Best Gekozen
Van koala's tot koraalriffen: tips voor families die Australië verkennen

Van koala’s tot koraalriffen: tips voor families die Australië verkennen

Dat het maken van een rondreis door Australië op jouw bucketlist staat, is niet zo gek. Je komt de mooiste vergezichten tegen en dankzij de westerse cultuur kun je erg makkelijk reizen door het land. Niet zo gek dat je het land stiekem hebt bewaard om te verkennen met de hele familie. Of misschien heb je er ooit al eens gereisd, maar nu wil je al het moois graag aan je kinderen laten zien. Wat voor soort activiteiten je zoal terug kunt laten komen tijdens een reis door Australië met de familie, lees je hier.

Laat de kinderen kennismaken met het mooiste wildleven

Niets is er zo mooi als dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien na het vliegen Australië. Je kinderen kijken vast en zeker hun ogen uit op het moment dat je ze het wildleven laat zien. Ze leren hierdoor alles over deze natuurlijke habitat en het is vele malen meer indrukwekkend daar een bezoek aan de dierentuin. Van walvissen tot aan koala’s en van kangoeroes tot aan dolfijnen. Op het land en in het water leven enorm veel dieren. De taak is aan jullie om ze te gaan spotten. 

Lekker veel waterplezier bij de stranden van Australië

Tijdens het maken van een rondreis door Australië, is de kans groot dat je een groot deel van de kustlijn mee gaat pakken. En dat is ook helemaal niet zo gek – als het aan ons ligt. Je spot tijdens dit stuk van de reis azuurblauwe baaien, hagelwit strand en maakt kennis met het relaxte leven. Misschien spotten jullie zelfs de surfers die de mooiste kunsten in de metershoge golven vertonen. Het is daarnaast ook dé plek om lekker tot rust te komen. De kids gaan met een bodyboard het water in of bouwen een zandkasteel op het strand. 

Ga voor een relaxte reis met een fijn reistempo

Tijdens een familiereis Australië is het natuurlijk belangrijk dat je op een fijn tempo reist. En misschien kon je zelf vroeger makkelijk een dag aan één stuk reizen. Met (kleine) kinderen ligt dit tempo natuurlijk even anders. Probeer daarom een relaxte reisplanning aan te houden, zodat je niet te gehaast van plek naar plek gaat. Ga je binnenkort al een keer aan de slag met uit oriënteren op het gebied van een waanzinnige reis met de hele familie naar de andere kant van de wereld?

Plan voor het juiste seizoen

Australië’s seizoenen zijn het tegenovergestelde van die op het noordelijk halfrond. De beste reistijd hangt af van de regio; vermijd het noorden tijdens het regenseizoen (november tot april) en het zuiden tijdens de koude wintermaanden (juni tot augustus). Zoek naar activiteiten die geschikt zijn voor elk seizoen, zoals zwemmen bij de Great Barrier Reef tijdens de Australische winter of skiën in Victoria tijdens de winter.

Ontdek de diversiteit van Australië

Van de rode woestijnen van het Outback tot de levendige steden langs de kust, Australië biedt een breed scala aan ervaringen. Plan stadsbezoeken om cultuur en geschiedenis op te snuiven in plaatsen als Sydney en Melbourne, maar neem ook de tijd voor natuurparken zoals Kakadu of de Blue Mountains. Het combineren van stedelijke en natuurlijke bezienswaardigheden kan families een rijk en gevarieerd beeld van het land geven.

Houd rekening met de afstanden

Houd rekening met de afstanden

Australië is enorm en reizen tussen grote attracties kan lang duren. Overweeg binnenlandse vluchten voor lange afstanden om tijd te besparen, of kies voor roadtrips in specifieke gebieden als je meer van de omgeving wilt zien. Zorg voor voldoende entertainment voor kinderen tijdens lange reizen en plan regelmatige stops.

Leer over de inheemse cultuur

Neem de tijd om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en cultuur van de Aboriginals en Torres Strait Islanders. Bezoek culturele centra, kunstgalerijen en historische sites, en neem deel aan rondleidingen geleid door inheemse gidsen. Dit biedt niet alleen een diepere waardering voor het land, maar ook een leerrijke ervaring voor het hele gezin.

Respecteer de natuur en het wild

Australië staat bekend om zijn unieke flora en fauna. Volg altijd de lokale richtlijnen bij het bezoeken van natuurparken, stranden en het outback. Blijf op de paden, voer geen wilde dieren, en neem je afval weer mee. Overweeg begeleide tours om wilde dieren te zien in hun natuurlijke habitat op een veilige en respectvolle manier.

Proef de lokale keuken

Australische gerechten zijn een mix van traditionele Engelse keuken en invloeden van immigranten, waaronder Aziatische en Europese keukens. Probeer lokale specialiteiten zoals lamingtons, meat pies, en verse zeevruchten. Bezoek ook markten waar lokale producten verkocht worden; het is een leuke manier voor families om de diversiteit van het Australische eten te ontdekken.

Blijf veilig in de zon

De Australische zon kan bijzonder sterk zijn, vooral in de zomer. Bescherm jezelf en je familie door hoge SPF zonnebrandcrème te gebruiken, draag hoeden en lichte, lange kleding, en blijf tijdens de heetste uren van de dag in de schaduw. Zorg ook voor voldoende hydratatie, vooral tijdens outdoor activiteiten.

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerde reviews
[yarpp post_type="post" template="yarpp-template-thumbnail" limit=3]