Best Gekozen
Unieke relatiegeschenken: laat je onderscheiden in de zakelijke wereld

Unieke relatiegeschenken: laat je onderscheiden in de zakelijke wereld

De zakenwereld is keihard en de concurrentie is pittig, als je wil overleven in deze wereld moet je laten zien dat jij anders bent. De klant heeft keuze genoeg, maar waarom moet hij voor jou kiezen? Omdat jij de beste relatiegeschenken geeft natuurlijk! Natuurlijk mag je service hier ook niet vergeten worden. Maar een leuk en persoonlijk relatiegeschenk zegt tegen de klant: ‘Hey, bij ons wordt je echt gewaardeerd en wij luisteren naar jou’. Dit zijn dingen die klanten heel belangrijk vinden en dingen die ze bij de concurrent misschien niet kunnen vinden. Maar hoe zorg je dan dat jouw relatiegeschenken echt opvallen? Dat lees je hier! 

Maak er een verhaal van 

Iedereen kan een notitieblok opsturen met het logo erop, dat maakt je natuurlijk niet heel erg bijzonder. Wat jij wil is een relatiegeschenk dat past bij je merk, je bedrijf, de diensten of producten die je aanbiedt en bij de klant natuurlijk. Dus ga er even voor zitten, denk na over cadeaus die meer zeggen dan alleen het cadeau zelf. Maak het grappig en gebruik dit geschenk om te laten zien wie je bent als ondernemer. Wat dacht je van een gepersonaliseerde tas? Hier kun je je logo opzetten, maar doe meer dan dat. Maak het persoonlijk, grappig en opvallend. Ja, dit is even wat extra moeite, maar dit is wel de manier om uniek te zijn in deze harde zakenwereld. 

Laat zien dat je je klanten kent 

Uiteindelijk wil je een relatie opbouwen met je klanten. Je wilt een connectie hebben, zodat ze een band hebben met jou en niet met de concurrent. Relatiegeschenken zijn hier een perfect middel voor. Je kunt deze geschenken gebruiken om te laten zien dat je de klant kent. Heeft je klant bijvoorbeeld een belangrijke meeting? Stuur dan wat bedrukte notitieboekjes, pennen en een persoonlijke kaart om hem succes te wensen. Zo geef je niet zomaar een relatiegeschenk, maar laat je ook zien dat je betrokken bent. Zo scoor je punten! Dit is simpel en heel logisch, maar er zijn heel veel bedrijven die dit niet doen. Als jij je hierop kunt onderscheiden dan zullen klanten heel veel moois over je te zeggen hebben. Want het gaat uiteindelijk natuurlijk niet om het cadeau, maar om de gedachte erachter. Klanten willen gewaardeerd worden en met relatiegeschenken kun je laten zien dat de klant bij jou echt koning is. 

Ken je doelgroep

Begin met een goed begrip van de ontvanger(s) van het geschenk. Overweeg hun interesses, hobby’s, en behoeften. Een persoonlijk cadeau dat aansluit bij de persoonlijke smaak of interesses van een individu zal waarschijnlijk meer impact hebben dan een algemeen geschenk.

Zoek naar lokale en ambachtelijke producten

Lokaal geproduceerde of ambachtelijke artikelen bieden vaak unieke eigenschappen die niet gevonden worden in massaproducten. Dit kunnen handgemaakte goederen zijn, producten van kleine ondernemers, of items die een lokale flair of specialiteit vertegenwoordigen. Dit niet alleen steunt de lokale economie, maar biedt ook een verhaal dat je kunt delen met de ontvanger.

Ga voor maatwerk

Gepersonaliseerde geschenken, zoals items met de naam van de ontvanger, een belangrijke datum, of een persoonlijke boodschap, voegen een speciale touch toe die het cadeau uniek maakt. Veel bedrijven bieden diensten aan voor het personaliseren van geschenken, van gegraveerde pennen tot op maat gemaakte kantoorartikelen.

Denk aan ervaringen

Soms is een ervaring waardevoller dan een fysiek geschenk. Dit kan variëren van een diner in een exclusief restaurant, een workshop of cursus, tot aan tickets voor een evenement. Een unieke ervaring kan blijvende herinneringen creëren en toont een diepere waardering.

Blijf op de hoogte van trends, maar blijf tijdloos

Hoewel het belangrijk is om te weten wat op dit moment populair is, probeer een balans te vinden tussen trendy en tijdloze geschenken. Items die op dit moment in de mode zijn kunnen interessant zijn, maar het is ook waardevol om iets te kiezen dat duurzaamheid en blijvende waarde heeft.

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid voorop

Kies voor geschenken die niet alleen uniek zijn, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Producten die gemaakt zijn met het oog op duurzaamheid, zoals items van gerecyclede materialen of producten die bijdragen aan een groenere planeet, laten een positieve indruk achter. Dit toont niet alleen aan dat je zorg draagt voor de ontvanger, maar ook voor de wereld om ons heen.

Integreer technologie

In een wereld waar technologie een steeds grotere rol speelt, kunnen tech-gadgets of accessoires die het leven gemakkelijker maken, zeer gewaardeerde geschenken zijn. Denk bijvoorbeeld aan draadloze opladers, slimme notitieblokken, of gepersonaliseerde USB-drives. Deze items combineren functionaliteit met innovatie.

Ondersteun goede doelen

Overweeg geschenken waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit voegt een extra laag van betekenis toe aan het geschenk, omdat het niet alleen de ontvanger ten goede komt, maar ook bijdraagt aan een groter goed. Veel bedrijven en ambachtslieden bieden producten aan waarbij een deel van de aankoop naar liefdadigheidsorganisaties gaat.

Creatieve verpakking

Soms is de verpakking net zo belangrijk als het geschenk zelf. Een creatieve, op maat gemaakte of handgemaakte verpakking kan het geschenk nog specialer en persoonlijker maken. Denk aan een handgeschreven brief, een unieke cadeauverpakking, of een artistieke versiering die bij de stijl van de ontvanger past.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]