Best Gekozen
Rij veilig hoe kies je de perfecte autoverzekering

Rij veilig: hoe kies je de perfecte autoverzekering?

Je gaat het liefste iedere keer weer met een veilig gevoel de weg op. Het is daarom meer dan logisch dat je niet alleen in een goede auto wilt rijden. Het is ook belangrijk dat het nodige papierwerk goed geregeld is. Het afsluiten van een kwalitatief goede verzekering is daar een erg goed voorbeeld van. Niet alleen is dit een erg fijne gedachte, maar het hebben van een verzekering is ook verplicht. En één ding is zeker, vandaag de dag is daar enorm veel in mogelijk. Want hoe weet je nu zeker dat je de juiste verzekering afsluit voor je eigen auto? Je leest er meer over in dit blog.

Je hebt als eerste de keuze uit drie soorten verzekeringen 

Maak je de keuze voor een autoverzekering afsluiten. Dan is het belangrijk om de drie soorten een keer goed met elkaar te vergelijken. Je hebt vandaag de dag namelijk de keuze uit een burgerlijke aansprakelijkheid (BA), mini-omniumverzekering en omniumverzekering. En wat de beste keuze is? Dat is voor een deel afhankelijk van je auto. Heb je bijvoorbeeld de sleutels gekregen van een gloednieuw model? Dan is het slim om de wagen maximaal te verzekeren.

Verdiep je een keer goed in alle aanvullende dekkingen

Maar er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen waar je de verzekering verder mee kunt gaan verrijken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om mobiele apparatuur te verzekeren in de auto. Maar ook een inzittendenverzekering is een erg geliefde optie onder bestuurders. Vergelijk dus altijd een keer alle aanvullende opties met elkaar en breng voor jezelf goed in kaart wat er nodig is in jouw persoonlijke situatie. Hierdoor stap je keer op keer met een goed gevoel in de auto en je komt niet voor vervelende verrassingen te staan op het moment dat er sprake is van schade. En dat is wel zo belangrijk natuurlijk.

Vergelijk verschillende verzekeraars online met elkaar

Sta je op het punt om een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Om zeker te kunnen zijn van het beste tarief dat je iedere maand moet betalen, is het slim om verschillende verzekeraars een keer met elkaar te vergelijken. En heb je eenmaal de beste deal gevonden voor je auto? En weet je daardoor precies wat het beste tarief is? Het afsluiten van een nieuwe verzekering voor je eigen auto heb je in een paar stappen online al gedaan.

Check de reputatie van de verzekeraar

Onderzoek hoe verzekeraars scoren op klantenservice, claimafhandeling, en klanttevredenheid. Websites met consumentenbeoordelingen, zoals Trustpilot, kunnen hierbij helpen.

Overweeg een no-claim beschermer

Sommige verzekeraars bieden een no-claim beschermer aan, waardoor je premie niet omhoog gaat na het claimen van schade. Dit kan voordelig zijn als je een goede schadevrije geschiedenis hebt opgebouwd.

Bekijk de mogelijkheid van bundelkorting

Als je meerdere verzekeringen (bijvoorbeeld huis, reis, en auto) bij dezelfde verzekeraar afsluit, kun je vaak korting krijgen op je premies.

Lees de kleine lettertjes

Zorg dat je de polisvoorwaarden goed doorleest voordat je een verzekering afsluit. Let op uitsluitingen, beperkingen, en de voorwaarden rondom het melden van schade.

Kijk goed naar je auto

Kijk goed naar je auto

Een van de beste tips is om goed naar je auto te kijken. Wat is de leeftijd en actuele waarde van je auto? Met name als je een relatief nieuwe en dure auto hebt, is het verstandig om te kiezen voor een verzekering met een uitgebreide dekking. Heb je een oude auto die weinig meer waard is? Ga dan voor een verzekering met een beperkte dekking. Je geniet hierbij namelijk van een lage maandprijs.

Ook is het verstandig om goed naar het soort auto te kijken. Wil je bijvoorbeeld een sportauto verzekeren? Dan kun je wellicht het beste via een tussenpersoon een geschikte autoverzekering uitkiezen. Of wil je je oldtimer verzekeren? Ga dan na of je bij een bepaalde verzekeraar voor een speciale oldtimerverzekering kunt kiezen.

Maak geen gehaaste keuze

Het uitkiezen van een autoverzekering is om meerdere redenen belangrijk. Ten eerste wil je zo min mogelijk geld uitgeven, maar ten tweede wil je wel goed verzekerd zijn. Je moet daarom de juiste afwegingen maken en uiteindelijk meerdere verzekeringen & aanbieders met elkaar vergelijken. Mede daarom is het advies om geen gehaaste keuze te maken.

Controleer de opzegvoorwaarden

Voordat je een verzekering afsluit, is het verstandig om te kijken hoe flexibel de opzegvoorwaarden zijn. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen, terwijl anderen langere contracten of opzegtermijnen hanteren.

Overweeg je rijgedrag

Sommige verzekeraars bieden lagere premies aan voor bestuurders die minder kilometers maken, omdat de kans op ongevallen kleiner is als je minder rijdt. Als je niet veel rijdt, zoek dan naar verzekeringsopties die premiekortingen bieden voor lage kilometrages.

Pas op voor onderverzekering

Zorg ervoor dat je voertuig niet onderverzekerd is. Dit kan gebeuren als de verzekerde waarde lager is dan de werkelijke waarde van je auto. Als je auto bijvoorbeeld total loss raakt of gestolen wordt, kan een te lage verzekerde waarde betekenen dat de uitbetaling niet voldoende is om een vergelijkbare auto te kopen. Controleer regelmatig de dagwaarde van je auto en pas je verzekering daarop aan.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]