluizen verwijderen, is dan minder snel nodig. Als het kwaad reeds is geschied, kun je een kledingroller gebruiken om de pluisjes op kleding te verwijderen. Rol simpelweg over je kledingstuk en zie hoe de pluisjes verdwijnen.

En een kleine tip naar de toekomst toe: overweeg om een waszak te gebruiken voor items die gevoelig zijn voor pluizen. Dit helpt wrijving te verminderen en houdt je kleding langer mooi. Je moet niet alleen minder snel pluisjes weghalen van kleding, maar bovendien verleng je ook de levensduur van je kledij.

Machientje om pluisjes te verwijderen

Machientje om pluisjes te verwijderen

Het lijkt alsof een wollen jas ontpluizen een hele karwei is. En ook op een wollen trui pillen verwijderen, lijkt erg veel werk te zijn. Toch hoeft pluizen van kleding halen helemaal niet zo arbeidsintensief te zijn. En al helemaal niet als je voor het ontpluizen van kleding een pluizen verwijderaar gebruikt. Een pluizen verwijderaar wordt ook wel een pluizentondeuse genoemd en is gespecialiseerd in pluizen weghalen.

Een pluizen verwijderaar is een klein, elektrisch apparaat dat lijkt op een scheerapparaat. Het heeft roterende mesjes die veilig achter een gaasje zitten, speciaal ontworpen om overtollige pluisjes van stoffen te scheren zonder de stof zelf te beschadigen. Je kunt het onder andere gebruiken om pluizen van een bank te verwijderen of pluisjes van wol te verwijderen.

Hoe gebruik je een pluizen verwijderaar? Simpel. Zorg ervoor dat je kledingstuk platligt op een stevige ondergrond, bijvoorbeeld op een strijkplank. Schakel de pluizen verwijderaar in en beweeg het voorzichtig over het kledingstuk. Je zult merken dat de pluisjes worden afgeschoren en worden opgevangen in een klein compartiment van het apparaat. Na gebruik kun je dit compartiment legen. Je merkt dat pluizen van kleding afhalen hierdoor veel eenvoudiger wordt. Houd er rekening mee dat een pluizen verwijderaar vooral is ontworpen voor dikkere stoffen, bijvoorbeeld om pluizen te verwijderen van een trui.

Pluizen van zwarte broek verwijderen

Een klassieke, strakke zwarte broek is een must-have in vrijwel elke garderobe. Deze broeken kunnen je er heel casual doen uitzien. Maar er is nog iets waar ze bijzonder goed in zijn en dat is het aantrekken van pluizen, haren en stof. Deze ongewenste gasten zijn op een donkere stof net zo zichtbaar als een vollemaan in een heldere nachthemel. Om snel de haren en pluizen te verwijderen van je zwarte broek, gebruik je een kledingroller. Rol eenvoudigweg over de broek en zie hoe de pluizen eraan blijven kleven. Daarom wordt een kledingroller soms ook wel een haar en pluizen verwijderaar genoemd. Geen pluis en haar verwijderaar bij de hand? Een stuk plakband, dubbelgevouwen met de kleverige kant naar buiten, werkt ook prima.

Pluizen van sjaal verwijderen

Niet alleen pluisjes op een wollen trui verwijderen of pluisjes op een bank verwijderen kan een hele klus zijn, ook pluizen verwijderen is behoorlijk lastig. Net zoals een magneet metalen aantrekt, lijkt een sjaal soms pluizen aan te trekken. Met een pluizentondeuze of een pluizen verwijderaar kan je de sjaal eenvoudig weer in topconditie krijgen. Bij fijnere sjaals is het te overwegen om manueel de pluizen te verwijderen of om met behulp van plakband de pluizen te verwijderen, zodat de sjaal geen schade oploopt.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]